Борисов: Безработицата отиде на 4 %, не работят само тези, които не искат

Ние сме трети в ЕС по нисък външен дълг и с най-ниска контрабанда на цигари, изтъкна премиерът, който обеща до края на мандата БВП да стане 130 милиарда

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Безработицата отиде на 4 %, не работят само тези, които не искат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

младите бягат от България като от чума,българките не раждат,раждат само твоите избирателки,..скрий се някаде и не говори че хората повръщат от теб

И ти си един от тях защото незнам разходките с чужди пари и самохвалебствията да се третират като работа. То българи в трудоспособна възраст не останаха тоя говори за ''намаляла'' безработица... Боко би ли ни разяснил как се получава БВП белким ти стане ясно ч се мижаво вдигане на доходите основно на тия дето цицат нашите пари и нарастване на цените се покачва той а не че нещо си направил за добруването на хората.. Когато към зо се прибави тази от увеличението на минималната ето ти и ''даваме'' повече пари за здравно:(((((ама в джоба си нещете да бръкнете за вашите социални и здравни защото сте свикнали само да прибирате.

Боце ще имаш ли смелост да го кажеш това и пред моите мургави комшии от махалата???

При 2 000 000 работещи на вън е нормално !!!

Според твоята стъкмистика безработицата била спаднала на 4%, ама за сметка на стотиците заминаващи от терминал 2 ежедневно! А ако се върнат 3-те милиона емигрирали българи поради твоята политика на раболепно служене на Брюксел колко ще е безработицата? 90% процента! Така осигури образовени и с професионален опит черноработници за аристократите, дето не зидат, не чистят, не гледат старци и идиоти, не гледат репи и ягоди, не леят метал или месят хляб! Нашите са тези дето им слугуват, а преди 30 години у нас работа имаше за всеки! Имаше недостиг на работна ръка, като само в София работеха 15000 виетнамци в строителството! Боже защо разрешаваш такава безпардонна демагогия и лъжи! Ми прибери си го и го превъзпитавай, че него и родителите му не са могли!

Заплатите няма да ги коментирам..... Защо според статията външния дълг намалява, а в свързаната новина пише: Държавата ще емитира 2.2 млрд. лв. нов дълг.... нещо не се върже....

Безработицата ще е с отрицателен знак. Във вход от 30 апартамента има 3 деца а останалото са работещи стари ергени и стари моми и пенсионери 70 % от живущите!

Честит празник. 10 милиарда да направиш в офшорните ти сметки. Яж, пий, ние ще платим сметката!!!!!!

Пари за злоупотреба няма. кабак

Живота на хората нае се измерва само с безработицата. Ако искаш отиди поработи за 500лв на месец, апосле си вземай голяма пенсия от 260лв.

Не работят само тези, които са останали в България.

Много циничен и дебеочлив човек.

Много циничен и дебеочлив човек.

''Безработицата е рекордно ниска, отиде на 4%, на практика не работят само тези, които не искат'' А защо не искат да работят циганите например? Защото "държавата" взема пари от работещите и ги раздава на циганите, които са напълно безполезни за обществото и не смятат никога да работят. Докога ще се дават нашите пари на циганите без нищо насреща?????????????????????????? За какво са ни цигани?????????????????????????? С какво съм им длъжен аз, че взимате от моите пари, които иначе биха отишли за моите деца например????????????

-бизнесът ми -Оцеля в мутрендките години -оцеля през Виденовата зима -оцеля приЦаря -оцеля при Тройната коалиция -оцеля при Световната икономическа криза -НЕ оцеля при ГЕРБ Заради това го правя в чужбина с правила и спокойствие Гласувайте за ГЕРБ (ако искате да продължават да грабят и унищожават)

Явно си цоцал от тук и там и накрая мандалото лопва.

