Пускат неизлекувани психично болни и наркомани

С 25-30 на сто е намален бюджетът на 12-те психиатрични болници в страната за 2009 г. Общото задължение на тези болници, разполагащи с 3000 легла, към доставчици на медикаменти и храни до 31 юли т. г. е 1 800 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Пускат неизлекувани психично болни и наркомани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възхищавам се на хората,които лекуват и се грижат за психично болните,виждам колко им е трудно не само с тях,но и близките на болните,които също се превръщат донякъде в техен проблем,защото наистина баланса за комфорт от медикаменти и психоклимат е много труден. Много съм благодарна на целия персонал от Дневен център-УЛ.Екзарх Йосив"-изкл. попощ за болния и близките, на персонала от б-ца " Нови Искър.Ако не са всички те-блиските няма как да ходим на работа и съотв да осигурим помощта си нъм болните.

Това са абсолютни глупости. Медийно изцепване - ако може държавата да даде пак пари. Първо, всеки психиатър знае, че излекуван шизофреник и наркоман няма и второ, всички тия, дето плача, са направили огромни пари от клиничните проучвания, които текат полулегално в клиниките им. Затова по-добре да си траят! Най-важното е да се обясни на лекарите психиатри в провинцията че безработните не са психично болни или наркомани. А да се опитат да погледнат на менталните заболявания от социологична гледан точка, а именно, че с няколко Шопинг терапии и балнеолечение повече от 88% от абонатите на психодиапансерите в България ще са 100% адекватни и трудоспособни българи! 21 век. Държава, в която селяните орат с магарета и сеят на ръка, лудите по улиците, армия почти няма, няма полиция, няма образование, няма здравеопазване, няма правосъдие, няма пари, няма производство, няма наука, няма нищо свястно, но има тотална цензура в медиите, корупция, престъпност, повсеместна бедност, изключени радиатори, гадости всякакви, опити за етническо напрежение всеки ден - и това в страна-член на ЕС и НАТО! Коментари? Какво означава намаляват бюджета, нямаше ли някакъв процент от акцизите на алкохолните напитки, който по закон трябва да отива там? Какво става с тези пари не би трябвало да може да се използуват за други цели?! Правителството да осигури пари за лечението на тези хора. Не е правилно да се пускат по улиците, защото много невинни хора могат да пострадат от наркоманите и шизофрениците. Затова как се грижим за болните и слабите, личи доколко сме човечни като нация. Неизлекуваните психично болни са опасни за себе си и за обществото. Месеците октомври, ноември са месеци, в които депресиите се изявяват с особена сила. Престъпно е да няма пари за хора с тежка депресия, за алкохолици с тежка зависимост и за наркомани. Това са болни, нуждаещи се спешно от лечение и могат да се съпоставят с онкоболните. Престъпление е лишаването им от стационарно и адекватно лечение. Само да припомня, че някой луд ако извърши престъпление, редно е отговорността да носи лекуващият му лекар или лекарят, който го е изписал от лудницата. А тези стига са се оплаквали! Ако знаете, на какви екскурзии ходят за сметка на тези фармацевтични фирми, заради това, че им купуват лекарствата - Малдивски острови, Тайланд, Мароко и др... БИ БИЛО ДОБРЕ ДА ГИ ПУСНАТ ОРГАНИЗИРАНО В ПАРЛАМЕНТА, ЗА ДА СЕ ВИДЯТ ВЗАИМНИТЕ РЕАКЦИИ! ПСИХОБОЛНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ .ТЕ СА ПОДОБИЕ НА СЪВЕТСКИТЕ ПСИХУШКИ В КОИТО МНОГО ИНАКОМИСЛЕЩИ БЯХА УНИЩОЖЕНИ. В БЪЛГАРИЯ ПСИХИАТРИТЕ ИЗКАРВАТ ЛУДИТЕ НОРМАЛНИ , А НОРМАЛНИТЕ ЛУДИ - ТОВА ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДНЕС. ТАКА Е, КАТО НЯМА ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ ЧРЕЗ ТИЯ БОЛНИ, А ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ И КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ НЯМА ДОСТАТЪЧНО В ТИЯ ЗАВЕДЕНИЯ, А ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ОСКЪДНИ И СМЕШНИ

А затворниците кога ще пуснат?

ЩОМ НЯМА МЕСТА ЗА ТЕЗИ ХОРА В БОЛНИЦИТЕ, НАСТАНЕТЕ ГИ В ПАРЛАМЕНТА .

