Велчев потвърди за разследвани ексминистри

„Действително има дела, които са стигнали до онази фаза на тяхното разследване, в които предстои привличането на обвиняеми. Тези лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и тогава ще съобщим техните имена.

Обратно в новината

Коментари - Велчев потвърди за разследвани ексминистри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Впечатлен съм! Бих желал да Ви поздравя с нещо, на което Вие като че ли се явявате потвърждение: Някои мъже стават повод да нараства уважението ни към жените.

Уважаеми, има и други мнения. Моето е, че тук от поне половин век различните видове управляващи ЗАКОННО ограбват и насилват управляваните. И да са недоволни повечето граждани от прокуратурата, тя нито е тяхна защитна система, нито е система за защитата им, нито е система с невъзможната цел да защити държавата според разбиранията им. Гражданите отдавна са само данъчно задължени и по прищявка на властта задължени да купуват от определени им лица. Българският гражданин няма право дори да се откаже от собственост, та камо ли от купуване на услуги. Повечето оценки, които четем тук, са от мечтателни очаквания. Соц-поданниците искат от прокуратурата да им раздава като милостиня социална справедливост. Прокуратурата нито им дължи справедливост, нито я притежава, нито е за да я раздава според мечтите сега на един, след малко на друг поданник.

Всичките клетви и закани на ГЕРБ, че ще бъдат осъдени и наказани престъпниците, са невъзможни. Практич в България е невъзможно в момента да бъде доказана умисъл за стопанско престъпление, поради текстовете в Закона за амнистията. Според този закон управляващите превантивно освобождават себе си то наказателна отговорност. Законъ амнистира всички престъпления като извършени по непредпазливост.

Iavno niama da ima i nachenki na opravia, a samo jalak signal da ne se krade tolkova do po-niskite niva. Vsichko e ot ubejdenieto, che koito stava za neshto se e oblajil, a niama kak da se razchistiat tia, zashtoto intelektualnia i biznes potencial na ostanalite nepokvareni e nedostatachen. T.e. decata na soc velichiata sa nai-podgotveni ivisoko obrazovani i zaedno sas sluchainite novozabogateli chrez korupciai prestapnost sa edinstvenite dostoini da upravliavat darjavata i biznesa. T.e. za ostanalite e, a i shte e mnogo po-lesno da se probie v chujbina

какво искате от Али Бабавелчев, той си върши работата, тоест защитава престъпниците и партийните боклуци, клати си мандрабулите и руши прокуратурата, заедно със своите 40 разбойника, тоест проКУРори.

Четейки форума, няма човек, който да е доволен от прокуратурата. Всички виждат престъпления и престъпници, само прокуратурата, воглаве с ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР живеят в страна, където цари ред и законност. Когато преди десетина години се опитахме да заведем дела срещу държавата, че не ни е защитила от пирамидите /работещи в центъра на Варна, в съседство със съда/, председателстващата съда ме попита по кой член ги обвинявам? Те са, съдии, прокурори, следователи, дознатели....., които трябва да прикачат членове и алинеи към престъплението. Но те са обучавани по време на следването си да казват:Няма достатъчно доказателства. Въпросният ГЛАВЕН ПРОКУРОР е обучаващиятстудентит ни по право. Какъв извод може да си направим за бъдещите ни юристи!?

Това е положението българи.Далавери има, но закононарушения няма.И е така защото престъпници правеха и продължават да правят закони.Направиха си ги така, че да немогат да бъдат осъдени.Каква наглост се лее от физиономиите им.Трябва да се дигнем и да не ги допускаме в палламента, а не сега да дават пресконференции и най-нагло да критикуват.А за Първанов - Параванов сте абсолютно прави.По-голям манипулатор от него май няма.

Господин Велчев, ами ако разследваните се окажат невинни, тогава ще заврете ли главите на клеветниците под опашките им?

По сто камшика и да им се отрежат ръцете, публично.

