Закриват енергийния холдинг

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще бъде закрит, тъй като е абсолютно ненужен, обяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Закриват енергийния холдинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе има една стара поговорка- Въшка като се наяде излиза на чело и друга - крадеца вика дръжте крадеца.Та да си дойдем на думата БАТЕ, яде ,яде още по Живковото време,ама сега като видя,че ако си държавник ще лапаш още по-вече започна да хвърляш прах в очите на бедните хорица.Държава няма Бате, държава, затова има толкова вътрешни и външни хрантутници защото държавата абдикира и от НЕК и от ВИК и от БТК и от здравеопазване, и от просветата и от пенсионната система и т.н. а пък кат си им взел държавните службици те си измислят нови - да няма да стоят без пари я и да обикалят контейнерите като някои.

розови очила, възмутен, ves, Miss Dior, , 55555555, dan, хехе, гражданин, Ясен,афи и другите са прави - всеки по своему. Но едно е ясно- всеки, бъркал в кацата с меда, трябва да получи полагащото му се по закон наказание! И нкакво пускане под гаранция! Всяка ефективна присъда - с глоба. Всяка условна - с десеторна глоба! Бой по кърлежите, смучещи кръвта на народа! ВСИЧКИ КЪРЛЕЖИ ДА СЕ ИЗТРЕБЯТ ДО ДЪНО!

мале мале ,кат ви чета тъпите писания се късам от смях.явно нищо не разбирате от енергетика .какви трески ве тресат-енергетиката щяла да мине в частни собственици и става като теле комите е да ама не.вие как си претставяте-всеки собственик ще ви доведе до електромера жица ,която кога и как ви хареса да преминавате от един оператор на друг.е ей такова пиле нема.когато до апартаментите ви докарат по три траби с питеина вода и парно може и да ви се збъднат мечтите.то и сега може да се договаря енергия директно с производителя, ама за преноса си плащаш отделно на всеки собственик, ивсеки те цица както си иска.рано или късно енергетиката пак ще бъде върната на държавата,ама има още за крадене.затова и чехите не я раздържавиха,а държавна фирма купи наща държавна фирма.произвотството може да е частно но но распределенито не-няма как да стане.още малко да го досасипят и ресто на държавата,ама тогава ще ни излезе през носъ.аколкото до холдинга тои е апсолютно ненужен и бандитски.както и нек.

Като ти чета писанията, явно и ти лапкаш някъде от нашите данъци. Искам тези, които са виновни България да стане от енергиен център страна БЕЗ ЕНЕРГЕТИКА да бъдат осъдени, ясно ли е?

Е, голям мислител си, щом не ти е ясно. Писна ни разни готованци да вземат заплати с хиляди от нашите пари и да карат луксозни лимузини, без да правят нищичко. Аз гласувах за Волен, който искаше да съкрати наполовина лентяите от държавния апарат, ама не можахме да спечелим!

Големи глупости и наприказвал пак ББ. В щатите,например, един елитен журналист получава много повече от президента , да не говорим за собствениците на големите компании. В Електроразпределител предприятия,които са частна собственост/ ЧЕЗ,например е собственост на Чехската държава/, големи пари вземат само собствениците и техните представители. Един електроинженер, или електромонтьор в аварийна група взема никакви пари. Доколкото имам информация, чехите назначават повече икономисти, прависти и други професионалисти, а не електроинженери,напр Защото те не са дошли у нас да влагат пари и да поддържат съоръженията, а да печелят пари за Чехия. И за себе си,естествено.

Уж ги закриват, а те назначават нов НЕК. Андонов, Миков и Ангелов са хората на Р.Овч.,Кобурга(Милко Ковачев) и Доган. Да ни е честито !?!?!?

в нек работи и един мръсен тип владимир стоянов христов които вози дъртата си маика със сл кола и взима заплата от разни бордове колкото 5 Б Б а не мо

Е, точно това е мечтата на ЧЕЗ ЕОН и ЕВН - да вземат и преноса високо напрежение. Ако това стане, жална ни майка. Ще разберем какво е частен монополист на собствен гъз.

