Борисов откри край Пловдив третия у нас завод на ”Сенсата”

Бойко Борисов откри край Пловдив третия завод на фирма "Сенсата Текнолъджис" (Sensata Technologies) в България - след София и Ботевград.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А коя БЪЛГАРСКА ФИРМА е открил скоро господин премиерът български? Къде са българските фирми? Иначе ставаме подлоги на чужди държави! Това ли е целта, г-н премиер? Това ли е прословутото високодецибелно "развитие"! Това, което става с икономиката ни е предателство към България. Или ние сме предназначени от демокрацията за камериерки, келнери, клозетчии... ?

-"Той изтъкна, че е приятно когато чужди компании благодарят на държавата и на общините за подкрепата." -Този изродяга,който през целия си гаден и мизерен живот не е пипнал някаква полезна за обществото работа,който не е виждал от близо истински заводи и комбинати ще дава оценки!Гаден копелдаш,който обираше стотинките и закуските на учениците докато учеше в училище Неофит Бозвели в Сухата Река!Това е вашият велик премиер,който сега се прави на месия!

За Станишев ли пишеш? Понеже Борисов е работил яко, плащал е данъци. А Станишев се храни от нашите данъци, нещо като социални помощи. Борисов два пъти е в управлението и постига икономически ръст. БСП 4 пъти и постига икономически спад всеки път. Орешарски само не успя, но понеже нямаше време, изгонен беше. Друга партия, освен БСП не е донасяла на Бългаиря икономически спад. Излиза, че всички разбират, само комунистите са тъпуни и не разбират. В частност Бойко вдигна усвояемост на обществени средства от ЕС от под 2% при БСП до над 95%!! Ха! Излиза, че Борисов разбира! Излиза, че всеки друг поразбирва, само комунистите не разбират.

ЯЖ асфалт мутро лицемерна!

Прост човек като тебе... си заслужава съдбата, която сам си твори - пошлата.

Поредният завод на чуждите колонизатори, презназназчен за българските крепостни срещу минимално заплащане. В тази страна освен да смучат благата на страната ни и силите ни не остава нещо друго. Ние не работим за благото на страната си, защото печалбите се изнасят навън. Единствената положителна страна е, че има работни места, обезпечаващи жалкото мъждукане на българина на ниво централо-африкански стандарт.

Интересно защо аз н получвам минимална заплата? И интересно защо в комунистическите държави минималната е малка? И защо в другите все е 5-15 пъти по-висока? Да не би да сте прости? А хубаво, че беше ГЕРБ да качи минималната, че такива блейки като тебе да белят на що-годе достойни пари. Но се вижда, че и тях няма да получите...

Защото си крадец и подлога! И овреме си се настанил на чуждестранната трапеза със социални помощи.

Хубаво е когато водещи фирми като Sensata Technologies открива свои заводи у нас. Когато някоя чужда фирма случайно някак си дойде у нас държавниците ни си счупват краката да яп посрещат. Въпросът обаче е колко чужди фирми напуснаха България. Дали някой държавник е отишъл да изпрати някоя напускаща фирма? А колкото до асфалта, нека г-н Борисов да отговори "Защо се правят ремонти там където преди няколко месеца се е слагало асфалт"? Като че ли г-н министър председателят не се е отказал от своето хоби да реже ленти. Не е ли разбрал, че след такова рязане на ленти народът от любов може пак да го свали от власт?

А колко "заводи" се построиха за да НЕ работят? Уж инвестирали. Идва от Китай стоката бият и печат че уж тука е направено и бой към Европа на златни цени.

За асфалта е ясно. Такава е квалификацията на регионалния ни министър. Бакалавърска по икономика, магистърска и докторска по международни отношения и никъде на става въпрос за инженерна квалификация, ПГС или пътно строителство. Технологии на строителство не се спазват и се краде на поразия.

Я дай един пример къде се е ремонтирал участък пуснат преди няколко месеца? Това че се е получило някакво свлачище и пътя е бил затворен временно не значи че пътя се е скапал! Пътувам постоянно и трябва да ви кажа че пътищата направени при управлението на Борисов са много по- добри от другите!

