Болниците вече приемат само с пръстов отпечатък

Приемът в болница от 1 ноември вече е изцяло чрез системата за пръстова идентификация. От здравната каса обявиха, че ново отлагане няма да има.

Обратно в новината

Коментари - Болниците вече приемат само с пръстов отпечатък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обичам фантастиката....робокоп идва!

Курът е за всички пациенти и най-вече за нашите родители, който нямат никаква вина за кражбите, но трябва да чакат по 4 часа в тежко състояние заради оня доктор-некадърник с лудия поглед и мръсната гадна тиква, които трябва да са в затвора!

А с куров отпечатък приемат ли?

Ако имаш...

А грамотните дето могат да се подписват и те ли с пръстчето?

Анализирайки данните, достигаме до опорните точки, спуснати от Борисов/Цветанов до националните медиите за задължително изпълнение : 1. Не ни задавайте неудобни въпроси, защото сме прости и можем да се оплетем в обяснения 2. Отразявайте обилно лъжите ни /напр. "Събрали сме 3.7 млрд. от контрабандистите"/ и се върнете към т. 1 3. Плюйте Радев и му задавайте просташки въпроси белким го нервирате 4. Възхвалявайте комунистите-ренегати Дончева и Калфин, защото и ние сме такива 4. Концерт на Слави Трифонов не е имало.

не хване декиш на пръстовия ми отпечатък,ще мога ли да го пъхна в някоя дупка на медицинската сестра.

Значи очаквайте мангасарите да започнат да режат пръсти....

давайте пръстовите отпечатъци и марш гои в белите зандани- каза министър Москов...

това вече е нещо реално и беше крайно време да се сложи някаква спирачка на болничната и лекарската корупция. Но трябва още много работа за да се спре източването на системат аи праите ни.

що не въведоха пръстови отпечатъци при избори. ето тогава би имало смисъл.

Москов, а кога ще започнете да влизате в здравното министерство, чрез сканиране на ретината???...

Бабички, старци, болни изнемощяли хорица на опашка. Или давай пръстов отпечатък или марш вън, няма да те лекуваме. Концлагер, гавра с народеца. Мъка мЪЪЪкааа.....

Болниците приемат само чужденци!

Претрепи соросояд-спаси РОДИНАТА

Москвич, за колко килограма хероин си ни продал на турската държава, а фашистко наркоманско копеле ниедно? В банката като тегля 500000 лева не ми искат отпечатък пръстов, та ти ли ще ми искаш бе, идиот? Къде е съда? Къде е Конституционния съд? Къде са човешките права? Къде са личните данни? Къде е неприкосновенността на личността? Такъв фашизъм нямаше нито през Сталинизма, нито при Живковизма! Нямаше дори и при Хитлер!!!!!

Москов няма нищо общо с яките народни коли москвич. Москов е оцъклен , а не москвич. Освен това се вози с мерцедес и прецаква хората с москвичи.

Да, прав сте, знам го това и абсолютно ви подкрепям. Не искам да обидя прекрасните автомобили с двигател по модел на БМВ. Просто обиждам този соросоид и фашист на тема русофобство, понеже дори и името му е руско. И не какво да е ами на руската столица! Пьотр Москов. Такива фашаги като него, ФСБ трябва много бързо да ги прибира в сибирските колонии с дълъг срок. Статья тоже найдется, даже не одна.... так что срок у него умножиться довольно. Пиздец.

Нали трябваше да се "усвоят" едни пари за проектиране, устройства, софтуер, подръжка ит.н.....

Фашагата Москов от Массквааа в действие. Бойкотирайте този фашизъм, хора! В банката като тегля пари се удостоверявам с лична карта. На ПОС терминал или банкомат с пластикова карта Виза или Маестро, примерно. Тази аутентикация е предостатъчна и сигурна, иначе нямаше да се използва в банковия сектор. А тук едно наркотизирано фашистче щяло да събира пръстови отпечатъци!?!? Това дори и в ЕСЕС го е нямало при Хитлер - фюрерите са си показвали само паспорта на входа на ведомството. Проклет фашист, си ти МосквичОВ!!!!

