САЩ подкрепиха България за енергийна независимост

САЩ подкрепиха България за енергийната диверсификация и създаването на план за енергийно развитие, за реформите в съдебната система, сигурността и отбраната.

Обратно в новината

Коментари - САЩ подкрепиха България за енергийна независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

NO COMMENT link

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население.

С чужд енергиен съветник. Така ли вече се нарича "независимостта"? Тези съвсем за туземци ни взимат вече и ни го казват в очите, а ние им ръкопляскаме!

за бананова република, какво друго искаш? К'вото каже Генерал-губернатора, това!

Трибуналът Ръсел, основан във Венеция през 1967 г. от великите интелектуалци, учени и борци за мир Бертран Ръсел и Жан Пол Сартър, обяви за военни престъпници Обама, Барозу, Расмунсен и Порошенко, заради гражданската война в Украйна. Как е уса хлебарки, зле ли се чувствувате извън кенефите....

Апостолите на свободата са казвали-Ние да започнем, пък дядо Иван да заповяда.Защо?Блудниците от Европа са владеели Османската империя.Банка Отоман-Англофренска.Маршали и генерали всички от Запада. Единствено Руският интерес съвпъда с Българският.Западът ни е бил винаги враг ЕВРОПО БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЛЕТА И ТРИКЛЕТА. Бръмченето на русофобските хлебарки е отвратително.Марш в уса кенефа!!

КОГАТО ЗАВЛАДЯВАТ БЪЛГАРИЯ , ОСМАНЛИИТЕ СА БИЛИ ИМА НЯМА 100-150 ХИЛЯДИ ВОЙСКА ... А БЪЛГАРИТЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА (НЕЗАВИСИМО ЧЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ МИНАВАТ 2 ЧУМНИ ЕПИДЕМИИ И ОТСЛАБВАТ ДЪРЖАВАТА ) ... .... ТА МИСЪЛТА МИ Е ТОГАВАШНИТЕ БОЛЯРИ , ЧОРБАДЖИИ И ТЕХНИТЕ МУТРИ СА ПОМОГНАЛИ НА ТУРЦИТЕ ДА НИ ПОРОБЯТ - ЗАТОВА НЕ СМЕ ПРЕТРЕПАЛИ ТУРЦИТЕ ОЩЕ 14 ВЕК .. .... СЕГА Е ПАК СЪЩОТО

милиона?!!? Що се не върнеш в училище, бе човек? Ти си пропуснал всичко. та чак до 1ви клас.Ако си го учил,де.

Нещо , което много ме разтревожи "Дават ни рамо за енергийна независимост, пращат ни експерт".Помня, че преди 24 години САЩ ни изпратиха двама експерти ,за да ни научат как да преминем от планова икономика към пазарно ориентирана акава и това бяха Ричард Ран и Роналд Ът, и от тогава се вижда резултата от тяхните усилия, а сега енергииния експерт ще ни довърши

Борисов смени ЮП за енергиен експерт. Толкова му е акъла.

Браво, получихме награда, усмивка по радиото, или пък в казармата имаше една награда, снимка пред знамето на часта.

пет минути "домашно мислене".

Тема за размисъл: Мечтите на българското правителство за превръщането на България в енергиен хъб на Балканите, са от щанда на фантастиката. Състоялата се в понеделник среща в Брюксел на премиера Бойко Борисов и заместник-председателя на Европейската комисия по Енергийния съюз Марош Шефчович, и решението за създаване на работна група на високо равнище, която ще бъде натоварена със задачата за създаване в България на газов хъб да спомогне за постигането на целите на европейския енергиен съюз, също са поредния виртуален проект, който предварително е обречен на неуспех. Достатъчно е да посочим провалът на прословутия проект Набуко, зад който стояха САЩ и Европейският съюз. А днес стана известно за проведените в Москва преговори на председателя на Газпром Алексей Милер и Марош Шефчович, след които ръководителят на руския газов холдинг съобщи пред журналисти, че проектът Южен поток е окончателно закрит. Газопроводът Турски поток е единственият маршрут, по който могат да се доставят 63 млрд. куб.м. руски газ, други варианти няма. Нашите европейски партньори са информирани за това и сега тяхната задача е създаване на необходимата газова инфраструктура от границата на Турция и Гърция, подчерта Милер. За какво проучване на залежи и добив на шистов газ в България може да става дума, когато страни с доказани големи залежи на такъв газ се отказаха от подобна авантюра. Без съмнение със загуба на възможността България да стане реален енергиен център на Балканите и в Югоизточна Европа, на стотици милиони евро от транзита на газ, на хиляди работни места и т.н. Но стратезите във Вашингтон въобще не се замислят за това, за тях важното е да накърнят колкото се може повече интересите на Русия в този регион. И така, след като България пропусна възможността да стане действително енергиен хъб на Балканите, то сега тя все по-уверено се превръща в провашингтонски и пронатовски център в този важен от геополитическа гледна точка район на Европа

