Уорлик настоя за агресивно разглеждане на знаковите дела

Пред посланика на САЩ главният прокурор е поел ангажимент да бъдат разгледани случаи, при които хора с недобра репутация са освобождавани от ареста.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик настоя за агресивно разглеждане на знаковите дела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колегите работят с целия си интелектуален, професионален и процесуален потенциал... * господ не дава и 3 качества наведнаж - затова или имат интелектуален+ професионалеn, но нямат процесуален или интелектуален+ процесуален, но липсва професионален и т.н.

Къде?! Не намерих. Просто са се оляли от простотия, ако е така.

вие там, сас знамената, кажете дека се крие моя дедо йоцко и ке ви затрупам сите с череши от моето мило хубаво родно село долно уино. ама само да не сте станали от оня дустабани ли,талибани ли ,каkви беха там всеее-бани

вие там, сас знамената, кажете дека се крие моя дедо йоцко и ке ви затрупам сите с череши от моето мило хубаво родно село долно уино.

вие там, сас знамената, кажете дека се крие моя дедо йоцко и ке ви затрупам сите с череши от моето мило хубаво родно село долно уино.

вие там, сас знамената, кажете дека се крие моя дедо йоцко и ке ви затрупам сите с череши от моето мило хубаво родно село долно уино. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това вече е новина! При това от официален източник,а не от Уикилийкс! Признавам си,че очаквах всякакви не ща от САЩ,но такава груба безпардонност и недипломатичност на Държавния департамент - никога! Това обяснява напълно и фриволното поведение на Уорлик по отношение на държавните ни институции и опитите за диктат по отношение на тях...

Тоя,що ни се меси във вътрешните работи? Той да нее правен с два чифта топки?Че полицията има трески за дялане, че не си върши качествено работата и има куки дето гледат да съсипят някое дело за което им са платили - има , но това е работа на министъра на вътрешните работи, а НЕ на Уорлик или Велчев.Тук всеки е експерт от чуждите дела, поживя малко тук, и янкито прифана от това.

Всяко изказване на този дипломат предизвиква много отзиви, повечето отрицателни. Дори когато е прав, а той в повечето случаи е прав, пак дразни и провокира. Когато има даден скандал, той се произнася по него и скандалът се измества, посланическата намеса става по-голям скандал и първоначалния проблем избледнява. Защото този човек стана симптом на нашата проблемна политика. Според мен лимитътъ на този посланик от скандали е изчерпан, той не може да бъде коректив даже и когато казва нещата с истинските им имена. Изчерпа се, изговори се, след още една две изяви ще го възприемаме като наш политик, наш демагог, наш лъжец, защото се омаза в нашата кал. Хората вече не го вземат на сериозно, а понякога трябва. Скоро и нашите вестници ще спрат да то отразяват, така както нито е дин западен или американски вестник не го отразява.

За нас е изчерпан, но не и за външната политика на САЩ. Неговото поведение е генерална линия на външната политика на САЩ със сателитите си. За нас е жалко, че сме в редовете на американските сателити. При това сме в Европа, където повече няма възможност да се родят войни и където на мястото на геополитиката в 21 век е сложена ДЕМОКРАЦИЯТА и всички развити европейски държави живеят свободно и независимо( от САЩ)

Докато западноевропейците са сложили всякакви прегради за тези действия на американците:(1) имат абсолютно непродажен политически елит който се страхува от върховенството на закона и спира враговете на границата,(2) в малки и големи страни обществата им не знаят физиономията, нито името на американски посланик- той никъде не се появява в медиите, не му дават думата, (3) там Световната банка, МВФ, Сорос Отворено общество не са познати, нито им дават възможност да прекрачат прага им.

/Скоро и нашите вестници ще спрат да то отразяват, така както нито един западен или американски вестник не го отразява. /- това е грешна прогноза. Действията на американския посланик у нас се подхранват от нашия управляващ политически елит. Да сте чули коментар по въпроса -нито управляващи, нито опозиция ,нито президента- всички мълчат?!.Те съставляват политическия ни елит като цяло, аз ги наричам обединена политическа мафия. Медиите ПЪРВО са собственост на тази мафия, ВТОРО я обслужват.

