Появи се ракия ”Борисовка”

Български селяни кръстиха своята домашна ракия "Борисовка", използвайки името на българския премиер Бойко Борисов, за да му благодарят, че е спрял увеличаването на акциза на алкохола от парламента, съобщи Ройтерс, като се позова на репортаж от в. "Стандарт".

Обратно в новината

Коментари - Появи се ракия ”Борисовка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големият проблем не е в домашната ракия, тя е по-качествена от повечето алкохоли по магазините (да не кажа от всички). Същото се отнася и за виното. Проблемът е, че скоро гледах репортаж по ТВ как някакви си смотльовци заявяват че за ден-два могат да приготвят на някакъв човек 1-2 тона ракия или водка...и дори те си го наричат бъркоч (бъркоч - вода, спирт и още няколко неща да придобие някакъв изкуствен аромат). И това нещо отива после в кръчмите и прочие и от това нещо човек може да умре!!! Дори едно малко да изпие. Там е проблемът, оставете истинските производители да запазят традицията, а пращайте в затвора тези с отровите...т.е. бъркочите!!! На село ядат и пият основно това, което са произвели собственоръчно, тъй като не получават заплати и в селото им няма Billa, Metro, Kaufland и т. н. Гражданите ядат и пият основно това, което се продава в горепосочените хипермаркети, което лично за мен е многократно по-безвкусно, скъпо и със съмнително качество (срок на годност, растителни мазнини и незнаен произход). Прост пример: преди Великден византийците на юг от България изкупуват български агнета от СЕЛАТА, а ние ядем вносни от не знам къде (Румъния, Австралия и т.н.) Няма да коментирам акцизите. Недоумявам само, каква е тази омраза към хората от село. Това, че си роден в голям град, не те прави със синя кръв. И на село и в София живеят и свестни хора и боклуци, само че в столицата са повече. Какви са тия просташки коментари и обиди към хората от село? Живея в град, но уважавам непосилния труд на хората, които наистина произвеждат всичко, за да има за роднините им по големите градове. Какво е толкова обидно, я се осъзнайте и признайте - всеки търси ДОМАШНОТО какво и да е то. Пък щом толкова се възмущавате, пийте и си яжте каквото Ви харесва. А относно името на домашната ракия 2009 г. - какво странно, че хората са предложили да я кръстят на името на Бойко Борисов - нали в цялата криза трябва да има и шега, за да се запомни и хубавото и лошото от тази година. Селяни! По-малко пийте и произвеждайте повече зарзават, че да има какво да ядем... Свети Бойко се опъна на Дянковото момче! Наздраве!!! И да я забраняват, и в Белене да ни вкарват, там дето е текло, пак ще тече, но ако се забрани, бандитите ще направят още по-големи гуши! Ако не вярвате, прочетете за сухия режим в САЩ...

наречен Дянковец.

Мале типична българска простотия ... Издигане на пиадестал на измиселни герой, копиране от други страни на оригинални идеи ... и важното е - дребните и неерудираните да са добре, другите - кучета ги яли, нали те се управляват по-трудно пък и са по-малко...

Така се залъгват простаците. Няма да е за дълго, просто сега момента небеше подходящ .

Сливова, гроздова, ракия цар Симеон, па да има и тройно препечена пъдарска бе.

Явно наближава времето за Коледни игри . Казват, че нищо никъде по света не можело да се мери с добрата нашенска, особено ако е от надежден производител .

не осъзнавате ли какво става в така наречената ни държава, лошите министри правят лоши неща, но после се явява БОГ/СУПЕРМЕН/МЕСИЯ ББ и казва няма да го вдигам - акциза де, не знам тези, които плюят комунистите (аз не ги защитава) като обясняват колко е лошо, гадно и т.н. и какво е било дали осъзнават, че от сегашното положение по-лошо не е имало НИКОГА, предлагам от утре всички граждани да се снабдят с портрет и такива да бъдат поставени навсякъде, аа а като се започне от детските гради и и училища.........

4erwenite rakiq ne piqt a kryw narodna.

