Коментари - Борисов: Ще помагаме на братския гръцки народ | dnes.dir.bg
назад

Борисов: Ще помагаме на братския гръцки народ

Колкото по-бързо кризата в Гърция отмине, толкова по-добре за съседните държави и за целия ЕС, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Ще помагаме на братския гръцки народ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях му симпатизант, но сега се уверих, че нистига е изтрещял.

Бога ми, за каква помощ става въпрос? Кога и по какъв повод са ни помагали гърците! Многото от вас са посещавали Гърция. По всеки пункт са ни показвали мускули-селата им като цивилизовани места за живеене, улиците им - като улици, магистралите-като магистрали, с голям външен дълг бяха още 1985 г., но градовете им светеха, витрините - блестяха, заплатите им - високи. Не са научени гър;ите да се лишават, така както ние гладуваме години наред и вдигаме ръце при избори с надеждата, чее някой ще помисли и за нас. Та откъде ще се вземат средства за помощи, като ние самите сме гладни и болни.Пенсии и заплати...такива, че на кредит ще се погребваме. Знае ли, Борисов стани, че да дойде друг, който ще ни раздаде поне трихички помощи.

По-малоумно словосъчетание, от "братски гръцки народ" не бяха чувал. Едва ли с някой друг народ на земята сме водили повече войни... Освен това, и генетично нямаме нищо общо. Дори не сме били заедно в комунистическия лагер, където всички не знам защо се наричаха "братя". Иначе, нямам нищо против Гърция - все пак ни е съюзник в ЕС, но не може да говорим смехотворни неща. Още малко и с турците ще ни изкара братя...

С това - "братският гръцки народ" надмина Тодор Живков ! Ние, най-бедните в Европа ...

ПОМИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ БОЙКО,дедо ти не ГРЪК Необслужваните в срок и преструктурираните заеми в банковата система доближиха 8 млрд. лв. през май, сочат данни на БНБ. В абсолютна стойност те са 7,91 млрд. лв., или с близо 180 млн. лв. повече спрямо април. Позитивното начало за малки ръстове на проблемните кредити от началото на годината не успя да се запази и в два поредни месеца обемът им се увеличава с над 100 млн. лв. Експертите от БНБ отчитат, че за последните 12 месеца увеличението на лошите и преструктурираните кредити е с 2,25 млрд. лв.

Бойко,ЧЕДО ,ти е... м.....а на ГЕРБ със това свое становище.Свършено е със ГЕРБ.Жалко за всички,които се хванаха на хорото ти.Сега вече пътя на БСП към властта е разчистен.Така ти най-добре помогна на БСП да дойде на власт.Може би такава Ви е договорката с БСП защото вече си безсилен и безпомощен,освен да правиш необмислени изказвания. Време е да се срещнеш със семейния си лекар,докато не е късно.

Уговорката с БСП за механично предаване на властта един на друг е отдавна направена- от последните избори 2009 г. когато ДПС владеещо ЦИК заедно с БСП подариха 13 % от мъртвите души в списъка на ГЕРБ да направи самостоятелно правителство. А уговорката беше да си пазят взаимно космите от главите на своите олигарси. До сега ГЕРБ пазеше стръвно космите на крадците от редовете на БСП/ДПС, сега БСП ще пази космите на ГЕРБ крадци. Докато имаме такава престъпна избирателна система,-те ще си предават власта един на друг докато изтрият България от лицето на Европа.

Аз пък не харесвам"американо-западняците"( меко казано)!Мисля,че те са неадекватни,малоумни и сами не знаят какво искат!Само"акъл"дават (и то все грешен) и всичко им е сбъркано!Тяхната работа е като във вица:"Давай,давай,още,още...а сега слез да видиш какво направи!"Наистина са ми много антипатични"американо-западняците"!...

Факти - благодарение на тъпунгерите от ЕС, Европа заприлича на пакистанско гето с арабски привкус, циганите имат повече права от данъкоплатците, бедните плащат масрафите на богатите държави, а иначе- данък членство по 800 млн всяка година за бои по канчето!! Сиктир-дано се разпадне тоя малоумен съюз, ако си търгуваме с Турция и Италия, членуваме в НАТО, стига толкова! Ще плащаме на англичани и германци и на мързеливите и нагли гърци данъците, защото сме тоалетната хартия на Европа!- ааааиде марш!!

