Премиерът: Само българо-руска АЕЦ ”Белене” няма да строим

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изпратил преди месец подалия оставка министър на икономиката Трайчо Трайков и вицепремиера Симеон Дянков в Москва, за да кажат, че спираме АЕЦ “Белене“. Същевременно добави, че този, който зачеркне проекта трябва да обясни, къде потъват 1.380 млрд. лева, похарчени досега за него.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Само българо-руска АЕЦ ”Белене” няма да строим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Бойко успее да се измъкне от лапите на Москва, ще покаже, че е истински българин

Само да не стане така, че Москва да зачеркне ББ

От всичките брътвежи на Борисов стана ясно, че Трайчо е отстранен, за да си намерят извинение да удължат срока за Белене. Самия премиер не знае какво иска и какво решение да вземе. Трайчо няма вина нито за белене, нито за Катар. По тези въпроси са нужни оставки на Борисов и Младенов. Новото момче ще води Трайчовата политика.

КЪДЕ Е ТУК РАБОТАТА НА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР И НЕГОВОТО ВЕНЦЕХВАЛНО МОМЧЕ В КАТАР, ДЕТО ГО ПРОТЕЖИРА КАТО "ГОЛЯМА НАХОДКА" ЗА БГ В АРАБСКАТА ДЪРЖАВА?!!! ТРАЙЧО ОПРА ПЕШКИРА, ВМЕСТО НИКИ МЛАДЕНОВ! РАБОТАТА Е ЧСНА, НО ЗА ПРОСВЕТЕНИТЕ, САМО! ДРУГИТЕ ЗА "ПУБЛИКА" МАМЕНА КАКТО ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕБР! НО СКОРО ХОРАТА ЩЕ РАЗБЕРАТ! ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ, ТО ОХРАНЯВАНИЯ ОТ ББ "ЦАР СИМЕОН", ВЪЗБУДИ ТЕМАТА "БЕЛЕНЕ", А БОЙКО МУ БЕШЕ В ПРОФЕСИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ТАКА, ЧЕ ДА СИ ПИТА МЕНТОРА ЗА ПАРИТЕ, ДРУГОТО ГО ЗНАЕМ, ИЛИ СЕ ДОСЕЩАМЕ!

Боцо едва ли имаш пълната и безусловна подкрепа на САЩ за да си позволяваш подобни изявления. А и да имаш пак не е препоръчително да го правиш. То посраният ти проект ГРОБ и ти свършихте отлично възложената ви задача - победоносното връщане на БСП на власт. А ти и Гоце сте пътници. Рано или късно.

Нещо го усуква ББ. Дали си вярва?

Въпрос на сметки... Потребява ли България 3000000000 куб.м. газ на година? Продава ли ни Русия газта с 200$/1000куб.м. по-скъпо отколкото на Германия? Отговаряйте, рублеви слуги!

Искаме референдум за излизане на Република България от НАТО и заккриване на Американските военни бази ! Референдум за смяна на политическата система в нашата Родина! Възмездие за безродниците от Червената Буржоазия-ограбили българският народпрез периода 1960-2012,затрили селското стопанство,индустрията,транспорта(БМФ,БРП,БГА БАЛКАН и БДЖ) Обявяване на военен неутралитет! Възстановяване на окрадените повече от 100 милиарда долара от семейните кланове на Червената Буржоазия-100тина фамилии от бившият Висш БКП и ДС продажен елит! Народен Съд за Предателите,Изменниците на Родината -все представители на класата на новобогаташката Червена класа на Милиардеди и мултимилионери! За Отечеството,с Бога напред!

Въпрос - колко ще струва на рубладжийската сган положителен изход на референдума за АЕЦ-а или шистовия газ? Ако гласуват 2 млн. души(твърде съмнително, че ще отидат толкова...) и подкупят половината от тях, и им дадат на подкупените по 50 лв., това е = 50 млн. лв. Сега да видим колко печели Русия от доставките на газ, с 200$/1000куб.м. по скъпо, отколкото продава на Германия? 3000000 х 200$ = 600млн.$!!! Или близо 1 млрд лв. с/у 50 млн. лв. Въпросът е Русия ще инвестира ли тези 50 млн. за да си осигури с години напред по 1 млрд. лв. чиста печалба на година? Мисля, че това е риторичен въпрос... Затова НЕ ТРЯБВА да има референдум! Същото е и с АЕЦ-а!