Тоя какво иска 50 лв ли да станат заплатите.Нека ББ си декларира доходите ама и на Цветелина

Предложението на ves НЕ Е безмислено! Защо НЕК или всяка друга централа, ако иска , да няма свое енерго - разпределително дружество (ЕРП)? Ако иска може да захранва и свое и чужди. Дори да прави крос-субсидиране то ще доведе до по-ниски цени за крайния потребител. ЕРП -тата ще бъдат свързани по-между си . Ще търгуват , но няма да могат да закрепостяват клиентите си както сега . Така наистина ще може да си свободен да избираш доставчик на ел. енергия, в зависимост от цена и качество на обслужване. Изглежда немислимо пре сегашните условия, нали ?. Но Ако направим сравнение с пазара на телекомуникациите преди само 10 години имаше само БТК и Мобифон-а на БТК и всички клиенти бяха закрепостени там. Сега БТК си има и фиксиран и мобилен оператор и си крос-субсидира на воля, мобилните оператори Глобул и МТел развиват фиксирани услуги, има алтернативни доставчици. Има КРС което регулира цените на взаимно свързване м/у операторите. Дори държаватa (КРС + ЕU) успя да ги накара да въведат преносимост на номерата. . И в крайна сметка цените последните години намаляха значително и тенданцията е да падат още, потребителя може да избира телеком оператор, и от това за крайния потребител има само ползи...

Става дума за закриване на БЕХ - една никому ненужна шапка - а не за закриване на влизащите в нея фирми. И нещо не съм чул висококвалифициранит ни специалисти от енергийния сектор да се котират в чужбина и някой да е отишъл да работи там с 6-цифрена заплата. А що се отнася до ЕРП-тата подарени на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН - за това всички може да благодарим на прехвалените царски юпита во главе с Н. Василев.

В понеделник да не се създаде някой нов енергиен ходинг? Че доста такива промени настъпват напоследък

може ли някой да ми каже на кого е нужна службая Статистика?И колко хиляди лапкат от там,от данъците ми?

Никакви условни! Вижте Митьо очите! Колкото си по-високо, все по-леки присъди! А някой с две пакетчета - 6-7 години!

Премиерът получава доста повече от 2000 лева, а в БЕХ никой не получава по 20000...

Да започне с най-безмислената структура -така нареченото ''народно събрание''.

Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия.

Като казвам потребителите имам предвид ЕРД, които купуват директно тока от централата. Защо трябва да има посредническа фирма, която да препродава и така да се оскъпява стоката.

Крайно време беше да се закрие тази порочна структура. Браво !

Преди няколко години беше създадена Агенция за защита на личните данни, която е настанена в сградата на Маимекс. На знам какви лични данни защитава тази агенция, но служителите им по цял ден висяха навън да пушат /някой се сети, че правят лошо впечатление на хората от околните сгради и ги прибраха вътре/, а да не говорим за BMV-тата които возят шефовете им. Още една излишна структура, създадена за роднини и приятели /антуража дато дойде в София нали някъде трябва да работи/.

САМО ТАКА!

Такива безмислени структури Далл Богг. Комисии , комитети , агенции ... Всички само лапат.Сещам се за една такава - Държавна агенция по стоковите борси и тържища , която напълно дублира функциите на НАП , ХЕИ , ДВСК и др. Паразити - да се закрият !!!

Може ли да питам тока дето си го купиш от централата, как ще си го занесеш в къщи ?? С такси ?

Za sega pylna ''hren'', a ne rabota.

Ще е добре ако ББ даде отговор на въпроса какво ще стане с губещите по презумция предприятия в холдинга, като мините например...Кой ще ги дотира или ще ги затворим и тях?????

Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност. Да обобщим обобщението на обобщението: хората са един голям проблем. И така, получава се следната ситуация: една поредица от галактически презид които до толкова обичат развлеченията и ласкателствата, идващи с властта, че твърде рядко забелязват, че те фактически не властвуват. И някъде в тяхната сянка - кой? Кой ли може да управлява, щом никой от онези, които желаят да правят това, не бива да бъде допускан да го върши. ПЪТЕВОДИТЕ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ

Nemislitel mnogo si prav che izbroenite ot teb ypravnizi nema da gi mahnat td nali tezi sachtite shte palnat i na bate Boiko s grypata my texnite gobove

Ами защо не надникне в съдебната система, за тях няма криза бонуси, бонуси и пак бонуси ! А накрая най-корумпираните там, ха-ха-ха!!! С какво е повече един съдия, от един лекар, от един учител, от един инженер всички са учили, но за тях парите не свършват всички други министерства фалират!!! а да не говорим за обслужващите ги чистачки, шофьори и т.н

По тази логика трябва да намалят заплатите на помощния персонал в съдилищата и министерствата т.ч. чистачки, секретарки, деловодителки те вземат 1/3 от заплатата на министър-председател що за равнопоставеност !! Други с по-отговорни и рискови длъжности си стоят на 350лв. заплата!

Няма какво да се лъжем и плюем. Всички в държавните предприятия и учреждения вземта що горе пприлични средства / с изключение на учителите./ Тези дето са вдигнали вой за заплати са поголямата част от българския народ работешщ в частните фирми. Е какво са им виновни държавните служители . винавна е държавата че не може да направи механизми да принуди частника да дава добри заплати, ат могат да си го позволяван Не може да работиш в частнда фирма 12 часа да ти дава 600 лева да идваш и събота на работа да те води по 1 месец в годинта неплатен отпуск за да не ти внася осигуровки, а той да е накупил няколко апартамента , цялото му семейство да кара джипове и да се храни по ресторанти . Е там е проблема да се намерят механизми да накарат частнка да плаща както трябва и да внася всички данъци в държавата. Стига сте плюли дължавните чиновници колко взимат . Те взимат, но ивнасят . А ти зимаш 600 лева, осуряват те на 250 другото ти влиза в джоба необложено и ревеш че държавата ти взимала парите . Ккаво си внесъл за да ти вземат.

Сигурно е визирал колегата АН. СЛАВОВ. ЗАЩОТО СЛАВ ЛЮБЕНОВ НЯМАМЕ.

Браво за решението - този холдинг не прави нищо друго освен да бъде кукла на конци за старите управляващи - сложиха си една марионетка начело и тя им изплъни всяко едно желание. Добре че не поискаха да проституира че туко виж и това направила горката. Морал? Работа за благото на дружеството или държавата?! Смешки.. Най странното е че като ги махнат дерибеите оттам същите хора които са въобще не са били лоялни към раотодателя си ще отидат на добре платени позиции в разни фирми на които са правили услуги - пък там колко ще са лоялни само бъдещия им работодател ще усети. Ще повърна направо.

Лани оня плъх от БЕХ си беше начислил 8 милиона коледен бонус. Тази година Цветелина ще получи 8 милиона коледен бонус от незакрития, а само леко реформиран БЕХ....

В енергийния холдинг взимат чного по-малко от менижерите и УС на БНБ.Но там -е тишината на спалнята ,защото управляват заедно с БСП

Браво! Това е и моето мнение, което написах само преди дни. За какво са тези НЕК, ДКЕВР, а и този измислен наскоро БЕХ. Да си работят електроцентралите, да си продават директно тока, без да вмъкват разните посредници. При такава голяма администрация, не може продаваш тока на жената на някой си, като можеш да го продадеш директно на потребителя.

