Проф. Дуранкев: И тази година оцеляхме донякъде

И тази година оцеляхме донякъде, но изоставаме от средното ниво на развитие на ЕС, каза професор Боян Дуранкев пред БНР.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Дуранкев: И тази година оцеляхме донякъде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типичен комбайнер-професор , представя си икономиката като копане и преработване на материя. Това , че половината световна икономика е нематериални активи изглежда все още не може да се съгласува с колхозното му съзнание , финансите пък му са няква мъгла и заговор на мръсници , които могат да смятат, пък него хич не го бива в тия неща .

Кандидатът на Слави Бинев и Алексей Петров да ни оправя пак се изходи по всичко , от което не разбира- икономика, световни проблеми и финансови пазари. Нещастните деца като влязат в УНСС с надежда да научат нещо и там ги натъпчат с Гечевизми , Дуранкевизми и Орешарщини и после нищо не може да им помогне да влязат в реалния бизнес и да бъдат полезни с нещо, остават инвалиди за цял живот, по-лошо от това да не знаят нищо. , щото главите им са изпълват с тъпотии , от които няма измъкване . Празна глава поне може да се напълне с нещо истинско, веднъж сбъркана глава си оства сбъркана.

Този не беше ли кандидатът за министър на Нинова, а президентът не го назначи.

Преди това беше на Слави Бинев и Алексей Петров.Убав човек, при тези повелители се има за само мозък , пък любимото му е моралното поучение. Тежък случай на нерефлектирана идиотия с морална изроденост и нечувствителност

Някои успяха по чудо да оцелеят. Но,хиляди- не успяха. През изтеклата 2017 год.,възрастните хора са с 10% по- малко,спрямо 2016 год. За радост на някои,тенденцията продължава. Планът е успешен.

Има грешка, не Дуранкев, а Дураклиев!

6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат. Мат. 7:6

Като гледам коментарите по-долу, вече ясно се вижда отказа на хората да мислят сами! Вместо да коментират фактите и анализите изнесени от човека, без значение какъв, те като на селски мегдан започват убиди. Понякога дори чистачката има някаква случайна блеснала идея. Аз като чета това което е казал съм напълно съгласен с него. А за тези господа които пишат от чужбина, отдавна не са идвали и въобще не знаят какво е положението в "милата им родина" и затова само си въртят мантрите за комунистите и държавна сигурност мога да кажа, че точно затова е най-добре гласуването на изборите да става само на територията на България и само в посолствата в чужбина. Въобще не са наясно милите ни сънародници, че има само олигарси и то от всички уж наречени партии. Реално партии няма. Партията е сдружение на хора с някаква идейна основа. У нас независимо от всички различни названия идейната основа на всички партии е: как да гепим келепира. Реално партията е само една - "Олигарси". Просто си разменят от време на време постовете и столовете!

Много си прав, когато сравни професора с чистачка! "При комунизма, всяка чистачка, ще може да управлява государството"- В.И.Ленин! Доуправляваха го!

Каква икономика имаше например Ирландия преди 15 години, какъв стандарт на живот днес ?

"Професор"Дуранкев, по добре да се бе казвал Дураков, защото си тъп като скопен овен...!!!!!! Толкова "разбираш" и от икономика и Боже опази студентите които "учиш"... Същия като "професора" НАГЛЕЦ и депутат от партията мафия БСП, бил вицепремиер при катастрофалния кабинет на Виденов съсипал държаната ни - КОМУНИСТИЧЕСКИ ГОВЕДА СТЕ ВИЕ И НИКАКВИ ИКОНОМИСТИ... Точно за такива и подобни на вас, ни трябва българския Пиночет...!!!!!!