Ако бяха верни тези псевдосметки, тук отдавна щеше да има една златна тръба с газ, от която цъгани щяха да драскат злато по няколко кило на ден. Щеше да настъпи социален рай.

Ако можеш, опровергай сметките!

Зоната е ТЪМНОЧЕРВЕНА- зоната за здрача.. Зона пълна с руски агенти и техните Бентлита , пълна с правешки мутри , бухалкаджии, недоразвити и нефелни гербаджии и комуноиди, пълна с руски имоти и стремежи за окупиране, пълна с р.овчаровци и всякаква червена измет ...недорасла за Демокрацията , със зъби и нокти искащи да ни забият ПАК в ръцете на мужиците - болшевики , сякаш ТЕ , последните са СЪЗДАЛИ НЕЩО съвременно на този свят, освен една феодална империя на злото

Затова какво представлява България сега четете "Опак край" П. П. Славейков.

Дайте да си сложим за премиер маймуна или магаре, те поне имат характер и помнят повече. Докато ГМО тиквите първо бяха против проекта, после станаха за, даже морал в парламента четоха, сега пък пак са против. Дали това се дължи на обикновен идиотизъм или се влияе от участието на цветелинка бориславова в този или онзи проект?

а бе дри..ьо ,като ти домъкнат едни американци да ти вадят шистов газ,тогава какъв ще се наричаш-терорист!

много злобно. Руският народ не го намесвай. От САЩ - никакаква полза няма, ТЕЦ 3 - води до високите цени на тока. Целият народ плаща - американците да печелят. От САЩ базите също никаква полза няма. Не съм русофил, а обекитивен наблюдател.

И АЕЦ Белене ще се построи и 7 ми на Козлодуй също.Времето на този или онзи е без значение.Но ЗИМНОТО ВРЕМЕ е решаващо.Да мислиш че си независим в ГЛОБАЛНИЯ свят е лошо.Да не надстройваш на труда на предишните ще бъдеш беден.България ще преживее еднодневките които я предават и ще ги забрави.

Ох, тикво тъпа, американска подлого, дано час по-скоро се избавим от тебе!

Ако им стиска да направят референдум аз ще гласувам категорично за построяването на АЕЦ Белене и категорична и пълна забрана за шистовия газ.

А КАКВО ЩЕ КАЖЕ КУЧЕТО ЙОРГО-БЪДИ ПО ВЪПРОСА???? ...БОРИСОВ,АМЕРИКАНСКИТЕ ДОЛАРИ ВИ ПРОМИХА МОЗЪЦИТЕ!!!

Преди 20 години шепа платени тъпунгери спряха проекта.Сеги историята се повтаря.Същото се касае и за щистовия газ.И защо не се проведе референдум,та като стане тока левче да има кого да псувам!

Абе накрая ще дойде кръчмаря и ще си поиска сметката. Тогава ще ги питам всички управляващи къде ще се скрият. Дали си мисли Борисов, че хората като останат без ток или с този ежемесечно покачване на тока ще забравят как ги е оставил без централа. Колкото забравиха как Костов разпродаде Балкан на безценица

Убедена съм ,че Бойко отново ще се справи блестящо и с този казус за ужас на всички червени,сини, депесарски и атакистки гниди ! Доказал го е хиляди пъти ! Народа е зад теб ,сладур,не обръщай внимание на нещастните драскачи тук,те нямат и 1%

Какво са 10 милиарда? Ще ги платим с агнета и ще садим картофи за да не умрем от глад. Всеки балкон в Банкя с агне и картофи!

браво,борисов това е наи-хубавата новина за балгаря,бадете жив и здрав!

очакваите българо - американска атомна централа ...национални предатели и слагачи на ЦРУ или други незнаини институции..

наистина е тревожно и трябва да разберем точно какво искаме и ... и да се водим какво е оптималното сечение между икономичност и безопаснот и какво ще намали руското влияние в енергетиката у нас

Колко лесно решаваме от днес за утре за Белене.Това решение не трябва да се взима просто така.Някой направи ли анализ какво ще стане след 10 - 20 години.Ако не сме под Руска зависимост ще сме под друга.Русия е близко Америка е далеч.Не трябва да разваляме отношенията с Русия защото ние като излязохме от тяхния огромен пазар други влязоха с нетърпение.Не са само политическите интереси има и икономически.Като няма прозрачност докато имаме подкупи всичко ще ни е скъпо.

