Борисов: Заставаме зад хората в "Марица Изток", но след 15 г. това гориво ще е лукс

В Германия вече протестират срещу газта, и тя отделя вредни емисии, заяви премиерът

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Заставаме зад хората в "Марица Изток", но след 15 г. това гориво ще е лукс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЕЦ Белене с новият реактор на бил гейтс.

Цял свят се бори срещу замърсяването на въздуха, а нашият премиер "заставал зад миньорите и въглищата"! Простотията в България е на ниво!

Господине,ти и твоите олигарси дето карат Бентлита вдигайте заплатите,че хората умират от глад и лишения!Тия цени на имоти и храни са по-високи от европейските!Вдигай минималната на 2000лв!

Боце използвай докато ердогансе занимава с дивотии отивай при Таварищ Путин примоли се там и пускай южен поток през България докат не го направят няма да даваш отчет на ЕС и на САЩ за 2 -3 години ше си скаран с тях ше ривът ше спрът евросубсидии а измислят санкци ама ше стискаш и хоп пускаш го им казваш сори ама немой да седим на студено таварищ Путин дава газчица и за вас в ЕС ше има ше платите някой евро и да видиш след 2-3 години кат потече газтъ ше се отсърдят и пак ше пуснат евросубсидии и ние вече ше им продаваме газ и ше сме на топличко и туй го направи докато се занимава Ердоган с кюрдите там патакламата няма да спре за 2дена

Може да е лукс, но този град съществува заради мините и тецовете. Ако тях ги няма, ще настъпят типичната за вашето управление мизерия и глад. За съжаление вие освен да крадете, не може да дадете шанс за високи доходи. Ако има бог, той ще ви съди. А ти бойко, добре знаеш до какво доведе територията.

Гичеее огледай се ослушай се душа аз Бочко го виня че утепа средният и малкият бизнес измъчи ги с администрации и данъци ама тея обезлюдените региони в държавата са обезлюдени още отпреди него той просто няма поглед и толки да ги възстанови там разрухата си продължава прости при него ще е може би пикът на упадъка на сверозападна България

Колко ви плаща Борисов да му пазите насрания З.?

Пушещия ТЕЦ убива хората

Аз съм на 59 години. От 6 годишна живея между 3 ТЕЦ и не съм се разболяла от лошия въздух. Но несигурността ,стреса, повишаването възрастта за пенсиониране ,това ме убива !!! И не само мен! А младите хора ,които работят по 12 часа а ги осигуряват на 4? Кога ще направят стажа ,а кога ????

Абе човека, търси подкрепа, че като падне от власт да го спасяват от затвора. Той сега в Йордания ще ходи, преди това беше и в други страни които нямат споразумение за екстрадиране. Вероятно ще отиде и до Южна Африка, веднъж за да се уреди и втори път завинаги.

Системата с квотите, не отпада ли през 2025, аз такъв спомен имам. Или пре 26 беше.

до тогава трябва да затворим пушилките

Боко, не заставаш зад тях, заставаш пред мошениците, които доят милиарди от "зелена енергия".

без ток втора седмица заради фотоволтаиците

Най невероятното е, че докато държавата се чуди как да спасява закъсалата ТЕЦ Марица-Изток 2, то централата продължава да е спонсор на Берое и налива пари(неясно какви) във футболен клуб …. Що за простотия е това ?????????

и не само там....

ТЕЦ Маца-изток 2 не е закъсала ! Говорят си каквото искат! Не знам защо!

Добре, тогава кого ще спасяват ?!?!

И все пак кои са важните, с национално значение обекти, построени през последните десет години? Има ли нещо като "Кремиковци", някой водносилов път, някоя атомна електроцентрала, някой газопровод, някой голям машиностроителен завод? Дали поне успяхме да боядисаме създаденото при управлението на Т.Живков. Ето това искам да чуя от Премиера, пък после ще преценя, колко да му вярвам.

ОТ живковите нищо не остана, понеже не бяха ефективни. Допотопна техника, която никой не се погрижи да обслужва, и модернизира. Ай стига с тоя евтин популизъм.

Най-гадни сте тъпите клакьори, които не боравите с факти, а само с лозунги и купешки думи!

