Борисов обвини Ковачки за ”Брикел”

С мъка наблюдавам стачките на работниците от „Брикел”, коментира премиерът Бойко Борисов протестите на работещите в предприятието.

Обратно в новината

Коментари - Борисов обвини Ковачки за ”Брикел” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, ББ, сега е моментът да му го вкараш на Ковачки. Брикел се национализира, държавата за нейна сметка прави пречиствателните инсталации, а Ковачки да го д.... Така работниците ще си имат работа, няма да им плащаш безработицата, нито пък глобата от ЕС.

Къде беше държавата когато го продаваше - Управляващите тогава потриваха доволно ръце ! Никой не ни обърна внимание когато протестирахме тогава !!! Сега настройват обществото срещу нас с празните си приказки. Нека си признаят чии интереси защитават и на кого джоба искат да напълнят . Скъпи българи рано или късно ще разберете истината .

забрави да споменеш че тогава Евдокия Манева каза че ВЪЗДУХА е чист като във Велинград !!! Колко ли гора трябва да се изсече за следващия отоплителен сезон ? Кой ли ще внася брикети ? отговорете си хора на този въпрос и тогава коментирайте ! ЕКОЛОЗИ ХА ХА

И как така се получава, че преди 2 месеца Брикел си купиха съоръжения за почистване и остана да се монтират, а сега това нещо не се коментира??! Пак ли да чакаме добрия бб да дойде и да "оправи нещата"? Да се усмихне тъповато и да каже - ето аз ви оправих!

Тук някои хора големи глупости говорят. Къде било правителството, що не извикало Ковачки да говори с него ... Това е частен бизнес. Държавата няма място там. Като е лош мениджър собственикът, предприятието фалира, а не остава да се подпира от данъкоплатците, та печалбите да ходят за собственика, а загубите - за всички останали.

Тук липсва само едно коментарче на Кошлуков за "новия морал" през "новото време" на такива като въпросния Ковачки...

да обвини Мрагините или Маджо ама нещо йок...що ли така а ?)))))

Направо хванете брикетата-компир да гърлото и да си плати всички сметки!

Плачете на Ковачки, не на държавата Седем години е достатъчно дълъг период за изграждане на сероочистките. Но не беше направено. Защо държавата да плаща глоби и да е отговорна за работниците? Нали си имате РАБОТОДАТЕЛ?!? Обърнете се към него. И Синдикатите - защо чак сега се наддигат? Май някой им е запушвал до сега устата!?!?!?!? Аз като данъкоплатец не съм съгласен да се дават пари от моите данъци за плащане на глоби за да работи предприятието. От доста години е ясно какво трябва да се направи, но собственика не го е направил. Да спрат да реват на държавата, а да ходят да се разбират с Ковачки къде е спал до сега. Ковачки не си е изпълнил задълженията да си приведе предприятието съгласно изискването, а стига толкова сме покривали чужди масрафи ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ТРЯБВА ПРИ КОВАЧКИ ДА ОТИДАТ. ПРОФСЪЮЗИТЕ СА НАЯСНО С ТОЗИ ФАКТ. Ковачки защо не вложи 15 млн които получи от американците за земята на брикел/брикел му излезе без пари/,но си ги похарчи в сърбия и сега

20 години ме убеждават че българския частник е по-добър стопанин от държавата. Изкупиха предприятията за стотинки, с подкупи към приватизиращите органи (да не забравяме Хампарцунян) и всичко се сведе до една грозна експлоатация без грам инвестиции. Сега тези от 'Брикел' да ходят да се бият със собственика, онова самоковско недоразумение. Не разбрахме ли че там се раждат само компири, то не бяха престъпници, бизнесмени сега и кмет на София.

защо не протестират пред онзи скот Ковачки. Такива като него батисаха държавата. Синдикатите са знаели но са си мълчали - срещу пари естествено. Знаели са и работниците и те са си мълчали, а сега реват срещу държавата

Къде са били синдикатите или пък медиите досега ? Логичният отговор е, че Ковачки ги е купил за да мълчат. Къде е било правителството ? Ако някои е гледал Нова ТВ тази сутрин е видял, че министърката е предупредила Брикел още през септември 2009 г. тоест правителството си е свършило работата, включително е провело среща с Ковачки за да му каже, че той трябва да си закупи квоти за емисии, ако иска да продължава да работи докато строи сероочиските. Сумата за квотите била около 100 милиона лева, които господинът бил казал, че няма и че, те трябва да се поемат от държавата. Ако Брикел не се затвори предлагам да организираме граждански протест поради това, че аз не желая да плащам затова, че този господин си е печелил парички без да влага в необходимите екоподобрения. Слава богу, че на този бандит Ковачки и измислената му партия Лидер не им стигнаха гласовете да влязат в парламента. Иначе браво на министърката !

