Борисов отива при Меркел за газа и отношенията с Русия

В понеделник канцлерът Ангела Меркел ще приеме в Берлин премиера на България Бойко Борисов. Сред основните теми на разговора им ще е краят на „Южен поток“.

Обратно в новината

Коментари - Борисов отива при Меркел за газа и отношенията с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По голям простак тая страна не е виждала, голям БУДАЛА дето казват нашите южни съседи, ще хапнат с доларчетата дето им подарихме, а за нас една водичка, така с повече лед, ама и тя много ни е

Емир Костурица да заснеме балкански римейк на филма Бодигард. Бочко и Меркел са готови за главните роли.

На Бокича да му връчат една газена ламБа и да ходят с Фрау Меркел да търсят газта. И ако може да прати по една германка и на нас да я прегърнем, че да се постоплим.

Хайде Бате Бойко, взимай наколенките и заминавай да пълзиш и да плонжираш пред фрау Меркел. За това много си те бива!

Нaкрaтко всичкaтa гaз идвa от Турция,a от тaм всеки дa си тегли тръбa до неговaтa си къщa ( рaзбирaй държaвa) ,кег ти вертикaлнa,кеф ти хоризонтaлнa,кеф ти по ъгъл,твоя си рaботa,плaщaш и си строиш !

Нa Щерев дaже книгaтa Винету му е сложнa ,ти ромaн някaкъв му препоръчвaш,той кaто чете опормите точки от Сорос сричa !

Ще построим хъпa и.понеже никой нямa дa го пълни с гaз,ще го пълниме с рaкия,която ще се рaздaвa беьплaтно нa нaродa,aко имa протести ,зa дa е.щaстлив..!

борисов отива при меркел да я хване за газа.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Вертикален коридор"!А питахте си Ердоганя дали ще осигури газ към Европа и дали Русия ще направи така че да подава повече газ и за Европа или ще си останете с коридора !Ама че хора!

Зле е България, но не се очайвате българи, отворини ни се голямата правилегия и възможност с четворната коалиция начело с генерал м-р пр-ля Бойко Методиев Борисов ( с прякор от СИК -Тиквата, а от МВР-Буда), до пролета на 2015 да станем и още по- зле.Всичко е под контрол, за новият ни успех с Бойко Методиев Борисов.

току що сте го избрали. Кой да води българите?

БОКЛУК, БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ВЕЛИКИ ЦАРЕ И ИСТОРИЯ. ТВОЯТА ВЛАСТОВА СТРАСТ И НЕКАДЪРНОСТ ПРЕВРЪЩА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯ.ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ. ОСТАВКА!!!

ти откъде знаеш какво е имала България? От букварите ли?

Батенберг... ?Фердинанд - германец, Борис - Германец, Симион....? Какво се перчеш?

Боко, не отивай при Меркел на инструктаж. Питай бг народа за газа и отношенията ни с Русия ! Ти провали ЮП, ти замрази отношенията ни с Русия, слушайки какво ти казва ЕС и САЩ ! Нали така беше казал на МВФ - както кажете, така ще управлявам ! Махай се от политиката докато не си разсипал тотално България ! ОСТАВКА !

на снимката меркел леко му се подхилва.какво си вика.на тоя цървул бързо ще му скроя шапката и ще го пусна по живо,по здраво да си ходи в скапаната държава.

и безотговорен както винаги, Борисов бяга от трагедията до която докараха България, цялата държава се тресе от протести, катастрофи и мизерия, а той на разходки си трънал. СТАРЛИВЕЦ ОСТАВКА.

Четвърто, как стои въпроса с прилагането на "Третия пакет" на ЕС, заради когото спряха ЮП? Ако България строи нови хипотетични газопроводи от въображаемият хъб, на своя територия, то тези газопроводи също трябва да съответстват на въпросната еврощуротия, т.е. те трябва да се пълнят само на 50% с руски газ, останалите 50% трябва да са от други източници. Кои ще са те? Каква ще е цената на газа от тях? Как изобщо ще се образува цената на газа въпросния хъб? Чия собственост ще е хъба? Чия собственост ще е газа, след като Русия го стовари в хъба - на България, на ЕС изобщо, или на всяка страна-покупател по отделно...? Как ще става договарянето на подобни доставки, защото митичният европейски "енергиен съюз" не съществува и никога няма да съществува най-вече заради Германия, която е твърдо против? С чии инвестиции/пари ще се изгради инфраструктурата на българска територия и после до всички участници в схемата? В какви срокова? С какъв капацитет? Кой и как ще гарантира строежа и кой ще гарантира натоварването на инфраструктурата до пълен капацитет... Безброй въпроси без отговор - само празното дрънкане на една куха Тиква...

