Уикилийкс: Борисов е бабаит, изтупан в ”Армани”

"Бабаит, изтупан в Армани"*, това е квалификацията за Бойко Борисов, направена през 2005 година от тогавашния посланик на САЩ Джон Байърли по повод оставката му като главен секретар на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс: Борисов е бабаит, изтупан в ”Армани” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грешно?!? И все пак, със СИГУРНОСТ! Баерли е знаел какво пише и как ще се прочете.

Бойко напред с Бог,може и с Армани,да се пукат комундетата и психясалите западняци

Кажи каква ти е надеждата, да ти кажа дали ББ ще ти я осъществи. Ако надеждата ти е да видиш светлина в края на тунела, то значи ще се сбъдне мечтата ти - ако в лицето на ББ ти виждаш светлината в края на тунела, знай че това е всъщност предния прожектор на идващия локомотив.

интересно,как се превежда на англииски "бабаит"???

"""Аз в личен план винаги съм казвал, че Станишев го харесвам, имам си приказката с него, съвременен човек, натрупа опит.......... Защо паднаха НДСВ и БСП от власт? Заради прегръдката им с ДПС. Защото Доган си правеше, каквото си иска, а всичко отиваше на гърба на Станишев. Това е истината"""". ................................. E, Боко, дойдохме си на приказката ::)) Гея е добро , момче , на 'добра' партия , с традиции-да убива противниците си служи , на съветските другари-безропотен слуга и т.н. "Добри идеи" изповядва потомственото гейче и Тошо беше добър човек, и Доган -беше добър ..и САМО това е причината, ТЕ- да паднат от власт ..Добри хора, добри партии и т.н... ТАМ ти е мястото, Рапоне - в червеното БЛАТО - при фуражките , комуноидите, руските агенти .. Там ти са и избирателите-примитивите от БКП и атаката ..Харесвате се, сякаш силиконовите "очи" харесваш , на някоя ::)) Идеи , идеология, философия на управление?-толкова далечни за ТЕБ неща .. :D :D :D Знаеш ли компир- ти даже не си и пост комуноид - ти си едно нищо, неиндентифициран крими субект, лъжеш , че е 'десноцентрист",а всъщност- елементарен примитив..

Я бре, кажи на колко "черти" си? Или при тебе са "магистрали"? Отдавна ти гледам несвързаните драсканици, ако така могат да се нарекат шизофреничните ти мисЪли, и всеки път ми се повръща. То бива кретенизъм ама твойто минава всякакви граници, драги! Не те знам в кой свят живееш, но съдейки по това, което се опитваш да пишеш, си перманентно в наркотичен делириум. Едно изречение не си довършил, една мисъл не си докарал до край, в главата ти все червени пеперуди хвърчат. Особенно в стремежа си да набуташ имотикони десетки пъти, след като знаеш, че на тоя сайт не вървят, още повече затвърждава мислата ми, че си пълен дрогаж. Пък и що за nik си си турил! Оня поне можеше...

Аз не знам дали пишещите тук осъзнават, че в България няма два лагера в политиката, няма истинска опозиция и никога не е имало. Всичко е просто смяна на трупата спрямо общественото мнение. И т.к. актьорите са добри, такова нещо като опозиция няма и да се появи. ББ е просто лице, преди беше Станишев, преди него "царя" - най-скъпо платеният актьор и т.н. Поне в едно американците са прави...всичко е театър.

BTW, 'яко добиче в костюм' също ми харесва, но не аз пша статията... .

Каквото и да си говориме, за това няма нищо ново. Дискусията я подхвана още вчера Рамбо (18.08.2011 12:13) и мисля, че всичко е достатъчно ясно... . Просто един дипломат си казва мнението... . И Не забравяй - Баерли е много интелигентен човек, добре познаващ анлийския език (и възможностите му).

Погледни по-надолу (xxx -18.08.2011 13:05) Там е коментирано вече и това.

Да си видят насраните..г..ве! Зарад и великата им роля на световен джандар докараха собствения си народ до просешка тояга. И всичко в името на едрия капитал!А и акъл дават! Жал ми е за обикновения американец-много хора са на улицата, заради интересите на акулите!Ама гъз глава затрива!

айде пуснаха една версия която звучи удобно на масите и всички се прихласнаха по нея :)

Има и една песен на Хиподил за случая.Баатеееее Бойко ти си мУж.Баааатеее Бойко е веднъж.....

Моля, не ми триите коментарите - те не съдържат нито нецензурни думи, нито клевети, а само сглобяват факти и цитати в правилна последователност. А трактовката ми на "бабаит" следва от тази последователност и нищо повече.