Политиците у нас не се научиха да четат. За какво става дума? Алексей Петров е дал интервю за Труд, в което, между другото, се казва: - Вашият престой в ДАНС ориентира ли ви за това кои са корумпираните на върха на властта? - Да. Новият премиер е ориентиран не по-зле от мен, защото му е предоставен докладът на ДАНС. Аз съм доволен да чуя, че части от тоя доклад се оповестяват от неговите министри по телевизията. Само не ме питайте за броя на корумпираните, че ако ви кажа има 10 бивши министри в доклада! може да се уплашите. Всеки, сдобил се с власт в последните 20 години, се е корумпирал. - Защо не ги арестувахте всичките? - ДАНС си е свършила работата дотук. Процесите в правоохранителната система се движат. Чадър над никого не е имало. Нека Бойко продължи. Цял ден българските политици обсъждат нещо, което НЕ е казано в интервюто. Убедете се сами: Яне Янев: Бившият премиер Сергей Станишев е прикривал сигнали за корупционни практики. БСП: Председателят на БСП Сергей Станишев, в качеството си на министър-председател на Република България, не е получавал доклад на ДАНС със сигнали за корупция, свързани с бивши министри от кабинета му. Иван Костов: Председателят на ДАНС Цветлин Йовчев да отговори дали има доклад на агенцията до бившия премиер Сергей Станишев, в който са посочени имена на корумпирани министри от тройната коалиция. Сигуре съм, че има и още изяви на други политици, специалисти по темата. Очаквам бившите шефове на разузнаване, контраразузнаване и т.н. да се обадят. Проблемът е, че Алексей Петров никъде не говори за доклад до Станишев. Нито пък казва, че има 10 корумпирани министри. Напротив той прави предположение, че ако каже, например 10″, журналистката може да се уплаши. Всъщност Алексей Петров казва нещо повече че всеки се е корумпирал. А това включва и Иван Костов, и Яне Янев, и Бойко Борисов. Дори на нелепия въпрос защо ДАНС не е арестувала корумпираните, Петров си отговаря съвсем правилно че има правосъдна система, която би трябвало да събере данните и доказателствата, в рамките на НПК, след което да повдигне обвинение. Но изглежда не само обикновените хора, но и медиите у нас искат полицията (ДАНС) да решава кой е виновен и кой не? Днес въпросите на медиите би трябвало да са насочени не толкова към Станишев. Алексей Петров не казва, че има доклад, изготвен за него; напротив казва, че докладът е при Бойко Борисов, което ще рече, че ако има такъв доклад (да не вярваме на Петров безрезервно), той е изготвен след влизането на Борисов във властта? Следователно въпросите трябва да са към Алексей Петров и към новия шеф на ДАНС. Както и към всеки един от политиците, имали власт през последните 20 години. Неизвестн защо обаче политиците прочтоха интервюто така, както им отърва. Дали е неизвестно защо, наистина :-) '

Нека всеки си играе ролята.Прокуратурата да обвинява, а не да навлиза в тезите на защитата. Винаги има начин да се защити теза, която от морална гледна точка е права.И това още повече задължава професионалистите да търсят решения.За какво са учили юристите ,за въздават справедливост или да шикалкавят.Ако не накажат видимо корумпираните, како отава за скрито-корумпираните ги ли е срам от прокуратурата за слабия професионализъм - разхождат се Маджовци,Галевци,Очи ,плюс богопомазани Емелки,Гагаузовци,Св и т.н.

Гледах го вчера това предаване.Гл. прокурор ми вдигна кръвното. Накрая даже се и обиди на водещата!

Ха-ха!! Каква ирония!! Голям ерудит, супер интелигентен и как това не му помогна да оправдае нищонеправенето на прокуратурата. С отвращение и кеф го гледах как се гърчи и се опитваше да прикрие партийното си раболепие пред патрона си Параванов. Голям кеф! Цяла България видя резила му! Физиономията му беше като на човек затънал до уши в собствените си лайна! Така им се пада на продажниците! Само се чудя как такъв високообразован и ерудиран мъж може да падне толкова ниско? Какво нищожество! Чак тръпки ме побиват! Ако си мъж, а не политическа проститутка си подай оставката, или разчисти авгиевите обори, или пък се гръмни! Мисля, че последното е най-достойно.