Не знаеш ли къде всъщност е заровено кучето,та си си направил целия този труд да задаваш толкова много изобличаващи US и EU лицемерието?!

Естествено, че знам...но в момеента имам време за губене докато си пия кафето.

Идеята на Боки Тиквата-Винету е, както винаги, пълна глупост, идиотизъм и напълно обречена. Но няма значение, важното е да изглежда, че прави ...ПР да става... Първо, осъществяването на подобни идеи зависи най-вече от Русия, и чак след това от който и да било друг в ЕС. Така че Боки е сбъркал адреса за просия. Второ, откъде накъде Русия ще си плюе на авторитета и ще се откаже от споразуменнието с Турция, с която току-що стана стратегически партньор, за да прави нещо с България, която 10 години я разиграва и баламосва и накрая се изплю на всички споразумения заради заповедта на ЕК/ЕС? Трето, това е невъзможно чисто технически , защото няма по какво България да транспортира въображаемият газ от въображаемият хъб на Боки. С ЮП Русия се ангажираше да построи цялата огромна инфраструктура за газопровода, чак до Австрия и Италия, по цялото трасе. Кой ще построи тръба сега? Кой и как ще финансира (без Русия) подобна лудост? ЕС? Меркел? Това ще стане, ама на кукуво лято...

Бат Бойко носи ли на фрау подарък кученце? Зер на Путин подари да не остави Меркел по-долу.

Екатерина II Велика (на руски Екатерина II Великая), родена София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, е императрица на Русия от 1762 г. до смъртта си. Тя е най-дълго управлявалият владетел на Руската империя, като периодът на нейното управление често е наричан Златен век и е сочен като пример за просветен абсолютизъм.Мисля че НАТО трябва да освободи Москва от диктатора и една нова Екатерина Велика 2(г-жа Меркел (да ги управлява дълго ще има напредък Русия.

Щерев, Щерев ... като пример за просветен абсолютизъм искаш ли да кажа в едно изречение името ти три пъти?

Щерев, то няма цар или крал, който да си е от държавата бе. И тука не става въпрос за Сакскобургготите а за всички. Нали се женят кралски син за кралска дъщеря. И веднъж кралицата като шавне (а то жена, която няма ангажименти и нищо не умее, какво друго да прави), може кралете им и една молекула кръв от нацията да нямат.

Vasquez

Г-н Щерев, Препоръчвам Ви един роман за Екатерина Велика на Валентин Пикул - казва се "Фаворитът" /том I/. Русия е разтресена от най-голямото селско въстание в света по времето, когато е установена абсолютната монархия - за пускане на слухове тайната полиция налага здраво с дряновица, а в сблъсък с Турция за прословутия Крим остават инвалиди не един руснак в морска битка в Черно море. Авторът очевидно е наясно с Катинския геноцид срещу поляците, защото още в началото на книгата загатва, че в тилилейските гори лежат не един... За "златен век" не би могло да се говори, защото алчността на пановете и помешчиците /нещо като чорбаджии или феодали/ за земя и власт изправят селяните и крепостните срещу тях с колове и вили, мотики и лопати, сърпове и чукове - това довежда до отмяната на крепостничеството през 1860 г., но само за да отиде тази работна маса в заводите в градовете. За "просветен абсолютизъм" също не може да се говори - абсолютизмът винаги е само един, варварски. До културната революция след Великата октомврийска социалистическа революция над 40 народности в СССР нямат писменост и са напълно неграмотни, затова за няколко десетилетия са построени повече училища от построените за 200 години преди това - Русия е била изразено феодална държава с малък кръг олигарси /преди и сега/, които ядат и пият в разкошните си имения, ходят на балове и плетат политически интриги... Парламентарното управление на Русия от най-богатите олигарси, взаимствано от Римския сенат, е много живо описано от Валентин Пикул - депутатите се чепкат здраво, бранят своите интереси, а народа кучета го яли... Екатерина Велика е Анхалтска принцеса и наистина като цербер брани интересите на Короната на Прусия - Русия до 1917 г. е източвана от Прусия редовно, като дойна крава... Но идва Революцията и после обеднелите германци си спомнят с умиление за времето, когато Русия е била колония на Прусия, появава се Хитлер и в съюз със задокеанските си приятели, САЩ, които са били в съюз с царска Русия /целят връщането на техните партньори-олигарси в Русия/ още от времето на Екатерина Велика, нападат вероломно младия социалистически блок, СССР... Та исках да кажа, че една нова чуждоземна принцеса начело на Русия ще означава ново иго и ще стане още по-зле от управлението на другаря Путин - руснаците ще плачат за него, а той си баш цар, раздава постове и други облаги като царска особа... Ето, откакто анексира Крим, запълни на максимум почивните станции там - държавни служители да почиват лятото безплатно, с указ - е, трябвало е да пострелят малко по мишени, за да са готови, ако някой атакува Крим отнякъде, но за родину и за Путину печащите се на плажа туристи били готови на всичко...