все още мърдам, което не се харесва на властниците, без значение от вапцванете им с боя /червена, синя или виолетова/ Дълго продължи, но няма да е задълго. Братле, ще ми намериш ли прилична работа, там където си? Под думата "прилична" разбирам да изкарвам половинета на това, което изкарвам и да не ме е е срам, като кажа къде и с кого живея..... И защо! Няма да осигурявам, няма да събирам данъци и вземанията на Бюджета /ДДС, ДДФЛ, лични вноски за осигуровки/. Ще си мия чинии и ще си пея с носталгия за Биляни и т.н. :)

А сина на Корнелия Нинова работи в цитаделата на империализма - САЩ.Сина на президента,доведения,учи в САЩ.А ние да работим и строим социализъм.

Кoмeнтaр нa Гeoрги Aлeкcaндрoв, глaвeн рeдaктoр нa "Кoнкурeнт" Чувaли ли cтe oнзи виц, в кoйтo ce рaзкaзвa кaк рaбoтницитe в eднa фирмa ядaт зeлe, a шeфoвeтe – cвинcкo, нo прoвeрявaщитe oтчeли, чe ce хрaнят cъc cвинcкo cъc зeлe. Тaкa изглeждa пocлeднaтa cтaтиcтикa, чe Врaчaнcкa oблacт e втoрa пo зaплaти в Бългaрия cлeд Coфия.

След Ботев и Левски,Бойко Борисов е най-великия син,който е раждала българска майка юнашка.

Прост ли се роди или после опростя

Нарцисизмът като разстройство Основна статия: Нарцистично личностно разстройство Липсата на емпатия е отличителна черта на нарцистичните разстройства и страдащите намират за изключително трудно това да разберат другите (и техните собствени) емоционални състояния и влияния. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения много трудно. Могат също да намерят за трудно да възприемат или приемат това, или може да го интерпретират като добродетел. Бурна реакция на критиката, става ядосан или унижен; Използването на други за достигане на целите; Преувеличение на собствената значимост; Изпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни истории; Има неразумни очаквания за благоприятно лечение; Търсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другите; Лесно става ревнив;[12] Има чувство за изключителна правота; Експлоатиращ е към другите; Липса на емпатия; Показва арогантно, надменно и горделиво поведение; Използва отричащ механизъм, за да омаловажи неадекватността или провалите си; Използва рационализационни механизми, за да оправдае егоцентричното си поведение.

Поради това бих гладувал за сатаната Но никога за някой свързан с Герб

Яж бе! Вече има.

Тиквата съвсем изтреще – то за това когато иде в чужбина всички му се подиграват (това са негови думи). Къде я видя тази 4% безработица бе – тоя на ясно ли е че това са само хората които получават помощи в бюрата – след като свършат помощите те отписват И ВЕЧЕ НЕ СИ БЕЗРАБОТЕН! Няма ли някой от съветниците му да му го набие това в главата защото вече и тук не са малко хората, които му се подиграват!

Или е безработна

Тия небивалици да ходи да ги разправя на ония безхаберници в Брюксел! Аз знам и виждам друга картина. Мога да разказвам как неговата партия е лицето на бивш близък на сърцето му депутат и местен феодал в градче близо до Софияазби бизнесът ми и остави още 80 човека без препитание. Видях и усетих как работят ,,бухалките,,на властта! Дълго мога да говоря....

Този банкянски индивид знае ли колко пари взима средния работник ...в България...,бре , аджаба !?..Българина не го мързи да работи в България , а не иска защото ТРУДА му не е оценен СПРАВЕДЛИВО ,БРЕ ,ГОСПОДИНЕ ...!?Кой ще ти работи за 300-600лв,като само издръжката на един човек е 600лв...!?

Бокоооо, образование. А, бе приятел ся предстай се, че имаш 1 млн. високообразовани цигани, висшисти, не пожарникари, най-оптимистичен случай. Кво ше ги праиш, бе главо несретна като нема промишленост. Къде ша работят тия зигани, бе убавец ? Кво ша праиш с тоя научен потенциал ?