Големият проблем не е в домашната ракия...тя е по-качествена от повечето алкохоли по магазините (да не кажа от всички). Същото се отнася и за виното. Проблемът е, че скоро гледах репортаж по тв как някакви си смотльовци заявяват че за ден-два могат да приготвят на някакъв човек 1-2 тона ракия или водка...и дори те си го наричат бъркоч (бъркоч - вода, спирт+още няколко неща да придобие някакъв изкуствен аромат). И това нещо отива после в кръчмите и прочие и от това нещо човек може да умре!!! Дори едно малко да изпие. Рядко пия ракия освен вкъщи, но знам откъде идва, знам и качеството и ми доставя удоволствие. А кат ида в кръчмата и си взема едно малко то просто смърди на спирт...е как да го пия тоя бъркоч. Там е проблемът, оставете истинските производители да запазят традицията, а пращайте в затвора тези с отровите...т.е. бъркочите!!!

А НАЗДРАВЕ , ДА СИ Е СЪРБАТЕ ОЩЕ 4 ГОДИНИ, А В ПО ДОБРИЯ СЛУЧАЙ 30 Г.

И ОЦЕТ ДЯНКОВКО

Както каже Дянков, той сега ще инвестира спестените пари от жилище( живее в Бояна без пари) от храна( храни се без пари), от ток и вода и парно( пак в Бояна без пари) от транспорт ( без пари ползва всичко) и е назначил жена си като консултант с заплата 18 000 евро.

кога ще се появи? Така, някъде около 3-4 градуса, за да е нисък акциза, направена от долнопробна суровина, от която освен дрисък (сюргюн) нищо друго не можеш да получиш? Напълно ще отговаря на ефекта от напъните на финансовия министър.

Честит ви Байрам. Ние правоверните алкохол не пием, но обредния коч ще го кръстя Бойко.

и други отрови ще идентифицират с теб.Само почакаи

Че откъде на къде ще я кръщават на негово има - аз и тоз акциз дето го има не плащам, всяко година в казана на двора 500 л. правя.

Ице, баби, като искаш да те обичат тези, които и себе си мразят, няма как миличък! В София съм омъжена и живея около 50 години-обичат ме хора, които и аз обичам-честни и почтени, не богати с пари, а със сърце! Да не говорим, че аз обичам всички деца на Света и си ги своя/до около 50 години/, кучета, кончета, котета, маймунки и всякаква твар! Не обичам змийте, че могат да ме надсъскат, което не се е случило до сега с мен! Ице, бабин, бъди жив и здрав и обичан от тези, които и ти обичаш! Софиянци не са лоши, ако с тях си добър и човечен! А хората от село имат ръце само за целуване! И аз предпочитам да целуна една напукана от труд ръка, нежели църковния кръст! Да погаля едно набръчкано селско лице, напомнящо ми за мама и тате! Още здраве, Христо и извинявай, че ти виках Ице! Бъди добър, ти носиш името на Човека от кръста!

Ице, баби, като искаш да те обичат тези, които и себе си мразят, няма как миличък! В София съм омъжена и живея около 50 години-обичат ме хора, които и аз обичам-честни и почтени, не богати с пари, а със сърце! Да не говорим, че аз обичам всички деца на Света и си ги своя/до около 50 години/, кучета, кончета, котета, маймунки и всякаква твар! Не обичам змийте, че могат да ме надсъскат, което не се е случило до сега с мен! Ице, бабин, бъди жив и здрав и обичан от тези, които и ти обичаш! Софиянци не са лоши, ако с тях си добър и човечен! А хората от село имат ръце само за целуване! И аз предпочитам да целуна една напукана от труд ръка, нежели църковния кръст! Да погаля едно набръчкано селско лице, напомнящо ми за мама и тате! Още здраве, Христо и извинявай, че ти виках Ице! Бъди добър, ти носиш името на Човека от кръста!

За непросветените: Сел ядат и пият основно това, което са произвели собственоръчно, тъй като не получават заплати и в селото им няма Billa, Metro, Kaufland и т.н Гражданите ядат и пият основно това, което се продава в горепосочените хипермаркети, което лично за мен е многократно по-безвкусно, скъпо и със съмнително качество (срок на годност, растителни мазнини и незнаен произход). Прост пример: преди Великден византийците на юг от България изкупуват български агнета от СЕЛАТА, а ние ядем вносни от не знам къде(Румъния, Австралия и т.н.)