и е германка /умна германка/

Какво става с хъб-а край Варна? Строим ли го?

ЩЕ СЕ ВЪРЖЕМ С НЕГО ЗА ЧЕПА НА ПУТИН!

И какво добро да очакваме?! Като Борисов е помъкнал подире си все "енергетици" от класа - продажната Кунева, лобиста за шистов газ Делянчо, заклетия враг на всичко руско по земятя Раданчо и за гарнитура - осъдения Цветанчо.

Руснаците, вместо да коментирате бат Бойко и България, коментирайте това: Хората в Русия губят чувството за сигурност в утрешния ден, пише "Независимая газета". Вчера се изпокрихте като плъхове и почти не коментирахте тази статия.

Ако бях руснак,непременно щях да коментирам,но понеже съм живеещ в България,предпочитам да се занимавам с нашичките ни проблеми и причинителите им.

Независимая газета е най-малко четената медия в Русия. На писаното в нея никой не вярва.

И да отива Борисов при Меркел, и да не отива, все ще да е тая: Бай Дойчо яде баница. Бай Ганьо пази граница.

-КАК СЕ НАРИЧА ПОЛИТИК, КОЙТО БАЛАНСИРА МЕЖДУ ПУТИН И П...? - П.МАСЛИНКИН!

не мина пред бабката, га са пъчи, ЧЕ СИ ОТЛИЧНИКА НА ЕВРОПАТА: "Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии." Ти сега са надаш.. Амчи на нея ПРИОРИТЕТА И СИ Е УКРАЙНАТА бе чадо... И ШЕВРОН - да са му пълни с руската газ тръбите дето ТУРЧИНОВ му ги хариза... Ти си са запътил да ги ИЗПРАЗВАШ.. Тръбите от УКРАЙНАТА.. И на ШЕВРОН да плащащ за транзита да не искаш...

ББ да не се умилква като пале в кака си да го спасява за глупавата му политика политика по провалените от него инфраструктурни проекти и ако е мъж да отиде при Путин да спасява каквото може, но се съмнявам, като знам колко е отдаден на американските интереси.

По-скоро ще се умилква на Путин, ако отиде при него. Че нали точно негово императорско величие от Турция заяви, че спира патока, и само и единствено България била виновна?!

А не е ли?

"- Хайде сега да видим - казва бай Ганьо. - Сега е зорът! Не знаем, дявол да го вземе, сегашните как ще я подкарат с Московията. Да знай човек, че искат да се мирят - лесна работа, може сума неща да напишем: "Цар освободител; цар покровител; едноутробни братя; немските келяви чифути" и прочее; ама не знаем какъв вятър ще повее... Добре: "братя славяни", ами ако и днешните са против славяните, па току виж... хоп! - бай Ганьо предател! Не, знаете ли какво? По-добре онуй там за "миризливия ботуш" да го изхвърлим... - Е, ами какво да турим!... - Сто-ой! Недей бърза! Ще помислим... Знаете ли какво? Сега ний, като не знаем още какъв вятър вее, да турим и тъй, и тъй, па те нека го тълкуват, както им уйдиса. Да турим така... "И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците... Тю! Да ги порази господ!..." АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ "БАЙ ГАНЬО" 1894Г.

Днес е 12.12.2014...

благодаря за цитата! в десятката!

Защо Бате си тръгнал при Баба Меркел да си оправяш отношният с Путин? Не е ли по добре при Путин да идеш. А, и тоя път му занеси едно прасенце и дамаджанка вино а не мастия със съмнителен произход.

Имам чувството, че Бойко чете форумите-Като нищо утре ще отиде при Путин с джамаджанката- Ей дайте моля на човека по добър съвет-

Бойко,ти Меркел не я мисли? Тя уреди на германците минимална пенсия от 2000 Euro,че и по-малко стаж имат от нашите пенсионери,а ние къде сме?

