ГЕРБ предложи свой въпрос за референдума - за нова ядрената централа

Ние заставаме твърдо зад референдума за АЕЦ „Белене”, но настояваме БСП да махне думичката, която прави въпроса противоконституционен, заяви премиерът Бойко Борисов. От ГЕРБ даже предложиха нова формулировка "Да развиваме ли ядрена енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ предложи свой въпрос за референдума - за нова ядрената централа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът не трябва да бъде дали да се прави АТОМНА или ЯДРЕНА централа, а следният: - ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОСТАЦИ ЛИ СА ИЛИ СА ИДИОТИ? ИЛИ И ДВЕТЕ?

ето ви идеалният подвеждащ въпрос. Не "белена", а централа по принцип. Масово отговори "ДА"

Заставаме пред дилемата:АЕЦ,или ЯДЕЦ(разбирай ЯЕЦ)...ХАХАХА

ГЕРБ се оказаха тарикати,откраднаха инициативата идеята на БСП.Сега БСП трябва да съди ГЕРБ по закона за АВТОРСКО ПРАВО!:)

Ето ви истината за подмяната на референдума: "Въпросът за референдума за ядрената енергетика може да се смята и като въпрос за АЕЦ Козлодуй, макар че касае конкретно проекта Белене. Това заяви министърът на икономиката Делян Добрев в коментар за взетото снощи решение по формулировката на въпроса. " Та да си дойдем на думата! Ясна е работата, че тези са поели някакви ангажименти към някого и сега драпат със зъби и нокти, за да осъществят поетите ангажименти и взетите комисионни!

Четете повече бе хора. Коментирайте по-малко. Науката е толкова напреднала, че този референдум е абсолютно без никакъв смисъл. Все едно баба ви да ви казва какъв телевизор да си купите. Някой да е чувал за ФОНДАЦИЯ КЕШЕ? Манипулират ви с референдума и БСП и ГЕРБ. Измиват си ръцете и отвличат вниманието ви.

Що да не е и Термоядрена? Така де, като ще е гарга - рошава да е!

какви думички ще слагаш и махаш забавлява само теб и изтрещялата колониална администрация, определена като дясна. Ако искаш пиши термоядрена електроцентрала, основана на студения ядрен синтез и ни прати в бъдещето на световната енергетика, но сагата с ВЕИ и пр. глупости, дето отнема залъка на децата ни в полза на Цветелина Бориславова и олигарси приключи. Хайде, нека бъдем първи в новото и да направим първата термоядрена централа, за да имаме най-евтиния ток на света. И пари има - ще си ги вземем от олигарсите - и без това са откраднати от нас. Давай, тиква, направи поне едно добро за страната ни, щото вече си на бунището на историята.

Гледайки снимката на нашия уважаван Премиер министър/а тя наистина е прекрасна/си мисля-кой се смее най добре и се сещам,че беше ПОСЛЕДНИЯ.

Веднага ти отговарям защо цените на тока в Турция (която го внася) са по-ниски от тези в Б-я, както и лекарствата, както и паното и т.н. Защото такава е повелята и тя не е от днес , а от преди 60 години. БМЧъэлгаринът трябва да бъде държан бледен, унизен, и смачкан, за да не вдига глава и да създава проблеми на господарите и да не бъде конкурентен - защото господарите , за разлика от нас, помнят добре историята!...

Майката му е да строим другари.То налремето с 6 работещи блока,тецове като слънце и ред други енергийни благини пак стояхме на тъмно.Ама явно аз това съм го сънувал това навремето...Да ви имам логиката.То при нас е така,"Чрез Аец към евтин ток"-обаче нито тока ще е евтин нито вие по-богати.Бачкане му е майката,а не чакане.Щото месии много ама живота един,че и кратък мамка му.А и накрая защо ли като се проверят индексите за цени на тока се оказва че нащия струвал 0,1633 $ ,а турския 0,131$...И това при целият им внос,и тук ви говоря не за това колко ще струва тока от Белене,а колко го плащаме в момента.Ама така ще е като сме енергийния център на Балканите.Представям си ако станем Европейски център,не дай си БОЖЕ...

Брейййй, тия от ГЕРБ оризилиха хубавото цвете гербер!!!! Дано час по-скоро да се отървем от тях......

