Болница с апел към син, който отказва да прибере майка си

Медицинските екипи правят всичко възможно пациентката да се чувства добре, но е необходимо нейните близки да проявят отговорност и човечност, призоваха от лечебното заведение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте имената на сина

Мизерията в българиа води до това

Нищо не го оправдава, няма пари глупости това е управдание. Трудно е да разбирам но това е наш дълг. Прост пример циганин в старчески дом имали. Направете си заключение.

Нехранимайко.

Не им познаваме отношенията за да коментираме. Има майки които си струва сърцето си да дадеш, има други които е по добре да не са те раждали. Въпроса е защо върастните хора са в положението да се налага някой да се грижи за тях, а няма опеделени институции които да поемат това. Ами ако нямаше син... ами ако е изчезнал и просто го няма - тогава какво? Сигурно ще кажат че пенсията е малка и не стига за издръжка в социална институция. Ами направете ги по големи. Тези хора са работили цял живот а сега нямат даже пари за погребение.

Ами болницата да настанява майката в хоспис и синът й да плаща по 1000-2000 лв месечно Това е начинът Това са " институциите" Без пари , вика народът, мама на тате не дава

Тоя нищо не го оправдава!

Ми той не е виновен, че да има нужда от оправдание, глупчо!

Я да прибира майка си, неблагодарникът.

А защо при такива ситуации не се настаняват в старчески домове??? Може синът да няма възможности за глевдането и ама веднага го удряте на човечност без да се замисляте че може би у вас няма човечност след като искате да я пратите там където може би нямат възможност за необходимите грижи по нея.

Синът трябва са подпише за настаняване в " старчески дом", а този се е покрил Болницата трябва да га осъди

Какъв човек си ти иване ? Ти имаш синовен дълг към Майка си,каквото и да е. И животните даже си помагат,но ти си хомо сапиенс. Но всичко се връща, и този иван ще получи същото на края на живота си. Гарантирано.

Ми не - нищо не се връща! На този свят единственото гарантирано нещо е смъртта!

Що да има Иван дълг, бе? Да не я е карал да го ражда и отглежда? Кой знае дали изобщо е била добра майка, или го е тормозила!

Едно време като е нямало пенсионна система, всеки е живеел старините си при поколението което е възпитал. И ако е възпитал негодници, не е живеел добре и тов се е считало за заслужена съдба.

Едно време не е имало осигурителни системи, на които да плащаш цял живот. Затова хората са разчитали единствено на близките си. Но и сега нищо, че си плащал осигуровки на държавата цял живот - пак си принуден да разчиташ само на близките си.

Че кой те осигурява да лежиш в болница 5-6 години Бабата стабилизирана Някои хора по 10 години са на легло сред инсулт Кога са лежали в болница по 10 години Ами те неврологиите са с по 20 легла. Ако хората не си вземат родителите от там, за 15 дни ще се напълнят всички болници и ще се приключи приемът на инсулти за 10 години напред

Да, наричало се е "родово-общинен строй" и е бил характерен именно за едновремешните общества от времето на феодализма.

Може да няма възможност да я гледа , лекува, да и осигури храна, лекарства и грижи, гледачка или дом, и да е решил,че в болницата ще е по-добре за нея.

Сега като си я вземе да я къпе със студена вода за да се закали бабата и да пребори инсулта!

И да проветрява по-често казаха по телевизията, че вирусът на грипа не му било добре на студа!

Ами,изписват,няма проблем,но знаете ли колко струват лекарствата след това!!!!!!Да всеки трябва да се грижи за родители те си!!!!Може би това спира този човек-парите.И не се казва цялата истина защо не я прибира!!!!!На запад има специални домове с редовна грижа и контрол за прием на лекарствата!!!!!Трудно се гледат хора с алцхаймер,деменция......тряба помощ от държавата!!!!!За това тези хора са плащали и работили години наред!!!!!!

Откъде е ясно, че точно тези хора са плащали " години таред"?

Болниците масово изписват недолекувани пациенти защото е свършила кл. пътека. А как се гледа болен в къщи който има нужда от постоянни медицински грижи..

Точно па лекарите, дето без да им мигне окото, крадат здравни осигуровки, седнали да дават акъл за човечност и отговорност! И откъде знаят, че го е отгледала, че бил длъжен да ѝ осигурява синовна грижа? Моята майка беше алкохоличка и отвратителен човек, махнах се от къщи веднага щом пораснах достатъчно да мога да се издържам и даже не знам дали е жива! Ако утре ме издирят да ми кажат, че е умряла и било мой "синовен дълг" да я прибирам, въобще нямам намерение да се занимавам - да я правят каквото искат! Седнали да се правят на големи морални авторитети, че да си измият ръцете от бабата! Да апелират към държавата да има домове за стари хора, не да връщат родово-общинния строй!