Този човек има манталитет на ЦЕХОВ МАЙСТОР! Не може дори едно USA-поръчение да изпълни "дипломатично". Сигурно и неговата диплома е "КАЛИНКИН ВАРИАНТ"?!

Това е прероден Каулбарс. Обаче защо е американски посланик за мен е загадка! Може все пак му плащат в рубли, кой знае!

ideyazabulgaria.org

Той е типичен американски посланик за времето си. Сега всички са такива. Времената в САЩ са много тежки, в дълбока криза, пари нямат, огромен дефицит, търсят пари от всякъде, долара е без покритие, и задачата на посланиците по света е да крият това състояние на САЩ и да изстискват безмилостно сателитите си по най- груби начини. Това кой може да го върши, само определени хора, с определени качества!

ideyazabulgaria.org

Един вид-никаква загадка, просто закономерен процес!

Кога най-накрая ще бъде изгонено това недоразумение Уорлик. Пищят, че подобни действия се правят достояние чрез уикилийкс, а тук даже не се и крият. Имаме ли поне един политик в тая скапана държава. или сме си наистина "калпав матриал"

Потомък на убийци на невинни граждани на една държавичка която трудно са намерили на картата през ВСВ. Народ който никога не е бил колониалист и е спасил хиляди евреи и е платил с бобрдировки за това.

Аз пък гледам на вмешателството на Уорлик във вътрешната ни политика по малко по-друг начин. Реално ако погледнем обективно никой посланик не може да се цепи редовно освен ако не му е възложено от правителството му да се цепи. Явно на американците им е писнало да ни уведомяват на ушенце за всякакви простотии в България и абсолютно нищо да не се случва и са наредили на Уорлик да казва всичко публично барем овцете се събудят и да окажат влияние на правителството ни да се събуди и да свърши нещо, за което е избрано! Пък и в крайна сметка Уорлик за нищо не е излъгал или преувеличил (изключвам само енергийния сектор, където си е чист лобизъм)!

Много ми е странно - някаква кака никому неизвестна не разбирала какво означава "агресивно" - ако е ограничена и не разбира, всички ли трябва да сме като нея - тези които се правят на слабоумни да си ходят веднага - не само американският посланик иска "агресивно" разглеждане на знакови дела - и аз искам и ако някой не ме разбира да се маха от там където е - ЕЙ, НЕ СТЕ НА ПОЧИВКА!

Пич, агресивно са гледали делата в коубойските филми - за един ден и въжето! Агресивнби са били Куклулсклан, с подобен завършак! Кажи поне една държава от европа, където се гледа "агресивно"дело! Има дела по съкратена процедура (срещу пияници, нулигани), но в съгебната ни система агресия няма, така че петърси на картата къде има такава правна система и ти вземай билет!

До кога тоя ще ни дава ъкал за всяко нещо, Интересно дали нашия посланик в САЩ някой ще му позволи така да коментира

Кво речи?Аз пък настоявам с преустановяване на империализма на хамриканците!!!

Кой е той?С какво право се меси във вътрешната политика на България?Кой му дава право демонстративно да изказва "компетентно" мнение по всички икономически и политически въпроси в страната ни?

Правилно! Ние да не сме държава, където всеки човек да може свободно да изказва своето мнение? Да замълчи!

Да се изказва да. Да изказва притесненията си на главния прокурор??!! НЕ. Ако може то и аз искам. И после да не нося отговорност за думите си.

Интересно е, как се събрахте 15 от най-големите тъпаци? Да не сте роднини?

Е, ние сме тъпаци защото можем да четем Джефри Сакс, но ти не си ,защото дори не си го помирисал...-:)))O tempora, o mores !

Защо рестъпник като Трактора е на свобода?!И още колко са на свобода...Прав е Уорлик!!

А, престъпник е, защото Уорлик казва, или защото Цветанов го казва, да се разберем. И да премахнат най-после съдилищата... Цецо ще е говорител и Уорлик и те ще решават кой да е за затвора и кой не. Разбира се ответно така ще е и в САЩ и с нашия посланик. Нали?!?

Тоя смешник пак се обади. Клоун.