Страните под руска зависимост ги очаква единствено съдбата на Северна Корея. Ако за теб това е добра перспектива може още сега да отидеш да живееш там за да не губиш време.

Глупави, неблагодарни българи! Колкото повече тропате срещу Русия, колкото повече се навеждате пред новите си отвъдокеански господари, ТОЛКОВА ПО-СКЪПО ЩЕ СТАВА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО, ОТОПЛЕНИЕТО ВИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО! Нито Америка, нито Великобритания, нито Германия ще ви помогнат да се спасите от скорошна гибел. Никой друг не е помагал на България така, както е помагала преди Русия и Съветския съюз! Но сега тя няма и пръста си да помръдне за американските лакеи и фашизоидите!

Аре гольо,върви да викаш духа на Дядото ви на Бузлуджа и на Копринка на среднощни оргии с бабичките,нямате место сред нормалният български народ !

Този не е руснак,брат ,аз приветствам заселването на хилядите руснаци и украинци в БГ,защото са умни хора, с пари и десни убеждения!Те са ни братя по история ,кръв и манталитет !! Този е червен ,панелен лумпен пролетариат с нито един ден трудов стаж в книжката,ама с постоянно присъствие в дира и в кварталният хоремаг !Мърда болшая!

Кой е наблагодарен бе отрепко руска, добре че ви дадохме писменост, език и християнство та да се цивилизовате, долкото това при вас е възможно разбира се. А какво получаваме за благодарност - примитивна славянска завист и хилядолетни подлости и мизерии. Скапан руски народец и скапана руска държавица това сте вие, боклуци.

много злобно. Руският народ не го намесвай. От САЩ - никакаква порза няма, ТЕЦ 3 - води до високите цени на тока. Целият народ плаща - американците да печелят. От американските бази - никазва полза. Трябва да гредаме собствения си интерес и хората които го защитават.

Благодарим, че "цивилизовахте" Русия! Благодарим , че цивилизовахте страната, която роди Менделеев, Ломоносов, Циолковски, Толстой, Чехов, Гогол, Тургенев, Пушкин,Лермонтов,Чайковски, Глинка, Рахманинов, Шаляпин, Шостакович, Ленин, Курчатов, Капица,Гагарин,Сахаров ........... Известни в цял свят! Произхождащи от страната, която и днес възпира американските главорези!

Не се карате-Русия е Македонска :)

Изпитвам странното усещане, че Бойко Борисов изобщо не знае какво значи диверсифицира

Време е да зачеркнем Бойко и ГЕРБ от полтиката на БГ - проявили се като най-неграмотното и нискоинтелигенно правителство в историята на България :(

Ще го зачеркнем много скоро този лумпен,но поразиите които направи и продължава да прави ,ще останат за дълго и жалко за народа и на-вече за нашите деца!

Tова късогледо решение ще прати борисовото управление на боклука и ще изправи българите срещу него!!!Никой няма право да взема такива жизненоважни стратегически решение за България без да се е допитал до българския народ!Борисов,опомни се!!!!Русия никога не е била враг на България!!!Мноооого бързо забравихте българската история!!!Американските долари ви промиха мозъците!!!

ей тия хора неможаха да разберат че неможеме без русия.

въобще не могат..Горките!

Деде, ти ако не можеш бая народ може ..

...не е видял доклада, но Е взел решение да не се строи Белене. Въпреки това ще прави референдум, за да може да се залъже матряла, че Е загрижен. Пълна олигофрения.

Здравейте, Пиша от Свищов. В местен вестник преди 10-15 дена имаше каре в което пише че в Община Свищов е на разположение на интересуващите се е документация относно изграждане на ел.далекопровод минаваш през землищата на Свищов, с. Ореш и т.н. до площадката на АЕЦ Белене. При положение че не е сигурно изграждането на централата защо ще се вложат милиони за далекопровод до нея ?!?! Според мен АЕЦ ще има .. или това ще са поредните заровени грешни парици народни ..

Hе заровени, а "усвоени"...

ако бяхме подарък за някой друг по-добре ли щяхме да сме?? Айде стига глупости. И руснаците и турците и всички останали са еднакво черни господари.