И пак стигаме до кривият модел на Демокрацията, който се прилага в България! Преди години ревяха, че Кремиковци замърсява въздуха. Е като се затвори Кремиковци, дали стана по чист въздуха в София----дръжки, празни бълвочи на една шепа крадци, които станаха мултимилионери от разграбването на комбината, а последствията са, че лишихме България от производството на всякакви стомани, арматури, листов прокат, тръби и профили и всякакви железарии, които сега внасяме на двойни цени, като се лишихме от милиарди приходи от собствено производство! Държавата изнасяше метали! -"Все още имаме достатъчно хлабина, за да поддържа. Дойдем ли вече до критичен начин, ще наберем скорост и ще говорим" А това са брилянтните мисловно-изказни възможности на българския нарцис, всевластният,богоподобен Б.Борисов! Те били строили...…..словоблудстване и политическа пропаганда, за да може да блесне в очите на слепците! Е да, но той не иска да си разваля дослука с американците и тяхната вредна и прескъпа Марица 2!!!!! От Козяк не позволяват!

Държавата ще спасява задлъжнялата ТЕЦ "Марица изток" с 600 млн. лв. Само един АЕЦ ни остана. Ония с кюмура хич не ги броим.

Спешно да се започне АЕЦ Белене

Себестойноста на тока от ТЕЦ Марица Изток-2 е 16стотинки за Kw/h. При тази цена АЕЦ Белене ще изкара 26 милиарда лева за 10 години, махаме 5 милиарда оперативни разходи и се оказва че за тези години ще се самоизплати. Производството е 2100 Мw/h , но няма пушилка. Печалбата ще е 50 г по 2 милиарда =100 милиарда лева.

Високите цени на въглеродните емисиите, които трябва да закупува, са един от основните проблеми за лошото финансово състояние на ТЕЦ "Марица Изток 2" . Това каза в интервю за программа "Хоризонт" на БНР енергийният министър Теменужка Петкова. В последните две години Българският енергиен холдинг /БЕХ/ закупува тези емисии от името на ТЕЦ "Марица Изток 2" и съответно се увеличава дългът на термичната централа към холдинга. Това се отразява неблагоприятно върху дружеството, тъй като цената на емисиите, която плаща ТЕЦ "Марица Изток 2", не се включва в пълен размер в себестойността на произведената електрическа енергия. Емисиите достигнаха 25 евро за тон СО2 в края на месец август, това са близо 50 лева. В регулираната цена Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е признал на ТЕЦ "Марица Изток 2" само 5 евро за тон емисии. Оттам идва основният проблем, заяви Петкова по националното радио. През годините се налага изкуствено митът, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ е ключов за електроенергийната ни система, но това не е така, заяви от своя страна Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. "Все още имаме излишък, може би 3 пъти по-големи мощности за генериране на електроенергия отколкото е средното потребление през годината. Разбира се, ТЕЦ „Марица Изток 2“ играе ключова роля в пиковите часове през зимата“, коментира анализаторът.Според него по скоро трябва да се мисли за резервни мощности, които да се използват в кризисни ситуации. Владимиров смята за възможно решение, ТЕЦ „Марица Изток 2“ да премина на природен газ. Природният газ е не само значително по-екологичен, но е възможно да поевтинее в бъдеще, обясни той. Според Владимиров не трябва да се притесняваме за транзита на газ за страната ни на фона на напрежението между Русия и Украйна в Азовско море: „Дори в най-нагорещените месеци на конфликта между Украйна и Русия през 2014-2015 г. преносът към България не беше спиран“, припомни той. Днес Центърът за изследване на демокрацията и Фондация „Конрад Аденауер“ организират кръгла маса „Рискове и перспективи пред енергийната сигурност на Югоизточна Европа“. Те напомнят, че балканските държави може да са енергийно най-бедните в Европа, но плащат прескъпо за вносни енергийни източници.

АЕЦ е на такава печалба, че като си покрие разходите смогва и на ТЕЦ МИ2 да удари финансово рамо и то солидно в размер на стотици милиона лева.