Какво като не влезе в парламента? По-лесно е да си купи няколко депутати и вече го е направил. Никой не можа да го осъди и продължава да си граби необезпокояван. Работниците ще повикат и ще почнат да отглеждат картофи. А ние ще продължаваме да живеем като в паноптикум.

Ако помогнат на "Брикел" няма да могат да си издържат БЕХ-чето с всичките синекури длъжности и високи заплати.Забравихте ли,какво обявиха веднага след изборите-първо закриваме БЕХ,е що стана?

Добре де,това правителство за какво е? Знаят,че има сериозен проблем и вместо да го извикат този Ковачки,да разговарят със синдикатите,да помогнат с осигуряването на някакъв кредит! Преди месец-закриваме!Още едно работещо предприятие си отива! Ами там има специалисти!Сега щели да рекултивират и трева да садят!Думи нямам!

АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ НА ПСЕВДОТАРИКАТ КАТО КОВАЧКИ, ЯЛ, ПИЛ, Е..Л, А СЕГА ВСИЧКИ ДА МУ ПЛАЩАТ ГЛОБИТЕ. ОБЩОТО УМРЯ, ЗА КАКВО РУЧАМЕ 21 ГОДИНИ ЖАБЕТА, ДА ПЛАЩАМЕ ПАК ЛИ ВЕРЕСИИ?

СИНДИКАТИТЕ НЕ СА ЗНАЕЛИ КАКВО СТАВА . ДА КОНФИСКУВАТ ИМУЩЕСТВОТО НА ГОЛЯМИЯТ БИЗНЕСМЕН КОВАЧКИ И ДА ОБЕЗЩЕТЯТ РАБОТНИЦИТЕ. НА ПИШМАН СИНДИКАТИТЕ МАЙНАТА ИМ.

Хубаво, а защо правителството не конфискува Брикел от Ковачки и не го даде на някой друг. Тоз мошеник като е пикал на криво да се сбогува с предприятието и толкоз. Същото се отнася и за Лукоил и Софийска вода само дето там ножа не е опрял до кокал за това никой нищо не казва още но и тази песен ще се запее скоро.

браво на борисов,законите и договорите се спазват,а къде са парите от земята на блрикел-15 млн,защо брикел купува имоти в сърбия,а не инвестира в собствените си филтри

Не искам да плащам хитруванията, тарикатлъците и простотиите на пишмян приватизатори, дето ни вземат за балъци.

да де ама синдикатите къде бяха когато Ковачки е отказал да подпише споразумение за инвестиции - тогава мълчаха сега ще инициират протести - нещо не се връзва - неможе сега да искаш защото не си си свършил работата когато е трябвало.Тотално сбъркана система - свикнали смао да искат - точно мангалска работа - никой не ви е длъжен да се бяхте сетили когато беше време.

мрасните производства да се спират,така е в европа и уса!цяла бг няма да страда заради група хора,имащи интерес да работят!ковачки да им плаша обезщетения! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ковачки не само, че няма да им осигури обзщетения, но ще продължи да използва работниците като маша за горещите въглени. В момента той разчита точно на тези стачкуващи да извие ръцете на правителството и да бъде оставен да работи БРИКЕЛ без необходимите очистващи инсталаций. Стачкуващите да вземат и да линчуват Ковачки, за дето си позволява да манипулира управляващите чрез застрашените от безработица хора.

Ченге долно, сега ще насъсква народа и срещо работниците в Брикел: "Но те трябва да разберат, че санкциите от Брюксел са изключително високи и ако трябва да запазя в този вид тяхното производство, това означава да взема пари от всички българи, за да заплатя глобите", каза Борисов." Повтарям: ДА ВЗЕМА ПАРИ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! Аз формата - ясно,ама мамицата им на тия от Брикел, как пък ли ще ги издържаме!

Пич, като са ти толкова големи топките за да се правиш на злобен тук защо не отидеш да се срещнеш с премиера да му съскаш в очите. Много ме разсмиват такива анонимни герои. Или коментирай обективно или не пиши глупости.

Абе, мъжкарче, а ти защо не си публикуваш трите имена и ЕГН-то? Веднага ще те вземат на държавна службица при Божествения - ще имаш възможност по цял ден да стоиш на коленца и да Го цункаш отзад и отпред! Както те гледам - малко ти е и умственото багажче, така че може и министърче един ден да те издигнат!

Не слушайте какво ви разправя екоминистърката - глобите ще ги плащаме не само за брикел а и за държавните тецове - сега започва наказателна процедура за замърсяване на въздуха на три града през 2007 г. а и за софийския боклук

Какъв е проблемът? Идва Борисов, открива 4 мола, една спортна зала, малък Лувър, 400 метра асфалтова отсечка и работните места са готоовии!