Патъват там, където потъна българския уран, зеленчуците, плодовете, златото след РТ война. Стига потъвание. Не сме цъфнали, за да си позволяват гавра с нас.

а здрасти.. защо никой не казва че всъщност и ние имаме нелош уран, който руснаците са ни източили ...

За Мартин Димитров Белене,е като за Волен Сидеров циганите - едно болестно състояние !

РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ИМА ЛИ ДАЛИ БЪЛГАРИТЕ СА СЪГЛАСНИ С ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕВРОПА???

sawo

Не.

това дали да се дават български паспорти на азиатци.

Не,няма да има и не трябва да има,защото мнозинството българи са опростачени,лумпенизирани и чалгализирани! Поради тези причини не могат да вземат правилно решение. Как си представяш ,по какъв начин ще гласува една неграмотна циганка?

И за какво е трябвало да се разхождат двамата до Москва като има много по-евтини начини за прекратяване на договор???Разбира се ако наистина искаш това и ти стиска...

Бойко ги пратил ,вярно че е мутра тарикат , но не му достига интелект за да го направи по изтънчено. На 5 март националния ефир съобщи ,че Бойко е един от първите поздравил Путин , още тогава се разбра ,че БЕЛЕНЕ ще се строи.Просто ,чрез Златев е получена депеша кой пречи на проекта, но трябваше причина ,за да се махне Трайков ,не че Катар е аргументирана причина ,по -скоро само умствено изостанали могат да повярват в нея.Защото ако това е причината трябва да си отиде внука на активните борци Никито Младенов.

Бойко, мускулите не са достатъчни, за да си мъжествен. Трябва и характер. Трайков отстояваше интересите на България срещу проклетата кремълска олигархия. Той е достоен за уважение. Ти не.

Аз съм ЗА Трайков и ПРОТИВ Белене. Бойко много сбърка като махна Трайков, защото той беше умен и честен човек.

Той не е сбъркал, защото не му стига интелекта да мисли! Той просто слушка нарежданията на енргийната и петролната мафия и московското лоби.

На външната граница на ЕС имаме руско пристанище.. Един нормален , а не Р.Овчаровски министър председател .ДОСЕГА да е прекратил концесията , да е възстановил БЪЛГАРСКАТА гранична охрана, митница ,, служители , работници и т.н. , на българското крайбрежие. Да имаме свободен терминал за нефт , газ и др. стоки , БЕЗ руски контрол. Един български мин. председател , ДОСЕГА да е изкупил обратно Рафинерията от ЛУК мафията .. Един истински мин. председател, да е дал разпореждане , досега , за образуване на следствени дела срещу Р.Овч, манчевци ,станишевци и сие- за строеж на НЕЩО без цена , без ОВОС и т.н. Един нормален не би заглобил България с 3-4 милиарда евро- за руски ненужен чайник .. Заключението е : Рапонът е руски агент и действа против българския национален нтерес, в интерес на руски КГБ олигарски

Прав си copy. само че страшното е ако са се разбрали изтока и запада за икономическата подялба на България и според тия мръсни тайни споразумения да са харизали тая територия на руснаците...

Атомната енергетика е икономическо вредителство. Ако се печели от една единица такава енергия един лев, то за да се обезопаси и съхранява отпадъка са нужни два лева и хиляди поколения обречени занапред да пазят ядрения боклук...

Ами да....не ни трябва ядрена енергия, нали САЩ ще ровят за шистов газ и ще ни го продават обратно прескъпо. Боко ти си национален предател. Това е.

че Боко е мошеник си прав... но не си прав да мислиш че само в Русия има ток и енергоносители... и ние имаме също и то доста по-конвенционални от шистовия газ.. според мене тоя въпрос не трябва да ди тава мира - защо досега не сме разработвали нашите находища с конвенционални ресурси

Ало, Борисов, самозабравяш се! Нямаш право да спираш централата без хората да са си казали мнението! Интересно ми е след референдума, който всички знаем как ще завърши, ти ли ще компенсираш забавянето, което направи?

Единствено можеш да се възмущаваш от собственото си ненормално разсъждение! Ако изобщо можеш да разсъждаваш.....

Мисли че управлява нещо!

Кефи ме Бойко. Мачка куманизите както никой досега.

А ти 2ри клас ли си? Нищо не ти се разбира.

Той че мачка - мачка, но само собствения си народ. Крайно време е за предсрочни избори вече.