Месец след публикуването на това в България се разигра театъра с Лукойл - сигурно, за да се покаже, че спрямо в.златев е принципен ... Ето за този бабаитлък става дума - бабаитлък = театрална показност. Американците са доста откровени и, по всичко си личи, професионални.

Та така ... Трафик на амфетамини, източване на горива от Лукойл ... Всичко това е изнесено публично май месец. Докато се разсмърди достатъчно, дойде юли месец, когато се разигра театъра с лукойл, за да се покаже, че е безкомпромисен с/у в.златев и после съвсем скоро до дни тази комедия приключи. нещо като "и вълка сит и агнето цяло". Тук може да се спомене и бабаитството, което е важна атрибутика на театралния образ. И така отново: ТРАФИК НА АМФЕТАМИНИ, ИЗТОЧВАНЕ НА ЛУКОЙЛ ... Това не са думи на журналист, а констатации на американски специалисти по сигурност. Аз не харесвам американците, но не се съмнявам в тяхната професионална компетентност.

Правилно, къде другаде по-света има мутра да управлява. Може би само Кадафи се държи така! От много глава не боли , само от тикви! Защото рано или късно ще паднат на главата ти!

Вместо коментар, предлагам за препрочитане този фрагмент от новината: "Осем месеца по-късно, на 9-ти май 2006 г., той е подписал скандалната грама с най-високо ниво на секретност, труд на водещите съветници по сигурността в американското посолство, която бе разсекретена през май тази година. В нея за Борисов се казваше, че има данни за участието му в много по-сериозна престъпна дейност - трафик на амфетамини, източване на горива от "Лукойл Нефтохим" и пране на пари от престъпна дейност чрез банката на тогавашната му приятелка Цветелина Бориславова. Посочени бяха също тесните му връзки на Борисов с шефа на "Лукойл България" Валентин Златев, както и дискретните му срещи с представители на руското посолство."

ТЕХНИТЕ ЧУКУНДУРИ КАТО КЛОШАРИ ЛИ ХОДЯТ? Г-Н БОРИСОВ Е ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И Е НЕОБХОДИМО ДА ИМА ВИЗИЯ ЗА ПРЕД СВЕТА!

Да има, ама няма... То само дрешките не правят човека. Трябва да има и нещо под шапката. Или изобщо да не си отваря устата... :) Твърдя, че Борисов е по-ограничен от всеки средностатистически българин. А не трябва да е така.

между другото, бабаит не е българска дума, но какво ли ни учудва...

ХА-ХА!!!БОКО,РАЗКРИХА ТЕ!!ПРОСТО СИ ЛОШ АКТЬОР!!!

Не знам гюй ли е ,гей ли е,но този е шефа на бандитите у нас.И който не го е разбрал-ще го разбере,но с болка.Има време-още дълго ще му се любуваме на наглата физиономия.

има разлика между думата бабаит и фразата tough guy , като последната не е задължително с отрицателна конотация както излиза от превода.

Да прав си, за навсякъде по светар но не и за щатите. Цитирам от по-долу: II. n ам. sl. бандит, гангстер, главорез, опасен хулиган, престъпник ... и дано е достатъчно ... .

Ма това Армани ли е?Каква лоша реклама!И лош позьор!

Писали каквото писали предишните посланици Пардю и Джон Байърли, но сегашният посланик Уорлик не признава "предишните" - той се дистанцира от написаното от тях. Тактически ход? И златният Борисов обаче не признава и оплюва "предишните" - школа, изглежда. Лика-прилика ... Но кой от кого се учи?

ARMANY CLAD STOUGHT GAY-Такьв беше надписа гледах го по канал3

Не е точно "бабаит", но и тази турска думичка е достатъчно точна... . Цитирам от по-долу: В "американския сленг" значението е: 4. ам. sl. груб, безпощаден, бандитски, престъпен 5. непоправим, закоравял II. n ам. sl. бандит, гангстер, главорез, опасен хулиган, престъпник

"близки отношения с медиите" или страх вдигат рейтинга на Бойко.

"Циганинът калайджия не си гори ръцете, докато има ръкавици." Като "замаже" следите от 20 годишните кражби и Бойко Борисов ще го "употребят". Неговата работа не е за завиждане. Сега обичат Борисов както Сакскобургготски, в началото на мандата му, като малко прасенце. След 8 години във властта, се видя каква свиня е бил.

Ние си го знаем, че е бабаит. Лошото е, че много хора в БГ го харесват. Като гледам и чуждите политици, и те доста приличат на бабаити, поне са също толкова некадърни. Да се надяваме, че кризата ще отвее и тях, не само обикновените хора ще бъдат потърпевши.

Съгласен съм с определението. Само се чудя как точно са казали "бабаит" на английски, че май е турска дума. Някак новината ми звучи сякаш е скалъпена от PR отдела на Бойко - с техния тъпанарски речник.