КАКЪВ СУВЕРЕН КАКВИ ПЕТ ЛЕВА, 700000 ПОДПИСА ОТ ТЯХ ОКОЛО 200000 ФАЛШИВИ. ОСТАВАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ 500000 ПОДПИСА И ТОВА Е ПОЧТИ КОЛКОТО ОЖИВЯЛАТА ЧАСТ ОТ ЕЛЕКТОРАТЧЕТО НА БСП. ТО БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ПОДПИСИТЕ СА СЪБИРАНИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ, РАЗМОТАВАНИ СА ПАПКИ ПО КЛУБОВЕТЕ НА БСП ДА СЕ ПОДПИСВАТ И ИМА СВИДЕТЕЛИ ЗА ТОВА. ЩОМ ЕДНА ИНИЦИАТИВА ИЗЛИЗА ОТ КОМУНИСТИ РАБОТАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНА - ЛЪЖА, ИЗМАМА, МАНИПУЛАЦИИ И Т.Н.

От такива като Вас , Айкюто и прочие ограничени,но всяващи във форума "ужасии," сме на този хал! Оставете народа да си каже думата! АЕЦ Беляне може да се дозавърши,/ той е започнат/ и сам ще се изплати във времето напред, стига политиците да имат морал,честност и не мислят най-паче за лични, или партийни дивиденти.

герб се опитват да шикалкяват и да си придават важност. Не в думата атомен или ядрен е проблема! Проблемът за герб и бсп е кой да построи новата АЕЦ, и кой ще прибере дивидентите. Проблемът за нас е, колко безопасна ще бъде, колко ще ни струва тока, кой ще я строи и кой ще работи в нея! "Това е толкоз просто и логично"

хахах то строенето на АЕЦ все едно къща на село да си построиша, нали :) това отнема десетилетия и няма как само едно правителство да обере каквито и да било дивиденти. Мисли малко с онова дето ти е между ушите, не слушай само комунистическа пропаганда..

Dobromir Dimitrow

Мисли ти, аззз! Строежът на АЕЦ траел десетилетия... Експлоатацията трае десетилетия. Ако строежът беше десетилетия, а експлоатацията няколко години, защо ни е АЕЦ? Аз ли не те разбрах, ти ли не се изрази правилно?

Ами щом така ще ни мами Бойко, да вземем да му кажем "не" на референдума и да видим после какви ще ги шикалкави пред "Уестингхаус", за това че не искаме нова централа.

А АЗ СЕДЯ И СЕ ЧУДЯ И ЧУДЯ-как вече ще се казва - АЕЦ или ЯЕЦ.Бре тия хора ме побъркаха.Толкова години не съм се смял тъка на човешка ПРОСТОТИЯ.

да има строг Закон за кражба,износ на енергия- с цел лично,или партийно обогатяване. АЕЦ Беляне да е 100% държавен, изграден от Русия,както е договорено изначало.Няма губещи АЕЦ,въпроса е,да се ръководи отговорно, да не застрашава Природа и Живот,да служи на суверена.Ако е със смесено участие и препродаден впоследствие-народът ще бъде изцакан за пореден път от алчните си управници.Това не бива да се случва! Запомнете драги разединени управляващи, че трябва да се грижите за държава и народ!Иначе ще сте изметени на бунището на историята!

Не съм специалист и затова моля да ми се обясни разликата между ядрена и атомна енергетика. А съм чувал и за муклиарна или нещо подобно, може би не изписвам правилно.

Въпросът трябва да е: -Какъв автомобил да вози директорът на АЕЦ?

Ако БелеНЕ не се състои, има опасност лакеите на лилиПутин в България да опитат лилиПутиновия специалитет-полониев чай! Това е чай, съдържащ радиоактивния елемент Полоний, силно токсичен и 100% ефикасен. Предлага се на тези, които са взели комисионни за НЕОСЪЩЕСТВЕНИ СДЕЛКИ! И ако за Бургас-Александруполис, като маловажен, можеше да има прошка, за БелеНЕ или Южен Паток прошка НЯМА да има! Да му мислят КОМУНОИДИТЕ, взели тлъсти комисионни...