Han Krum ne e uspial da spre BG pianizite ta bb

Най-накрая Борисов ще съжалява, че не увеличи акциза. И то горко...

Няма да коментирам акцизите.Недоумявам само ,каква е тази омраза към хората от село .Живях в София 5г ,като студент и там срещнах най- големите ;;боклуци;; които познавам.Това ,че си роден в голям град не те прави със синя кръв.И на село и в София живеят и свестни хора и боклуци, само че в столицата са по- вече.

Какви са тия просташки коментари и обиди към хората от село. Живея в град, но уважавам непосилния труд на хората, които наистина произвеждат всичко, за да има за роднините им по големите градове. Какво е толкова обидно, я се осъзнайте и признайте - всеки търси ДОМАШНОТО какво и да е то. Пък щом толкова се възмущавате, пийте и си яжте каквото Ви харесва. А относно името на домашната ракия 2009 г. - какво странно че хората са предложили да я кръстят на името на Бойко Борисов - нали в цялата криза трябва да има и шега, за да се запомни и хубавото и лошото от тази година.

АХХАХАХХАХАХХАХА

Логично е да кръстиш долнопробната, и най-вероятно отровна, шльоковица- менте на името на любимия вожд. От друга страна, разбираемо е, че само с алкохолно опиянение и с алкохолно отравяне можеш да понасяш бълхарската действителност.

Съгласен съм с теб.Всичко е игра като във филмите за доброто и лошото ченге. Виждате ли те министрите и депутатите са лоши,обаче бащицата,вожда и учителя наш е добър.А ние си мислим,че комунизма и култа към личността са си отишли.Те тепърва се възраждат.

Успокойте се, съвсем ште махнат акциза на ракииата /алкохола/ като видиат българштината ни безхаберна и гола!

Водка Путинка- ха-ха-ха-ха-ха! Ха наздраве!

Скоро и презервативи - 'Борисов' 45 см и 5 ццс фи :)

ББ пак показа, че е човек за разлика от ББ. Дянков нев само защото е отсъствал от страната толкова години е зле, а защото е злобен и дребнав. Да тази година не се вдигна, а догодина?

Пиите си селяндури тъпата ви ракия и си трайкайте...ще ми кръщават ракия на оня народен изедник..

Нееее, не са се свършили баламите! Последнит избори го доказаха...

Аз пък си кръстих айряна фандък.

Селяни! По-малко пийте и произвеждайте повече зарзават , че да има какво да ядем . Внимание граждани! Днес е петък и нашите селяни вече са под масата. Минавайте много внимателно по селските пътища и избягвайте селските дискотеки , ако искате да се приберете живи!!

Всичко беше постановка за набиране на точкиРадвай се народе,Бойко ви спаси!

до тъпанарите от село капатово! как ще си кръстите данъците,а селяндури?!

Човек направо да се разплаче от умиление (:

разбрахте ли кои подкрепят ГЕРБ?! елементарнит нещастници,ракията,ч после да натковат булята след като я напердашат,за жалост това е истината!наздраве ,тъпаци!!

Популист жалък

А нашето село кръщава цигарите Борисовки. Благодарим му, че ги увеличи с около 2 лв. Фермерите от село му благодарят, че им увеличи данъка с 10 % съседните села му благодарят, че увеличи данъка на селскостопанските сгради.Всичко което прави той е пунта мара за заблуда на простите хора-Вижте ме колко съм добър само,че баламите умряха.

И на Красимир Велчев да кръстят че той дигна на 1 000лт ограничението.

Не разваляйте ракията

и да я забраняват и в Белене да ни вкарват там дето е текло пак ще тече , но ако се забрани бандитите правят още по - големи гуши , ако не вярваш сети се за сухия режим в САЩ

Свети Бойко се опъна на Дянковото момче! Наздраве!!!

от селяни - селски акъл!

Нееее, как ще сме алкохолици, ний не сръбваме даже! Никога!

АМАН ОТ СВИРКАДЖЙИ

а тъпаците като теб са си изпили малкото акъл, дето им го е капнала мама между ушите.

Samo ne spomena za svoq akul i kakvo si doprinesul ...