Абе хубаво, говорят си че ще изграждаме газов хъб(нямаме ли думичка на Български), от къде газ за него бе, коя газ ще разпределяме, кой ще ни я достави? Това е самозалъгване, че можем да останем в играта, прах в очите на избирателите.

Според мен заглавието на репортажа трябва да изглежда така:"САЩ подкрепиха България за енергийна зависимост"

Пак ли този ЮП, нали се разбрахме , че влака за потока замина от първи челен коловоз в югоизточна посока.За изтървалите влака само свежи поздравления и студена вода , която ще си платят на цената на бутилка "Мадам Клико".Ха сега и хъб край границата , ама кой казва , че няма да мине през Гърция и при Игуменица,през адриатика в Италия, и по тяхната мрежа в Австрия и Унгария.Вайкането на ББ прилича на малко дете , на което друго дете не му дава играчката си след като то я счупило.Или както се казва "Късно е либе за китка".Сега също газче ще купуваме със същия произход , но подходящо оскъпено от такси и мита.Ако някой смята ,че няма да участваме в изплащането/не в строежа,откъдето нещо можеше да се изкара/ на тръбата много се заблуждава а газовия хъб ще видим през крив макарон.Решенията на България в енергетиката както и във всички области се вземат от другата страна на океана , а тук пристигат като дерективи.Някои още не са разбрали , че слугинажа може да е удобен ,но никой не го уважава

Нали ви е ясно за чии интереси ще работи този енергиен експерт?- Само не и за българските. Направо е по добре да бъде изгонен с шутове, като дойде. Чрез него ще ни натрисат само още и още скъпи американски енергоизточници.

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ (Washington Free Press), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила (Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower) и Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война (Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II), Списъкът на Блум съдържа: Интервенции на САЩ срещу 67 суверенни държави Бомбардировки на САЩ срещу 25 суверенни държави Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави Прилагани изтезания - в 11 държави Общо за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война. Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души. Прибавете първите 14 години от нашия век и ще видите как кървавата сметка на САЩ нараства със скоростта, с която расте техният външен дълг. САЩ натрапват своите проблеми на света, за да ги решат за чужда сметка и на чужд гръб, да възвърнат изгубения (си) комфорт на еднополюсния (си) свят, за да бъдат вечен хегемон енергиен, икономически, търговски, военен, геополитически, глобален, планетарен, вселенски. Безразделен, безнаказан, безотговорен. Свлачище А Украйна? На кого му пука!

Достатъчно е да споменем двете атомни бомби над Хирошима и Нгазаки, и убийството на Джон Кенеди за да стане ясно що за държава са САЩ.

Разбирай - да не е зависима от Русия а примерно от САЩ, или откъдето наредят..това е демократичната зависимост- тя е цивилизована и справедлива :)

подул мрусник.надявам се SAST да плати с лихвите ,това,което причини на булгария...

Защото от България нищо не зависи.

Той уточни, че САЩ ще изпратят енергиен експерт в България, който да работи в Министерството на енергетиката и да може да помогне при разработване на план за развитие на сектора ДЕМЕК АГНЕТИТЕ НА ЦРУ ГИ НАЗНАЧАВАТ ДИРЕКТНО НА БАЧКАНЕ В БЪЛГАРИЯ :)

Интересно.Турци и унгарци не се ли страхуват,че ще попаднат под "руска енергийна зависимост".Изглежда подобни клишета за тях не важат.Хората си гледат националния интерес и толкова.А на нас американците щели да ни помогнат.Как?С ток на цена 210лева за мегават час от ТЕЦ "Марица-изток"1 и 3?Или със седми блок в Козлодуй на цена 5,5милиарда евро?Обаче щял да бъде супер реактор петнайсето поколение.Това още трябва да се докаже,а друг е въпросът дали ни е по джобът.Апропо,такова чудо-работещо още никъде по света няма.Сега се строи първият в Китай.Вижте братя българи.Близко до ума е,че за 25години ако искаха да ни помогнат американците имаха хиляда начина.Та ние сме колкото половината Ню Йорк. 1.Можеха да ни помогнат с директни инвестиции. 2.С директна финансова помощ. 3.С опрощаване на част от външния ни дълг. Нищо такова не се случи.Чичо Сам пет пари не дава за нас.Да сте виждали американците да са помогнали някому?ТЕ ИМАТ САМО ИНТЕРЕСИ.