спряхме преди 70 години

Ще поживеем, ще видим... след понеделник ще стане ясно дали ЕС и фрау Меркел в частност ще се сетят, че България е ЧЛЕН на ЕС от 7 години и е редно да се възползва от правата си като такъв, когато интересите й са накърнени! Ако пак сме в ролята на излъганото камилче обаче... е, няма да ни е за първи път да гледаме как някои се възползват от правата си с пълна мярка, а други си оставаме с послушанието, снимките за спомен ... и задълженията!

Докато не дойде някой като Орбан ще е така.

Вчера ти го казаха хората - южният коридор Гърция - България - Румъния е приоритет за ЕС. Ще внасяме газ от други, не руски източници.

2019! Сега сме 2014 все още... само ти напомням!

Не прочете ли, че ни вдигнаха със СЕДЕМ МИЛИОНА ЕВРО НА ГОДИНА ВНОСКАТА за ЕС... А на Англия със 2 милиарда, ама после им ги намалиха на ЕДИН... За нещо си дето си е станало по ОРЕХОВОто време - да сме реализирали малък ръст на БВП-то, икономиката дай живнала малце... И овреме взеха мерки туй повече да ни са получава.......

Тук не понасят мутрите, та било то и овластени.

гледам тук коментарите -- някои се радват, че курса на рублата е станал 71 спрямо еврото. то хубаво, ама това намалява ли заема които ще вземем? (и които ще връщаме разбира се) :-( нещо не им разбирам мотивацията на някои хора...

Като човек, преживял Виденовата зима, не се радвам. Радвам се обаче като българин, защото колкото по-сериозни проблеми има Русия, толкова по-малко ще ни бърка в нашите работи.

Ние си плащаме газа в долари... Как мислиш, какъв ни е кяра от вдигането на долара? От обезценката на рублата - какъв ни е кяра? Чета по-долу статистиката за нас - пак си оставаме най-бедната страна в ЕС! Като се обезцени рублата, ние ще забогатеем ли, що ли?

71,45 Красота...

По-добре руснаците да ти спрат газ, отколкото немците да ти го пуснат!!!!"

Азиатско джудже? Може би имаш предвид японския император, който е по-нисък и от Саркози?

уви, умниците които смятат че русия блъфира вообще са лишени от стратегическо мислене. не само че не блъфира, но и в известен смисъл създалото се положение е даже изгодно. първо, ще се разбере, че не може повече да им се играе по нервите и че няма вечни прятели, второ, турция се е превърнала в наи-голямата регионална сила - икономическа и военна. отвори се страхотна възможност за сътрудничество с нея.

Да ви кажа, че българските управници не са толкова лоши! Преди 10 ноември бяха с Русия, защото те бяха силните и тогава имахме сравнително сносен за работата , която вършехме живот. Продавахме им на руснаците изгнили домати в консерви, те пък ни пращаха счупени коли и телевизори и така. Сега Бойко много правилно гледа в посока Германия, защото те държат козовете в ЕУ. Дано успее да подобри с нещо живота на средния българин. Не плюйте само защото някой не е от вашата партия.

Прочети си за ходенето му при МЕРКЕЛ през 2010-та. Да и връща влакчетата СИМЕНС... И да иска процентът ни самоучастие в ЕВРОпроектите от 20 да ни го намалят на 5%.. КАТО НА ОТЛИЧНИЦИ НА ЕВРОПАТА!! Пък си виж и РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕЗ НАШИ ИСКАНИЯ... Пък после СА НАДАЙ! Да ти припомня ли: от искани 330 милиона лева като щети от наводненията ни се дадоха 10,4 МИЛИОНА ЕВРО. На Сърбия - 60 МИЛИОНА ЕВРО.. А тя все още НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС.. Ама междувременно ни ВДИГНАХА СЪС СЕДЕМ МИЛИОНА ЕВРО на година вноската...... И где ги ВИДЯ ТЕЗ СРЕДНИТЕ, БЪЛГАРИ...

БГ е унищожила 4 руски проекта важни за БГ, които шаха да я правят значима и които биха дали приходи в БГ-бюджет.Удивително търпение имат руснаци да чакат толкова време българите да се вразумят.Но край нищо няма да получат вече.Изгубили бъдещето си като развита държава. Само Русия можеше да привлече БГ към своите природните богатства, а ЕС подарява само правила и ценности в кавички, тя е закрит магазин. Не иска а и няма какво да даде на БГ. Да беше дала поне право на самостоятелен избор, но и последното, което можеше да даде го взе. Но кой е виновен? Само ЕС ли е? Тези в БГ, които в три ката са се прегънали без да защитят интереси на страната.Жалки нещастници.

Ало, я се спрете за момент. Имам въпрос с понижена трудност - 71,35 - що ето?

Олигофренче се събуди!