До кога ще си прехвърлят топката.Корупция в законодателството е нсова измишльотина за измивансе на ръцете.Всеки опитен юрист ще намери решение в съществуващите текстове да подведе под отговорност виновните.Отново вижзаме опит да се извърта, че е недоказуема вината на протежетата.Щом всички виждаме нарушение - има и формулировка за него.Защо подценява публиката този псевдо магистрат и до кога ще го търпим..

Всички сте прави за Б.Велчев, но Борисов още първите дни на своето управление отиде на крака в прокуратурата и засвидетелства 100% доверие на Б.Велчев и кръга около него, както и на цялата съдебна система! Как ще очакваме разправа с преспъниците които 20 години едни и същи смучан кръвта ни ???? ideyazabulgaria.org

Г-н няма доказателства пак в бъдеще незбъднато време ЩЕ направи нещо.

Заради това мекере държавата старада и стигна до дъното.Бойко махни го! Браво братя българи за оценката,която му давате.

Няма, всичко ще си остане на онази фаза.

Този по-скоро ще укрие престъпление отколкото да осъди!

Нищо няма да направи тоя пич, нали го видяхме толкова години. Ако не се лъжа той си произхожда от стара номенклатурна фамилия. Лустрация му е майката, макар и да е късно, забрана за тия да заемат постове в следващите 20 години...

Този боклук нищо няма да направи, ясен ни е, видяхме го каква червена подлога е. Докато не се махне никой няма да влезе в затвора от бившите

СЛУШАХ ГО ВЧЕРА В НА 4 ОЧИ И МИ СЕ ВДИГНА КРЪВНОТО! СЪЩИЯ ЛОКУМДЖИЯ КАТО СТАНИШЕВ. УВЪРТА,ШИКАЛКАВИ,ТЪР ОПРАВДАНИЯ И НА КОНКРЕТНИ ВЪПРОСИ НЕ ОТГОВАРЯ! ЕДИН ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ КАДЪР ОТ КОЙТО НЕ БИВА И НЕ ТРЯБВА ДА ОЧАКВАМЕ РЕЗУЛТАТИ! ДАНО БОЙКО ГО СМЕНИ ПО-БЪРЗО!?

Кукла на конци в рьцете на крадци и предатели !!!

главния прокурор е обвързан с предишното управление и затова нищо няма да направи

Много приказки, много нещо. Изляха се компромати, нарекоха бившите грабители... Много приказки, действия - НЯМА !

Ето предложение- Масларката, Румбата ,Етемката ,Гагауза -П.Димитров не ще да е,поради умствена изостаналост!!!

По-бързо!! И давай гласност!! Искаме да видим тези бивши величия осъдени и пратени зад решетките !! Законът тряба да е строг и безкомпромисен за всички !! Само тогава ще настъпи ред и справедливост в страната !!! Хващай се на работа Велчев и давай интервюта,когато имаш резултати !!!

Не му вярвам.Мафията е толкова голяма че от където дапипнеш всичко е вързано един за друг.Всичко е много сложно обвързано

a sofijskite razgrabeni imoti i drugi sdlki za 1 dolar a likvidacionni komisii i razgrabane za podvodni mini i prodaznici podpisavali v svoj interes 20g-togava po edno drasvane i nikoj ot zurnalistite slugi ne se bori/koito posmqha izlqtqha/ zashto za samo 4g da se razsledva zashtot geroi da sa nekompetentni-ta v ochite si da se vizdat veliki/ili pyk na varvashtite v chudesa bg

Този не е просто страхливец и мерзавец! Той е престъпник, който толкова години покриваше вълната от престъпления и особено лидерите на организираната престъпност, които между прочем го и поставиха на този пост с тази цел. Ако някога в България има нормална съдебна система с нормална прокуратура, един от първите осъдени трябва да бъде този негодник, който винаги нито е чул, нито е видял и все не е запознат и ще види.