никой няма да нахрани бебето, ако не плаче. Ако не искаш никой няма да ти даде. Нашите управляващи са толкова тъпи че дори не знаят как да си поискат.

В Париж Кери се обърна към френския народ и ги поздрави за демократичния им непримирим дух, а в София на българския народ му збраниха да си отваря прозорците, да не би да чуе, че демокрацията се постига и чрез революция.

посещение не на Джон, а на Джим Кери с филма "От надупен по-надупен", сниман специално за политиците в България..

ПОДКРЕПАТА Е: ДА ЗАМЪРСЯТ ЖИТНИЦАТА НИ С ШИСТОВ ГАЗ; ДА ВКАРАТ ПОВЕЧЕ БЕЖАНЦИ; ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ЗА РАЗПОЛАГАНЕ НА ВОЕННИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ЗА ОБСТРЕЛВАНЕ НА РУСИЯ И ЗА ЗАТРИЯТ БЪЛГАРИЯ! С ТЯХНА ПОМОЩ, БЪЛГАРИЯ НЯМА АРМИЯ, НИТО БАЗИ; НИТО ОРЪДЕЙНА ЗАЩИТА - СЪБУХА НИ ГАЩИТЕ, СЕГА ОСТАВА ДА НИ "ПОЗДРАВЯТ" ОТЗАД.

Така е брат, боли много , разбирам те , заветните рубли се отдалечават и нищо не чинят. Не ти е виновен никой , че си заложил на Путя Къси, беше ясно че ще се се наака, той затова е и обучаван и сега путлерчетата, както винаги ще се къпят в лайната на вожда , а пък местните рубладжии ще стоите на гладно- няма кой да ви плаща да ни предавате.

е,че скоро ще сме съвсем независими"-нито газ нито ток ще "зависят "от нас , просто защото в пустинята няма нужда от тези "мръсни,руски" вещества ,създали толкова главоболия на нашите"мили, солидарни нови "приятели".

Посещение, което реално с нищо не допринесе за икономиката на България.

За сегашното състояние на българската икономика , най-много допринесе изнасянето на държавни и натовски секретни данни към Русия от техните агенти в тройната коалиция. Като по сигнал чуждите инвеститори се изнесоха и сега годишните инвестиции са над 10 пъти по-малко и местните орки се заомилкваха да ни предават на руските рекетьори. Е техните сметки излезаха грешни, сега да им гледаме сеира, как бавно ще се сетяга въжето около предателите ни.

чисто комунистическо мислене, човече. А и дали се чуваш какво говориш,а? Щото, ако се чуваше, щеше да се скриеш, някъде мнооого далече.

Къде са американските инвеститори - Марица -държавна гаранция за изкупуването на три пъти по високи цени цялотко количество ел. енерги,имат интерес в шистовия газ и природните ресурси. Да си чул за американски инвестиции във високите технологии,в хранителната промишленост.в селското стопанство?????

А видяхте ли отегчената физиономия на този Кери? Изобщо не му пукаше за нищо, просто трябва да привлече следващата робска държава за американските интереси. А ние? Нашите политици се насраха от кеф, оставаше и да паднат на колене. Но пък те вече са паднали...

А ние помагаме БЕЗВЪЗМЕЗДНО на Ирак с $ 3,58 млн. във вид на въоръжение. Вчера министерството на отбраната на Ирак обяви, че е получило военна помощ от България. Доставката са я осъществили САЩ. След визитата на Кери с колко на кого ще помогнем безвъзмездно!!! ДИРЕ защо мълчиш за това "БЛАГОРОДНО ДЕЛО" на българското правителство!!?? http://www.janes.com/article/47872/iraq-receives-bulgarian-d-20-guns

Виждаме как помогнаха на Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна...само идиотите в България се молят престъпници и убийци и не виждат, че става все по-зле и по-зле. Декември в Брюксел имаше 100 000 митинг против договора за Търговско сътрудничество между ЕС и САЩ (по нашите новини разбира се не го показаха). Причината поради която ЕС отлага подписването на договора е, че САЩ не могат да доставят енергоресурси на Европа и не искат, защото нямат нито ресурси, нито средства и са отказали да обсъждат темата. Да не говорим, че европейските производители за против, защото Европа ще УМРЕ. А нашето "президентче" пак сде изказа непотготвено и некомпететно!

