Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурност

Новият орган ще анализира рисковете и методите за противодействие на хакерските атаки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтрихте ми поста с думите на Ралин, но това не значи че ситуацията не е такава:((((((

Ако бяхте назначил хакерчетона този пост,както се закани в началото щеше да е милион пъти по добре.Както винаги борисоф работи на принципа"проба грешка"и "днес казвам едно,утре се отмятам"Какво ще я правите тази,та тя е по боса и от вас?Ама всъшност как пък иначе ще изпъкненете.Няма такава държава ,тази култова реплика е моя.,която слави ми я открадна.

Ами хакерчето кога ще го съдят?

Това е откровена подигравка с българските граждани.Поредната.

Коя е Марияна Николова? Отговор,секретарката на Валери Симеонов!!! Ама иначе разправят, че не искали повече постове и позиции.

Каа-калиннка, калинка мая!

Тази женица какво точно знае и умее? Освен доста нескопосаното й слово в стегнат партиен стил, когато я назачиха на високия пост, други впечатления от някаква свършена работа не е оставила.

Бъговете и вирусите ще ги борим с тикви и калинки.

То друго от ГЕРБ не може да се очкава, да "съдейства" за инфромационата сигурност като си раздва постове на свой хора, които по същество само ще отчитат дейност и дълбокомислие.

Ох, боже, боже... броят на калинките се увеличава със същата бързина, с която българите бягат от България. Чудя се дали има някаква връзка между двете неща?

извънземните! Защо бе, гербери недоучили? Какво може тая калинка, да си пуска Windows-a може ли?!

Чакай - тя е още на урока как да се включва кабела в контакта.

Ще си клати онази работа на тази служба.

Предвид половата й принадлежност, не виждам и тази работа как ще я прави... с клатенето имам предвид... освен ако не е скрита лимонка :-))

Ами ке клати на началнико чепо бре, пръч!

Патриотичен жест /ама първо -проба/

не забравяйте да си платите данъци ,глоби , такси и т.н. , че са калинки , са калинки , ама са скъпо струващи по няколко милиона евра , и не забравяйте да спазвате законите , те ви гарантират просперитет за калинките и уродите докопали се до власт

Тая нещастна женица реши икономическата и демографската политика, сега и дават да реши и кибернесигурността ?!?!?А оня фнимателният габровец вилосов Томчо какво работи?!?! А сетих се -електронното правителство?!?!?

И на тая, милата калинка, се чудят късе да й намерят масто, къде да я наместят. Ама какво умее да върши още изобщо не е станало ясно. Наш човек, няма как, трябва да се устройва! Кретени!

Има смартфон, така че не е обикновена калинка.

Телефонът може и да е смарт, но за нея още нищо не знаем - смарт ли е или simply stupid.

Ода си аз днеска из полето и слушам моите овЦи докат рупат зелената тревичка нещо си хортуват. Приближавам ги аз тихо да н ги стресирам де и дочувам - Ти чули ма овцо, една от наште га назначили да отговара за некаква сигорност, бибер ли беше, гербер ли беше, ма сигорност некаква. Викат дет оня - най-големият ОВЧАР лично я аресал и я постАвил на поста. Оня моела даже и по талафона да говори, даже са задните копита некакав ентер да натиска. Па ние с тебе така и само на една злена трава стоиме. Да земеме и ние да отидемем у Софето, там на некое крастовище може големиот ОВЧАР и назе да ареса и да на напрай я шеф на здравеопазването, я на правосадието - па тай де - оня козел данито да н е по-умен от назе. Направо примрях кат ги чух и са поотдалечих от тех, щот коча се зададе па него сам го слушал дет разправа, че он за главен прокоро ставал. Достраша ма - ми то как е трАгнало аз ша остана без препитание :(

"Новият орган ще анализира рисковете и методите за противодействие на хакерските атаки" Единственият сигурен орган е ердогановия в хъба на Боко!!! Хака та пака!!!

Досега- "кибиккалинки", сега вече- "киберкалинки"!!!!