Abe vie ot zdraveopazvaneto: PESTITE PARI LI? AMA ZASCHTO MALKO NE SE RAZMISLETE-KAKVO SCHTE PRICHINJAT TIJA HORA NA OKOLNITE SI!? ILI T O C H N O tova ste VECHE napravili!? Lele... TRJABVALO VSICHKI DA SI PODADETE OSTAVKATA!!! Skoro schte zapochnat novite uzasi!!TOGAVA VSICHKO SCHTE VI IZLEZNE MNOGO PO-SKAPO!!!

Какво означава намаляват бюджета, нямаше ли някакъв процент от акцизите на алкохолните напитки, който по закон трябва да отива там? Какво става с тези пари не би трябвало да може да се използват за други цели.

БИ БИЛО ДОБРЕ ДА ГИ ПУСНАТ ОРГАНИЗИРАНО В ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА СЕ ВИДЯТ ВЗАЙМНИТЕ РЕАКЦИИ!

AMI TO MAI VSICHKI SME LUDI...ZA DA PODALGAVAME DA GIVEEM V TAZI DURGAVA...

ПСИХОБОЛНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ .ТЕ СА ПОДОБИЕ НА СЪВЕТСКИТЕ ПСИХУШКИ В КОИТО МНОГО ИНАКОМИСЛЕЩИ БЯХА УНИЩОЖЕНИ . В БЪЛГАРИЯ ПСИХИАТРИТЕ ИЗКАРВАТ ЛУДИТЕ НОРМАЛНИ , А НОРМАЛНИТЕ ЛУДИ -ТОВА ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДНЕС .

След това пуснете и затворниците ,защото няма пари и дано някой успее да утрепе я някой депутат , я някой министър .

Те па и тея как ги лекуват... от ненормални ги правят на още по-ненормални. Да им серем и на лекуването...

Най после са ги поснали сред свои . БРАВО. Идеален повод да си тествам оптиката на пушката.

Олелеле ,ARKAN дето пише в дира са го пуснали. Аркане, ша черпиш :)

Не мога да разбера само, как си поделят кинтите та чак не им стигали....Говорим за едни милиони...

вече има доста изпуснати и без това

ми налди ББ щял да прави пакк избори подготвя се човекът....())))))

Правителството да осигури пари за лечението на тези хора.Не е правилно да се пускат по улиците,защото много невинни хора могат да пострадат от наркоманите и шизофрениците.Депрес по скопо се самоунищожават.Затов как се грижим за болните и слабите личи доколко сме човечни като нация.

Абе хора, та за тях е най-важно да се социализират. Представете си колко добре ще се чувстват сред единомислещи. А сега сериозно: В днешно време да се движиш без пистолет е просто самоубииство. Никога не позволявайте зад гърба Ви да се приближи човек. Първо стреляйте, после питайте. Във всяка кола срещу Вас има психопат, който е решил да Ви убие ( ако се разминете безопасно то значи се е смилил ). Това са някой основни мерки който не гарантират вашия живот но са полезни.

ДО НЕ Е НОВОСТ - КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ИЛИ -ГУЗЕ НЕГОНЕН БЯГА . А СЕГА МОЖЕШ ЛИ ДА СЕ ПОЗНАЕШ ....

Няма никакъв хаос. Всичко е точно и се дирижира от някои центрове извън страната с помощта на техните местни лакеи, които българското население постоянно избира и преизбира. Както беше известно още от началото на деветдесетте години, планът е да останем на тази територия около 5 милиона. Това означава, че остават оше към милион и половина за прогонване или икономическо унищожение. Ликуйте, глупаци!

Един такъв недоизлекуван беше днес на гости на Ц.Ризова в На четири очи.

Очаквайте бум на нови партии и кандидати за всякакви държавни постове!

лекувайте ги и те са хора и добри,болни са защото не възприемат живота такъв каквто е .Лекувайте за да могат да бъдат нормални и работят,осибено дипресираните и болните от щизофрения,никой не знае касво ще му поднесе живота

ами тоз Станишката и кръжеца муу там що не ги лекуват де ами са ги пуснали да обикалят страната като лунатици

Te ne drugite izbori mai samo narkomani i ludi ako glasuvat za vas nikoi drug,vie ot rano si tursite alditoria

Моля, моля - чукай на дърво да не стига. А ако се смяташ за застрахована - по вероятно е да си от тези които системно благовидно психически тормозят околните

Г Борисов, не допускайте теэи болни да бъдат иэхвърляни на улицата, след което пак ще бъдат върнати след неэнайни прояви ,които ще платят ,хората които ви подкрепят и днес,спрете това беэумие.