Енергийна независимост в България - това ми звучи смешно. Как ще стане това като си нямаме енергия? Или ще се топлим и ще си светим с топла минерална вода? Тия хамериканци ни имат за туземци.

Каква визита, какъв благодат. След като изгледах снощи всички новинарски емисии по всички наши независими медии, спах спокойно. А на сутринта дори установих, че няма зъбобол, язвата ми се е затворила, дископатията ми отминала, сметките ми за ток и парно намалели, нито един ром не е откраднал нищо, магистратите са се покаяли за досегашното си поведение и какви ли не още благинки. Ех мечти, мечти. Но нали за тях не се плаща! Българи, мечтайте на воля и чакайтееееееееееее

ПОТУПВАНЕ ПО ГЪРБА И НИЩО- НО ОТ СЪРЦЕ...

Американски и Европейски инвестиции във енергетиката ни и разработване на Български находища във Черно море.Това ще ни освободи от русия енергиен рекет и заробващите им договори.

Всъщност засега се знае категорично за един заробващ договор, ама той е с американските ВЕЦ-ове Мрица Изток 1 и 3. Те вдигат непрекъснато цената на ел-тока ни, бе, нещастнико. Защо не ги преразгледат като са толкова загрижени за нас, а?

Ами имаш неправилно разбиране на нещата! Мариците са икономика, а обещанията са политика. Просто като 2+2! Обещанията на Кери са като приказката за Иванчо и обещаното от баща му колело! Ще го има, ама друг път! Мариците, "Уестингхауз", сондиране за шистов газ в Добруджа - това са частни интереси, а там държавата не се бърка!

само лъжи и ограбване на Б-я,затриване на БГ държавата и плацдарм за война с Русия-затова сме им нужни,а че сме мишени-тях не ги интересува

Дорогие товарищи, има нещо нередно. В Русия е прекрасно, но вместо вие да се заселвате там, руснаци се заселват тук. Как да си го обясним?

страната ни е с хубав климат и разнообразен ландшафт, храната ни е по-хубава, езикът ни е близък до техния, но сме бедни, както и те. Затова както ние така и те бягаме на Запад за да дръпнем поне малко от накраденото от колониите на Запада.

Тц, не е това. Русия има толкова ресурси, че не й трябват колонии, и пак са бедни. Дали не е от глупост?

Лешоядите пристигат! Видяхме до къде я докараха с енергийната независимост в Украйна. След като преминаха на американссо гориво вече 2 украински атомни станции аварираха, от ноември 3 пъти в най-голямата в Европа - Запорожката, а снощи Николаевската АЕЦ, къде ви е информацията бе медии, или европейците дето забъркаха лайната там са ви наложили цензура. Пишете коя чалгаджиийка с кого си легнала, а за авариите в Украйна нито дума. А сега си спомнете за мълчанието по време на Чернобил, и за вашето сега... Не сте се променили даже сте по-зле - ОТ НОЕМВРИ НИТО ДУМА от нашите "независими медии"

1000+

Доверието в краварите се срутва навсякъде. Конската мутра, кетчуп Кери (мъж е на дъщерята на собственика на Heintz кетчупите).

Само да вметна за тези дето не знаят: Heintz кетчупите = ГМО (тоест отровители), така че ако все още не е ясна картинката, значи слепците да продължават да консумират.

Горко на България с тези "приятели". Където са "помогнали" краварите трева не никне. Те си гледат изключително техния си интерес. Но, рано или късно всичко се връща.

Рашките не гризнаха дървото - то им влезе отзад...

епилога е че на Ганя гегата(овчарска тояга с дължина около 2 метра) влезна цялата отзад

ТОВА НЕ СА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, А НЯКАКВИ ЧЕХЪЛЧЕТА! СРАМУВАМ СЕ ДА ГЛЕДАМ ТЕЗИ ЛАКЕИ! НИМА ТОВА СА БЪЛГАРИ?!

И какво лакейства Борисов? Не разбрах точно. С какво се различава това посещение от други? Я обясни. Или е по-добре да няма политически контакт? Орешарски и той имаше - с Янукович, със Северна Корея и с Виетнам. Италианецът го върна. Да, Орешарски бе твърд пич! Никой не го искаше, освен Виетнам и вече изгоненият Янукович. Чуден портрет!