Само, ако ме назначат за вицепремиер по икономическата и демографската политика. В хода на некоалиционните преговори за Правителство/Защото онова известнеото май си отива?/ мога да допусна да се откажа дори от "икономическата" част- нищо, че съм икономист. Но пък не е страшно, защото от тази икономика, не само че нищо не разбирам, а направо я МРАЗЯ. Така че, без ненужни конфликти.... Няма да остъпя от демографията! Това е бич за обществото/всякакво друго клише става/ Мога да забременя всяка прилично изглеждаща девойка, а след 2 дни- друга. Като шопар, но не чумав или СПИНозен. Просто с мерак, любов и както се прави, а не с мъка и зор.... Изберете, когато му дойде времето, което всъщност е дошло! И не съм от БСП! Аз съм от /и за/ шопите. Те не заслужават да мрат като шопари при пълното безаьберие на ....СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КОЧИНАТА!

Кучетата си лаят а кервана си върви.

"М. Н.: Бачо Валери, дадоха ни киберсигурността. В.С. пред латопа: Тъкмо щях да хаквам кабинета." Велик е Комарницки. ... Дали БиБиткото с уличния СИ нюх за оцеляване приспа мераците на Валерката?!

Стига сте я плюли бе хейтъри. Сега ще видите като извърти един хубав план за действие и като всяко действие се устойностява с по 2- 3 милиона и като тегли чертата излизат 80-100 милиона евра.И ето ти тебе терен за игра на ниска топка. Баце ще е много доволен.

Те сега кибер я втасахме. Да сложат истеричен набеден за юрист начело на Съвета по киберсигурност. Няма такава пародия. Все едно народен певец за военен министър. Пълен таш*к, ама як.

Току що си помислих- Ще бъде интересно кои ли хакери ще я поздравят и тази кака и ще изчезне така както вече не чуваме за цифровизаторката Габриел? Мисля, че голям цирк ще падне....

Kenn1111

Интересно тази Калинка дали знае що е Кибер що е Сигурност що е компютар и интернет???Като знам капацитетите на Вожда на тая тема не ми се вярва.

Ето тази като я видя и ми........премалява.Как гербаджиите нямат една приятна и умна жена назначена при тях- всичкото за кошчето.

stankow

Юристка. С езикова гимназия. Кога ли за председател на съдийския съвет ще назначим ИТ специалист ? Калинка моя !

Имаш предвид езиковата гимназия на глухонемите и юридическият факултет на Женският пазар ли?

Обикновено разговорите за назначения в българските бюрокрации протичат по следния начин: - Г-н Борисов, трябва да се назначи експерт по киберсигурността. - Айде сложете Марияна с големите цици. Много талантлива девойка. Справя се с всичко и с това ще се справи. Пък и прави много хубави свирки. - Ама... - Няма ама. Изпълнявай, щото за твоето място още 30 чакат

Това правят всички чиновници назначени от управляващите! Проблемите се разглеждат като музейни експонати... без вземане на решения!

Вицепремиерът Т. Дончев се справи с киберсигурността и Бай Бойко назначил вицепремиерът Марияна Николова да я подобри. Философи и юристи анализират рисковете и методите за противодействие на хакерските атаки... Няма ли някой, завършил компютърни науки?! НЕма такава държава...

Шефката: всичко ми е. само някой да ми обясни къде е клавиша Ентер.

А мрънкахте срещу назначаването на Пацо Терасата за консул във Валенсия, а ?! Е сега видяхте ли каква хубава Калинка ви търи Баце!!! ... калинка по киберсигурността ха дано разбира мааалко повече, отколкото разбира от прао, ама .. надали !

Първият епизод ба любимата ми комедия The IT Crowd започва с назначаването на нищо неразбираща от компютри дама за шеф на ИТ отдела. Избират я, защото разбира от неща като кликвания, двойни кликвания, reply, reply all и т.н. Все сериозни термини които нищо не говорят на собственика но го впечатляват до безмълвие. В нашата държава комедията се разиграва в действителност. Предполагам, че логиката е била "ще направим Мариянка шеф на киберсигурността, щото разбира от компютри, знае как се използват".