А, връщаш се от опашката пред чейндж бюрото ли?

"България с най-нисък стандарт на живот в ЕС".

последен в Рим, отколкото първи на село - стара руска поговорка

Долара се вдига и всички валути, включително и еврото (лева) падат. Дали да ни си гледаме собствената празна паница, вместо да надничаме в чуждите?

За патока, Путин и рублата или добро или нищо

Който не видя още каква гавра прави ЕС с БГ поради собствените си амбиции срещу Русия, да прогледне и да види как ЕС вкарва БГ в пълната мизерия.

Като тука е пълна мизерия, що си купувате еврогейски имоти в България, бре?!

ПРЕГРЪДКА С МЕРКЕЛ,ГЛАВА НА РАМОТО НА Г-ЖА КЛИНТЪН-ИМАШ СЪВЕТНИЦИ БОЙКО:ГЛАВА СЕ СЛАГА ПО-НИСКО!

Трябваше когато ОРБАН каза: "КОЙТО ИСКА ДА НИ СПРЕ ЮП, ДА НИ ДАДЕ АЛТЕРНАТИВАТА!" ... ДА НИ ДАДЕ, а не да ни праща едни СЪВЕТИ как да студуваме... Забравихте ли ги?? От някакъв си измислен от ЕВРОЛЕМУРИТЕ тест... Тогаз требеше да се сберете премиерите и да ВИСИТЕ В БРЮКСЕЛ БОЦКО... И туй да искаш от ОРЕХОВ... АМА ТЕ ТВОЙТЕ ЕВРОДУПЕТАТИ ТОГАЗ ГЛАСУВАХА ЗА СПИРАНЕ НА ЮП!!! Та не фана декиш опита ти да го критикуваш, че е ИЗПЪЛНИЛ ТУЙ ДЕТО СТЕ ГЛАСУВАЛИ... Писмото му до МС е в нета... А писмото до ГЪЗПРОМ ЩОНОВ ГО ИЗПРАТИ... АБЕ, КЪДЕ Е ЧЕХЛьо??? ДА СТЕ ГО ЧУЛИ ДА САЙ ОБАДИЛ след писмото на ЩОНОВ???

Ти нас не ни мисли. Гледай си матушката и потъващата рубла - вече е 71,25 рубли за 1 евро.

Боко тиквата още не е в затвора?

МАНДАЛОТО ХЛОПНА! ЩЕ ИМА НЕ "ЮЖЕН ПОТОК", А "ТУРСКИ ПОТОК"! ПРЕГРЪЩАЙТЕ СЕ КАТО ПРОСТИТУТКИ С ТАЗИ КОМСОМОЛСКА ПАЧАВРА, САМО, ЧЕ СМЕТКАТА ЩЕ Я ПЛАЩАМЕ НИЕ - БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ! А ВИЕ?! НАПРОЛЕТ ЩЕ ИМА ГОЛЯМО ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ - БЕЗ МУТРИ, БЕЗ СЕР ГЕЙЧОВЦИ И АГЕНТИ КАТО БУДА , ИВАН , ПАВЕЛ , ГОЦЕ , БОЦЕ И ВСЯКАКВА ДРУГА ОТВРАТИТЕЛНА ПАСМИНА КОЯТО ЗНАЕ САМО ЕДНО ДА ПРЕДАВА БИЛО ТО ПРИЯТЕЛИ БИЛО ТО ДЪРЖАВА!

...Бойко Борисов да има срещи и с правителството на Сърбия... Ох на батко, познай кой идва за вечеря! :))

Имах въпрос - за какво е там Борисов, като нищо не зависи от него. ДИРа ми изтри въпроса, но аз вече си отговорих-ами Борисов е там за поредната си фотосесия!

ТЪПИ СИКАДЖИИСКО ПАРЧЕ

ВЗЕМАЙ САПУНА , ПЕШКИРА И ВАЗЕЛИНА И БЕГОМ КЪМ СУЛТАНА НА ТУРЦИЯ! ТОЙ ЩЕ ТИ ПОКАЖЕ КОЛКО СТРУВА РУСКАТА И КОЛКО ТУРСКАТА ГАЗ И КОЛКО СА ТАКСИТЕ КОИТО ЩЯХМЕ ДА ПОЛУЧАМЕ И КОЛКО СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕПЛАЩАМЕ НА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ! ПРЕДАТЕЛИТЕ КАТО БОРИСОВ , ОРЕШАРСКИ , ЦАРЕ И ПОДОБИЯТА ИМ ЗАСЛУЖАВАТ САМО ЕДНО - СМЪРТ!