Виждам, че dir.bg са добавили под линия оригиналното определение на английски. Че "tough guy" като "бабаит" ли се превежда? На руски телефон ли си играе някой или "без да иска" така е преведено..... само дето вече коментиращите са се засилили в определена посока

Виж какво крив,че се крив,кривси,ама поне научи малко този български език-пусти опустел!А този "в.златев "е много страшен и всички вече зависим от него!Това радва ли те?

Присмял се хърбел на щърбел! Аман от вас, неграмотници!

Абе какви ти 2 милиарда,я му сложи една 100 милиарда!Абе какви 144 милионера,я пиши 1440 милионера и всички с едно име-бойко Борисов! Подпис:/учителят от "Посрано"20/!

Кефиш ли се, че твоята любима мутра те е обрала и тебе? И има ли значение с колко? Ебати и мазохиста си!

БОКО не е просто бабаит изтупан в "Армани"!!!Той е прост бабаит в "Армани" с претенции!!!

много точен коментар,особено в частта за в.златев.боко тиквата е абсолютно зависим и безсилен пред в.златев.

Да живее Бат' Бойко, направил за 2 години 144 милионера. Да живеят Доган, "царя" и Бешешефф, които за 4 години направиха 16 милионера. Как човек да не е горд като българин, че се е лишил от индексацията на пенсията си /ЗАПЛАТИТЕ/, от мораториум върху данъците, от роптаене /псуване/ за инфлация и безработица. ДА ЖИВЕЕ БОЙКОВАТА БАНДА, ДЕТО ЛАПА 2 МИЛИАРДА ОТ КОНТРАБАНДА!!! /До края на февруари 2012 г./

така-така, ама царя, доган и станишев направиха милиардери, същите тези, които костов, виденов, най-вече луканов направиха милионери. за беров и попов нищо не мога да кажа, защото техните милионери повечето ги изпозастреляха.

Такаааа. Според тебе всички правят милионери и милиардери. Добре. Обаче по времето на Бойко - най-много. (Признаваш го с половин уста, нали? Защото хем ти се иска да е така, хем не ти стиска.) Ама защо не ни кажеш за милионерите при Попов и Беров? Защото ги поизастреляли? Ама кой тогава прохождаше в тоя "бизнес"? Кой?

И прощавай, Червенпривърженико, не исках да разкривам наклонностите ти и затова те нарекох Редфанчо! Бъди здрав!

Добър ми Редфанчо, аз не съм Пантерчо, а съм ти баба Пантера. Ние се стягаме за избори и ще изберем, когото си харесаме. Не е редно да ни учат чуждите посланици, нали? Та Редфанчо, аз нямам намеренее да те уча за кого да гласуваш и не ми се иска посланиците на САЩ или друга страна да ни учат. Затова само пожелавам здраве на всички избиратели и на всички кандидати, независимо от моите разбирания. Нека всеки си избере за кого да гласува- нали сме нормални! За това не ми се иска и чужденци да ни учат- те няма после да критикуват собствения си избор, нали? Хайде, Редфанчо, здраве от баба Пантера!

напуснаха сградата на министерския съвет и дойдоха бабаитите с ризи ,които пращят по шевовете от мускули,Европа облекчено въздъхна!Ангела Меркел долетя от Берлин,да го целува,Берлускони-от Рим ,за да му мери с педи гърба и так даль,и так даль!Да бабаит е,но на мене лично,бабаитите в политиката винаги са ми харесвали,независимо дали се казват Арнолд Шварценегер,Джон Кенеди,Дуаит Айзенхауер,Фидел Кастро,Уго Чавес,Пиер Елиот Трюдо или Шарл Де Гол!Браво Бойко,не обръщай внимание на бивши посланици,важни са настоящите!

ПИТАГОРЧО ,ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО Е КОРЕН КВАДРАТЕН ОТ Б.Б. ???? една малка , куха тиква на плет ,КОЯТО ЩЕ НИ РАДВА ОЩЕ 2 ГОДИНИ.....

Каква ако не бабаитска е позата на Тиквата, когато е седнал? Или е изгърбен с наведена глава като разлютен носорог или увиснал е на една страна като отегчен султан, за какъвто непрекъснато се представя. Какво ако не бабаитско е натъртеното му поучително говорене, с което залива ежедневно медиите, покорно и жадно чакащи да излъчват бисерите му. Какво ако не бабаитлък е поведението на безпощаден главорез, което си е избрал и което натрапва на безличните си, вцепенени от страх подчинени. Зад това напомпано плашило, много скоро след като бъде детрониран, ще се покаже един жалък, треперещ за кожата си неврастеник и вероятен емигрант, потърсил спасение някъде по-далеч от народната любов.