Къде пътуваш бе шьофьорът?От Кабасакал до Табадъпкево ли?Ти виждал ли си пътища в живота си бе?Защо не обиколиш всички най близки съседни страни,за да не те пращам по на запад в Европа,защото за техните пътища няма да ти стигне фантазията!Нали докато започнат да правят второто платно на даден път и първото вече е за ремонт!Ти не си никакъв шьофьор,а си най обикновен лаладжия!

А нещо оттатък Балкана ще се прави ли?

нещо се прави - и малко да е пак е повече от нищо. Малкото все нещо ще даде, но нищото няма как нещо да даде!

,,..Когато преди години ме упрекваха, че асфалт не се яде??? ,,краде се,,!!! им отговаряхме,

Колко ли им е взел за отрязаната лентичка се питам! Мисля че около 500 000 лева нагоре.

Три са причините за построяването на този завод в БГ: 1. Работната ръка в БГ е по-евтина от тази в Китай. 2. Фирмата няма да плаща мита за внос в ЕС защото основните им клиени са тук. 3. Гео-политическа стратегия на САЩ. Все пак Борисов е техен "човек". Всеки да си направи сам изводите за себе си.

Нагъл до.....При положение че през неговите мандати фалираха и се закриха хиляди фирми и предприятия да ми се бие в гърдите с 3 завода е направо смешно.Никой не отрича подобряването на инфраструктура нищо че се краде там поголовно точно по негово време но хората имат един живот а не сто и като се прави нещо не може да се зарязва и унищожава друго и то в колосални размери.

бойко тъпото тлъсто парче си изми лицето в ибрика на доган.

Къде изчезна, щяхме да се женим ?

Фирми закриваха заради кризата на БСП. Бойко я пое готова, зряла, явна. Естествено, че ще фалират, като са били комунисти на власт 4 години! Но 201 постигна икономически ръст. Аз тогава започнах дейност и съм доста по-доволен. Само Орешарски се опита да ме забие, но го изгонихме. Където са комунисти, падението е гарантирано. Бойко не зактрива фирми, а открива. Може да е закрил, само ако преди това са го подготвили комунисти, на което съм бивал свидетел 4 пъти от 4 управления на тази бездарна и проста сган.

Кретенизма в БГ е безграничен! ХАУ!

В Швейцария не са така равни. Със сигурност са по-добре подложени обаче!

Заплата 500лв. Желаещи - няма!

Давай Тиква! Форца! Както казваше твоят ментор - Хайде, честито! Таз година завод за полупроводници, догодина за цели проводници!

Хубаво, но за да има баланс във Варна да открият Руски завод за производство на части, за СУ 35 . Радио завода седи зазимен вече 25 години, а има капацитет, за 4000 работни места. Обичаме Дядо Иван и Чичо Сам когато се състезават на производствения фронт.

По цялото черноморие си личи, че като дойдат руснаците с куфарите пари не ги гоним. Едва ли Путин е искал да изсипе няколко милиарда инвестиции, а някой чиновник не е искал да си вземе десетте процента и го е изгонил.

ще правим перката на суто !

УСА инвестиция друг път, това са парите които Луканов , ДС и еничари от БКП-БСП окрадоха от България и сега извират чрез овшорки акционирани към чужди фирми , глупаци това са вашите пари.

Глупости! Инвестицията е с напълно нови току що "напечатани" (електронно генерирани) Американски долари.

"Ford" обявиха, че тази година ще вложат в Румъния 300 милиона в разширение на производството, а "Даймлер" заявиха намерение да правят "Мерцедеси" пак там, в Румъния. Заплатите в Румъния са с 25% по-високи от българските заплати. Та кога казваш, Борисов, ще ги стигнем румънците?

Смяташ ли, че това ще спре Путин да има обща граница с България?

новина!!!

