Босна между руския чук и турската наковалня*

Босна и Херцеговина като опитен полигон за геополитическите тенденции много лесно може да бъде арена на показно учение

Обратно в новината

Коментари - Босна между руския чук и турската наковалня* | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През Босна и Херцеговина е минавала границата между Австроунгарската и турската империи. Двете империи нямали желание да воюват една с друга и затова границата била стабилна. Местното сръбско население охранявало границите на двете империи и като граничари били задължени да приемат религията на господарите си: австрийската страна наложила католицизма, а турците исляма. Така от сърбите се пръкнали хърватите и бошняците. Босна и Херцеговина е змийско гнездо: с убийството в Сараево на австроунгарския престолонаследник започна Първата световна война. Хърватските и босненските нацисти дадоха своя принос и за геноцида в Югославия през Втората световна война.

Много пропуски, направо си ГОЛА ВОДА в историческите факти за сърби, хървати и босненци.

Решението е в разпускането на Босна и Херцеговина. Сръбската част да се присъедини към Република Сърбия, а хърватската - към Република Хърватия. Проблемът е в това, че остават много малко бошняци-мюсюлмани и не стигат за самостоятелна държава, нито като територия, нито като население. Затова Западът кара трите етноса да живеят заедно насила, излива в тях помощи, преподава им уроци по демокрация и отлага крайното решение на въпроса. Иначе бошняците са добри хора, трюдолюбиви и непретенциозни, досущ като българските помаци. Най-тежко е положението на младото поколение - нямат работа, нямат доходи, нямат перспективи и не са представени в политиката. Иначе бошняците толкова вярват на Аллах, колкото нашите помаци. В БиХ постоянно се влачат всякакви проповедници и политици от чужбина - да си направят пропагандата и пиара и ако може някаква провокация да спастрят и някой фитил да подпалят.

Босна и Херцеговина - няма такава държава! Това изкуствено образувание беше инструмент на запада по пътя му за унищожението на Югославия. А за това престъпление западът, тепърва ще трябва да си плаща!!!

Нещо като България резултат на "далновидната" политика от 90те насам. "Разделяй и владей- политиката на Запада от 19 век насам.Босненци са славяни и сърби,нещо като нашите помаци и какво по-естествено да съжаляват за бивша Югославия. Не знам какво нашият Прайм е плещил в Мостар,но като типичен българин 3-4 поколение след Свободата се кланя и угажда на всички посоки затова никой не ни уважава.Босненеци-бошняци са едни от първите въстания срещу труско робство.

А ти какъв си? Това само ск@п@н сърбеж може да го твърди. Да има и сърбежи, навряни там от тито, но аз съм работил с босненци и особено мюсюлманите много МРАЗЯТ сърбежите. Повече и от нас. Има и хървати има и останали от гоненията богомили (Българи за който е спал по история), но последните толкова отдавна не са контактували с нас, че са забравили какви са повече от тези в Косово.

П.п. а точно в Мостар па един сърбеж няма. Първите въстания са били в българските земи, когато не всички са били под турско робство в източните родопи по простата причина, че гърлежите са си гледали винаги първо джоба, а турците са знаели това и са им оставяли по нещо, че и църквата ни понижават за да им угодят и подчинят на тяхната. Т.е. Българите най-много са страдали - изводите за интелигентните хора.

В Религиозно -теологични аспекти БОСНА и Херцеговина е едно ГНЕЗДО на ЗМИИ не само на Балканите но и в Европа.Там вьрлуват краини радикални ИСЛМЯСКО-БЕКТАШКИ СЕКТИ с АНТИхристиянска насоченост .Вьв БиХ има ДЕСЕТКИ тренировачни лагери на ИДИЛ .Наи много доброволци вуювали в Сирия десетки хиледи завьшрили медресета унивеситети и средни мусилманско образование в С,Арабия Иордания Египет Турция това е място-дьржава забравена от БОГ земя на Шеитана /дЯВОЛА-лУЦИФЕР/ място на льжа льжливи сектантси ариански учения и ЕРЕС/подобна на богомилската/ .От части това се дьлжи на силно откьснатите и труднодостьпни планински места което само по себе си дава предшпоставка за вьзникване на краини радикални идеи религиозни учения и сектантски вьзгледи

се изказвай неподготвен за богомилите. За някой"богоизбрани" учението на Исус също е било ерес. Жив и здрав и се опитвай да гледаш на нещата от различни ъгли.

И що си пълните сайта с едностранчива пропаганда, поднесена като коментар на политическ анализатор? Щото то дори от именцето - Аднан е ясно, че то й е мюсюлманин, бошняк. И напълно естествено - плюе срещу сърбите в БиХ. Не че нещо, но да бяхте представили мнението и на другите две страни - хървати и сърби. Така никой няма да ви се върже на пропагандата.

Явно някои "хора" сматат, че когато чукът е Америка тогава проблем няма. Аман от тъпа западняшка пропаганда!

Че къде е проблемът? Нали Турция и Русия са си дупе и гащи?

Ама не знаем кой е гащите и кой дупето...

Турска диаспора!? Къде е тя? В кое преброяване е показана? Такова животно няма. Мюсюлмани да, потурнаци да, но турци не. Турците са си заминали още през ХІХ век когато идват австрийците, независимо че страната остава в рамките на Османската империя.

Ползата от азиатските кочини е нула, а вредите безкрайни

Азиатски кочини !

глупости мюсулмани по вяра, а по кръв българи, сърби, малко гърци, хърватска и италианска, ама турци еехехехеххе, ай ся колкото тук ги има!!!

Айдеее западната пропаганда в действие - черното-бяло и обратно. Пфу.