Борисов разкритикува военната операция в Либия

Надявам се, че в тези часове НАТО ще поеме командването на операцията срещу Либия, защото включително и американците настояват да има европейско командване.

Обратно в новината

Коментари - Борисов разкритикува военната операция в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Охо! Много смело звучи! направо самоубийствено откровенно и честно за натовски политик. Биг брадър не прощава такава смелост.

Тоя Боко съвсем избокяса ! До вчера говореше че не би пратил наши летци в Либия а днес ще праща "Дръжки " Леле , леле е е е !!!

хах боко боко за 6 измекяри да бомбандират либя хахаха боко боко виз петрола си струва инвестизята в бомбандиране :)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко за пореден път показа колко е неуравновесен, неориентиран и направо глупав. За един ден няколко противоречащи си изказвания по такъв въпрос като становището ни за Либия. Ама кво да прави човека. Дока'т се ориентира в тая сложна политическа обстановка, взе че се изтърва на няколко пъти неусетно. Човещинка :---)

За да разберем,че една медия е подмазваческа е достатъчно тя да съобщи,че Борисов е направил някакво изявление...категорично!Всеки,който е вече впечатлен от могъщият му интелект е забелязал, че твърденията му издържат не повече от сурово яйце на слънце.

Свалям шапка на г-н Премиера.Не съм му фен, но тази му позиция ме зарадва,защото не може нещата да се уреждат по този начин през 21-и век

А защо не разкритикува ползването на елитни проститутки от премиери?Отговора е елементарен -това е секс контрол на кукловодите.Знаят те как да държат под контрол прости мъжкари с големи ... тикви.

Бойко, само така, момче! За първи път ти се радвам, ама истински ти се радвам! Това е трезва позиция на БЪЛГАРСКИ премиер! Без да се въвличаме във война, която практически не е наша. Без фанатизъм. Не сме забравили за медиците ни! Аз се борих за свободата на тези хора! Но национално отговорното поведение е да не се въвлича България в съмнителна военна намеса. Похвалата от мен за Бойко е ценна, защото аз рядко, много рядко го хваля. И когато го правя, имам причина.

Не му е за първи път. Днес говори едно, утре съвсем друго.

Боко не е наред нещо с акъла...какви противопоставяния му се привиждат на христяни и мюсюлмани, като всичко това е само заради петрола. Май трябва да го пратят при чичо доктор Лъчо-мозъка.

Борисов си позволил си снощи по БНТ да определи атаката срещу Кадафи като едва ли не противопоставяне на християни и мюсюлмани- недопустимо твърдение, изсмукано от пръстите !

Боко да не се прави на смелчага...и да играе по тънката струнка на мислещите хора от народа, а да погледне какви беди сътвори с обедняването на хората в БГ. Защото при Кадафи хляба е бил 0.25 ст. ..да не говорим за бензин и помощи за безработни над 250$. там в Либия са живели добре. А тук Боко извършва икономически геноцид и всякакъв финансов грабеж на държавата срещу най-бедните хора в Европа-българите.

Ако бомбандираха Либия заради ареста на медиците ни, първата реакция на тази фанатизирана и ислямизирана нация щеше да бъде - обезглавяване на медиците....

Най-правилна за момента е позицията на Германия по отношение на събитията в Либия и понеже Бойко Борисов я подкрепя, то неговото смело изказване се одобрява от мнозинството българи - хуманитарна помощ и подкрепа, да, но не и военна намеса. Освен това ние имаме много мюсюлмани, а те няма как да не съчувстват на Либйците, които са също вярващи мюсюлмани.

И аз за пръв път от много време съм съгласен с казаното от премиера! Нямаме работа в тази "авантюра" и сериозно ББ си "покачи доверието" с тази позиция (поне що се отнася до мен и хората, с които общувам). P.S. Когато е за критики - не ги спестявам, но когато е прав - би било грубо и нечестно да не го призная... лично мнение, не ангажирам никого:)

Генерал Борисов - главнокомандуващ, а бай Аню - началник щаб на натовските посерковци! И тогаз да му мисли съветския полк. Кадаифов

Да, сигурен съм, че нашите мюсюлмани искрено съчувстват на побратима си - диктатор Кадафи, който от десетилетия налага волята си и нарушава правата на истинските техни събратя lol. Не мога да повярвам, че някои хора просто пишат от злоба, а съм сигурен, че след като публикуват коментара си и обмислят добре какво са написали се съмняват, че наистина това е правилното. Определено въпросът е комплексен и военните действия не са единствено в подкрепа на цивилните, но все пак трябваше да се направи нещо. Самите ние познаваме много добре неправдата от бездействието на Великите сили срещу потисници и диктатори, несправедливо наложени ни поради исторически събития или политически уговорки. Осъзнайте се!