Божееее, божееее, слез и си прибери вересиите...Боки Мутрев Тиквата-Винету в целия си ослепителен блясък и интелект..В типичния си стил - нагла простащина, безочливо-безогледен слугинаж, сервилно подмазвачество, пълна умствена недостатъчност, до степен на малоумие и/или идиотизъм...какво друго може да се каже - думите са слаби...! И вие сте избрали това напълно неадекватно НЕЩО в получовешки образ да управлява държавата ви...Евалла на българските избиратели, машаллах, аферим...Зер гут...Конграчулейшънс, пичове, дерзайте - дъното е близо. Аз слагам началото на предизборната кампания на Мунчо Селския Идиот за следващ министър председател на Република България (от ГЕРБ, или РБ, без значение).

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,социоложката-министър на МВР,американското долно предатече митов,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

Ами -когато си легнеш и засънуваш едни сладки сънища - Волен президент, Путя покорил целия Свят и рублата станала резервна валута .. Ще омажеш чаршафите :)))

И какво, ще произвеждат? Дранкулки?

Ако се научиш на правопис, може да се замисля върху това, което пишеш. А така веднага става ясно, че авторът е с ограничени познания...

Така си е! Плащат ,ама в пъти по-малко от колкото биха платили малко по-на запад от нас.Нали не идват за черните ни очи?Тук ще се поучат от нашите "капиталисти" за отношение към работника.

Разбирасе че е така. Плаща се колкото да не се умре от глад, и избора е провинциален град за да се дават 400-500лв на хора които ще се скъсат от работа и унижение от нямане на избор. Поредния робски завод у нас. Никой не споменава кога ще се отвори реално нашенско производство с износ назапад... уви едва ли ще има такова, външнотърговско салдо отрицателно. Да са ни честити рязаните лентички...

Б.Б. е пълен идиот... По-просто на по-високо България не е имала.

ти пък си много умен!

По голям идиот от теб няма

Империалисти мръсни, добре били плащали; може да плащат, ама ще ни карат да работим!

Аре Бойко наигра се отивай да си режеш лентичките в пожарната и за актьор не ставаш на изборите ще се увериш!!!

Toва да се гледа Ю. България с две очи а Северна без очи някакъв антибългарски план ли е? Не съм прочел да се е отворил завод в Русе или Варна. А това бяха 3 и 4 по големина градове преди 10-20 г.

така е,какво да кажем и за по-малките градове в северна БГ!!!мисли се само за големите!

Във Варна с ТИМ има да чакаш да дойде някой да инвестира.

Браво. Навремето Русия ни построи заводи с технологии от преди ВСВ. Още с построяването им те бяха пстарели. А тия сега са високотехнологични.След окупацията СССР ни открадна българо--германските заводи ,които тогава бяха високотехнологични.

Или добре ти плащат?

Боко забрави да каже че както повечето инвеститори и тия си изнасят по голямата част от печалбите за да не плащат данъци тука! И за държавата остава един чеп и смешни заплатки за работниците

А без нищо.Значи някой ще инвестира пари защото сме големи хубавци ли.

1500 висококвалифицирани специалисти! Добре е за Пловдив! Дали ще има толкова квалифицирани кадри, които и да желаят да работят в завод! Младите нямат такива навици!

а русняците колко завода откриха в България ?

Колко си прост ?!? Като ти каже някой че фирмата е американска не вярвай преди да си проверил щото ще се окаже българска от американски тип. Едни хора с куфарчета дето изнесоха парите сега инвестират като "западни" инвеститори. А руски фирми има с не по малки инвестиции

Мнооого беден, прост и злобен народ има в България и в този форум. Политическите им възгледи са на печатарски работници от 1923 год. Мой познат работи в Сенсата и взема над 3000 лв. Има ли някой наоколо с образование от ЕС или САЩ. Не с социалистическо от България и нула западен език. Ако има, и заплатата ще е висока.

Не се връзвай на тъпаците! На тях Кремъл им плаща да пишат против ЕС, САЩ и Европа! Сирурно са има няма 10 човека тук!

Е сигурно ти си тоя с 3те хиляди лева. Еми живи и здрави! И успех. То за 26 години преход от такива инвеститори е докаде стигнахме........

Преди години работих в една руска компания. Тука в България. Тия 1500 евро ми беше надницата за 3 дни. Чисто с приспаднати данъци. Така че гонете ги американците.