Каквито и експерти от районната здравна каса дойдат да ме убеждават, пак ще считам, че пръстовият отпечатък е безумие...

Така трябва не може и аз и джагалчо да ползваме, а само аз да плащам. Айде стига.

МОМЕНТЪТ Е ТОЧНО СЕГА ДА ПРЕЦЕНИМ КОГО ИЗБИРАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! РЕФЕРЕНДУМ - ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР! ВСЕКИ ДРУГ - НЕ НА ГЕРБ!

Що? Утре късно ли ще бъде, бре?...

abasador

мисля, че в Пентагона може да влезнеш по-лесно... отколкото в българска болница. Лек ден.

Тези пръстови опечатъци не се основават на закон. Скоро България ще бъде осъдена Европа. Не се съгласявайте на тази манипулация, никой не може да ви откаже болнично лечение. Пълните бездънните гуши на Москов и Шарков. Това е корупционна сделка

Първо ,това че трябва сано пръстов отпечатък,за да се влезе в болница не е вярно.Може да се откаже и да влезеш със саморъчно написано ЕГН.А тази система е направена ,за да печели някой от тия уреди за взимане на пръстов отпечатък.И това е далаверата.Москов не го интересува друго,освен да краде .Понекадърен министър не е имало досега

О Л И Г О Ф Р Е Н..........

МОСКОВ,СЕГА ЩЕ ТИ ПОЯСНЯ НЕЩО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ! АКО СМЯТАШ, ЧЕ С ТОЗИ ШИЗОФРЕНИЧНО МИЛИЦИОНЕРСКИ ПРЪСТОВ ПОДХОД ЩЕ РЕШИШ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ..ДЪЛБОКО АМА ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖЕШ! ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ РЪКОВОДНИТЕ КАДРИ НА БОЛНИЧНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО ВЛИЗАТ В МРЪСНИ ДОГОВОРКИ СЪС ФИРМИТЕ ДОСТАВЧИЦИ НА ЛЕКАРСТВА!ПОРЪЧВАШ ПОВЕЧЕ ЛЕКАРСТВА - ПО-ГОЛЯМ КОМИСИОН! ЕТО Я ЦЯЛАТА СХЕМА: ДИРЕКТОР ИДВА НА ВЛАСТ В СЪОТВЕТНАТА БОЛНИЦА. ЗА ПОСТА СИ ТОЙ Е ПОЕЛ ФИНАНСОВИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ СЪОТВЕТИТЕ ЛИЦА -МИНИСТЪР, ГЛ.СЕКРЕТАР ИЛИ ЗАМ.МИНИСТРИ! В МОМЕНТА МИЗАТА Е ОТ 100000 ДО 500000ЛВ В ЗАВИСИМОСТ ОТ МАЩАБИТЕ НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ! ОБАЧ ЕТОЗИ ЦИРЕЙ ТРЯБВА ДА ИЗБИЕ ТЕЗИ ПАРИ И СЕ ПОЧВА -РЕМОНТИ НА ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ ,ДОСТАВКА НА ЛЕКАРСТВА В НЕНУЖНО ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА, ПРОЕКТИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ КЛИНИЧНИ ИЗПИТАНИЯ, ДОСТАВКА НА НЕНУЖНА АПАРАТУРА ЗА МИЛИОНИ!КОЙ ПЛАЩА ЦЕЛИЯ МАСРАФ -РАЗБИРА СЕ БОЛНИЦАТА, А ПО КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ СЕ ВРЪЩАТ ЕДВА 50% ОТ РАЗХОДИТЕ!ТАКА НАКРАЯ ВСИЧКИТЕ ПО ВЕРИГАТА СА ДОВОЛНИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА УМИРАЩИТЕ ПАЦИЕНТИ!ЗА ТЯХ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА СИ ТРУПА ДЪЛГОВЕ, ЦАРИ КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ И ПИТО, ПЛАТЕНО! ВСИЧКО, КОЕТО ВИ РАЗКАЗВАХ СЕ СЛУЧВА РЕАЛНО В НАЙ ТЕЖКАТА БОЛНИЦА ПО ХЕМАТОЛОГИЯ В СОФИЯ! ОСНОВНИТЕ КРЪВОПИЙЦИ НА БОЛНИТЕ СА ФИРМИТЕ ДОСТАВЧИЦИ, КАТО СОФАРМА АД,ФЬОНИКС,ХИМИМПОРТ АД АКВАХИМ... ... КОИТО ЗАРЕЖДАТ С НЕНУЖНИ КОЛИЧЕСТВА ЩЕ ТИ ДАМ ЕДИН РЕАЛЕН ПРИМЕР: ИЗП ДИРЕКТОР НА СБАЛХЗ ЕАД ПРОФ МИХАЙЛОВ Е ЯРЪК ПРИМЕР НА