Путку, пак са те пуснали от психото. Тия доктори няма ли кой да ги стегн?

Тоя шпионин на САЩ няма ли някога да разбере че дразни само с появяването си а мнението му никой не го интересува.Другите дипломати се държат като дипломати а тоя клоун за много умен ли се мисли.

Простичък си ми ти Моканино -ЛВ или ляв!И простичък си оставаш въпреки напъването ти да ПЕРЕФРАЗИРАШ!Я по-добре фризирай,може да ти се отдава по-добре,защото перефразирането ти не върви!Неточно е!И такива дървени философи гдето сопола си не могат да обършат,но обичат да ПЕРЕФРАЗИРАТнай-ми се нравят!Иди ,виж и тогава говори цървул!А навярно си и беден като църковна мишка!Въобще ,наистина си мъка,мъка!

Като ти гледам "богатия" речник губя всякакво желание да ти отговарям. Комплексарите сте неизлечима порода!

А аз искам да изкажа притеснението си, че стрелят по конгресмени в САЩ и че при тях престъпоността е на най-високо ниво. Също така не разбирам този кретен, защо се меси в нашата държавна политика, та на всичкото отгоре, чета как му се слага и главният ни прокурор. Ако може и тутурутка ще му направи деби и нещастниците сме. Този Уорлик или квото е там да не се меси и да не дава много съвети, защото няма работа да прави тези неща. Да си гледат ебаната и насрана държавица, заради която всички ние и берем гайлето и да внимава какво говори. А българските политици са баси евнусите, сори но е факт. Защо бойчето палячото не вземе да се изкаже колко е смешна америка и тн и как искаме да се разглеждат повече правата на негрите и да се спазват например ?

Чудя се, ако българският посланник в САЩ изрази притеснението си пред главния прокурор на САЩ, че по някои знакови дела в тази страна, фигури с не толкова добра слава са пуснати на свобода и поиска някои от тези дела да бъдат преразгледани /!!!/ и съответно изрази надежда тези случаи да бъдат разследвани агресивно, както трябвало да се случва с всички подобни дела. Това няма ли да се тълкува като намеса във вътрешните работи на суверенна държава и ПРЯК НАТИСК върху независимата съдебна система на тази страна. Дали г-н посланникът е действително посланник? Може би е генерал-губернатор?... И вероятно няма нищо общо с разузнавателните служби на САЩ?

За разлика от тук там съдебната система действа и то според мен доста ефективно. Няколко примера - Уесли Снайпс в затвора за укриване на данъци!!!, Пари с Хилтън за какво ли не, Майк Тайсън за сексуално посегателство и т.н. и т.н. Те.е там не прощават дори на звездите! А тук оня ти ми Стависки пиян с превишена скорост уби двама човека (аз лично не смятам за съжаление момичето вече за пълноценен човек) и взеха да обясняват как бил звезда, как бил прославил България и всякакви други глупости! Пък да не говорим, че у нас няма едра риба осъдена за каквото и да е било, само цаци за статистиката за осъдени :-(

Yорлик настоия за агресивно разглеждане на знаковите дела. He разбирам в качеството на какъв настоява? посланник на чужда държава у нас какво касателство има, че да настоява.

Какво се чудите? И за децата вече е видно, че мистър Уорлик се изживява като губернатор на една американска колония. Това е, щом се такива /по-точно управляващите/ безгръбначни слугинажи...

Тъй като коментарът ми не беше разбран - звучал като спам, КЕ ГО КАЖА НА Български. Каквото каже САЩ това прави нашата нещастна страна. Уорлик е нашия вътрешен министър, министър на енергетиката, на правосъдието. БГ е най-бедният щат на САЩ.

Прекрасна статия. На вниманието на еврейчетата във форума и върлите американофили. Да се види ясно кой ни управлява в действителност, как живеем под американски диктат. И сега да видим в какви условия и мизерия живеем, за геноцида упражняван върху нас. И на кого да благодарим. Един-два червенократунковци ще обвинят призрака на комунизма. А действителността е много по-семпла и трябва а кажем от сърце: сполай ви братя американци, след турското робство никога не сме се чувствали пак така.