Нарцисизмът като разстройство Основна статия: Нарцистично личностно разстройство Липсата на емпатия е отличителна черта на нарцистичните разстройства и страдащите намират за изключително трудно това да разберат другите (и техните собствени) емоционални състояния и влияния. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения много трудно. Могат също да намерят за трудно да възприемат или приемат това, или може да го интерпретират като добродетел. Бурна реакция на критиката, става ядосан или унижен; Използването на други за достигане на целите; Преувеличение на собствената значимост; Изпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни истории; Има неразумни очаквания за благоприятно лечение; Търсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другите; Лесно става ревнив;[12] Има чувство за изключителна правота; Експлоатиращ е към другите; Липса на емпатия; Показва арогантно, надменно и горделиво поведение; Използва отричащ механизъм, за да омаловажи неадекватността или провалите си; Използва рационализационни механизми,[13] за да оправдае егоцентричното си поведение.

А ти в коя графа влизаш?

Поне на времето Д. Попов е казал една истина.-че са създали една прослойка от богати хора, които ограбиха държавата. А Борисов да посети северозападна България, там е безработица. Българите не са мързеливи, но те не искат да работят за жълти стотинки .Бедата на България е в липсата на държавници ,които да я ръководят умно, а не само да се показват. И на политици ,които да не крадат .Да попита Каракачанов, родното му село ,Габровско напълно обезлюдено, хората са напуснали добре изглеждащи къщи, за да търсят препитание по света.

Статистиката не е странна наука и е подчинена строги мамтематически закони, но нашите йезуити я интерпретират като невежи, както изменят условията които залагат в изчисленията, за да получат резултатите, които искат. Просто тръгват от крайните резултати, които искат да получат и виждат какви са необходимите им изхадни данни, вместо да заложат изходните данни, да получат резултатите и след това да анализират грешките в управлението си, след като резултатите не съвпаднат с набелязаната от тях цел. Така, че статистиката не е виновна, а тези които криворазбрано я прилагат. Друг момент е, че повечето математици действително не считат статистиката за томна наука, защото тя работи с вероятности.

Казано по-просто: не работят михлюзите и некадърниците.

ТИ СИ ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ИДИОТИЗМА В БГ

Това статистиката е странна наука. Може да се чете по много различни начини ако не се покаже цялата картина. Като се изнасят масово безработни в чужбина безработицата естествено намалява. Тук ако искаме да видим реалното положение трябва да се каже това намаляване на безработицата до каква степен се дължи на новооткрити работни места и до каква на намаляване на преброените хора. Новооткритите работни места в коя сфера са - държавна администрация, общинска администрация, частен сектор и т.н. От друга страна нарастването на БВП до каква степен се дължи на изкуственото завишава на минималната работна заплата и увеличаването на заплатите в държавния сектор и до каква степен на увеличената производителност и производства. Относно разходите за хартиените самолетчета няма да коментирам, че такова чудо като нашето не съм чувал да има другаде по света.

Статистиката не е странна наука и е подчинена строги мамтематически закони, но нашите йезуити я интерпретират като невежи, както изменят условията които залагат в изчисленията, за да получат резултатите, които искат. Просто тръгват от крайните резултати, които искат да получат и виждат какви са необходимите им изхадни данни, вместо да заложат изходните данни, да получат резултатите и след това да анализират грешките в управлението си, след като резултатите не съвпаднат с набелязаната от тях цел. Така, че статистиката не е виновна, а тези които криворазбрано я прилагат. Друг момент е, че повечето математици действително не считат статистиката за томна наука, защото тя работи с вероятности.

Браво баце, мачкай комунетата

е станал комуне на 18г и два дни. Едвам е дочакал тези 2 дни.

Широко му е около врата. На неговите внуци никога няма да се случи, това, което се случи на жената с шест деца.

Чудя се този банкянския повече нагъл ли е или повече тъп.

Това,което държи Борисов още на власт е липсата на избор,липсата на нормална опозиция. Оказва се , че в рамките на последните 30 г.,партии,като ДПС,БСП са "допринесли" много повече в кражбата на държавата.