Не само пациентите са недоволни, но и лекарите, които разбират, че пръстовият отпечатък няма да излекува системата на капиталистическото здравеопазване, макар че пропускат думата капитализъм. Това е капитализмът в колонията България. Някои, които скачаха и викаха "Кой не скача е червен" какво си въобразяваха?

само така , пак ще крадат, но от пациентите повече

В последните години заради бюрократични спънки хоспитализацията на болния става все по-бавно и по-трудно.Моля това да се има предвид при оценкта на работата в системата.

Това са пълни глупости! Данните се записват само на едно място (в лечебното заведение) и няма никаква насрещна проверка. Пример: Мобилен оператор ви начислява 30 мин. разговор на месец, а Вие на телефона си правите проверка и забелязвате, че телефона е отчел 25 мин. Фактически на данните от мобилният оператор може да се направи насрещна проверка. Ако си представим, че вашият телефон не може да отчита и запазва минутите проведени разговори, то тогава насрещна проверка няма. Та, въпросът е на кого се дадоха толкова пари за разработване и внедряване на система, която няма да върши работата в която ни представят и реално за какво ще служи. Така реализиран този проект може и ще прави единствено събиране на пръстови отпечатъци.

Москов, що не кажеш нещо за това, как проверявате и лекувате мигрантите, бе? По какви пътеки идват парите за това? И защо повечето изобщо не ги преглеждате? РПЦ-то в Харманли е пламнало от краста. Всеки ден от там изчезват хора, които тръгват пре България на някъде... Има ли други заболявания - сигурно, ама от къде да знаеш ти! На тебе не ти пука! А за системата - ми помислете малко - за докторите мошеници (далеч не всички са такива!). Имате нужда от лечение. В болницата идва доктор и ви казва - ОК, ама за да стане бързо и както трябва, с твоя отпечатък - лекарства, лечение, престой и т.н. - ние ще ги впишем, а ти ще ги потвърдиш. Какво ще направите? И още - не ви ли се е случвало, хирург да каже че трябва да избереш екип, защото работи с определени хора (което също е нормално според мен - екипът си е екип)? Плащате ли? Аз платих.

Добрият хирург би трябвало да може да работи добре с различни екипи.

Или ние ще им вземем пръстови отпечатъци, или те на нас.

Скоро може и без покрив да останат хората. Вече всички се следят.

той е най-големия виновник,за това което ни се случва. Ще почнем от него,скоро!

Браво! Най- сетне и дано край на бялата мафия, която не лекуваше хората, а източваше касата безмилостно. А какво да кажем за личните лекари, които на въпроса им "Как сте" възрасните хора веднага започват да споделят , че това или онова ги боли/ а няма как да не те боли когато си над 90/ и те с огромна готовност започват и изписват едни лекарства/ правилно е мн. число/ за да вземат точките от дистрибуторите. А колко пъти като кихнат ги вкарват в болница. Имаш право да откажеш, но има и резервен вариант- "ти си стой с къщи , ние ще те водим тук и ела да те изпишем след 5 дни". Дано сега не продължат да тормозят старите хора да ги вкарват за щяло и нещяло в болници. Същото беше и при малките деца. Родителите отказват да влезат в болница/детето е здраво/, но те го завеждат и изписват за източване на клиничната пътека! Дано се справят. И КАЗВАМ - НЕ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ СА ТОЛКОВА АЛЧНИ! ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ , КОИТО БЕЗРЕЗЕРВНО ПОМАГАТ НА ПАЦИЕНТИТЕ СИ!

Толкова е унизително! В кой век живеем?! Ако това е живот!