Дадохме им ток, спасихме им олимпиадата. После те гласуваха да ни спрът реакторите. Оставете ги да мрът... гадни византийци.

От тук, от там, помогнахме на Виетнам. Не напрегнахме сили, изпуснахме Чили. Глад и мизерия мачка българите . Борисов тръгнал да помага! Нали няма пари за пенсии и залати?

БГ ЛИЛИПУТЬОВЦИТЕ И ЛИЛИПУТКИТЕ,ИМЕНУВАНИ БГ НАРОД НИКОГА НЯМА СЕ ДОБЛИЖАТ ДАЖЕ ДО НАЦИИ КАТО ЧЕШКАТА ИЛИ СЛОВАФКАТА!! УДАРИХА И ВИНАГИ УДРЯТ ХОРАТА ПО МАСАТА И ..НЕ ПЛАЩАТ НА ИЗМАМНИЦИ И НАГЛЕЦИ КАТО ГЪРЦИТЕ!!ПРИЯТЕЛСКИ,УМНИ НАЦИИ,АМА ЗДРАВО ПИПАТ,НЕ ИМ ПУКА!! А ЕС ДОБРО ГО НЕ ЧАКА,РАЗПАДА Е СКОРО..ВЪПРОС НА МАЛКО ВРЕМЕ Е! НЯМА Я ЗДРАВАТА И УМНА РЪКА НА АДОЛФ...ОНЯ НЕ ПРОЩАВАШЕ..ГЪРЦИ-МЪРЦИ НЯМАШЕ ДА ИМА..АМА ТАКА Е ,ЛОШАВ ЧОВЕК,ХАХАХ,ХА СЪРБАЙТЕ ПОПАРКАТА СЕГА ЕВРОПЕЙСКА! ЧЕ И СЪС СГАН ВСЯКАКВА НАВОДНИХА ЕС..ЯЗЪК,ВИСШИ БРЮКСЕЛСКИ ГОВЕДА!!

До Тотенкопф(в превод Мъртвешка глава-название на една елитна СС дивизия,която лично българите са я избили до крак,когато са се обърнали срещу германците)...Защо плюеш по българския народ?Първо се уточни кого харесваш?Не може хем да харесваш Адолф,хем -чехите и словаците-така наречените"ЕВРОПЕЙСКИ ЕВРЕИ"!...А колкото до АРИЙЦИТЕ, ние БЪЛГАРИТЕ сме много по-големи АРИЙЦИ от ГЕРМАНЦИТЕ!Откъде мислиш,че идва името БЪЛГ..(АРИЯ)?...Така,че специално ПРА-БЪЛГАРИТЕ са точно от любимите ти АРИЙЦИ!

АЙДЕ БЕ,БЪЛГАРСКИЯ ТЪПОГЛАВ КУХОГЛАВ СТРАХЛИВ НАРОД ТЪРПЯ И ДАЖЕ СЕ КЕФЕШЕ НА ГОВЕДОТО ЖИВКОВ И КОМУНИЗЪМА,ЧЕ НЯМА ДА ДАНДУРКА 1-2 МАНДАТА ТАЯ НОВА ТИКВА ЛИ-ПЪДАРЯ МУ?!НЕ СЕ МАМЕТЕ ВЪВ ГЛУПЕНДЕРСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ИЗПРОСТЯЛИЯ НАРОД,СТАНАЛ РАЯ!! ТОЙ Е СВЕТОВЕН ЛИДЕР ПО ТОВА....ДОКАЗВА ГО ВСЕКИ ДЕН И ГОДИНА!!МНОГО МОЖЕ ИЗРОДЕНИЯ БГ НАРОД -ДИВАНЕ НЕНАДМИНАТО И ЛИЛИПУТ Е!!