НАП дава гаранция! 100 години! Ако случайно ви откраднат данните, бъдете спокойни, ще ви ги заменим с нови, още по-хубави!

stankow

ЕГН-то да ми сменят. Давам го веднага ! :D

Състоянието на цялата държавна машина е такова, защото вместо специалисти, които разбират нещо от длъжността на която са назначени, се слагат разни кифли които са били подбирани по това колко високо могат да си вдигнат краката. Ей сега вече киберсигурността на милата Родина ще цъфне и върже.

Защо се подиграваш на девойката? Тя с увереност ще брани киберсигурността на България и от легнало положение.

Дет съ вика бай хой назначава винаги най-неподходящия човек за нещо! Сиреч, милиционерската простотия продължава!

Как ще е неподходяща? Дет се вика, знаеш ли колко корави заплахи е строшила с тия две ръце?

Я! Пръкна се още една анализираща калинка;) Калинке- малинке, я кажи проверката на НАП кога ще анализираш ти;))

Тази не може да анализира. Тя е абсолютно куха лейка!!! виж ако хване в ръцете си някой дудук ... или пък в уста .............

Калинка малинка ама хм, по мяса на кака Здравка.

Метресата на Далаверко и киберсигурност.. Калинка-малинка на квадрат.. Далаверко дъл ша продължава заверата с Цвъцкото?

Бай Радой Ралин има нещичко, посветено на подобни експертки;) "Абе, моме проста, кой ти даде поста? Даде ми го вожда, дето ме оножда.";)

Ама моя същия го изтриха на минутата:((((((( Добре че вашия са го оставили да се видят какво реално предствляват властващите..

Най-после оправихме киберите. Сега като ги подхване и до есен ще ги направи на дроб сърма. Дано оживеем дотогава, че нещо тегаво ми става от толкова много роднини с образование и връзки. Бог да пази България !

Че е била адвокат - айде, карай! Като видях че едва ли има някакво поняте от сложни думички като кибер и компютър взех да се замислям. Ама само като прочетох това за нея и взе да ми се пповръща: Юрисконсулт в „Топлофикация София“ ЕАД. Заема различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заема ръководни длъжности, включително директор на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните. Също така е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Работи и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката. Била е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД. В най-мафиотските институции и фирми.

явно е много дашна !

патриотка!

Ами в какви служби да работи жената с нейната квалификация. Всичко ѝ е полу. Навсякъде - по допирателните.

Нали знаете, че Тиквата е сменяем? Или забравихте?

Знаем, ама ти не знаеш какъв номер са ни скроили за след него .... Нали не си мислиш, че той сам се е направил премиер ?!

След като Тиквата постави Барни Ръбъл за правосъден министър, вече нищо не може да ме учуди!

така си мислиш, но има още нови чудеса !

забрави ли ,че и едно магаре върза пред Президенството, а после ,като му изтече мандата , закара и една ...магарица...с РАБФАК...

А за Радо прашката няма ли едно топло местенце с голяяяяма заплата? А, Боко?

Калинка на борда! Честито, българи-нещастници! И така ще до края на България!

Този председател на съвета по киберсигурност може ли да изброи поне 3 операционни системи, ако изощо знае какво е това? Ъ?

:) О, със сигурност ще ти изброи 3 операционни системи - за махане на сливици, за рязане на апандисит и най-модерната от всички - за смяна на пола! :)

ТОЙ си създава усещането, че работи. Тотален некадърник и нещастник.

Хахахахахахахаххахххаххаахахххаххаххахахха....През сълзи. Трагигомедии в царството на Калинките.

Такива назначения предизвикват само присмех у мен.. Питайте я дамата какво е кибер, какво е сигурност.. какво е сигурност в ИТ сферата, как се постига, ала-бала.. ще настане такъв смех.. ;)