Проблемът е , че Марица изток 2 не работи през цялата година поради липса на потребление, особенно април май юни. През лятото работи за износ, но на цена 16 ст. Няма къде да изнесеш. Пък и междусистемните връзки са за макс 1500 мгв. Много са малко месеците през които можеш да натовариш цялата сега съществуваща базова мощност, а плюс Белене ? Сметките не са съвсем точни но приблизително. Проблемът е че Б-я няма тези пари и ще трябва да плати лихви за целия период от да речем 20г.

Хората се различават по отношението си към себе си и към околните...Както е казал един голям писател измерението на отношението към един човек е като математична дроб.В числителя е оценката на хората за него, а в знаменателя неговата самооценка...В тази елементарна задача е и отговора за стойността на този човек - Бойко Борисов!..Демагог, лицемер и лъжец, той съчетава всички черти които притежават и неговите подръжници...плюс лакомията за власт и сребролюбие...Всеки гербаджия във всеки един момент е готов да стъпи на нечия глава само и само да се издигне по високо материално и обществено...Какво да го слушаме този плазмодии - десет години едно и също без реални резултати.Може да се каже, че има нещо направено в България въпреки него, а не чрез него..Благодарение на хора които просто работят защото това е единствения начин да не мислят за ужасяващото некадърно управление на държавата и зависимостите по върховете и изградени от този дерибей!

Ама той още 10-15 години ли се кани да управлява, че тогава да говори с хората от Марица-изток?

Баце е много малък, та чак жалък.

Какъвто ни е министър председателят такива ,ще са и кметовете на големите градове,или поне на тези за които са опеделени големите грандове за пари.

БиБитко, та казваш, кое "гориво ще е лукс след 15 г."? Ниско калоричните въглища в Марица Изток, или електричеството? Щото ний помним, га се фалеше, че ти лично си спрял 3 "руски проекта". Единият беше АЕЦ Беляне, другият - "Южен поток" и третият - петролопровода от Бургас до Гърция. Ей, момче опичай си акъла и не плямпай предизборни глупости!

Чини ми се че скоро Борисов ще гледа като бай Тодор на 10 ноември.

Ше го хванеш за шлифера....

Всичко до каквото се докосне фалира!Не му давайте ножичките да открива магистрали и фабрики!

добре че лошите комунисти още преди 30 г са го разбрали и са започна ли Белене, а тъпата тиква 10 г ни убеждава, че нямам е нужда ! мухльо гяурски, явно иска ток от турция, щото газта вече я удери! п - голям боклу не е бил на власт!

Не бройте лакърдиите на пожарникаря, а бройте още колко дни остават на режима на пожарникаря!

Още пет години, след като приреже лентата на Хемус.

Няма да е след 15г. Тази година квотите скочиха от 7 евро на 35 евро. Догодина ще са 70 евро и трябва да направите енергията 50ст.киловатчас. Тегли заем и немедлено започвай Белене. Ако не го направиш те чака катастрофа. И теб и държавата.

Ото , отново лъжеш. Цената за 2019-та година е 25 евро за тон а не 35 евро. Защо не споделиш как банките купуват квоти въглеродни емисии на 5 евро за тон а ги продават на борсата 5 пъти по скъпо. Ето от къде идва покачването т.е бизнеса печели а една цяла страна ще бъде поставена в условия да стане от производител - вносител т.е зависима. Питай в завода за торове " Неохим " защо плащат квоти ? Да не мислиш че за производството на торове ползуват там въглища ? На баце ползуват газ. Ама газа също е изкопаемо гориво и то замърсява. Що му е на баце конектори с Гърция след като докато им се нарадва каските от Германия мое да ни наредят и за газа да плащат квоти и да закриваме...айде помисли малко. 100 години на никой не му правеше впечатление че въглищата замърсявали , че авто-трафика движи на бензин и нафта , че хората горят държа и въглища ... сега изведнъж ще минем на фотосинтеза все едно до преди 20 години въглищата са помагали на здравето.

Значи за да оправдаят инвестицията в Белене, ще затворят "Марица-изток". Ех, тези комисиони...

Бойко да не се ослушва ами да тегли заем и да започва немедлено АЕЦ Белене. Време няма. Часовникът цъка.

Белязания, не беше ли ти оня, който редеше дитирамби за безполезността на Белене, а?