точно така! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко може би е бабаит,изтупан еди къде-си ,а също така любимец на бабаитите.Само че на американските посланици им изтича времето за оценки и квалификации.Освен това България е малка държава ,далече от САЩ, да престанат да се занимават с нас -да си гледат техните работи ,щото както е тръгнало,в най-скоро време може да им гледаме сеира!

Леля АВРОРА мълчи. КАЛИТКО, мълчи. КГБ, мълчи. Абе нали САЩ много обичат тиквето, що са такива грамите. Тука и разговорите за Мишо бирата, бяха манипулирани и всички които виждаме, че тиквето не става сме комунисти, а тия двамата какви са. Като почне тиквата да се дава за пример и неговите другарчета веднага му затворят устенцата. ОТЛИЧНИК ей, ей, ей, ама господарите му го виждат по друг начин . Бил награждаван, бил хвален, нас може да си ни манипулират както си искат. Ето черно на бяло, как го възприемат по света. Да не мислите, че Меркел или Саркози имат по друго мнение за него. Тия не са Бареков.

ПИТАГОРЧО ,ОЛЕДАЙ СЕ , УСЛУШАЙ СЕ И ТОГАВА ПРЕСЕЧИ НА ПРЕЛЕЗА , ОТИ НАЛИ ЗНАЕШ КАКЪВ ВЛАК ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ????????

"гладна кокошка просо сънува" - червените бюлетини останаха в историята брато заедно с "червения октомври"

Олеле, тоя "брат" не знае 23-ти октомври! Не че е минал, ама за някои гербари ще мине много кофти. Готви се, "брато"!

Грозно и срамно е да се пишат и публикуват такива грами за българските политици! Бойко Борисов може и да не е най-добрият управляващ, но се старае да бъде БЪЛГАРИН и да се бори за доброто на България! Защо трябва да четем какво са писали американските посланици и какво казват сегашните- те да си пишат за своите хора! Ето сега закъсаха държавно американците. Нека са живи и здрави да се оправят! Бойко Борисов да е жив и здрав и дано не допуска грешки в работата си, която е твърде тежка. Трудно е на човек, който се цени високо да понамали темпа, но това си е нашият Бойко! Идват избори, когото си изберем той ще бъде, а посланиците на САЩ нека си имат мнение за себе си!

Так ли изглеждат нещата откъм гората, Пантерчо? Щото откъм цивилизацията, като резултат от вездесъщността на твоя идол се вижда блокирана икономика, лобистко законодателство, PR-акции вместо управленски решения и в резултат на всичко - контрабанден разгул по границите, катастрофа с доходите на хората и заравяне по-дълбоко в тинята.

За този "БЪЛГАРИН" посланик Макълдауни казва:В първата си среща с мен той акцентира, че българите не са свикнали да взимат самостоятелно решения и затова се нуждаят Вашингтон и Брюксел да казват на министър-председателя какво трябва да направи. Той добави, че когато ГЕРБ победи, смята да покани чужд експерт за всяко министерство, за да подпомага и контролира работата му.

Абе човече , ти нормален ли си, какъв политик е бб, той си е пожарникар, какви борби тежки сънуваш, какви избори правилни, какви чудеса

Стара ми приателко "Пантерата",някога пишеше постове в полза на БСП!Какво стана,та смени боята?Или ГЕРБ плаща по-добре от БСП?

МЛЪК , НЕЩАСТНИКО ИЛИ ИСПИЙ ЧАШАТА С ОТРОВАТА....

Истината боли, а?

Не към Питагор, а към Сократ.

иСпий със "С" ли или със "З" се пише герберченценце?

Остави го, той е доктор.

Плюйте, мушмули със мушмули ама на Бат Бойко само прахта му ще дишате щото никой от вас не е направил и една стотна част от това което е направил той за страната си !

Колко казваш? Една стотна? Да, ама не! Защото ти и една стотна нямаш акъл от който и да е негербер. И само ни дишаш прахта.

как тъй ще му дишаме прахта.. не пожелавай смъртта на хората - не е прилично.

,за намесата на америчкия посланик във вътрешните ти работи,а сега-защо не ревете!Вие другари станахте,много ,пределно ясни-нищо от това,което казвате и пишете не е истина!Важно е да ви изнася!

Та каква намеса във вътрешните ни работи е истинското лице на ББ описано много преди по-голяма част да го разберът що за птица е...Нима написаното не отговаря на действителността и не е казано и коментирано по медиите от посланика, няма присъствие в парламента каквито виждаме от сегашния посланник и коити НАИСТИНА СА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СТРАНАТА

бабаит,отколкото безпомощно ,хилаво зайче!