С образование от САЩ и ЕС се върнах в България за година и половина, поработих на 3 места, 2 от които чуждестранни компании. Започнах от стартова позиция, заради това че нямах опит в тази сфера, отговарях за голяма част от екипа, но бях платен (както и останалите българи) по-ниско от чужденците, които всъщност обучавах. Щяха да ме повишават (от финансова гледна точка не кой знае какво), но излезе възможност за стаж в чужбина, чрез който си намерих постоянна работа, и директно ме назначиха на по-висока позиция от тази в България. Не бих се върнал скоро в България. Не мисля, че ще ме назначат на подобна работа, а пък и заплатата ще е много по-ниска. Истината е, че българското ръководство в чуждестранните фирми в България предпочита да наема хора с българско образование. Има някакъв вид дискриминация, освен ако не си с връзки.

Абе на тая Тиква няма ли някой от иконимически екип ли що ли да му обясни какво значи инвеститор. Тия смешници Сенсата търсят предимно или изстрадали селяни без каквато и да е квалификация или експерти разбирай студенти за 600 лв. Тва ли е инвеститор клас А. Ебемти и инвестицията и държавата............ И американксия пуяк потрива доволен коремче.......

Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?

Глупава е майката ти дето е родила такъв рапон като тебе - на такива рапони разчитат ония дето крадат. А ти ше си умреш рапон - неук и като голтак

избраха да е около Пловдив, за да наемат евтина работна ръка от селата, защото в София им е по-скъпо.

То пък в София големи граждани. Ами всички сте селяци там бе момче.

Абе неграмотен нали инвестиции трябва да има в цялата страна. Като има в София ,Пловдив, Ботевград и др. Щема и в други градове.

Ако си мислиш, че можеш да хванеш някой неграмотен мързел от улицата и да ти е полезен в завод за електроника много се лъжеш. Хората не могат да си намерят що годе читави стругари и дърводелци, да не говорим за високите технологии.

То не случайно прякорят му е Тиквата. Какви са тези гости които идват на фабриката които ще ползват хотели и ресторанти? Една делегация 3-4 човека която ще стъпи в България два пъти в годината? На Запад хората все по-малко пътуват и всичко се оправя я по телефон, я имейл, я видео конференция. Аз миналата година ходих 5 дена на курс който беше виртуален. В къщи с лаптоКа, камера, микрофон и айде... няма губене на време по пътувания, разходи и т.н. Учи се Борисов!

Некрия харесва ми начина на разсъждение .Само даотбележя.Учи се коте куче човек ама тиква...Айде със здраве

Ако заплатите са като на американските работници пак добре!

да бе..че и отгоре ще са. Аман от наивници. САЩ не са били 45 години в комунизъм и 25 години в пост-комунистическа олигархия, че да им гледаме заплатите.

България колко ще плаща на завода, понеже за американските тецове плащахме преди да бъдат построени и сега засмукват цалата ни енергетика и продължаваме да плащаме

какво сме плащали за строителството на централите! Изключвам и за този завод ние да плащаме каквото и да е. Инвестицията включва строителството и на сградния фонд, не е само за оборудването!

Ти на малоумен ли се правиш? Знаеш ли кога са строени мариците? А това, че са ги освежавали по американски цени ни го изкарват през кухите лейки.

Те Американските Марици са 50% руски.

Повдигна се въпроса за внос на пържоли. Най-много се внасят от Испания. Внася се и от Германия, Холандия, Франция, Румъния!

разбира се в испания, германия и холандия българи са бачекирите, за да имат пържоли за внос, печлбите са за германци холандци

А пържолите за нас!

Тъпунгер, там нашите правят пачки от заплатите, а тук работят без пари и пак по-скъпо месото. Що нашите не правят печалба? Що ти, боклуко, не се хванеш да "правиш" месо и да пИчелиш? А тука и да печелят нашите, парите пак ще заминат по офшорки. Така че всичките ти сметки са криви и завистливи.

Руснаците искаха д аинвестират 120 милина навремето за д аможе да се правят мигове в Граф Игнатиево край пловдив, това беше свръх технологично , да можеш да правиш мигове, разбира се не само е не го озволихме но разрушихме една от най модерните в европа високотехнологични бази

Говориш за ланшния сняг!