Млък бе мутро, научи се първо да четеш и пишеш пък след това дрънкай глупости

Бойко Борисов е с научна степен Доктор на техническите науки. Твоята научна степен каква е?

Научната степен на крушовската Лъжа каква е?

Бойко Борисов е генерал майор. Ти какъв си?

Абе Ото да не ти напомням как стана генерал-майор...или си забравил!?Дали беше преди това подполковник или полковник..или просто Симеон го назначи за секретар на МВР/прескачайки всички правила в издигането на служещите в системата на МВР/!..За да получи обещанието да не му пипат имотите...Ако Буко Баламата беше свестен, нямаше да четеш сега за отвращението от него сред хората..Можеше да бъде във високата част на пожарникарите примерно...но не би!Той е послушен на тези от които го е страх...все още!Марионетка със фалшиво самочувствие!

Ако прочетете последните 5 поне интервюта на Теменуга и зачетете какво е избълбукал Падишаха днес ще видите една разлика но съществена. Теменуга постоянно говори че е преоритед да запазят Тецовете и въгледобива до 2030-та в хоризонт до 2050-та година. Падишаха говори за следващите 10 години т.е вероятно и двамата лъжат смао че единият е поразтегнал лъжата до 2050-та година. Цената .... ами цената те Теменуга и Падишаха вече са я платили от джоба на всички под предтескт че видиш ли Падишаха се грижи за здравето на всички вас , на вашите майки и бащи , дъщери и синове. Така Демокрацията унищожи всички предприятия и заводи , даде ги на пишман бизнесмени като фамилия Баневи , Ковачки , Арабаджиеви ...а после Герберистите ходят и се хвалят че 67% от бизнеса у Бустаня е в сферата на услугите ака алъш-вериша който произвежда една виртуална услуга а на тезгяха един гол .....?! Що им говоря на тия от кино-студия " Бояна " да вземат да направят цял сериал в стил черна комедия с работно име " ГерП - разъдинението прави парата ". Направо ще избият рибата то нещеш ли Златен Лъв , Оскари , Еми и тн. Разбиха родното производство , почти унищожиха животновъдството и земеделието , правят сериозен опит да направят Здравеопазването частно и накрая последното което остана да се разпродаде и доунищожи това е Енергетиката. Давай смело и унищоважай Боце а после направо да закриваме Театрото и всеки къде му видят очите по белият свят. Тъпа история ...хората по светът бранят националните си интереси а нас така ни напаравиха че последнато от вън изглеждаме като прос...на магистрала. Срам и позор!

До 10 години въгледобива или ще е ливидиран или ще плащаме по 3лв. за киловат час ел. енергия. Сега киловата е 20ст.

3 кинта киловат всичко ще е на свещички само Парламента и Министерствата ще са на режим. Неговори глупости! Сега киловата е 18 ст (само да оточня)

И двамата лъжат и чакат да минат изборите. Тогава друга песен ще запеят.

Ако сте кадър да бачкате отивайте да строите АЕЦ Белене. Ще са необходими 15 000 работника.

На супервайзерите руснаците ще плащат по 20 000 евра заплати.

Няма ли да има един ден, в който да не ни занимават с глупостите, изречени от един завършен ИДИОТ?

Не е завършен. Развива се и достига немислимо висоти в тъпотиятс

Тик-так, тик-так, изборите идват, премиере....

БСП са като куковица снасят яйца в чужди гнезда и ако се излюпи викат "Победихме", ако не "О ние нямаме нищо общо"

4 правописни грешки в едно изречение-ставаш за областен от Герб, г-н Малко Тикве!

Значи като затвори Баце "Марица-изток", Живко Тодоров ще си остане сам в Стара Загора да си гледа и ползва скапаните ремонти. Всичко живо ще се изнесе към София или в чужбина, доста фирми ще фалират, инвестиции няма, така че още отсега могат да спрат да наливат пари в безсмислени ремонти. И това няма да е след 10-15 години, а до 1-2 години.

Някой знае ли всъщност защо никой не инвестира в Ст. Загора, това е беспорен факт в последните 15-20 години? Навсякъде в БГ отварят нови заводи , само в Ст. Загора - НЕ!