Тука само бръмчат само тези дето не се осигуряват.

очно защото се осигурявам ... "бръмча" ... ама ти си толкова глупав, че даже не можеш да разбереш защо е това "бръмчене" ... освен ако не си платен шушлек ...

Аз се осигурявам. Яко, до дупка. Имам и допълнителна здравна застраховка. И да съгласен съм с тази система. Аз още не съм се чекирал, но ще отида в най-скоро време. На мене лично ми писна с моите осигуровки да се хрантутят разни алчни лекари-тарикати и разни пациенти, които винаги някакси ей така малко леко само не са до-осигурени. Солидарност, солидарност, колко да е солидарност. И още три такива системи да внедрят, аз съм за. А разните розовобузести милозливи душици да ходят и те да внасят осигуровки за вечно недоразбралите и вечно безработните. Трябва да си помагаме като общество - да, но все едни помагат и все едни имат нужда от помощ.

И защо считате, че пръстовият отпечатък ще спре хайдутлука. Даже ще стане по-голям. И няма да може да се оспори. Нали по него (пръстовият отпечатък) се "генерира" код. Който има нужда, ще си "купи" кодове и ще си ги ползва както си иска. Иди доказвай, че не си си "бъркал" пръстчето. Доказателството - генерираният преди време код е налице. Има код - има присъствие. Значи си "таковал" и нЕма лабаво...

Само си представете какво ви случва като пациент,или да гледате какво се случва на ваш близък . Отивате в болница за прием или изследване..и вместо да ви обгрижат, ви наказват да висите с часове за чекиране. Ама вес ви боли, ама лошо ви... Няма такъв филм..Москов наказва вас,вас които финансирате здравеопазването в държавата,вас от които си получава заплатата. В това време докторите са си по кабинетите и ви чакат да се чекирате. Аз по не хуманен човек от Москов не знам. Този човек няма право да тормози болни хора,защото е върха нанекадърността и не може да реши въпроса с контрола на болниците. Москов,хората хем плащат,хем ги подлагаш на тормоз! ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!

Започват се промени в здравната система - рев, рев, рев! Започват се промени в Съдебната система - рев, рев, рев! Не се правят никакви промени - рев, рев, рев! Всеки е със самочувствието, че той с лекота може да оправи държавата, нищо, че не може да си плати лизинга на таксито.

То зависи от промените.

Кажете какво бихте направили вие. Ама не "ще спра корупцията" - как точно ще я спрете.

Не си прав! Избрали сме ги да правят промени в полза на страната и народа! Досега нищо такова не се случва! Промените са единствено в удовлетворение на техния джоб! Дори за сметка на народ и страна! Затова е ревът!

Че вие дадохте ли шанс нещо да се случи?! От вчера работи тази система - още нищо не знаете за резултатите от нея! Ако са лоши - ОК! Ама откъде ги знаете сега?

колко сме обидени, как само ни третират. Ама децата на всички видни комуняги без изключение са в САЩ - на Боковата също - може и да са станали американски граждани. Та не се обижда ама никой когато го събличат и събуват по чорапи на летищата, а сега - лелей унизително.

А на сегашните "комуняги" къде са децата? Не живеят ли те в"комунизъм"?

Хатакистиииии, я кажете сега, ще искате ли оставката на Д-р Москов! Ха ха ха ха!

Прави са от министерството да искат да ограничат в макс. степен източването на касата от разни доктори, представящи информация за мними пациенти и фиктивни услуги. Но, този пръстов отпечатък само усложнява системата. На този пръстов отпечатък същите доктори могат да припишат какви ли не лечения и прегледи и пак да източват касата по стария си начин. Кой ще докаже на 100%, че такива лечения и прегледи действително са били извършени?

... пълна простотия и лудост на последните гении ...

Първата жертва на тези нова система е Москов. От този по-голям мошеник в здравната система няма!

сега ще стане другото пак, ще се искат пари на ръка от всеки пациент, просто корупцията ще се увеличи, освен това ще има фиктивни пациенти на които ще се плаща за да си дават отпечатъците и така пак ще източват здравната каса....трябва да има едно централизирано даване на отпечатъците нао едно място но как да стане това???