Понеже братския гръцки народ се скъсал ни помага от Балканската война до днес нали? И с какво ще помогне -с парите на хората. Минимална заплата в България-150 евро в Гърция -700 ??????? Да не забравя че ние гласуваме на избори а не гърците!!! ИДИОТ

Ама даи им, бе, душо камбана- тука живеем с 150 евро, заплата ако си късметлия, глоби за сол та..к по 250 евро на безработните, маиките-престъпнички- шапка на тояга! А горките гърци са със 1500 ЕВРО МАИЧИНСТВО, и също толкова помощи за безработни- НА КОИ ПОМАГАМЕЕЕЕЕ!!!!!

гърците няма лесно да се откажат от "сладкия живот". верно е, че отстрани изглежда много яко нон-стоп купон, таверни и бузукита и плажове, гъркините по молчетата и на кафенце по цял ден... те се мислят за богове, бе, хора. няма да забравя преди години един познат грък беше дошъл в българия да тръси танцъорки за заведението си там и бяхме излезли голяма компания вечерта. тои верно, че беше готин и мацките му се лепяха, но как се изцепи, ние гърците не сме хора - ние сме богове. просто еи така си го каза. и мога да ви уверя, че всичките се изживяват като такива. така че мислят, че всички са им длъжни да им плащат до гроб за веселия живот. това е, друго няма. та само ще се смеят на нашата кандидатура за помощ

Добър автогол преди наближаващите избори.Подготвяй се , че скоро и ти , и подобиата ти ще бъдете изритани сас страхотен шут.

А бе , Тикво, ти си по-голема гулия и от мен. Навремето изпратихме помощи на американците след голямоото земетресение, ама то си беше на майтап, ако и сега е на майтап-става. Ако говориш сериозно, значи мислиш , както изглеждаш отстрани

Коментарите са култови - по интересни са от статията! Браво българи - само в този дух!

Трябва да помагаме на братския гръцки народ! Вижте им хората на митингите! Как са изпосталяли от глад и мизерия. С тези минимални пенсии от по 600 евра как да преживяват горките гръцки пенсионери. А с такава пенсия как ще плащат на българките, които отиват да им работят като чистачки и домашни прислужници? Да не оставяме братята гърци да мизерстват!

"Борисов се разграничи от позициите на някои европейски лидери, че не бива до безкрайност да се наливат в гръцката икономика пари, които могат да помогнат за растежа на други, финансово дисциплинирани държави-членки." Бе, тоя луд ли е? Как е възможно? Акълът не ми стига... Кажете, какво значи това?

Ей, Бойко - нещастник такъв, на гърците ли ще помагаш, когато собствената ти държава е потънала в мизерия. На гърците ли, които ни се подиграват /с основание/ за овчедушието? Ще бъде върхът, ако ние - на тях помагаме! Просто абсурдно!

А на българският народ, най-бедния на континента, кой ще помогне, бе главоч?

Стига сме помагали - болен здрав носи. На нас помогнаха ли ни през 1996 г. когато всички българи спестявали по малко за старини загубиха спестяванията си в рамките на седмица - помните ли девалвацията с 1000 пъти и от 2000 лв спестени за 20 години станаха 2 лева. Нека сега и другите народи минат по този път и се научат да стягат коланите както ние правим вече 15 години

Аз имам формула за излизане на България и Гърция от кризата!Трябва да станем една държава под името НЕА ВИЗАНТИЯ(НОВА ВИЗАНТИЯ).По европейски ще се извиним едни на други за събития от общото ни историческо минало!Те ще ни се извинят за ослепените Самуилови войници,а ние на тях-за отрязаната Никифорова кратуна.Религията ни е обща-Православното Християнство,ще имаме и един общ национален танц-българска ръченица с елементи на сиртаки зейбекико!Българските безработни мъже вместо да се наливат с ракия пред блоковете,ще ходят да се търкалят и да се борят по плажовете със скучаещите стройни гъркини с форми на древногръцки амфори,а нашите магистрални труженички ще правят компания на гръцките комбайнери и трактористи,които са със слънчев тен"на потник".---Може да включим и братските сръбски и македонски народи...и всички да ядем и пием на една маса!Разбира се всичко това трябва да го плащат затлъстелите и вдъбени западняци!Западняците и без това за нищо друго не стават,освен да плащат,докато не започнат да им плющят ушите!