Ако ни управляваха американци, тогава те нямаше да са недоволно от скапаната ни съдебна система. Недоволни са, защото ни управляват руснаци, затова.

хахаха, къде ги видя тези руснаци, да не си в алкохолен делириум или ползваш опиати. Да си чувал за план РанЪт и последователното му прилагане едно към едно. Да не са го измислили руснаците. Да не би руснаци да ни натрапиха измисления етнически модел и натиснаха за създаване на антиконституционална партия дсп. Само и само да ни държат разделей и владей. Да си чул въобще руския посланник да се изказва като американския и да се държи като господар. Ами не. Да се е видяло нашите политици и видни държавни ръководители да отиват на инструктаж в Москва. Не ходят. Но за това пък ходят да им затягат гайките в САЩ. Натресоха ни и техен министър на финансите. И кредити американски ни дадоха преди, чрез МВФ. Не руски. Вземи пийни нещо за изтрезняване и тогава пиши. Изреденото е много малко. Имаме управление 20 години под диктовка на САЩ с изнудвания и шантажи на страната ни. Резултатът ни е доста отчайващ начун на живот и милиони емигранти. До това ни доведоха и искаме да се махат, защото само прокарват собствените си крадливи интереси.

и като доказателство за правотата на изказването му : Процесът срещу общинския съветник от ДПС и бивш президент на футболния клуб Спартак (Варна) Иван Славков спрян заради ДЕПРЕСИЯ???

много коментари за една толкова проста истина: пълна зависимост на съдът от парите на престъпния свят:))

В САЩ посолството има шпиони и това е нормално!И в Руското има шпиони и това е нормално!

в USA посоство няма шпиони!

Ха-ха-хахаха! Не само в България, никъде нямат шпиони. :)

мюнхен , преди две години дедо йоцо кривогледа се подигра с мен .каза ми че живее в лондон ,а после ме покани да се видим в хотел на шанзелизе.аз му повервах , защото тогава не знаеше че имаме долно и горно уино , и аз реших че е бритиш агент. после се изпари. но ще го повикам ,много ще ми е забавен !!

Дядо Йоцо,сбъркал си страната!Вместо в Швеция,трябваше да идеш в САЩ!Разбираемо е защо не си таммного трудно се получава право на живеене и Работа!Тогава щеше да разбереш,че всички тези бръщолевения за страшната криза и финансов колапс,са си чиста фантазия на идеологически учения заместили комунистическото!След краха на комунизма,съветските идеолози,апологети на комунизма замесиха новата баница тази на антиглобализма и антиамериканизма!Тя е толкова правдоподобна,колкото и мощта и равенството на хората при комунизма!А що се отнася да икономиката на САщ няма световна сила,която може да се добере до истината - всички данни относно федералния резерв на САЩ са далече от истината,по простата причина ,че най - силнаъта икономика е засекретила тази информация!Ако прочетеш списъка на данните представляващи секретна информация ще се убедиш в това!Но понеже поживях в тази страна и всичките ми близки са там или на път за там мога да кажа следното!Страната е рая на земята,с едно изключение,което е на път да се преодолее - Организация на здравната система! Всичко друго са празни брътвежи на идеолози !

С ИБ нямам общо, но като ти чета коментара, не мога да се въздържа да не перефразирам Моканина : Боже, колко простотия (мъка) има по света......Някой истини се разбират със задна дата, безвъзвратно, но бъди сигурен, че ще ги осъзнаеш!

Бай Ганьо в САЩ.Това си ти.Само ти си "живял малко"там,но само ти си разбрал всичко.Другите са червени боклуци.Стига с тези комплекси.САЩ се превръщат в най-голямата полицейска държава.А аз не искам отново да живея в такава.Лошото е че отиваме на там.А рая в тази държава е създаден,до колкото го има,за сметка на източената кръв на останалия свят.

Точно и вярно!

наистина САЩ е рая на земята, стига да си достатъчно тъп и прост и да не виждаш по-далеч от носа си.

Това на снимката премиерът на БГ ли е???

произнесете а като в " галаб " и пак ни напишете какво точно е казал този венез -уелез на американеца.

