Борисов поиска от ”Лукойл” да замрази цените на горивата

Намаляването на акциза върху горивата е див популизъм, защото сме подписали споразумение за ставката с ЕК. Обмисля се обаче едномесечен мораториум да не се вдигат цените, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов поиска от ”Лукойл” да замрази цените на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много яко - сега да замразят примерно цената на нафтата на 2.50 и след няколко месеца като падне цената на петрола у нас пак да ни я продават на 2.50 :))) Абе бунак хората искат намаляване а не замразяване! И то не просто защото го искат, аз защото и на слепите е видно че цените на горивата в Българиа са НАПОМПАНИ!!

От МАРТ до МАРТ, за една година дизела скочи с 0.80 лв.От 1.70 на 2.50 лв.

Аз предлагам да замразим Бойко Борисов !!!

Никога няма да станеш професор, а доценти има само в соца...където ти е мястото.

Бойко сам си се е замразил. Не го ли видиш, че и мисленето му и действията му и целия си е от времето на соца. Нищо не е мръднало в развитието му от там насетне.

Бойко лицемер и далавераджия. Що не поискаш направо НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЛУКОЙ и конфискуване на 350 милиона лично богатство на Златев? Къде има другаде в Европа хем единствена частна рафинерия, хем частника да всяка нефта от Русия????

Боко искаи сто литра бензин от лукоил и запали парламента ,Знаеш ли колко хора ще доидат да подържат огъня

Отивайте да садите картофи ... стига писали глупости ... вземете свършете малко работа вместо да висите тук !!!

Посадихме ги! Преди две години. Сорт "Герб". Чакаме, да им избият кълновете.

Лично на мен ми стана много обидно ,изказването на Борисов, че в България нямат работа само неграмотните и лошите кадри, които никой не ги иска. Смея да твърдя, че съм доста добър в професията си, но нямам работа от доста време насам. Нямат работа и приятелите ми, родителите ми, които работят в същия бранш, като мен- строителството. Всички сме проектанти и истината е, че в момента строителството е умряло. Има работа само за една шепа хора, прближени на Плевнелиев и ТИМ. Другите са аут. Дано не завинаги.

Нали знаеш, че на калпавите все нещо им пречи и винаги гледат да се оправдаят. Само след 2 години ходене по мъките с този човек, вече всички станахме лош матриал.

Така е! Наскоро разбрахме, че ни пречи и заметресението в Япония!

ТОЗИ ЧОВЕК НЕ МИСЛИ. Напротив - безработни има и то високо квалифицирани. На запад има понятие "стъклен похлупак" за хора над 50г. Мой близък, с висока квалификация е под него. . .

Боже, прибери си вересиите! Прибери ги Боже, че да видим бял ден и ние, обикновенните българи. Слез на земятя и ги стъпчи като глисти тези тирани и алчни управници!

Боко спри ги ........че умрем от глад! не си зарявай главата в пясъка ......огледай се НЕМОТИЯ!!!

Ти пък какво се оплакваш, бе? Т-1000 им държат батериите над 100 години!

ББ май изобщо не е в час -хората искат намаляване на цените на горивата а не замразяване!!!И ква е тая простотия с 7 до 10 стотинки!НЕ е само проблема в биогоривата а в високите производствени разходити които са калкулирани в цените.Там е разковничето на високата цена не само в биогоривата а там ББ неще да се намеси щото просто не му изнася.

Пич, готви се през 2015 г. да караш с бензин 10 лв./литър. Тогава ще е първият спад на доставките на световно ниво, който няма да може да бъде компенсиран. Сегашното повишение ще ти се стори смешно.

Смешко!

Тоя вратльо казва още нещо в интервюто: "Премиерът уточни, че трябвало да се научим да ловим риба, а не да я взимаме наготово..." Просто какво да коментирам...

за да не падат цените, а?

Хора,изказването на премиера за картофите се отнася за софиянците -в повече.Ей,ама хич не сте в час.И е прав.Да си ходят-да си садят-и да се бият с ромите.София почна да повръща от тях.Мъдрият е казал:"Който е пил софийска вода-на село не се връща!"Та думата ми беше,че няма СРС-та с Лукойл-значи са говорили на 4 очи и се разбраха.Окей-ще се "порадваме"за малко.Електорате,внимавай как ще процедираш!Мисли с гор...!