Да се чуди човек що 45% планират да емигрират, е неразбран народ и туй то.

Като сме изпълнили изискването на НАТО, с плащането на 8 броя прескъпи Ф16 , то къде са ни изтребителите ??? А армията ни може ли да ни защити от Турция, от Гърция, от Румъния ... или пък недай си боже срещу 2 или 3 от тия заедно ??? А за дълга и БВП-то да не говорим, щото реално дългът е нарастнал, и опита да го маскираш зад увеличеното БВП е долен селски тарикатлък ..... или искаш да го преизчислим в абсолютна стойност и да лъсне ?? А самият БВП как е нарастнал, щом имаме около 3 % годишна инлфация, т.е. откакто ти с ина власт само от инфлационния натиск БВП се е вдигнал с около 30 % ? :))) това е за калпавите икономисти от ГЕРБ, Боце ми е ясно че не ги разбира тези работи ..........

Пощадете го! И неговата не е лесна! Тия на масата ще полегнат на всеки,който ще го смени.... годинките летят и всеки си знае дестинацията- горе, горе, горе дето няма помен. Няма безсмъртни, това е философията на Ницше и е вярна.Едно е да кажат хората, че читав човек ни е напуснал, друго е да отсъдят,че късно е станало.Голям праз,че е пушил пури за 126 долара, че е хойкал и митарствал и се е търкалял в мангизи и шантажа от висшият пилотаж..... краят е един и същ.Това е за всички! Кофти, но факт!

оди вади компири ти бе селяндур!

Както върви, за да са добре всички в тази държава и да вземат прилични пари трябва да са на държавна хранилка. За тези, които създават реален продукт и пълнят хазната остават проверките, ревизиите, глобите, санкциите, студът, дъждът, безкрайното работно време, нервите и шепите хапчета.За ужас на първите, тези вторите стават все по-малко.

Браво!

Лъжите на цялата планета да събереш в торбата си никой няма да ти повярва освен абсолютните глупаци. Всеки икономист ще те направя смешен само с няколко изречения.

Откак ти си на власт, България е намаляла с над 600 000 души! Ако продължаваш така и работещи няма да има скоро, не само безработни !!!

Из медицински протокол... - На пациентът е била нанесена мозъчна травма с нещо тъпо и тежко - най-вероятно с въпрос... Та и нашия първи пациент-слънце тиква така ...

Ама този път доста наедро ... реалната безработица в България сигурно е над 15 %. Нека слезе от джипа си и да пообиколи малките градчета и селата, за да види ...

Вървяли си двама човека по пътя! Единият бил Българин, другият също нямал пари!

Борисов: Безработицата отиде на 4 %, не работят само тези, които не искат Има скрита безработица/хората не са регистрирани в бюрата по труда/,която сигурно е още 4%. Това ,че в София и още няколко по-големи градове има работа ,не означава че в останалата част на страната безработицата е ниска.

На интервю за работа: - Каква ще е заплатата? - Заплатата като за начало ще бъде 500 лева. - Ооо, но това е прекалено малко… - По-късно ще бъде повече. - Добре, тогава ще дойда по-късно!

Зорлем тикаме пари на мързеливите цигани в ръцете. Боклукчийски камион с 5 /ПЕТ/ събирачи около него - в Белите страни работи ЕДИН. Плъзнали са циганки с метли по улиците и само вдигат прах и шума... Това не е заетост, а прах в очите на работещите

- Тези, които ще гласувате срещу 50-100 лв, гледайте да ви стигнат през следващите 4-ри години!

Не е така господине! Много хора като мен работят за по-малко от минималната заплата, става въпрос за чисто възнаграждение. Хич не ми ги пробутвайте тия, че на хората не им се работи! Пласирайте си думите другаде! Много жалко ...... много жалко за обикновените хора! Не искам да го кажа но направо ме е гнус!