Много странно , не се коментира темата , а се използуват ирелевантни методи ,за да се коментира автора.И аз ще кажа нещо ,преди много години по време на "тъмния и застойно-човеконенавистен "социализъм имах спор с един офицер от МВР/кварталния отговорник/.При него в кабинета се беше загнездил някакъв досадник с минимални когнитивни възможности, който си позволи да коментира думите ми ,че съм много зает в института с андрешковския израз "Знам ви аз вас от институтите,само пиете кафета и се занасяте с колежките".Последва веднага моят отговор от типа ,"че като го гледам той едва ли е влизал в институт ,защото по -навътре от котелното няма да го пуснат".Последва вайкане , но тъй като беше досаден като муха офицера от МВР/кварталния отговорник /го "покани " да напусне

и таз година евопата отвлече поне още 200 000 българи и украдна още поне 20 милиарда! вече затриха над 4 милиона българи и ни дължат над 550 милиарда! вън европата от балканите! всите професори в панделата! затворете балканите са европейците, техните агенти и зомбита!

Честита Коледа! /и си пий хапчетата и по празниците/

Статията ми хареса...За съжаление е прав.Жалко и тъжно оцеляване ...но как да го осъзнае дебил или дрогиран или карумпиран ???Той си Happy...и мрази мислещите....

е тво е като не са вкарали всите професори в панделата! глуповати и разходи!

Ти си елита на каймака на 80-те процента!

Мантрата ,че без реално производство може да има развитие и просперитет/много слна дума / ,нещо вече не работи.Опитвам се да си припомня нещо толкова елементарно като,колко памуко- ,вълнено- или копринено тъкачни фабрики има българия в момена .Шият се потници ,гащи , ризи ,панталони ама с чужди платове.Поне на първо четене си спомням ,че в София имаше две текстилни фабрики,"Осми март","Текстилна слава",в Русе пък имаше един комбинат наречен "Дунавска коприна , Габрова беше наричат българския Манчестър ,заради вълнените платове ,които се произвеждаха тогава там.Но от друга страна ,това показва ,че са били развити отраслите за производства на изхадната суровина,Например през периода 1981-1987 в България се отглеждат между 10 -11 милиона овце ,силно развито бубарства , сега няма изобщо такова , освен това в горно тракийската равнина се отглеждаше и памук.Това не са високо технологични производства ,но стимулират родното производство.Някога имаше заводи за български порцелан и домакински кристал ,в "Китка " Нови пазар, и Сливен,костен порцелан във Видин.Веднъж осъществихме среща с иракски бизнесмени ,които бяха завършили висшето си образование в България , ама преди много години и те казаха ,че желаят да купуват български помпи от Видин, стругове , малки трактори ,самоходни шасита от Преслав,трансформатори ,електрокари ,машини за бутилиране на вода,защото в Ирак още работили такива техника внесена и поддържана с местни кадри вече повече от 40-45 години

Имам си една лична класация. Това е класация за най-глупавия професор, който познавам. А познавам доста. Първите три места в класацията са заети отдавна. На трето слагам професор Чавдар Николов, икономист в ЮЗУ. Познавам го много отпреди да стане такъв, новите правила за научно титуловане го улесниха много. На второ място слагам Димитър Йончев от НБУ, бивш политически офицер и депутат, а сега професор по национална сигурност. Той е много приятен човек, но в живота има неща, които не само че не може да проумее, но и да види. Затова се занимава с тази псевдонаука - по-точно раздава дипломи и степени на бивши милиционери и сегашни полицаи. На първо място в класацията ми обаче непоклатимо и отдавна стои днешния герой. То и фамилията му подхожда, но основното при него не интелектуалната пустиня, а огромното самодоволство и надутост, с които се носи по живота. Тук той е непоклатим номер едно. Да се чудим ли после до каква степен се е обезценила думата "Професор"? И наистина, много жалко за беззащитните студенти ...

Много си прав,брато !

Какво беше казал Пол Сезан: Всички титли, отличия и подобни са за лигльовци и простаци.

Ръстът на Румъния е 8.6 уважаеми! Трудно можем да се сравняваме с тях!

Държава, а народът е съставен (според независми межд. източници) основно от българи и славяни. Нещо, което е видно с просто око. Но се справят по-добре от нас, защото е проект на кукловодите, и затова не й се пречи и не е обект на "деструктивното" внимание, на което Бългхария е обект.