Че делата трябва да се разглеждат, и това да става оперативно и да не се точат докато премине давност и вече хората загубят всякаква вяра в правосъдието - спор няма, но самият израз "агресивно разглеждане на дела" направо ме смайва! Какво точно би трябвало да значи това нещо, като става дума за съд?! Дали не си представя този наш ментор, че съдиите трябва да се въоръжат като шерифи и да раздават правосъдие на място и на минутата - щом полицията хване някой, тутакси да се гръмва от един съдия, за да не се протакат нещата?! Може би не е лоша идея, от друга страна, ама много фира ще има, имам предвид по-сложните случаи, и пак главните мафиози си остават по високите нива, а само изпълнителите са на мушката ...

А бе Ворлик, ти къф ни се падаш на нас? Не се сещам да сме те избирали за министър на правосъдието. А сетих се, тебе те е назначило черното момче за генерал-губернатор на Българосуана.

Той е ходил да се интересува дали са подслушвани телефонни разговори или кабинета. Не забравяйте, че преди няколко мецеца служителят на ЦРУ Джеймс Уорлик посети шефа на митниците. Не зная какво са говорили, но щом е подскрежен, значи се страхува да не е записан и неговоя разговор. --- застъпничество, да не бъдат пипани митничарите, които пропускат наркотрафика на ЦРУ. Ако е записано това разговорче, той е длъжен да съобщи на работодателя си Панега, че е направил огромен гаф и да си ходи у дома.

Браво! Един компетентен коментар!

вип престъпниците наистина "стоят над закона" - добре е да ни го кажат и други..

Нещо си в грешка! Това ни го казват ежечасно от ЕС, но Велчев се прави на не чул и видял. За това пък ходи са се кланя на Уорлик, който казва същото, каквото казва ЕС. А трябва да си сверява часовника по Бюксел, а не по Вашингтон!

Точно там е работата, Ехоо от Бюксел -- нещо часовниците (от посочените от Вас места) трудно се синхронизират напоследък !(А ние пък очевидно сме в несъществуващ по тази планета часови пояс и-ииии .... `някои` пределно добре-`известни` играят ва-банк, благодарение именно на несинхронното тиктакане .)

Никой посланик, независимо на коя държава, няма право да се меси във вътрешните работи на страната. Да си чул български посланик да настоява как да се гледат делата в САЩ? Ще настоява, ама утре вече няма да е там!

А ти с колко психиатрични диагнози си?

Ворлик тук, Ворлик там, Ворлик горе, Ворлик долу - абе тоя Ворлик да не би да е станал вече генерал-губернатор на България. Ти му затваряш вратата, той влиза през кумина, запушваш кумина - той вече е влязъл през прозореца. Нема ли да се сопре поне малци.

Вижте кои са тези ,които пратиха този посланник: На 10. 01.1944 г. София преживя една от най-тежките си бомбардировки от съюзническата авиация - ударите са два, през деня извършена от 180 американски, а втората е през нощта от 80 британски самолети. По време на ударите е ударен и тежко разрушен центъра на града, правителството не организира евакуация и софиянци преживят особено тежко нощната бомбардировка, която започва към 22 ч. Първата вълна е извършена от 180 американски бомбардировача, охранявани от 100 изтребители, които нападат София. Бомбеният килим е с ширина 2 км и се разстила по протежение на бул. "Клементина (дн."Стамболийски") и ул. "Граф Игнатиев". Срещу тях излизат 39 български изтребителя. Хвърлени са около 90 бомби в района на кварталите "Хаджи Димитър", "Индустриален", Централна гара, "Малашевци" и "Военна рампа", други поразяват летище Враждебна и селата край него. Българските ВВС губят един самолет, а са свалили 18 съюзнически самолета, според официалното комюнике на Министерството на войната. Загиват около 750 цивилни и военни, ранени са 700 души, напълно разрушени са 463 сгради, включително Народният театър "Иван Вазов".

Свалям Ви шапка за прецизноста, софиянец ! /// И ако позволите едно малко допълнение -- доброволческите спасителни отряди на Българския Червен Кръст извършват невиждано-организирана/резултатна ( Дори до края на войната и в която-и-да-е нейна точка ! ) дейност .

