„Ще закрия енергийния холдинг, никому не е нужен. Не може премиерът да взима 2000 лева, а тези чиновници дори до 10 пъти повече", аргументира се той пред Нова телевизия.
Борисов уточни, че възложил на ресорния министър да анализира работата на холдинга, обединяващ енергийните дружества в страната, и да даде оценка. По думите му закриването на структурата предстои "до седмица - две", предаде Дарик радио.
"Аз съм убеден, че някой от бившите министри ще получи присъда, може и условна, но ще получат. Това го показват нещата, които са правили. В това бунище са заровени милиарди, то трябва да се разгроми, за да тръгнем напред. Аз съм убеден, че след пет-шест месеца ще се видят резултатите", коментира още министър-председателят.
Енергийният холдинг беше създаден през септември миналата година по решение на кабинета "Станишев". В холдинга влизат НЕК, "Булгаргаз Холдинг", АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица-Изток 2" и Мини "Марица-Изток",както и Енергийният системен оператор /ЕСО/ и дъщерни дружества на "Булгаргаз Холдинг" - "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Булгартел". БЕХ е акционерно дружество със 100% държавно участие.
Какво още каза Борисов - четете в линка.