Е какво е общото между сега и тогава с нашите.На нашто момче му идва дюшеш

Точна, навременна и отговорна позиция!От много насам време, за първи път съм съгласен с Борисов!За съжаление, това касае външната ни политика, а проблемите ни са почти 100 % за "вътрешна " употреба.

Първо по интернета правим революция, а от там гражданска война и след това окупираме суверенните държави, с операция с кодовото название "Война за свобода" или "Закуската на крокодилите", Хитлер ряпа да яде!?!

Аз не разбрах в крайна сметка каква е позицията на България и защо не подкрепихме Франция, след като Саркози освободи медиците ни! Ние пак се държим като....от коя страна сме?!

защото Саркози слага прът в приоритета на Борисов- Шенген; и аз като теб не разбрах защо вчера Бойко съжаляваше, че военният удар се е случил толкова късно, а не по-рано, а днес вече говори за авантюра; ние сме от страната на искащите, но не можещите

не удобрявам,всичко това е дело на "хуманната политика",на Америка а преките изпълнители са нейните лакеи.

каква америка те гони бе........боико е руска слуга защитава руските интереси-и по отношение на енергиините програми, и във външната политика вземат страната на руската мафия, другарчетата мили на кадафи-от това по голема руска подлога здраве му кажи ....българия начело с комунстите и боико е руския троянски кон в ес и ес го знае!затова сме и прецакани от всички страни,сами си ги избираме тези крадливи комунистически въшки

Одобрявам, а не Удобрявам. Остави Либия, залягай над граматиката!

Отчаян опит на Борисов да спаси поне малко от изчезващият си рейтинг. Иначе с удоволствие подкрепя намесата на БГ в Афганистан и Ирак?? А,и чуйте какво говори той и какво военния "му" и външният министър-твърдо За! Само да му кимнат от Ам посолство и ще смени и Боко песничката. Ама докато може що да не се възползва?! Дребен хитрец е Боко ,малка душица.

то за ирак и авганистан други го насадиха там,пак нали несмяташ че трябва с наведени главички тихом малком да се изнесем от там-малко нени ходи все пак може да сме малки но сме горди още по малко тез момчета дето уставиха живота си там всичко от тях щее било напразно,хванешлисе на хорото го играеш до краи-поне така правят мажете

Ми като други ни насадиха, защо гласува за Ирак, и защо не извади и върне войските ни в Афганистан? Дребни сметки приятелю ,така не се крият мисловните недостатъчи на Бтиквата.

Други го направиха. Дали са по-малко мъже от БГ. Пари няма за тежко болни и бедни БГ мизерства,Но харчим Огромни суми за Война,на хиляди километри- а сме Най-бедната страна в ЕС??!! Какво мъжество,какви пет лева?? А,но ако пишете от Ирак като част от БГ военните там, ви разбирам напълно,все пак при едно завръщане в Родината Заплатите ви падат драматично,нали ? А за момчетата загинали или ранени там,наистина много съжалявам, Но Вие сте си избрали такава работа.

Ти да не си наследникът на баба Ванга?! Няма и часове след твоя коментар,на Бойко му набиха канчето от Козяк и той действително смени песничката...

Нали партията му е европейска, а не подкрепя действията на най- развитите страни. Индеректно защитава действията на Кадафи. Необходимо е да си смени консултантите по такива въпроси, трудно се ориентират какво става по света.

Браво на Борисов!!!!! Това е истината!!!

Лицемер е Борисов. Не била правилна акцията в Либия. А правилна ли е да пращат и държиш в Афганистан наши войници, с пари на данъкоплатците , а не на Цветелина? Кого обслужваш в Афганистан Бойко, не обслужваш ли гъза на големия си брат?