Нали някога у нас беше казано: Днес у нас свестните смятат за луди Сума ти есета и литературно интерпретативни съчинения писахме, а сега го изтъкват като нередност.

А знаете ли колко пари се наливат за заплати на джипитата? А НЕОТЧЕТНАТА такса от 2,50 лв., която ако се пресметне за двадесет пациенти дневно, а? ДДС-то плаща ли се? Амми!!! Работят ЯКО в областта на сивата икономика, несанкционирани от НИКОГОООО, А от БЕДНИЯ данъкоплатец ще вземат последния грош за плащане на здравни осигуровки. И всеки неплащащ е потенциален престъпник. А нима тези лекари, които не плащат ДДС върху пациентската такса, която вземат, са два пъти по-големи лакоми ПРЕСТЪПНИЦИ, които нито ЗАТВОР, нито ПСИХИАТЕИЯ ги лови!

В психиатрични болници са едни от малкото места в БГ където има нормални хора. Те не издържат на лудницата отвънка и за това отиват в психиатрията да се скрият от мизерията на цялото ни общество...

Бате Бойко, не пускай лудите!Заразно е!

.... ne iskam da ziveia tuk...izpratete me v drug po naprednal psixodispanser , molia....

Свит бюджет за здравеопазване с 23,43 % ,почти с една четвърт.В същото време се раздават премии в размер на една заплата в министерство.Срам и позор за както е написано в увода на статията СРАНАТА България.

те от 20 години са в парламента......

ti mai sa6to si izperkal moi 6to negi prebere6 v vas a 6te gi pra6ta6 po 4ernomorskite hoteli PIDER takaf

ne e viarno che tova e kapitalizma.Vuv vsichki durjavi se polagat griji za takiva hora.Taka se otchita razcveta na edna nacia kogato se polagat griji za hora v losho polojenie.Pri nas e mizeria i zatova e taka i narodopsihologiata ni e takava che niamame mnogo sustradanie kum takiva hora.Nie vse si mislim che te sa si vinovni da sa stignali do tam.Loshoto e che edin put kato se pusnat po ulicite niama nito kakvo da rabotiat nito kude da jiveiat.Shte sa pricel na agresia u horata koito ne razbirat che tova sa bolni hora.Gadni skapani politici.Kak niama edin chovek da misli

Нали са малко лудите, че и още ще пуснат...

Неизлекуваните психично болни са опасни за себе си и за обществото.Месеците октомври,ноември са месеци,в които депресиите се изявяват с особена сила.Престъпно е да няма пари за хора с тежка депресия ,за алкохолици с тежка зависимост и за наркомани.това са болни,нуждаещи се спешно от лечение и могат да се съпоставят с онкоболните.Престъпл е лишаването им от стационарно и адекватно лечение.

Само да припомня,че някой луд ако извърши престъпление редно е отговорността да носи лекуващия му лекар или лекаря,който го е изписал от лудницата.А тези стига са се оплаквали,ако знаете на какви екскурзии ходят за сметка на тези фармацевтични фирми, заради това че им купуват лекарствата-Малдивск острови,Тайланд, Марокои др.

лудите са между нас .... пазетесе от свои.

Идва ново попълнение за т.н. герб - пускат неизлекувани психично болни и наркомани.

vsichki poludiavame v tazi skapana darjava a za klinikite tam se otchita samo deinost i pribirat parite

Тва не са кучета, никви грижи за тях...

apeliram pravitelstvoto molia ne obra6taite grab na tezi bolni hora.

бюджетът на 12-те психиатрични болници в СРАНАТА(????) за 2009 г.

Някой трябва да поеме отговорност за поведението на тези индивиди at large.

Кризата си е криза,но точно в тези условия да крадеш е 2 пъти по-тежко престъпление!Все още не сме чули нищо за това ,бившият министерски съвет ще бъде ли даден на съд за огромните злоупотреби,в резултат на което тазгодишния бюджет е свит драстично!

Знаеше се отдавна. Достатъчно беше да се видят разните Оговци, дедо Йоцовци, Павки, Социта, Аврори, КрИмени и др. подобни във форума!

никой не ви е отключил болестите, никой не ви кара да посягате към наркотиците.Болни има в целия свят, не само тука.Има частни заведения за болни и никой не е длъжен да ви издъържа и гледа безплатно болните.вместо в чата на работа за да не полудеете и вие.