Не използувайте ирелевантни методи в дадената тема ,никой не дискутира какъв е етноса на Румъния , а нейното икономическо развитие

Този не става и да почиства офисите в института.

Знаем те Стоиле какво рядко лайно си. Майка ти не те пуска сам в нуждика да не те отнесе водата. Иначе тоя е низвергнат, както се изразява владиката.

Невероятно е, че този човек продължава да битува като "професор" и да мъти главите на децата! Винаги когато си отвори някъде устата, там тежко замирисва на нафталин! А бе защо му подхранвате кухото самочувствие, като му публикувате глупостите, които ръси?!

Интересно, как "феноменът" се е появил 21 век, а е по-стар от век !? И как така, това толкова старателно, прецизирано диспропорциониране се превърна в проблем??? Та нали, точно това е голямата гордост на плановата икономика, която твори шефът ти в банката бе, този !? Но както и да е. Ясно, че с подобни овчари набедени за професори, електоратът е обречен по презумция. ...Виждам много болезнена китайска плесница да лети към лумпенизираната част на планетата. Щом и този спамаджия е вкаран в оправдателен режим, нещата от видими минават към фаза чуствителни.

Не в Тикви , а в Кратуни ! Менте Професор Калинков !

И ти си един Професор , ами не си мълчиш казваш думи на известни аналитици от САЩ и Европа ! Ако беше моя воля , нито ти , нито Константинов нямаше да бъдете Професори !

Няма ли кой да напердаши тези менте комунистически професори и да им вземе титлите, те произлизат от тинята и ги накичиха с професорски титли за заслуги към Партията, също както доктора на техническите науки, генерал-простака Боко.

Професора Дураков огкри Америка,такива комунистически лумпени ставаха "професори" за класови заслуги и кучешка верност на Партията.

Още един фалшив заек. Дзен мъдрост: Който върви по СВОЯ си път му никнат крила.

"Който върви по СВОЯ си път му никнат крила." "Ла травиата"- La traviata = БЕЗПЪТНА, но не и "Бездомна" си ти. Иначе щеше да разбереш Дзен мъдростта като ПЪТ НА ДУХОВНО САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ. Поради тази причина ти не си "Бездомна", ... а БЕЗПЪТНА. Този пост нека не бъде разглеждан като заяждане, а като реална загриженост за някого загубил се по ПЪТЯ КЪМ БОГА.

6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат.

Изключително одрискани лайняри се правят на държавници!Молим за разбиране!Пардон!

Клисарите се правят на слънчасали!Манастира изгоря, те за цигарето на дякона се кахърят.А,бе вие де сте чули мутри икономика да правят?

професор? в бан?! закривай!!!!

Тази глупак пък какъв е? Среден ръст на ЕС около половината на нашия, пък ние изоставаме. Аритметика се учи в началното училище.

по аритметика. Ей двойкар...когато множимото е огромно а множителя е два пъти по-малък,резултатът също е огромен. Та и Европа така....

12з е прав. двоиката греши. ръст се измерва в проценти не в реални числа. професорът е тъпанар - продукт на плановата икономика и червената икономическа мисъл. та такива като него трябваше да ги уволнят - просто учат хората на непазарно мислене. сега ключовот е че може и по голям ръст но тои минава през съдебна реформа и по големи заплати в средните училища и в висшите училища. спецялно за висшите -може просто да се уволнят бановците и заплатите да им се пренасочат към висшите училища със сйотвените катедри. така че професор ще има 10 часа лекции и останалото време ще прави научна работа - така е по цял свят. сори за грешнописот -мързи ме.

Преди да коментираш, прочети внимателно статията. Среден ръст за света (3.4%), ръст на България (4%), Среден ръст на ЕС (от 6% до 8%) е прогнозата, защото все още няма точни данни. Излиза че ние сме н най-добрия случай на 66% от средното за ЕС. С постижения под средното няма как въобще да се доближим до развитите икономики. Още веднъж - чети внимателно преди да коментираш!