Сиса Боата мога да ти кажа само едно : Късият ум е с дълъг език. :)

1. Армията на Саддам беше въоръжена от СССР! Там имаше над 4000 руски офицери. 2. Кафдафи беше най добрият приятел на соцлагера 27 Февруари 2011 Въвеждането на международни санкции срещу Либия поставя под заплаха доставките на руско оръжие на стойност 4 млрд. долара, съобщи в неделя агенция Интерфакс. Руски военно-дипломатически източник е заявил пред агенцията, че Либия е един от най- големите вносители на руско оръжие в Северна Африка и Близкия Изток. С Либия са сключени оръжейни договори на стойност 2 млрд. долара, а за още 1.8 млрд. долара са в етап на заключителна подготовка. През януари 2010 г. Русия се договори за доставка на сума 1.3 млрд. евро. По Интерфакс, напълно готов да подписване е контракт за доставка на изтребители Су-35 за 800 млн. долара. и 1 млрд. долара за хеликоптери Ка-52 "Алигатор", зенитно-ракетни системи С-300ПМУ2 "Фаворит" и зенитни комплекси "Панцир-С1"зенитни ракетни комплекси С-400 "Триумф", системи "Град", танкове Т-90С, ракетни катери и друго въоръжение.

Боко твоята любима Меркел , дето не участват в коялицията, не посмя да атакува, а ти се пъчиш? Много си прост да показваш публично страха си, че ще те последва съдбата на Кадафи...

Живея до летището в Узунджово и в един осран хангар открих два Мига, единият е много запазен...Ако отрием малко колесниците от ръждата и Бойко намери един самолетоноач...

прав си добре че беше серго та ни купи фрегата-та да участваме и нии в играта с парите на народа за кво ни са уражия неразбрах нии врагове на около нямаме вече виж швеицария люксенбург без армия да неим е зле

Заблуждаваш се. Швейцария си има и армия,и модерни самолети. Само,че не е толкова глупава да влиза в НАТО и ЕС - пази си суверенитета и неутралитета страната! И всичко в нея се решава с референдуми...На светлинни години са от нас.

Ха ха ха, Борисов се чувства в положението на Кадафи, страх го да не го последва съдбата на Кадафи. Опозиция са нападащите Кадафи- истинска опозиция. Франция е работила 15 години да създаде опозиция- образова над 5 милиона либийци живеещи там. А България пърдя 20 години и не направи никаква опозиция срещу крадците олигарси, даже ги избира наново на власт. Бат ББ е избран управленец- олигарх, същевременно с тъмни връзки с престъпния свят.

така е пич, прав си, една от малкото правилни и смислени преценки тук! обаче за суяление прудливите номенклатурно-селски и преступни отрепки имат и властта, и парите, и гласа в нашата окаяна родина! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ББ, както обикновено не е в час, но инстиктът на популиста в него винаги е жив. Кретените, които правят аферим също не са заспали. Ако някой сравнява българските медици лапачи с геноцида на един народ, той със сигурност е кретен и си заслужава премиер като ББ.

Май самочувствието на Българина се пробужда?Ето това вече прави чест на Премиера.Браво,congratulations г-н Борисов!

по-голяма чест би било, ако събере всички просещи по улиците на България, заедно с онези, живеещи под шахтите и на всички им осигури легло и топла храна всеки ден

е,как нияма да критикува-дърт комунист си е боико, само че под прикритие......и белене ще ви натресе, и високи цени на газ, ток, храни-все в услуга на руската мафия и неините верни слуги в бг

Най-после Бойко Борисов да говори разумно за тази кървава война. Само алчност и високомерие от страна на "демократичните" държави са мотивите за военните действия. Кръв и насилие, какъв ужас! Да живее цивилизована Европа - връх на цинизма!

и баба ми знае така, да говори разумно, докато се крие за бярото си там в дупката, дето я ползва за кабинет. Никоя държава в света не е виновна за случващото се има. Има един виновен - болен психопат наиме Кадафи. Той изби половината си народ, даже позакъсняла ми се вижда намесата на света.

Тези дето говорят колко лош бил Кадафи, били ли са в Либия въобще? И ако ние със сила си решиме проблема с циганите (щото се видя че и Италия и Германия не можаха с добро), дали заслужаваме да ни бият. Ако някой ден циганите станат по-ценни от петрола и златото може и това да ни се случи :-)

абе кратуни такива (почти 200), дето ръсите купища коментари тука за толкова делчни в сравнение с непосредствените в държавата ви проблеми! Първо изгубили сте си времето да плещите пороища глупости, също като борисов, по тема, по която нито някой във вселенат го интересува какво мислите, нито пък ви пита за мижавото ви мнение на невзрачни мизерници от страна, изостанала стотици хиляди години назад от съвременните цивилизации!!! Погледнете през прозорците си и вижте в каква лайняна кочина сте потънали самите вие, чак въздух вече не стига, ми тръгнали да критикуват, да дават съвети, да коментират проблеми, с които вече нормални хора от нормални общества са се ангажирали да разрешат!!!! Уредете си драги български мишки, собствените си гнусни проблеми в тая ваша кочина тука . НЯМА ТОЛКОВА ОТБЛЪСКВАЩО МРЪСНА И МИЗЕРНА СТРАНА, с толкова прости и агресивни идиоти В ЦЯЛОТО ЗЕМНО КЪЛБО КАТО бълхария. пфу, егаси умрелите от глад и болести кометатори, разбирачи от всичко, в тая скапана държава!