Като си прост - не разбираш. Толкова нещо се обясни по-надолу, не можеш да четеш ли? На прост и нечетящ какво да обясняваш?

като не ти харсесва, отиваи при путkин.

БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е В ШОК И УЖАС ОТРЕШЕНИЕТО НА ГАЗПРОМ ДА СПРЕ ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ НА УКРАЙНА! ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ САСЕ РАЗБРАЛИ С АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ГАЗТА ТОВОРИ ФАКТА, че Брисов предлага изграждане на газов хъб на ТУРСКАТА ГРАНИЦА , а Кери говори за връзка с Гърция! КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА РАЗЛИЧИЕ? Ще плащаме транзитни такси както на ТУЦИЯ , така и на Гърция! ЗАФОРМЯ СЕ ОТ ГОЛЯМ ШЛЕМ ДО ПЪЛЕН ВАЛАТ КАКТО В ПРОЕКТИТЕ ЗА ГАЗТА , ТАКА И В ПРОЕКТИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА! В ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ СТРОЯТ 4-ри ЯДРЕНИ БЛОКА НА РУСКИ ЦЕНТРАЛИ, КОИТО ЩЕ СА ИЗНОСИТЕЛИ НА ТОКЗА ЕВРОПА! Е НИЕ?! НИЕ ЩЕ СЕ ХВАНЕМ ЗА ПАЛЦИТЕ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ ПРОДЖНА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ ОТ ДЪРЖАВА В ТЕРИТОРИЯ!

Ти гледай какво пишеш днес и си спомни след две години, когато Турция рухне икономически. Тогава ще си говорим за централите. Що се отнася до преноса на газ, да, губим. Освен ако ЕС не вкарат големи пари, за да вкараме от Азербайджан. Инак губим.

значи когато имаме бизнес с руснаците сме зависими,а когато американците се намърдат на тяхно място ставаме независими......в американските филми за мафията го има това иземване на чуждия бизнест и се определя с думата рекет....в същите тези филми се разказва и как мафията натрупва капитали от Сухия режим в САЩ,благодарение на които се внедрява в политиката на страната.Мафиозките методи прилагани някога спрямо бизнеса в САЩ,днес се прилагат спрямо икономиката на държавите по света.....просто синовете и внуците на мафиотите прилагат рекета в увеличен,световен мащаб Някой ще каже: -какво значение толкоз има от кой ще купуваме....значението не е особено голямо ако цените са пазарни,но фактите са че цените на САЩ са двойни.Примерно тока от мариците.....цената на новия реактор на АЕЦ Козлодуй,цената на горивото.........самия стожер на пазарната икономика не я бръсне за слива.Единственото успокоение за двойното плащане е да мислим положително и да се надяваме че ще получаваме двойно по-качествен продукт

Е, па ние искаме да сме с Русия ! Не щем вашата измислена "енергийна независимост ". И от кого ни предлагате да сме зависими, от вас ли ?

Плевньо и Боко са гении,за един ден решиха нашата зависимост от Русия.Вече ще бъдем независим .ЗА ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА НАЙ ВЕРНИЯ ЧЛЕН НА нато ТУРЦИЯ. 100%ОТ РУСКИЯ ГАЗ ЩЕ ГО ПОЛУЧАВАМЕ ОТ НУРЦИЯ КОЯТО НЯМА ДА НИ РЕКЕТИРА,сащ ще ни помогнат и в укрепване на отбраната чрез нато т.е турция.Възможно е една турска армия да се дислоцира в източна българия,по подобие на Кипър.Спи спокойно българино -отново Турция ще осигури мир и благоденствие по българските земи.Благодарим ти амелика за помощта-тя е братска и вечна.

САЩ се опитва да превърне България в троянски кон в ЕС. Неизбежно в един момент ще ни хвърлят срещу другите държави от ЕС по схемата Разделяй и владей. Европа трябва да вземе мерки за да ни защити от САЩ. Такива преговори заплашват изцяло суверинитета на държавата ни. Исканото от САщ нямо общо с концепциите на европейските държави.

Русофилите пикаят кръв днес. Толкова беди в един ден ..свят да ти се завие. Дано Путин прати един тир с рубли да закърпят положението.

Още една американска "подкрепа" и сме свършени като държава! Не че сега не сме!

Таем където е влязла кока кола -трева не расте. Еврогейчета четете добре, първо е Кока, пък после Кола..

Фъшкии !!