Е как да се инвестира в СЗ? Инвеститори идват заради евтина работна ръка :)) В Стара Загора трудът е скъп, никой не се хваща на работа за по - малко от 1000 лв. нето. Средната работна заплата ( заплата на директор + заплата на хигиенистка / 2) надхвърля многократно тази за страната.

Браво Бойко браво генерале пак ще гласуваме за ГЕРБ 100% ще победим

За разлика от нашето правителство, правителството на Полша наистина се бори за запазване на въгледобива. За съжаление, нашето няма никакъв умствен капацитет за това.

Ще горим боклуците на Европа

С нетърпение чакам правителството да каже на миньорите, че ще закрива мините, че да види кон боб яде ли! Още повече, че иде зима и е много подходящо за стачка. Като се има предвид, че комплексът осигурява 45% от електроенергията на страната, ще стане интересно.

...че този юнак е гангстер-популист!!! С държавен автомобил прави изборни пируети!!! Негодяй беше и като негодник ще бъде запомнен!

Заставаме зад хората..... Чисто турски номера..........!!!!

И как защитават "Марица-изток", като нищо не правят?!? Крият се като лалугери, лъжат хората, че уж държавата ще ги защити, кметът на техен гръб си прави кампанията и чакат да минат изборите, за да им кажат истината. Само че докато другите страни се подготвят за закриването на електроцентралите на въглища, в България не правят нищо. После хората от Стара Загора, Раднево и Гълъбово ще го отнесат без никаква помощ, както стана в Бобов дол. Регионът ще се обезлюди. В Германия държавата ще отпусне 40 милиарда евро за тези региони за период от 20 години, ще премести федерални служби там, а тука нищо.

А зад миньорите в Бобов дол, защо не застана, г-н премиер! Обезлюдихте района, от Перник до Петрич и Кулата няма предприятия, където да работим! Югозападна България стана по-бедна от Северозападна! Имаме магистрала, но сме бедни и не можем да пътуваме, даже и без толтакси!

С око, и в Стара Загора ще е същото. Подкрепата е само на думи.

Времето пак ще бъде наше, но парите останаха у тях. Да се задънят дано

Няма проблем, ще им построи АЕЦ Раднево 1,Раднево 2 и Раднево 3 и ще има работа за всички. Той може, вервайте му!

Сп -2 е изгодна инвестиция на Германия , ще имат право да консумират и да разпределят газта , а също така да затворят крана ако го изисква ситуацията . Протестите са полезни при договарянето на цената . Путин има интерес да продава за да финансира непобедимите си оръжия както ги възхвалява .

Що приказки се изприказваха,но не стана един път завинаги ясно,че не е "газта",а природен газ. А що се отнася до псевдоекологичните измишльотини,те край нямат. Всичко е въпрос на бизнесинтереси,нищо повече. Вижте нашите "зелени"какви пеликански гуши направиха. Като чета,какви пари взимат по разни измислени тъпи проекти...

Няма нужда от държавна подкрепа за губещи производства! Правителството на България вместо да ми крепи губещи централи и отново да налива пари в Южна България, да помисли най после за Северна България, където населението на тази част от държавата вече е равно на населението на София …. Половината държава е обезлюдена до невиждани размери и продължава МАСОВАТА тенденция млади хора от Севера се преселват към София. Държавата ни от 110 хил. кв. км. в един момент ще се превърне само в два анклава - София и втора по-малка част в градове покрай морето …

Благодарение на регламунтите на ЕС печеливши производства станаха губещи. Това е убийство на цяла една индустрия с политически инструменти като Системата за търговия с емисии. Някой някъде прави много пари от това, главно хедж фондовете, финансира всякакви зелени НПО, които да вдигат аларма, че и децата използват за целите си, а сметката ще я платим всички ние. За съжаление, нашите главанаци въобще не разбират какво подписват, или пък ако случайно разберат, пак са съгласни, за да не им спрат фондовете.

А ма тикво проста, що тогава спря South Stream и Nuclear power plant Belene? Ние не можем да те съдим но не забравяй че има и по високо от нас!!!

Проста тиква, ама къде е той, пък къде си ти... Така, че логиката ти е проста....

ГЕРБ не печелят защото няма опозиция на тези избори

Селски бабаит !!!!