За съжаление се вижда, че интелектуалните способности на Бойко Б. за просто нищожни. Г-н Пардю го е казал простичко - "мутра от Сик на ниско ниво", удобен и манипулируем.....

МИНИСТЪР ЦВЕТКОВ

ББ заразбира от международни отношения и влиянието им върху цените на петрола. Предполагам, че се съветва с Валентин Златев, какво става в бранша и след това дава интервю. Казал му е сега малко да укроти топката, пък след 1 месец ще видят... После се потупват по рамото. За цунамито не се сещам кого трябва да е питал, как то се отразяваше на цените на горивата у нас...

С 30%!!! Това го каза министър Цветков!!! ББ защитава Златев и себе си като Матросов пред амбразурата?!?

Съвсем закономерно и напълно разбираемо Премиерът обясни промените на пазарните цени на основни стоки и услуги. И това на фона на арабски революции, катаклизми и ядрени аварии, увеличаване стойността на храна и питейна вода в световен мащаб...и т.н. Търсят се всякакви възможности за обуздаване на пазарните цени, включително споразумение с производители за замразяване на борсови цени, което си е направо прецедент. Но разбира ли червената тиква? Едно си знаят другарите - Бока,Цв.Цв., са виновни за всичко-дори за световните кризи и войни и всячески се опитват да заметат престъпленията на тройната манипулация, които лъсват ден след ден.Много им е неудобно и неприятно, пък и избори идват.Очертава се поредният изборен пердах. Но животът си продължава , независимо от неистовия вой на няколко неориентирани бесепарчета...

Изборен пердах ще има, пич, но да видим кой ще го отнесе!

Назначил е трима души на щат да му копат картофите, и са му без пари на човека - колко му е!

Удобно е да бъдат "замразени" такива високи цени. Така далаверата ще трае по-дълго. Защо не ги замразят на стойност 1,80 лв. примерно??? Отново в служба на монополите... Някоя частна банкова сметка ще набъбне...

особенно като се вижда че долара пада ,а нефта се купува с долари ,супер дори цената да падне далаверите са осигурени щото като за руските пректи - ма то другите са подписвали

Най-важното изречение на ББ:"Премиерът разкритикува икономическия си министър Трайчо Трайков заради изказаните публично от него съмнения в ефективността на "Лукойл". Всички премиери досега са слугували на Вальо Зл., ама ББ е първия, който публично му прави св-ки!

Смешник!!! Те и комунистите така гонеха спекулантите и правеха "споразумения" с търговците да не вдигат цените. Умнико, когато има фундаментални условия една цена да се вдига, тя се вдига!!!! Ако искаш да я спреш, трябва да промениш условията, които я вдигат (ако можеш).

Че то, ако е останал някой, който да не е разбрал, че в момента ни управляват по комунистически от китайски вид, значи прекалено много влюбени в Бойко има в БГ.

Боже, Боже ела си прибери верисиите... Как този ни стана Министър-председател?! В ефир заяви, че са се разбрали с олигарха Златев да замразят цените, докато спрат Протестите на хората( в момента на итервюто добричли бяха масово на улицата!) А, после явно ще има Аванта... ...И чухме нова версия на парчето "Дилмано Дилберо, кажи ми как се сади пиперо (компиро)" :))) Жестоко ! Не мислите ли???

ПРЕДИ 3-4 ДЕНА ДРУГАРЯТ БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ ЦЕНИТЕ НА ГАЗТА И ТОКА НЕ БИЛИ ПРОМЕНЯНИ ДВЕ ГОДИНИ!!! ТОЗИ ПРОСТО ТАКА СЕ Е ОТДЕЛИЛ ОТ ЗЕМЯТА ИЛИ ТОЛКОВА Е ИЗТРЕЩЯЛ, ЧЕ НЕ Е ДАЖЕ ЗА ЗАТВОР, А ЗА КЛИНИКА!!!