"за България руснаците си вземат обратно отработеното ядрено гориво. Вече затвориха кръга. Имам в предвид дообогатяват го и пак става за гориво. Така се спира трупането на ядрени отпадъци!!! Какво правят Хамериканците???? Те не вземат обратно ядрения отпадък, А ТИ ГО ОСТАВЯТ ТИ ДА СИ ГО СЪХРАНЯВАШ. Във Фукушима има хиляди тонове отработени ядрени пръти събирани с десетилетия. Ето за това, ако се строи АЕЦ искам да е РУСКИ!!!!!! Четете и се ограмотявайте."

КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ от десетилетия облъчва народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! ГЛАСУВАНЕ? ДА! МАСОВО! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

Започвам моята кампания против АЕЦ-БелеНЕ с ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ДВА ПЪТИ "НЕ" на тоя референдум. Тъй кaто стадото с IQ под 100 и манипулираните избиратели на КОМУНОИДИТЕ превишава многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! КОМУНОИДИТЕ БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ИНТЕЛИГЕНТНИ от КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ! В никакви доводи против АЕЦ-а ПАПЛАЧТА няма да се вслуша! Всуе ще са усилията ви! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! Накрая КОМУНОИДИТЕ ЩЕ НИ МОЛЯТ ДА ГЛАСУВАМЕ!

Стига сте дрънкали, без да имате и най-елементарна информация! Това да не ви е кочината, която можете да сковете за 2-3 дена.

А вие, господине, може би имате някаква макар и елементарна информация защо г-н Станишев поне не ЗАПОЧНА строителството на АЕЦ-а ?

Стига вече, бе идиоти, не занимавахте с простотии! Народът потънал в мизерия, те анализират граматиката на една дума. Гласовете на 700 000 или там колкото са българи са дадени за референдум по ясен въпрос. Естествено, същият въпрос трябва да бъде на самия референдум. Стига сте се опитвали да манипулирате хора с овъртаници. Ако има промяна във въпроса, то ясно че това се иска, за да може после да се промени вота на хората с разни хватки. Стига вече! Два дена едно и също не казвате, що за управляващи сте?! Пълни некадърници и нещастници!

усмихнато се гаврят с хората.

Пак заобикаляне на проклетото Белене. Стига вече с това глупаво Белене, че ще ни надживее.

Малко разяснения по темата - най-вече за тия, които продължават да вярват на Бойко. И атомна и ядрена централа са достатъчно неточни и условни понятия. Може "атомна" (централа) да не се описва точно принципа на действие, но също толкова неточно описание става и с "ядрена", така че е важно названието да има нещо общо. Атомна електроцентрала идва от руската дефиниция, докато ядрена е от англоезичната (nuclear). Първо - българският език е доста близък с руския и е по-логично да се взаимстват техни пониятия (освен, че по онова време имаше СССР и руския беше много по-важен от английския - исторически дадености, дори и да не му харесва на някого). Второ - чисто звуково е много по-добре "атомна" отколкото "ядрена" - извъртането при втория случай е забележимо и дори съкращението АЕЦ е по-удобно от ЯЕЦ. Трето - трябва ли да сме такива жалки нещастници да бързаме да сменяме утвърдени понятия, само защото видите ли на английски ползвали друг термин и хайде и ние да сме като тях. По-конкретно по темата - щом 700хил са се подписали за референдум за АЕЦ (не ЯЕЦ) и за Белене, а не по принцип - това изменение е пълен абсурд.

по формулирането на въпроса може би целят затлачване на референдума?

Мигар ще ни е жал? Щом обвързва цял народ на най-бедната страна в Европа с ненужен и безумно скъп строеж, който и от двамата да е , да си тегли последствията.

ББ няма достатъчно мозък да разбере как се излага с тия циркаджийщини. Все някога ще си отиде от властта - тогава ще го полеят с тонове помия и всички глупаци, които са му вярвали ще се чудят "ей как се бяхме заблудили".

Ново двадесет и пет-сега пък ще ни занимават с разликата между атомна и ядрена.А бе кой открадна кинтите и как ще се контролират бъдещите?Стига сте ни правили на серсеми!

Аз от много години се опитвам да си обясня защо само у нас е атомна а по цял свят nuclear. Ние все сме наопаки

Борисов, действията ви минаха всички граници! Дори целия парламент да гласува против подписката или формулираният в нея въпрос, това ще е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО! С действията си ГЕРБ нарушава Конституцията и по-точно точка 1!