Американците наистина много ни се месят и не само на нас,но в случая добре правят,защото наистина трябва някои да ги натисне наще да направят нещо по въпроса с престъпността...и това дето wikileaks го оповестиха за бившия посланик не е нещо фрапиращо и твърде обезпокояващо,проста трябва да се направи нещо по въпроса за да живеем по-спокойно

Този "дипломат" да ходи да си завре съветите там където слънцето не огрява,разираш`ли

След ВСВойна, вече 60 години американците действат навън НЕ с дипломацията , а СЪС СИЛА на военен хегемон 1 . 4 -те бази в България и продажността на българския политически елит дават храна на американските посланици да се изживяват в генерал губернатори. И това се случва в демократична Европа на 21 век с, на свободните нации и държави!

Напълно сте прави от Идея за България . Аз ви симпатизирам и ви подкрепям , но как да му го набием в главите на тоя зомбиран народ , кажете ми как ... Болно ми е , че моите сънародници са такива големи наивници ...

Радост е, че с Вас/вас ideyazabulgaria.org станахме трима, които имат здраво българско мислене ! (А сигурно има и други, нали ?!) Как сте с твърдоста в ръцете ?

Едва днес разбрах,че в българския език съществува и думичката ван!Та защо да не е и един ван за тебе,докато се ограмотиш?

Товарищи, трафикът през нашите митници на наркотици, цигари, печатането на фалшиви долари, интелектуалното пиратство , удрят директно федералния бюджет на САЩ. Заради това се интересува човекът. Има подписани и сумати спогодби за съвместна борба с организираната престъпност. Друг е въпросът че предложенията на САЩ за специализирани съдилища са глас в пустиня. Само апаратът за засичане на ядрени излъчвания , който "тъпите" американци ни подариха е над 10 000 000 дол.

Чел съм официално изказване на Шефа на ООН по Борба с наркотиците (един Италианец беше през 2010) - в което се казва че през 2008 приходите от нелегална търговия с наркотици са достигнали 500 милиарда долара и че прането на тези приходи през САЩ са спасили Американската икономика от колапс .. :))))

Глупости Мюнхен, ако беше така, посланикът трябваше да каже ясно КАК трябва да се разформирова съдебната система, за да заработи. Истината е, че най -великата демокрация е останала без капка финанси ,с 3 трилиона държавен дефицит, има най неработещата съдебна система и бълва огромна корупция. В замяна на това се използват нашите опетнени политици да снасят на федералния резерв са САЩ, вместо на собствената си страна. Знаят черните ризи на Борисов, за да ни изпратят Дянков, който още първия ден на своето управление КУПИ облигации от МВФ на стойност 1,2 милиарда долара, които са празни книжа и нямат стойност. И парите се взеха от държавния бюджет без да се пита никой данъкоплатец. Иди да прочетеш тази новина в страниците на МВФ, още я има там.n

Дядо Йоцо ще ти дам един съвет. Можеш дори да го включиш в следващия си доклад до Москва. Технологична изостаналост, с фанатизиране , зомбиране и клевети, Не може да се компенсира. Колкото и много рубладжии да се вливат в редиците ви...

След такива героични борби с международния тероризъм можеш ли да ми кажеш защо в Афганистан се е увеличило производството на опиумен мак с 1450 %? При положение че американските войски са там? ..... Някакъв коментар всезнайко?

Дорогой , пак не си разбрал. Увеличила се е цената , не количеството. През 2010 то е било 3600 тона , срещу 7000 тона през 2009. Сега американците пуснаха и някаква гъбичка която допълнително съсипва реколтите ( с още 75%)

Умньо,на тях гъбички а на нас какво пускат от дюзите на самолетите си?Затова болестите са плъзнали няма обяснение за произхода им,децата се давят от алергии и спазми и народът мре.Чичо Сам дава безплатни рецепти за всичко и е като Мара подробната.

Другарю, алчноста на шатските банкери ни докара световна финансова и икономическа криза, която ДИРЕКТНО УДАРИ ВСИЧКИ НАС. Извинявай, но при това положение изобщо не ми пука за федералния бюджет на САЩ и за г-н Уорлик!