Ох, ама имаме мъъжжесствен и мъъдърр премиер, мааццкоо!!!

да му имам "мъдростта" на тоя борисов. От една страна не бил за военни удари над Либия, от друга защо били закъснели тия бомбандировки, трябвало да се случат когато кадафи държал българските медици. Да му имам "уравновесеността" на тоя тулуп! Пълен с противоречия и алогичен както винаги досега. Два дена да го слуша човек тоя Борисов да говори по една тема, сто напълно коренно противоречиви и несъвмесими едно с друго изказвания, ще чуе от него. Има ли връзка с главния мозък при тоя човек, все пак е премиер, цялата страна се тресе в неудържими конвулси вече от неговата неадекватност и алогичност

бе, верно, че съм гербераст и един от мизерниците, ама да се намирам на приказки. ма, как борисов ше се цеппи от на!!! баси, кви сме кратуни, начи!

Подкрепям напълно " няма алтернатива 21.03.2011 10:20" Това не е герберска позиция, това е позиция на задокеанския брат на ББ-то. От там го командват, а той си е подарил и онова нещо в услуга на янките, понеже кака Цветелинка там си държи парите. Янките сега са по ниски от тревата, хем са против Кадафи, хем са с него, щото притежават подарен им в година 2004 от Кадафи половината либийски нефт и не се знае като дойде друг на негово място той дали ще им го подари отново.

Понеже герберастите си смениха на 180 градуса позицията по либийския въпрос след изказването на дебеловратия субект, малко по-долу цитирах мнение на КАЛИТКО по тема за Либия, когато герберастите искаха да свалят дори неизвестно защо и Чавес! Та - цитирам уникаалното мнение на КАЛИТКО с неговия си ник - няма да плагиатствам такива мъдри и силни думи, я!!! И КАКВО ПОЛУЧАВАМ КАТО ОТГОВОР ОТ САМИЯ КАЛИТКО!!!! ЧЕТЕТЕ И СЕ НАСЛАЖДАВАЙТЕ КАК САМИЯТ ТОЙ КОМЕНТИРА ДУМИТЕ СИ: "НЕ МИ ВЗЕМАЙ НИКА, ЧЕРВЕНОКРАТУНКОВЕЦ! И СПРИ ДА РЪСИШ ГЛУПОСТИ ОТ МОЕ ИМЕ!"

Ето тук вече подкрепям на 100% Премиера, а доколкото разбрах и Президента е с подобно мнение, което е добре - не разбирам и аз защо точно сега решиха да свалят Кадафи, а не още преди време. Тези САЩ непрекъснато си играят на войници правят се на Господ и т.н., а на всичкото отгоре има и разни страни от ЕС, които са абсолютни подлизурковци и им целуват д...тата на американците и участват във всяка простотия и те! За голямо съжаление от това полза няма да има за никой освен за САЩ, а за нас все е лошо!

Русия вече изрази своето съжаление! ББ не може да не го подкрепи!

Щатските лицемери създадоха Саддам, после го обесиха, щот бил лош. Създадоха Осамата, сега го гонят, щот бил лош. Създадоха Кадафи, натъпкаха го с оръжие и пари, откриха посолство в Триполи точно по време на най-големите извращения срещу медиците ни, мазните жабари му строяха палатките и в Париж, и в Рим, мазнеха му се, лизаха му неизмития задник... Сега бил лош. Че кога стана лош, бе? Га ядъхти кифтетата ни ривахти, ся шо ривети?! Кадафито трябва да го свалят и да го разчекнат. Ами с Клинтъновци, Бушовци, Обами, Саркозита, Берлусконита и пр. отрепки кво да се прави? Че те са по-страшни...

Съвсем вярно, всички войни които се водят през последните години са само и единствено за пари, много пари и да защитят нечии частни интереси. Напълно подкрепям мнението на Б.Борисов. Защо да подкремяме някаква частна акция за забогатяване на група влечуги. Кой от тия демократични страни ни подкрепи в случая с медицинските страни, освен демократичното им съчувствие...