С една дума си един " нехранимайко".

Поредния годеж/ сватба и пореден развод нще има на тази помияр!Обиколи всичко елитни и безмозъчни компаньонки!На БГ кел;еши да не им се да ва малко повече пари, защото се замозабравят!

Проблема е във възпитанието, парите и дефицита на държавни старчески домове и санаториуми. За частно като не можеш да плащаш... Но пак не е редно така да я зарязва!

Държавата ни е капитулирала от към ценности. И от към други неща е капитулирала, но това е по темата на статията.

Наведеш се - камък. Изправиш се - вятър. Обърнеш се - циганин.... накратко новините от последните три дни.

Проблемът е, че няма болници за долекуване в България. И съответните клиничени пътеки, по които да се плаща на медицински персонал за тази дейност. И политиката здравеопазва "творческите си колективи", а не пациентите.

няма удачен дом за стари хора за 200-300 лв. има смърт

Нека по този въпрос да не се пънат някои и да разправят, че това само у нас можело да се случи. съответно българите какви сме боклуци. Някои вече и намърдаха любимото си за в такива случаи "Булгаристан". Много от нещата, за които се самобичуваме и самоунижаваме се случват по цял свят. Тя глупостта по хората ходи и граници не познава. А относно тази жена... наистина ще е по добре социалните да поемат грижа за нея. Определено ще се грижат по добре за нея, отколкото такъв син. А тя на себе си да се сърди, тя го е отгледала и възпитала. Нали знаете приказката за крушата къде падала.

А, българите са си боклуци, спор няма. Това, че такива неща се случвали и не само у нас, не променя нещата.

това е бг патриот , ще влезе в ледена река пиян, но няма да вземе майка си

Някога, като остарее, на този може да му се случи същото.

Първо не е ясно дали жената е оздравяла.Всичко могат да кажат от болницата.От личен опит споделям,че преди пет години ни върнаха болната майка,която и така не можа да дойде в съзнание един месец, след който почина.В домашни условия не може да се гледа болен човек,още повече след инсулт.Не оправдавам роднините,но подробности никой не ти дава.Това са общи изказвания.

Напълно ми е ясно, как се гледа човек след инсулт, защото в къщи гледахме болната ми, парализирана баба.От инсулта беше загубила и разсъдък, и бели правеше ... Живот, така е било писано.Не казвам, че е лесно или че не се нарушава ритъма на цялото семейство, но се организирахме и през ум не ни е минало да я натрапим в някоя болница, където не е желана.И това не е геройство, а най-нормално отношение към близък човек, който също е давал от себе си, за да ни има.

А дали в този случай не е по-добре да се потърсят социалните служби и жената да бъде настанена в удачен дом за стари хора?След като се налага, син и роднини чрез медиите да бъдат призовавани да изпълнят най-човешкия си дълг към родител, дори и от срам тоя син на прибере майка си, дали ще я гледа?Или по-скоро ще я захвърли в някоя стая на студено и гладуваща?В името на достойния живот и сигурността на жената, според мен е по-добре да се намесят социалните и да я устроят.

Може човекът да се е уморил да изпълнява дълга си към родителите! В някой случаи хората живеят след инсулт десет и повече години, като в комбинация с диабет отказват един след друг органите на болния и е страшно ...

Поинтересувай се кой трябва да подпише съгласие за " настаняване" в стармески дом. Бабата има права. Наслидниците и те имат права Колко продължават делата за отнемане правото на роднините да рещават къде ще отиде болната след изписването? Болницата явно е в процедура за настаняване в дом, щом публичто го кани да се погрижи за жената. Лекарите нямат право да те настаняват в разни домове, ако имаш близки

Сега веднага ще наскачат булгаристанските свине да обясняват в хор че това са цигани. По-важното е да имаме Ф-16 от времето на Кенеди, за да може шкембе войводата и прасетата от свинефермата герб да имат още малко откраднати пари ит булгаристанската мърша и за нейна сметка.

Ей , жалко човече си коко , много жалко ! В случаят иде реч за "признателна синовна обич" която по принцип е неполитизирана и нямаща нищо общо с разни фърколети !

Ти че си мърша, мърша си. Само не става ясно, от кой горд етнос си - циганин, турчин, евреин...

....... или руснак.

Явно си пор, но граф.