Да а първите(най-вероятно и последните) обвиняеми няма да бъдат членове на партиите, които са в парламента.А дори и те няма да бъдат осъдени.Вервайте ми...

BOIKO SHTE SE SPRAVI S KORUPCHIATAMNOGO BARZO,SHTE ZAPUSHI USTATA NA JURNALISTITE, KOETO E VECHE FAKT, I ETO TI USPESHEN PREMIER!

BORIS VELCHEV,DA SE NAUCHI DA IZPALNIAVA ULTIMATUMA NA BOIKO BORISOV TOGAVA NIMA DA GO OBIJDAME !

Само страхът от смъртно наказание може да спре българските политици да крадът и да бъдат предатели на Родината си!!! Май е дошло време СУВЕРЕНЪТ да взема тоягите и да почва от първото,че чак до последното ДЕМОКРАТИЧНО правителство без изключение!!!

Господа, които ругаете Главния прокурор, обърнахте ли внимание, че той посочи закон от 1968 г. пазещ управниците от съд, т.е. от времето, когато в републиката вече четвърт век е наложено еднолично, т.е монархическо управление на Тодор Ви Живков? А на посочения от Велчев факт, че законността не пази страната от престъпления, т.е. ги позволява и следователно - узаконява? А да обърнахте внимание на забележката му, че не се съди по морал, т.е по нечии нравствени възгледи или представи? А на факта, че приказвачите искат прокуратурата да се самосезира от писания в пресата и речи в ефира, но не представят документално основани основания?

Н е п р о т и в о к о н с т и т у ц и о с л о в а т е л с т в у в а й т е!

Та той или е дрогиран,или е пиян,горкия.Никъде в света няма толкова шикалкавещ,престъпно овъртащ,а може би умишленно правещ се на УЛАВ,Прокурор.

С такаваспяща красавица,при тово изцяло червена и назначена по партийному,да покрива золумите на другарите-мародери,н виждам как Б.Борисов ще се справи с корупцията.И в ЕС разбраха ,че задачата на Велчев,пък и на Първанов е да пречат на напредъка на България и прекиване престъпленията на червената мафия,размиване на вината,протакане и укриване на истината.Та как е възможно ,разузнаването,подчи на Първанов,да не знае нищо,толкова години.А тлъсти заплати и премии,получаваха ,нали другари Първанов и Велчев?Или напуснете ,преди народа да ви е изритал,или си хвърлете публично партийните книжки и започнете да работите за България,за да измиите негативното отношение към вас и направите поне нещо добро за страната и народа и.

Аз пък не вярвам на кума на Маргините, на съдружника на Румен Пашата и Маджо, на спящия с 600 000 милиона откраднати от народа.

ЗАЩО ЛИ ХИЧ НЕ МУ ВЯРВАМ НА ТОЯ?!

Иска ми се те да си дават сметка за всичко, което правят, защото, ако сега изнасят сигнали за бившите министри, след време опозицията ще изнася за тях, каза Борис Велчев. Този глав. прок. май ги предупреждава всички да си крадат заедно и според договорката. Всеки като му дойде времето да папка и да не гледа в канченцето на другите. Така де. Нали сме демократична държава.