...хахаха...ей много ме развеселяваш ти...

Тъп , прост, нахален червен боклук - да му викат Боко Тиквата, това трябва да го издига върховно в собствените му очи!!!!! Дано народа български разбере, защо няма пари за актуализация на пенсии и заплати - това чермено говедо се готви да ги даде на гърците. Но онези гърци, дато като протестират,п говорят : тихо, да не събудим българите!!!! Какна още гавра и подигравка трябва да сътворят т.н. от Боко Тиквата ЮЖНИ НАШИ БРАТЯ, та този помияр да разбере, че БГ винстър предсадателя трябва да имяа и гордост и самоуважение. Режи лентички, Боко, режи....

не е лошо да помогнеш парво на твоя. каде трагна и на гарця да помагаш. саялявам балгарите като гледам какви самовлубени несттасници ги управляват

Този няма ли да си затвори устата - стига е ръсил глупост след глупост- не мисли за собствения си народ ,а за гърците!!Това ,което е казал е гавра с балгарите ,които живеят все още в България!Народе,мисли когато гласуваш и всички недоволни нека гласуват ,а не да бойкотират изборите и да си стоят в къщи,защото твърдият електорат на ГЕРБ пак ще си избере същите безумци и продажници на България!!Дянков - марш в Гърция даги оправяш,некадърнико неден,американска пионка!!

България винаги е помагала на Гърция. По време на полковниците, когато Гърция започна да се въстановява, хиляди гръцки комунисти дойдоха, настаниха се тук и им се предоставиха възможности за работа, които бяха непознати дори и за българските комунисти. След като си отидоха полковниците, от България си тръгнаха и гръцките комунисти, натоварили евтини бълг. стоки на товарни ешалони. Като резултат бедният си е беден, битият си е бит и т.н. За каква помощ става въпрос - то от тука нищо не може да се вземе вече, кокалът е гол ....

СМЕШНИК ЗЕМИ СИ РЕЖИ ЛЕНТИТЕ И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С НЕ ЯСНИ ЗА ТЕБ РАБОТИ

Така е трябва да има стабилност в региона. Но: Гърците трябва да започна да работят по поне осем часа на ден. Гъркините също. Трябва да си спрат допълнителните възнагарждения. Трябва да си стегнат финансовата политика. Трябва да вземат сами мерки. Не е въпроса да ли с българските данъци ще им се помогне. Те искат и си защитават правото да живеят добре. Това което е ненормално е, че ие живеем толкова бедно. Не е въпроса всички да станем бедни и съседине ни, а е въпроса всички да вървим напред. Но благодаря не съм съгласен аз да мизерствам и от моите данъци да се дава на хора които не желаят да променят живота си по никакъв начин.Не желая да платя сметката за това като лишавам себе си и семейството си.

Г-н Борисов стига демагогия и лъжи! ЗАЩО НЕ ПОМОГНЕШ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ДОСТИГНЕ ПОНЕ НИВОТО НА СТАНДАРТА НА "НЕЩАСТНИЯ ГРЪЦКИ НАРОД

А как ще стане това!В най-тежките години заминах в Гърция и работих там години наред,за което съм благодарен на гърците!Плащаха ми добре и успях да преодолея един тежък период и да отгледам децата си!Не виждам как аз ще им помогна обаче,на тези богато живеещи хора!Който не ги познава не знае как живеят-по-добре от французи и испанци!

От дека бе "чедо" Та ти изтърси брашнения ни чувал....

Този няма ли да си затвори устата - стига е ръсил глупост след глупост- не мисли за собствения си народ ,а за гърците!!Това ,което е казал е гавра с балгарите ,които живеят все още в България!Народе,мисли когато гласуваш и всички недоволни нека гласуват ,а не да бойкотират изборите и да си стоят в къщи,защото твърдият електорат на ГЕРБ пак ще си избере същите безумци и продажници на България!!Дянков - марш в Гърция даги оправяш,некадърнико неден,американска пионка!!

