Борим мръсния въздух със стандарти за въглищата и брикетите

Земеделското министерство има 6 месеца да каже кои дърва могат да се използват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предполагам, че може да се горят дървените дърва! това е тъй поне от триаския период започнал преди 250 000 000 години!

Преди два дни бях на едно тържество в квартално заведение. След 22 часа въздухът вътре можеше да се реже с нож, аз излязох навън за да подишам малко. И въпреки горенето на дърва и брикети, вън от кръчмата МОЖЕШЕ ДА СЕ ДИША. Вътре това беше невъзможно, всички жени пушеха цигара след цигара. Та, ако искате да дишате чист въздух, забранете пушенето навсякъде, включително и по улуците. Офф, забравих, ами акциза от цигарите...

Производството на цигари и тютюневи изделия,да се криминилизира.Защо това не се прави ? Ами защото с тях се реализират огромни печалби ,не само за производители, търговците но и за държавната хазна и то за сметка на здравето на хората.Ужким борбата с тях се води ефективно.Лъжа и измама,всичко е далавера.

Въглища и брикети - добре. Ама кога ще има стандарт за гумите, отработените масла и фурнира, използвани за отопление!?

Дайте нещо по-умно :)

Бунаци забранете горенето на всичко освен пелети в София! Махнете вички складове за дърва на околовръстното и и който нямал пари да се отоплява по друг начин да се пресели на село...там има 10 къщи и да горят ако щат паркет и гуми..не е задълвително да се живее в София!

Аз предлагам на правителството ни, понеже това чудо българинът се оказа учудващо издръжлив и неприлично резистентен и безсмъртен, да опитат този път със зарин или зоман, белким успеят да го довършат! Ако и след това има оцелели българи, направо да пускат атомна бомба на територията...

То не бяха приказки за алтернативно гориво, възобновяеми източници...дъра, бъра и пак опряхме да дървата и въглищата! И после се радват че спрели Южен поток! Абе да ви у ЕвроАтлантите!!

Вече ставаме все повече европейци и си личи. Нашите държавни чиновници все повече се откъсват от реалността и вземат все по тъпи решения.

Това е пълна тъпотия-трябва природен газ ли използване на термалните води на София или безплатна Топлофикация на цяла софия-нищо друг няма да помогне

А газ от къде? Пак ли да дядо Иван опряхме?

Трябва масово да се газифицира както е в цял свят.

Е, а обясни им го де! Прост народ, слаби управници..държавата на дърва и въглища се отоплява!

Не мога да разбера мрънкачите, на които не им пука, че поскъпване на въглищата ще прехвърли клиенти към дървата, а те не са дърва, а дървета. Важно е да не ви мирише, а че страната ще стане пустиня, не?

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА, ЗАСТРЕЛЯЙТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА дкевр И ЧЛЕНОВЕТЕ И - ВЪЗДОХА ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ОТ НОВАТА КОМИСИЯ

Да, подкрепям - първата ефективна крачка е премахването на нискокачествените въглища. Резултатът ще се види и почувства още на другия ден.

Поредната афера на чичко-паричковците, за изтръскване на джобовете на биомасата ...

13 ное 18 Президентът Румен Радев наложи вето на по-високите данъци за старите коли с които се въвежда нов екокомпонент в данъка за колите

Всичко е кьорфишек.Защо ли.Защото уж имат разпореждане да газифицират или топлофицират сградите но ако подадете заявление няма да го сторят ако тръбата не минава пред сградата ви.При нас е на 20 метра и отказват.Е затова ви казвам че парата на парното отива изцяло в свирката.

Стандарта е ясен- дърва и въглища само от нашите фирми !

Обществото трябва да е достатъчно самодисциплиниращо се и само да подава сигнали за нередности. Поне това да почерпим като опит от по-развитите. Когато направя забележка на някой за хвърлен фас или опаковка, вече става и си я взима. Дори се извинява. Има минимален напредък

Някои неща почнаха да ги измислят умно, а за други още се суетят. Да, трябва стандарт и контрол на въглищата и брикетите. Добре се сетиха, че смесите, които се разхвърлят за зимно почиства също дават своя "принос" за запрашеност на въздуха. Но трябва да престанат да лобират за пелетите, че били по-екологични от сухите дърва, защото това просто не е истина.

Затова Ще вдигнем данъка на старите автомобили с Газова Уредба !

Те горят за отопление гуми, пластмаси и парцали, обаче нашите щели стандарти да внедряват. Ми, я кажете какъв ще е стандартът за горените гуми - примерно не по-големи от 16 цола и не по-шиорки от 235 mm? А за парцалите? Да не съдържат над 35% ликра?