Още един. след Иво Христов, донякъде професор поосвободи дебелото си черво...Докато има комунисти-социолисти и депесари-ислмисти няма да има европейщина в България...Роми с колове и керемиди, това е ежедневие, скука...

.....невероятната, ширещата се вече почти три десетилетия чудовищна висока корупция, придружена с нисък интелектуален потенциал на управляващите....Когато Питагор е открил знаменитата си теорема, е принесъл в жертва 100 бика. От тогава всички говеда треперят , когато някой каже истина! И нещо за бъдещето,като спомен от миналото- след катафалката на Драган Цанков се каканижеха няколко кандидат католика,православните не го почетоха!

Де да беше от три десетилетия.. Ама кой да ви каже. Тодар Живков го нямаше даже.

Поразходете се из София... Днес се поразходих из поизпразнената София след обед. Срещанах много самотни хора на различна възраст да ходят с намръщени лица,а е празник. Тук таме се разминавах с двойки млади с по едно детенце,в които двамата гледаха в различни посоки. Много се впечатлих....сигурно са били при роднини и се прибираха отегчени. Тези са оцелели...физически само.

комунистите със сигурност сте оцеляли, но за другите не е сигурно. И без член Първи си я карате добре.

Дуранката кога стана специалист като е недоучил професор.

е сложил очила ...не значи че не е от...Дуранкулак... модератора е / тихо / ...п.....с

Mi i toj kato teb i prostaka borisiff,da vi eba putkata majchina na vsichkite...

Така е, и тази година оцеляхме донякъде, но изоставаме от средното ниво на развитие на ЕС! Но радостното е че изпреварваме във всичко точно двойно Русия, особенно в заплатите и пенсиите! А ръстат е забележителен, няма друга държаво в ЕС в която минималната заплата за 20 години да е нарастнала над 300 пъти, от 1$ при Жан Виденов до 307$ при Бойко Борисов! Невиждани в света темпове на прогрес!

след като не сми на топло в Африка как с 1 долар си плащахме тока,парното,водата телефона и храната? Писна ми от такива като теб,защото всичко това си плащах с една заплата на разведена жена. Нямаше нито бързи кредити,нито лихвари тогава.

Много просто, не го плащахме и гладувахме! Ти ако си го плащал, значи си бил от екипа на крадците на Жан, дето опоскахте България до шушка! Вие проблеми нямахте!

Един долар беше по времето на Жан Виденов и то за няколко месеца, като това явление беше предизвикано изкуствено за да се откраднат спестяванията на масата хора и да станат единици кредитни милионери. 1989 година 1лв. беше равен на 1$, и заплатите бяха около 300-400лв. Цените също бяха в пъти по-ниски и можеше дори да се спестява. Тези спестявания бяха целта на борсовите спекулации при правителството на Жан Виденов.

Прав е човекът- оцеляхме, но не живеем, не мечтаем, не се радваме. За сметка на това злорадстваме и оподляваме- тоест усвояваме европейските ценности за да научиме и нашите нови граждани на тези ценности. Хайде, юруш на минусите в защита на евроценностите.

като за провинция на сащ все още се живее

Може и да сме бедни, но ще намериме пари 2 % от БВП да отива за НАТО.

хахахаха ..."донякъде".. Още една година с Тиква и край :)

една година тиквата...после Курна /2-3 дена я няма/...след една година питаш ...къде серът гладните... ха ха ха

Ей, на това му казвам аз "псевдонаука": промиване на кухи лейки, с пера от проскубани черни лебеди и цъкане с език по изтървания влак за погрешната посока.

Този комунист е същия като проф. Гечев - гумени глави от УНСС

Бе не е прав професора. Ние не сме изостанали, щото вървим в друга посока. Всички - наопаки, ний - на терсене.

Година на оцеляване?! Няма да ми стигне времето да изброя успехите на Незаменимия...

Какъв "Незаменим" е той, след като дупитатите му са го нарекли "НЕЗАВЪШЕНИЯТ". / ББ1, ББ2 / А дали "Борисов 3" ще е с ГАРАНЦИЯ ОТ 4 ГОДИНИ, ще поживеем и ще видим.