язе не стоплих - тва гръчките мутри ли са тия братя- "братота" начи?)))))

Освен с милиардите, които Бойко иска да дадем, можем да предложим и българите, които са в Гърция, да им работят за безпари.

Можем да им помогнем, като ги вземем у нас на работа;

Бойко, прати на гърците като помощи от произведените от тебе картофи!

Пази ,Боже -гладен да те храни и въшкав да те пощи.

Бойко,чедо,ша помагаме кат кайш.Аз съм казал на бабата да бере чушките-те са много люти да знайш.Дан ти казвам како ша прай гърко кат лапни една чушка.И от черната репа съм казал на бабата да вади.И тя яко люта.Нал знайш како са прай кат ядеш люта репа.А тъй Бойко,да разберът гърците че им памагаме. Аз имам едни шаечени палту и кащи-и тях ша дам за гърко.Знайш как държат хладно през лятото.Аз си одя с тях.Ам чи какй туй климатици,инвертори,чилъри-ади де,шаечиното за гърко,шаечиното. Ама Бойко чедо,дигни малко тез пенсий бе.Чи то 147,53 лв. е мойта и на бабата 139,99 лв.На оремака не мога да ида.Баба и дума ни дава да става да ма пусни на оремака.Пък чувам чи на гърко пенсията била голема.Ам то зако му е таз голема пансия кан нема како да яде.Ний ша памагаме,ти само дигни пенсийти поне на половината на гърко-повеке недей. Бойко,чедо,ам ти кош а прайш кат додат комунягите на власт,а ? Дан кайш и на тебе да помагаме.

2000 ЛЕНТИ ПО 2 ЧАСА СРЕДНО НА МЕРОПРИЯТИЕ /ВЕРОЯТНО Е ПОВЕЧЕ/ СА 4000 ЧАСА. ЕДИН РАБОТЕН ДЕН Е 8 ЧАСА - СЛЕДОВАТЕЛНО Е ИЗРАЗХОДВАЛ 500 РАБОТНИ ДНИ В ДВУГОДИШНИЯ СИ РАБОТЕН ПЕРИОД КАТО ПРЕМИЕР - ИЗЦЯЛО ЗАПЪЛНЕНО ВРЕМЕ. КАТО ВКЛЮЧИМ И ФУТБОЛА ТРЕНИРОВКИТЕ/, ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА НЯМА ВРЕМЕ!!!!!заседанията на МС затова са по 1 час - няма време:)))))

Какъв господин .. баси цървула..

Браво Боко! Изпрати им и Дянков да ги оправя.. дано ние си отдъхнем.

Точно така, само Дянков "шъ ги оправи" тези закъсали гърчоля!

Ще им помогнем тогава, когато българите, слугуващи там, се върнат в България, а гърците идват да слугуват у нас.

Хора, този Бойко се е побъркал съвсем! Знаете ли какви милиарди евра трябва да внесем, ние - най-бедните, в Пакта за стабилност, за да се дадат за нахални лентяи като гърците. Махнете Борисов час по-скоро! Чувате ли, търтеите в парламента!?!

До кога ще траем тази нелепост. Този човек всеки ден ни се подиграва като народ и ние си мълчем. Такова овчо поведение от народ.

Не мога да разбера политиката на българските правителства. Защо все трябва да ближем задници и да се натягаме. Нито сме в Еврозоната, нито сме икономически стабилни. Значи няма да се вдигат пенсии, заплати, а ще се дават пари за богатите гърци които ще ми мързелуват и стачкуват, а на нас ще ни ги вземат от данъци и акцизи. Що за мащеха е тази държава към собствените си хора. Аман от слагачи.

Абсурд! Възможно ли е наистина да го е казал?!? Журналята, стига сте му целували за.ника на Б.Б., а го попитайте, това което го пита цял народ - как е възможно това? Защо? Докога ще търпим тази растяща мизерия? Той нормален ли е?

ДА МУ ЦЕЛУВАТ НИКА? НИКА МУ Е ТИКВА.