корупцията понякога е в самото законодателство. Значи престъпления има, но закононарушения няма... С други думи проформа дела ще има, но осъдени няма да има. Велчев, Велчев, толкова си прям! Колко още ценно време ще загубим с тези циркове? Новата българска история е като разказ с предизвестен край... Нихан ще се появи на почивката, която Инджи организира на Мехмет. Оказва се, че след като е блъсната от камиона успява да оживее, но е парализирана. Успява да роди и детето им (като май в последствие се оказва, че това дете не е от Мехмет). Мехмет ще бъде доста объркан от създалата се ситуация - ще се опита да балансира между Нихан с детето и Инджи, но доста безуспешно. Инджи ще разбере за Нихан и детето и ще реши отново да напусне Мехмет. Тръгвайки си от къщата, обаче на баба й ще й стане лошо и ще трябва да останат. Оставайки в къщата ще се сдобрят с Мехмет и дори Инджи ще приеме сина му. Ингин - съдружникът на Инджи, ще я отвлече, най-вероятно с мисълта, че така тя ще бъде негова. Мехмет ще намери Ингин и Инджи, и опитвайки се да я спаси ще бъде прострелян от Ингин. При втория опит от страна на Мехмет да спаси жена си, Инджи ще простреля Ингин, за да спаси живота на Мехмет. Поради тази причини и по-късно ще се озове в затвора, но бързо ще бъде оневинена. Инджи и Мехмет ще имат дъщеричка - Мелек. Всичко ще изглежда ОК докато Мехмет отново не започне да се сближава с Нихан и да оставя Инджи на заден план. Този път Инджи ще вземе детето и ще си тръгне. Разбрал грешката си Мехмет ще започне да се опитва по всевъзможни начини да си върне Инджи, но безуспешно. В последствие ще се разведат и вечерта след развода Мехмет ще кара Инджи с колата към къщата й, и ще катастрофират. Това и ще бъде поводът отново да се съберат, само че този път няма да кажат на никого. Ще отидат заедно на почивка и там ще се оженят за пореден път :) Междувременно Нихан ще се омъжи за някакъв от фирмата на Мехмет и ще се опита да избяга с детето. Мехмет ще й отнеме правата над детето (така предполагам), защото след едно ходене в полицията той ще вземе детето и ще го отведе в къщата(по това време Инджи вече се е върнала в семейната къща). Една сутрин Инджи ще заведе малкия Мехмет при майка му, за да го види и тогава Нихан ще избяга с детето. Съответно Мехмет ще побеснее и хубаво ще се накара на Инджи. Ще пуснат детето за издирване, но преди да успеят да го намерят Нихан ще го доведе в къщата и ще го даде на Инджи. После Мехмет ще премисли цялата ситуация и ще прецени, че е по-добре малкия да остане при майка си, и ще го върне на Нихан. Зетът, на тази дето ще дойде да живее с Мехмет Фикри (за нея zorito е споменала в поста си), ще изпрати двама мъже убият Мехмет - не знам защо. Те ще го наръгат с нож в бъбреците и ще го оставят на улицата. Мехмет ще бъде доста време в кома, като през това време 2 пъти ще бъде на косъм от смъртта. След като се събуди ще трябва да му се присъди бъбрек. Донор ще стане Инджи. Само че след операцията при нея ще има някакви усложнения, защо често ще й се вие свят. И така 13 годин по-късно всички ще са живи и здрави, ще стоят покрай масата до басейна, а Инджи и Мехмет ще очакват второто си дете. :) Копирал съм тази история от друг форум и ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА, че не съм гледал и секунда от въпросния филм, камо ли тези имена да ми говорят нещо. Ха ха...

Колко време да се чака

ИСКАМЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

Велчев е страхливец. Нищо не прави и няма да направи срещу корупцията. Срам за нацията е да има такъв Главен прокурор.

Велчев говори много открито и отговорно. Какво искаме още. На някой им се привижда вендета , може би. Абе, защо се правим постоянно на всезнайковци.Това ни качество постоянно ни пречи на нас българите. Няма ли да си кротнем малко излишната простотия.

А бе к`ви ги говори тоя,щял да вкарва в затвора.Айде бе.

Досега подобно нещо-да се привлече отговорен другар като обвиняем не се е случвало,поради което защо ли не вярвам,че може да се случи!Особенно при този главен прокурор,който не виждам начин да привлече например другаря Гагаузов за безобразията му,или другаря Овчаров,или другаря Р.Петков,или другаря Цонев или другарката Масларова и т.н.?

Не знам защо, но не му вярвам на тоя ...

Чакам най-накрая и Емел Етем да е подсъдима!!!! Просто е наложително, поразровете се и ще се уверите!!!