Чета форума и немога да повярвам на очите си, че има толкова злоба и непросветеност. Не искам да защитавам никой, но защо се нахвърлихте на заплатите на енергетиците. Че заплата 1000-1500 лева за еден енергетик, който работи и отговаря за енергийнта сигурност на държавата много ли са. Та това е смешно . Не забравяйте ,че енергетиката не е бюджетна организация и не яде от фонда на никой- тя пълни фондовете/ако не е даржавната енергетика да пълни яко тези фондове ,невиждам от къде другаде, на частника не могат да му приберат и 1/2 от данъците/. Тези непросветени хора , добре се възмущават , но някой питал ли е например сметната палата , какви заплати взимат и с какво са добринесли за държавта. И там проверките се правят, стига се до нещо и после всичко потъва незнайно къде. Нека се разнищят такива учреждения, които не са внесли в държавата нищо , а получават по-големи заплати от енергетиците в България.Не може компании с дъготрайни активи за милиони , а служителите им да получават 700 лева . Че то един катаджия взима повече. А за чистачките да осведомя некомпетентния господин маскирал се под*, че много отдавна се работи с частни фирми, които си докарват персонал и това е много по-евтни начин за една компания. Вместо да има на щат 10 чистачки, на които да плаща заплати осигуровки. Плаща се някакъв абонамент на фирма и тя си се разправя/Едва ли частнатата фирма им дава 800 лева , но и да им дава не заслужават ли и те, че това са 400 евро./. Това вече го практикуват много отдавна не само държавни, но и частни фирми. Мнго глупости се пишат от някои чули недочули и що за възпитание имат тези хора от форума да употребяват думи като Животно говедо или може би изхождат от собствения си образ и възпитание. Форума е място, където човек може да сподели, да обмени мисли, това не е място за просташки излияния. А за Бойко Борисов му пожелавам успех и голямо търпение, защото много трудно се работи с такъв народ, но има и много читави хора и заради тях си заслужава да се бори до последно.

Четох някъде из форумите,че Бойко само движел въздуха с това постоянно ръкомахане.Обаче доста лапачи започнаха да потреперват и май има защо!Време беше нещо да се случи!Какво пък и затвора е за хора!

Кое е не разбрах! Или сте съгласен господин батка, че групата чужди инвеститори в БГ не точат държавта ли? Или че ББ иска раздържевяване и продаване на най-печелившите български фирми. И май вие и куп тъпи кпути сте за лекър!

ББ е необходим,както слънцето и въздухът на всяко живо същество!! откакто те има АЗ съм спокоен!!! АВЕ БОЙКО!АВЕ БОРИСОВ!!

првата строителна частна фирма во България е фирмата на мин.Плевнелиев, освен това тоа е првата фирма со ИСО сертификат.Голямата немска инвестициона фирма ЛИНДНЕР му дава довери което той многукратно го оправдава, вие тук поставате вапрос кой е и со какво се е занимавал.Ами найнапред проверете во GOOGL а след това се исказвайте.Плевнелие дадените обещания досега винаги ги исплнявал, бъдете сигурни че и тоз път ще е така. Поживйом па видйом.

БРАВО!БРАВО!БРАВО! сега- при Путин за ревизиране на фриволностите на Станишев и сие. между другото, бащицата Путин по адрес на Серго веднъж бреше казал многозначителното Ждьомся!Е, дождались.

А АЙОЛОВ,ЦВЕТАНОВ,СЛАВ ЛЮБЕНОВ , АНДРЕЕВ, КУЮМДЖИЕВ, ПАНОВСКИ............ ЩЕ СИ ОСТАНАТ

Условни присъди не ме устройвааааааа!!!

Б.Б. да национализира енерготата на ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН, че ако знае там за какви заплати и за какво точене става въпрос ще му окапе косата (както БТК и Соф. Вода)! А, виждам че вече знае!

Енергийният холдинг бе създаден с главната цел да бъде раздържавена енергетиката на страната по възможно най-бързия и престъпен възможен начин.

Какво ще прави с някой собственик на нотариална кантора ?

Нещо не ми се връзва.Вместо да върви назад,да вземе и да направи така,че отговорните хора да вземат полагащото им се възнаграждение.Тук включвам разбира се и министрите.Това е единственият начин,да се бори успешно с корупцията по най-високите етажи