Води се яростна битка за комисионните!

Ако пуснете "МАГАТЕ" в Google, ще се убедите, че и други държави признават АТОМНАТА енергия, лицемери некадърни. Ама най ми е кеф, когато се дърлят комунисти и комунисти (само дето едните и другите публично са се "отказали" от комунистическите идеи, които са изповядвали преди това)

Ганю Борисов и пасмината Му ДА СЕ МАХАТ!!!

Защото чакаха да вземат още комисионни. И сега треска ги тресе да не си поискат руснаците досега изплатените комисионни. Или да завършат като Луканов, който се забърка точно с руските интереси в енергетиката.

И Жан Виденов потвърди за "рискованите игри" на Луканов, които му струваха живота. Та и с Белене работата явно е същата. Но който се е забъркал да му мисли, а не цял народ да плаща алчността на единици, пък и на всичко отгоре да ни убеждават, че е от полза за България. Е, няма такива наглеци!

и предлагам да събираме подписи за референдум - да съществуват ли занапред политически формации създадени на базата на светлото социалистическо-комунистическо бъдеще или не - гарантирам успех в заличаването на тези формации

И да я няма Белене, румънската е на 40 километра по нагоре. А радиацията митница и ГКПП не минава без сътоветните документи :)

Ми много си умен бе! Дай като я има румънската да допринесем за удвояване на рисковете, та при едно земетресение (от Вранча например, да не дава господ) да гръмнат две вместо една. Да ти имам и логиката, и акъла!

Логиката му е железна. Не ми звучи като фен на атомните/ядрени централи:)

На 40 км , няма значение две ли са, една ли е! На румънската и теглим само минусите!

кучето е заровено в белене и всякакви други ядрени варианти нямат значение за червените бизнесмени ,там са рушветите ,далаверите и техните другари с които градят светлото ядрено бъдеще !!!

Освен, че е заровено нещо си в Белене, там са наляти и сума пари. Който има очи ще види, че по този проект е направено доста и ако не се продължи, то това ще е само загуба за България. Всеки може да се поинтересума какво е направено вече и какво ще трябва да се направи тепърва, ако се прехвърли към Козлодуй. И колко време ще отнеме. PS. КЪДЕ е доклада на HSBC??

От Юли 2013 почваме да я строим - спокойно

Няма да съберат и 100х.гласа.Кой ще гласува за гнусната свинка Фидосова и тоя чобанин?

ми колегите юристи от бсп явно толкова си могат хората - все пак са с промити от социалистическата идеология мозъци и не може да се очаква друго от тях...

Булгаристан се превръща в територия на биг-брадъризъм от най-долна проба. Тиквари и гробари се занимават с тотална манинипуя.лация. Като искат свой рефередум, да си организират подписка. Всичко се опошлява. В Европа има примери за успешна ядрена енергетика с участието на държавта - Франция. Ако останем без преобладаващо участие в ядрената централа всичко Булгаристан ще плаща най-скъпата енергия в Европа. Хиени много - видяхме ги как си направиха договите за новите ТЕЦ в Марица-Изток, как си "джиткат" най-скъпия варовик на земното кълбо и как БГ има наай-скъпия газ в Европа. Като пищят срещу прушните правителства защо не дадат политиците им на съд (като играчката Тимошенко в Украйна) или не дадат договорите на арбитраж за газта (като в Германия). Щото ги видяхме как лапат по веригата и как великите специалисти се издържат като ходят на преговори и искат да им плащат и времето за преговори, когато говорят пълни глупости. И около тях всякакви измекяри (под-управители в централни банки довели България до фалита на валутния борт).

Хмм а защо да не направим референдум: "Да изхарчим ли едни 30 милиона за референдум или не?"

Най спешния референдум е за броя на депутатите и размера на субсидиите за партиите! Не мислите ли?

Трябва да влючат и такъв въпрос в референдума: Да се закрие ли постоянното присъствие на НС и да се свикват само сесии на депутати, равни на броя на окръзите? Само че управленците никога няма да изпуснат този хайлайф.

НЕ НА НОВИ "ЯДРЕНО - АТОМНИ" ЦЕНТРАЛИ!