Аз предлагам на всички медии, включително и на ДИР, да си водят записки и да сравняват изказванията на този празноглавец. Един ден казва едно, на другия ден-друго, след време трето. Думите му от ограничения речник се състоят в "Магистрали", "метро", "не може", "няма пари", "виновен е Станишев". Само че в СРС-тата чухме кой пази Мишо Бирата и др. подони, но това много бързо отшумя и вече и народа го забрави. А то е в основата на всичко. Мафията в БГ си има държава. И начело е сложен Бойко Магистралата, за да изпълнява нарежданията им(на Лукойл и др.). А народа да го духа...

Значи пустеещи земи много отиваш и садиш картофи без значение че не са твоя собственост.Много умно няма що.Въпросът е какво ще стане когато циганите ги извадят преди още да са" узрели".Първо трябва да се справите с кражбите г-н Борисов.

Този съвсем откачи-Като няма хляб яжте пасти.Такъв престъпник трябва да бъде обесен с главата надолу пред парламента.

Щял бил да ги помоли да не вдигат цените, без значение на каква цена взимат петрола, а акциза, който е по-голямата част от цената не може да се бара. Перифразирано - работи без заплата и стой гладен поредния популизъм

"Какво те интересува цената, ако не даваш пари", аргументира се той..............КОЙТО НЕ ДАВА ПАРИ ,НЕ МОЖЕ ПОСЛЕ ДА СЕДНЕ НА СОФРАТА, СИРЕЧ - ДА ПРЕТЕНДИРА ЗА ПЕЧАЛБА, СИРЕЧ ДА ПЪЛНИ ХАЗНАТА , ОЩЕ ВЕДНЪЖ СИРЕЧ - ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, ЗДРАВЕ, ПЪТИЩА И.Т.Н, ПРОСТАК_ООО !

Да дискутираш след такова просташко словоблудство означава да седнеш да дискутираш с един голям Банкянкси компир.

ти бе бойко не знаеш ли имали пари нямали отгора ти може да го даде всеки от улицата

Време е вече да започнем здрав мариз.Явно с "кандърми",молби и плач получаваме само подигравки.Явно Борисов няма реална представа за положението в страната и релния живот на хората.Излиза,че е или,че са подписвали присъединителни договори не за членсто в ЕС,а за унищожаване на българите като нация.Трябва всички заедно,Царя,Станишев и Бойко да отнесат тоягата.Неможе да унищожиш икономиката,да пуснеш банки дивашки да грабят и да обвиняваш поданниците си,че са мързеливи,след като си ги лишил от възможноста да се трудят.Работата отива на или-или.Или се вдигаме за достоен и човешки живот,или ни унищожават до крак.Противопоставянето не трябва да е само за цените на горива и храни,а за правото на живот човешки,а не унизително робски.

На Бойко Борисов трябва да му се обясни като на прост човек,че цената на горивата зависят от световните борси за горива, не от "Лукоил".

Мислиш ли че не знае, поне са му казали. Ба`т Бойко, несе страхува от цините, цените се страфуват от Ба`т Бойко.

Да ви обясня защо Трайчо Трайков е прав. Бургаската рафинерия обработва гориво от Русия, но не го купува от Лукойл, а от посредник и не на международни цени, а на коквито се договори т.е. по-високи. Това е първата причина да не може да са по-евтини горивата. Втората причина - добиваният в Русия суров петрол е с много ниско качество (поради което цената му е винаги с 20% по-ниска от световните цени за барел), като в състава му има т.н. леки съставки, от които се добива лесно (без голяма преработка) гориво и тежки съставки, от които се добива гориво, но след сериозна преработка. Горивото идващо в Бургаската рафинерия е с предварително извлечени леки съставки и по този начин за преработка в Бургас пристига ТИНЯ. Съответно се налаго дълбока преработка на петрола и от там високи производствени разходи. Трето и не по маловажно - вече ви стана ясно защо горивата по бензиностанциите ни са пълен боклук на европейски цени!

Ники но нали се кълнят че горивото отговаря на европейските стандарти в про тивен случай да се махат

Всичко съм готов държавата да даде, но на Вальо лапането да остане щото е и мое.

Бойко,Бойко съвсем взе да се излагаш то ясно стана ,че нищо няма да направите ами я стягаи багажа и на село да копаш картофи....

Тоя вече трябваше да е в затвора.

тоя е луд бре! чета една статия и се чудя истина ли са цените в нея link/m/articles/view/--2011-03-20 . Че народа ще умра от глад него това не го засягало...