САЩ да започнат да спазват резолюцията на ООН и да свалят всички самолети с военна мисия независимо дали са френски, английски или либийски и да спре атаката с ракети.

Почна се!!! 2012г. наближава.

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРОБЛЕМИТЕ В ЛИБИЯ, ТАМ СИ ВЪРВЯТ ПО ТЕХНИЯ РЕД НА ПРОМЕНИ И ТОЛКОЗ, С МАЛКО НАМЕСА КАТО В СЪРБИЯ ИРАК И АВГАНИСТАН НЕЩАТА ПОСТЕПЕННО ЩЕ СЕ НАМЕСТЯТ и ЩЕ ДОЙДАТ НОВИТЕ ДЕМОКРАЦИЙ В ТЕЗ СТРАНИ, КАКТО СТАНА ДОСЕГА ВЪВ ВИЧКИ ПОДОБНИ СТРАНИ. Не ме интересуват проблемите нито в Либия, нито в ивицата газа, нито в Иран, нито в Пакистан!!!! ИНТЕРЕСУВАТ МЕ ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!! И ЗАЩО СМЕТКАТА МИ ЗА ПАРНО Е КОЛКОТО ЦЯЛАТА МИ ЗАПЛАТА, която е колкото среднат за страната???????????За това говори Борисов, иначе марш в ЛИБИЯ и там се кандидатирай за премиер на следващите им избори, като толкова си се загрижил и все за Либия бълнуваш ден и нощ!!!

нек да си призная, аз съм от тез, на които им викат герберасти.

И като разпратим всички на изток, на запад, на север на юг, ти ли ще ни управляваш? Дай си платформата - да видим как ще ни намалиш сметките! Така сме се омотали в синьо-червена прежда, че и господ не може да ни помогне.

Арабите многократно са доказвали,че са мръсни измекяри,на които не трябва да се им никаква вяра!

Но пък сега е моментът за пълен реванш и да си върнем 200-те и кусур милиона, които му дадохме за откуп!!!! Тоя шизофреник, взривил самолета над Локърби и френски съмолет над пустинята, сега ни се прави на "жертва". Въпросът е да сме единни и да не допуснем повече такива "лидери" с жълта книжка, че лошо. А т.нар. "неутралитет" на някои "велики" си е за тяхна сметка - от Библията и историята знаем кои точно кога си измиха ръцете.......

Да бе, ще си върнеш. нали си върна от Ирак, от югоембаргото:) Трай коньо за зелена ливада. Ама ги ръсиш едни:)) И си вярваш

Каквото и да си говорим, това е една мръсна колониална война, започната от Франция.

Прав си!

тоя да си гледа мизерните заплати и марсианските цени на парното, здравните услуги и храните в страната!За Либия има кой да се погрижи, добре, че там проблемите не зависят от този неориентира и неуравновесен тип - борисов, който трепе ежедневно своя народ, я докато лети като луд по магистралите, я с глад, я със студ, я с недостъпни здравеопазване. И МИ ОМРЪЗНА ВЕЧЕ ДА СЛУШАМ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА ЛИБИЯ. АЗ НЕ СЪМ ЛИБИЙКА ИНТЕРЕСУВАМЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, НО ВЕЧЕ ДОРИ ПО БНТ НЯМА НОВИНИ ЗА БЪЛГАРИЯ, САМО ЕДИНСТВЕНО ЗА АФРИКА!!!! Това ли ти стратегията, Борисов! Всеки ден ще искам оставката ти, Борисов!!!!!!!! Ти сам призна, че не можеш да се справяш, защо си още на този важен пост в страната?

Трудно преглъщам повечето изявления на ББ, но НЕ МОГА ДА НЕ СПОДЛЯ С ОГРОМНО ЗАДОВОЛСТВО, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ТОЙ Е ПРОЯВИЛ МЪДРОСТ, СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ И ПОЛИТИЧЕСКА ЗРЯЛОСТ! Поздравления!

боко е природно тъп.....

интересно къде бе ООН при размириците в Египет ? ааааааааааа там няма нефт

дето и един пълнител изстрелян от Калашник нямате. Четете вдясно горе жълтото. Там пише почти всичко. Само още не са добавили, че Турция е казала твърдо не, и че Робърт Гейтс иска и Русия да се присъедини. За какво става въпрос? Арабите са непредсказуеми. Днес се бият- утре се прегръщат - и обратно. В момента арабският свят е разбунен кошер и не се знае в следващия момент накъде ще жили. Ако наистина е убит сина на Кадафи, ще има кървав отговор рано или късно където и да е.