Почти сигурно е, че това беше просто предлог да съберат отпечатъци от населението. Изобщо не виждам как това ще предотврати злоупотребите. Като че ли те не могат да стават със съучастието на фиктивни пациенти...

"..предлог да съберат отпечатъци от населението.." Ами, като си вадиш паспорт, в МВР си даваш пръстовите отпечатъци.Не знам някой да се е отказал от паспорта си , заради това!

За първи път чувам такова нещо. Аз имам лична карта, а не съм давал отпечатъци никъде!

москов, свиньо докторова менгелеева, ти не си ли се клел в конституцията, бе, неграмотнико. административен акт от най-висока степен е личната карта. какви пръсти, бе, какви шомполи в задника, ако си бил в казармата, ще разбереш, хомосексуалисте. кажи, или питай шефа си мутрата проста и неграмотна, най-тъпоумний измежду премиерите в галактиката и всички млечни пътища, с един отпечатък колко насрани мангусти, незнаещи що е то данък, такса, сметка или труд, ще бъдат прегледани по клинична пътека. кажи, подлого, знам, че можеш, ибрико продажен и некадърен. все си мисля, че има някакъв таен план тиквониус приматус да изгуби изборите, или да пробва колко малоумен и оскотял е суверенът. приятен ден.

Педерасче гърчаво, личната карта има данни които могат и да се ксерографират, а и самата ЛК да се използва без човек да има там. В случая трябва на човек да му отрежат палеца или да хакнат системата, което никак няма да е лесно. А броя на мангустите с палец няма да се промени, защото не са здравноосигурени. Не знаеш ли боклуко нещастен гърчав, че мангустите ходят само в спешните помощи. 10 негъра да ти го начукат, амбриаж нещастен.

изключително прост, неграмотен, злобен и комплексиран. избърши плюнките и действай пак, подлого. типичен избирател на гербавите. кофти мат'риял, прав е кауна, примат-илитератът.

Чоко, тази работа не я разбираш, не се напъвай! Виж там с ругатните и псувните ако можеш да си изкараш хляба, иначе си жив умрял!

Здравният министър Петър Москов определи системата за пръстова идентификация като "внезапна смърт за всеки един мошеник в системата"... === Това са приказки от човек, който е положил Хипократова клетва?! Какво става със спешните случаи при тази система? Какво става с хората, които имат международна здравна осигуровка и не живеят постоянно в България? И на тях ли ще им вземат отпечатъци? Къде? Как? Директно на границата ли? В каква държава изобщо живеем?

Пак някакъв умник се изхожда. Абе кретенче не разбра ли, че става въпрос за клиничните пътеки. Спешната помощ си остава спешна, въпреки че не пречи пациента и в тоя случай да докаже кой е. Чужденците имат зелени карти и с тях ползват медицински услуги. ТЕ кретенче не са към НОИ.

ад..Верно ли е това бургазлии? Хора дошли за операция на гладно и не пили вода..според предписанията припадали на регистратурата от чакането с часове.Москов е за съд!

Не е верно

Убиват ни соросоиди политически слуги на чужди господари. Тровят ни с ГМО, затриват българското. Внасят талибани, защото бащите ни били менте и от никъде, които талибани утре ще затрият децата ни. Ако се противим, НПО-тата заплашват и съдят. Подменят историята, робството стана владичество, турците османци, а живота под ислямски ярем бил толерантно съжителство. Единствената приятелска и братска страна направиха върл враг. Утре ще узаконят еднополовия разврат. Убиват ни. Подменят стойностното с лъжа, живота с отрова. Срам ме е. Безпомощен съм. Дано дедите ни простят че изпуснахме и загубихме Родината. Българино, събуди се!!!!!! Подкрепете> ВМРО,АТАКА,НФСБ или България УМИРА!!! Дерзайте БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

Ужас, в какъв ад живееш. Как спиш изобщо нощем. Може Сорос да е под кревата. С уважение, Рептилите и илюминатите

Все смятам, че бойковите министри ще свършат в държавна институция или в затвора, или в психиатрия.

А чужденците, които се осигуряват в ЕС и имат международна здравна карта и те ли като постъпят в болница ще дават отпечатък???