говоря за истински високотехнологични предприятия, а не тази глупост за която говори Борисов, това дето те ще правят в Китай го правят по трудово обучения децата до 11 години

Примате! Да ти обясня, че преди 1944,руската окупация, в България е имало три смолетостроителни заводи, а именно в Божурище, Казанлък и Ловеч!

ванка,аз съм от ловеч и не си спомням да е имало завод за самолети освен ако не е било супер секретно-лъжеш путлерасино малък,лъжеш

Бойко затвори Кремиковци, с което доведе до фалит и БДЖ

Явно толкова им е струвал и бизнес моделът на БДЖ щом са разчитали само на Кремиковци.

не го е затворил - още от създаването си Кремиковци е една голяма глупост - да караш руда от Аржентина и да правиш стомана дето китайците я правят 3 пъти по-евтина, си е "голям бизнес", отделно замърсиха Софийското поле за 100 години напред.

Не лъжи боклук! Кремиковци беше обявено във фалит от Петър Димитров от при правителството на Станишев и то един месец след като червените крадци теглиха 600 милиона евро облигационен заем заедно с Митал, а държавата беше гарант

Сега остава и руснаците да отворят завод на ЛАДА при нас и картината ще е пълна!

или пък за форд, което е нещо като каруцата на целия запад не случайно в америка не се купуват американски каруци, само немски , а немските станахс най попуплярни в америка от как германци от източна германия им станаха шефове на немските заводи

вече са толкоз немски с тия туземци там колкото и ти ядеш кисело мляко ама карай....

ТРЕТИЯ Завод на злите експлоататори Американци. Кво стана с опорната точка "от американците няма никаква файда"

А ти да не мислиш,че американците са дошли тука за да ни помогнат?Дебил с дебил...Какво са 15 милиона долара за една година?И сигурно са купили накой завод за жълти стотинки с обещания разни.Не е истина колко тъпи хора има.Да не мислите ,че някой ще дойде тук от добро сърце?Особено американските "инвеститори"?-Нали и мариците американски бяха ,Дънди съшо конците им се дърпат от щатите...

Човече, не става въпрос за фондация, а за корпорация!

с малцее ръждясала тенекия от КремикОФФФци, и много датчици - дет уж ги цвъцкаме, що да не си стъкмим автомобилче... Сал ти ли ша си под капака - за мотор де, да са сложиш... Ил МАГАРЕТО си ша впрегнеш.. То и без туй за друго нищо не става, а и НИЩОНЕПРАВЕНЕТО му е веч прякора.. Та я виж ДОМУС-ага, дъл е спастрил чертежите на автомобиля БАЛКАН.. Дет ДВА броя сколасаха да стъкмят в Ловеча.. Га там "правеха" Москвичите..

Тиквата продължава да бръщолеви глупости. Иначе браво за завода!

Малиии да устискаме още 30/40 години и тогава мед и масло ще бликнат от чешмите . Които оцелее до тогава ще разправя , той и Тато така говореше за светлото бъдеще ама ето три , четири поколения не устискаха .

ами като са го открили да го махнат,а то тва била новина на която трябва се кефиме ясно вече се кефа

Няма ли веднъж да напишат колко месо са внесли, а все със заводи и пътища ни занимават! Тези работи не се ядат!

Е, ако бяхте написали какво ще произвежда този завод и какви ще се заплатите в него - това вече щеше да е информация.

И си мълчи за входната такса на завода за български роби...

Аз не съм прочел нито един завод да е публикувал заплатите на персонала!

Паисий Х

явно не са за хвалби!

Довечера най - неофициално ще отрежа лентата на новата беседка пред блока. Изцяло с финансиране от националния бюджет. Няма да бъдат канени интернационални и други представители.

Тиквата се фука за някаква смешна инвестиция от 45 милиона золара! Обаче си трае като пукал, че България вече е влязла в дългова спирала, от която няма излизане.... После гърците били мързеливи и си изяли кредитите. А у нас кои ги изяжда!?