Бомби със закъснител ли са язовирите у нас?

В големите язовири трябва да се влагат много пари, категоричен е инж. Куманов, а проф. Кисляков подчерта, че те са в много добро състояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който сече да се посича от кръста!

Малките язовирите у нас когато са били построени от държавата и са били подържани от същата не са били бомба със закъснител. След това с масовата приватизация те са станали бомба със закъснител, поради не подържането им от новите собственици а към другите които са останали държавна собственост държавата е загубила интерес от подържането им даже са загубени регистрите чия собственост са.

Ми махнете язовирите и няма да има проблем. дайте едни милиарди да се направят нови и готово Ало ти къде ловиш риба а в язовира от преди 30 години ли или в нов щото няма такива .

инж. Димитър Куманов... каква спецялност има този господин като инж._? Така написано може да е химик или каквото и да било. С правото на какъв се произнася и какви са му познанията освн риболовни?

За малките язовири Куманов е прав! Щото броят им в страна към края на Хепи Соц-а беше над 3500. Повечето строени на някое подходящо дере по стопански начин, с работницити и механизацията на местното АПК/ТКЗС, и по правило -без документация. Опасявам се, че в масовия случай поддръжката и експлотацията им се е свеждала до празненето им веднъж годишно и слагането на мрежи в края на изпускателя, за да не иде рибата зян. Смао за сведение, през средата на 90-те когато днешното Министерство на земеделието се наричаше МЗГАР, все още се водеше някаква годишна статистика за малките язовири в страната. Имаше и информация и за поредните бракувани няколко десетки от тях годишно. Ако някой не знае как се бракува малък язовир - стената му, която е по принцип е насипна, се разкопава с багер в най-високата си точка. Относно състоянието на големите язовири, г-н професора е прав! Ако не беше, вече щяхме да сме научили и разбрали по трудния и болезнен начин...

За какво са малките язовири -като има дъжд да спира водата. Да има вода за напояване - по селата .Сега какво няма напояване няма насаждения и внасяме зарзават от вън.

Защо никой не си задава въпроса кой и за какво плаща на Куманов?

Куманов - практик, Кисляков - теоретик. На кого ще повярвате? Гласувайте на 11 Юли.

PEYTSCH

Това да го обесняват на службар-министър който е на заплата за 2-3 месеца е безсмислено. Казано му е като на куче „Търси!“ и той търси...

Кисляков,иди и го заяви на хорицата от Мизия - там още личи по фасадите на къщите докъде е била водата преди 7 години .

Река Скът заля първо Бяла слатина. Това след водосбор причинен от обилни валежи. След като заля Бяла слатина, приливната вълна отнесе 2-3 микроязовира преди Мизия! След това всичката тази вода се стовари в гр. Мизия ,защото....!!!!! Коритото на река Скът е променено по времето на соца! Да , коритото на Скът е коригирано на входа на Мизия/ старото корито се вижда на гъгъл мапс/ и това е една от причините реката да залее Мизия. Другата причина е невиждания от години валежи.

Кислятов да бъде уволнен немедлено.

трол