Е гати популиста и говорещ глупости човек той не ядял картофи та и другите да не ядат по глупаво изказване не см чувал до сега ама то какво да очакваш от такъв маркуч

"51% мажоритарно участие и да не даваме пари"- ха-ха, тоя откри вечния двигател! Направо после продайте дела за 1$ на някой социално слаб (но корупционно силен) . А иначе Трайков е единствения що-годе ...

СъщиятЛукоил продава горивото в Белгия и Люксембург по-евтино от България.

Този човек няма ли съветници, да му кажат да си мълчи повече и да говори по-малко. Всеки път, когато си отвори устата, само по-големи и по-големи глупости ръси. От казаното от него по-горе, една дума няма, която да заслужава сериозен коментар!

Въпросите за увеличение на пенсии и заплати трябваше да се задават, когато се приемаше бюджета. Не разбирате ли , че няма предвидени средства в бюджета за това.Още повече пък в този период от годината, в който се плащат данъци и тепърва ще се преценява изпълнението на приходната част. Бъдете спокойни, идват избори и аз съм сигурен, че ще има повишение на доходите, но сега не му е времето и какво ще бъде още никой не може да каже. Колкото до картофите, нещата са много ясни, който не може да си позволи да купува от смотаните вносни картофи, да си сади. Аз лично, като спра с колата в някое село винаги си намирам от кой да си купя на нормална цена, а пък да внасят ако искат и на 5 лева като няма да има кой да им ги купува. Само с производство ще можем да се преборим с покачване на цените на храните, много е тъпо да чакате някой от правителството да ви намали цените на продуктите.

Аз пък съм сигурен че повишение на доходите няма да има.Що се отнася до картофите в саксии не растат.Ако ги засадиш на полето ще береш на Моисией кайсиите защото ромите ще те изпреварят десет пъти.Този престъпен комунист прави всичко възможно връщането на власт на патията майка-кърмилница БСП-БКП.Той отдавна трябваше да влезе в затвора до живот.

Тйъ-тъй. Прав си момко! И аз кат спра край някое село идва някой бензинопроизводител и аз си купувам от него на цена на производител. И хич не ме интересува цената на монополиста!

сега се опитва да прехвърли всичко на войната в Либия. Днес заяви- че чака бензинът да постъква още повече, ама щял да иска мораториум от Лукойл. ВТРЪСНА НИ!!!!!! Втръсна ни, ДРУГИ ДА СА МУ ВИНОВНИ ЗА НЕКАДЪРНОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ. Но несправянето с кризата показва че и ДЕМАГОГИЯТА МУ ВЕЧЕ НЕ МУ ПОМАГА.

кога се сеят картофите ?

Не се сеят. Садят се. Сега, до края месеца, може и началото на април.

УМИНКЪТ НА БАТЕ! АКО ЕДИН ПЪТ БЕШЕ ПОСЕТИЛ НЯКОЕ СЕЛО, ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ЦИГАНИТЕ КРАДАТ ОЩЕ В ЗЕЛЕН ВИД ВСИЧКО ПОСАДЕНО НА ПОЛЕТО. ВЛАСТТА БЕЗДЕЙСТВА, НЕ ПИПА ЦИГАНИТЕ, КОИТО СА ОСНОВНИЯТ И ЕЛЕКТОРАТ. Е, ТИ БИ ЛИ САДИЛ НЕЩО, ЗА ДА ХРАНИШ ЦИГАНСКАТА ЧЕЛЯД, КОЯТО И БЕЗ ТОВА СЕ МНОЖИ КАТО ВЪШКИТЕ.

Трудновато си е да бъдеш министър-председател. Кажеш дума - коментари, глупост си казал. Кажеш изречение - мале-е-е ... А пък като се разприказваш - хеле пък като се разприказва и Диана Найденова насреща ти по телевизията, драгият зрител разноглед става - кой от двамата е по-майстор на празните (но с претенция) приказки на посоки. То не бяха картофи в саксиите на балкона, с които да се самозадоволяваме, то не бяха магистрали (които аз ще направя), за да стигат пенсионерите по-бързо там, за където са тръгнали, то ... Мани ... Трудновато не, ами ...