Пресмятаме в интернет предварително пенсията си, изплащат болничните по-бързо

Изчисляване на прогнозен индивидуален коефициент и прогнозен размер на пенсията е новата електронна услуга, която от сряда ще бъде достъпна чрез сайта на Националния осигурителен институт. От януари болничните ще се изплащат по-рано и преди 15-о число на месеца, предвиждат промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО).

Обратно в новината

Коментари - Пресмятаме в интернет предварително пенсията си, изплащат болничните по-бързо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kak moga da izchislq koga I kak shte SE pensoniram

Дайте тази страница де ! Ще стане като страницата за Свитетелство за съдимост-онлайн...Тука има-тука нема. А адвокатката ми твърди че такова нещо няма...

Значи ние ще се изтрепваме да ходим до 15- то число и то по - скоро от 5-15 то число / защото хората които боледуват до края на месеца го носоят в началото на следващия, а НОИ ще си клатят краката след 15. Що за малоумия ?

Каквото и да смятаме, сметките ще излязат криви, защото през 80-те години ( а навярно и прз 70-те) един набор беше от около 140-150 хиляди човека. Сегашните набори са от по 65-70 хиляди човека и то преобладаващо ромчета, които не знам как ще се впишат в Българския трудов пазар и във внасянето на осигуровки. След 20 години постъпленията от осигуровки за набори от по 140-150 хиляди човека ще идват от набори от по 60-70 хиляди хиляди. Държавни предприятия или природни ресурси за продаване ( както е Русия) нямаме. Откъде тогава да дойдат постъпленията за прилични пенсии и в какъв размер ще са те?

То лесно можем да си сметнем пенсията в левчета и без Интернет, но дали ще можем да пресметнем ТОГАВА - в момента, в който ще я вземаме, един хляб колко ще струва?!

даъте саъта човеци,кадето можем да видим това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как така няма пари за пенсионерите? От този фонд продължава да се плащат пенсии на лица,за който не са правени осигуровки/държавата да си ги осигурява и да й плаща,те също са заслужили /.Без това работим по 63-65 години и живеем средно по 64 години!Срамота е след като до 1989 г. парите бяха изядени,за 23 години да има дефицит...

Уви, дефицит има, защото няма откъде държавата да го подпълни. До 1992-94г. държавните предприятия къде успешно, къде мизерно вкарваха по нещо в бюджета и реалните приходи на държавата идваха от там. През последните 20 години всичко се съсипа. Ако чакаме на постъпления от платени социални осигуровки - слаба работа. Големия проблем на държавата не е неплащането на осигуровки, а безработицата. Статистиките отчитат някаква безработица, която впрочем не е никак ниска, но не отчитат заминалите в чужбина. Някой от повече от 15 години плащат осигуровките си в други държави. Е от де пари за пенсии?

Ние си знаем пенсията и си я бяхме изчислили преди да се пенсионираме. Кога щени дадете това ,което сме заработили ЧЕСТНО???

Някой управник казва, - двама работещи хранят един пенсионер!?!? Така, кой от всички специалисти от 1990г, насам, може да ми обясни - КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД??????????Пък тогава да казват, -кой храни пенсионерите!!!!!!!

А има ли лупа в сайта...че нещо много малка тая пенсия, не мога да я видя!

ние докато се пенсионираме 50 процента от населението ще са цигани, те ли ще ни плащат пенсии?

А графа "прогнозирани кражби и умишлени фалити от бъдещи комунета" има ли в тези сметки?

Престъпление е да караш някого да си избира 3 години от заплащането, което е получавал преди 1996 г. От тогава минали 16 години и още три назад - общо 19 години. Годините на нечувана инфлация в Бг, да определят живота на бъдещ пенсионер. Когато държавната собственост беше разпродадена за по 1 лев. Защо не се върнат към 1965 г. - тогава заплатата е била към 59 лв. Това ще е още по - добро за НОИ. Четох, че в социалните държави, последните няколко години определят пенсията, а във Франция - последните 6 месеца. В другите държави Господ определя кой кога да напусне белия свят, в Бг - НОИ!

всички социални придобивки орезаха гадовете, пак ги изберете оффци

Защо няма пари за коледни добавки за пенсионерите? - защото в България се плащат милиони за безсмислени информационни системи, от които никой няма нужда. Достатъчно е като отидеш в НОИ да могат да ти дадат компетентна консултация. Ако отидеш там и ти предстои да се пенсионираш - те освен да те нахокат, че искаш да се пенсионираш - друго не могат. Ако не ти достига стаж 1-2-3 години, трябва да можеш да се пенсионираш с 80 или 90 % пенсия, както е навсякъде в Европа, не да те карат да купуваш стаж. Изедници!

Да дадеш пари за инфраструктура значи да дадеш шанс на децата да живеят по-добре. Пенсиите никога няма да стигат.

Интересно мнение, досега децата нямаха ли шанс да растат , ти как порасна или още не си......

ОБЕЩАВАМ 1000ЛВ ПЕНСИЯ АКО МЕ НАПРАВИТЕ МИНИСТЪР НА НОИ

Аз си знам колко - жалка сума. Срещу 950 лева, които внасям в бюджета всеки месец.

Внасяте 950 лева осигуровки всеки месец..? ..това за колко души?

няма как да са 950 осигуровките са до 2000 лв

Всичко е розово ,НО от къде ще има пари за пенсии??? Кой и къде ще работи за са де осигурява та да има за пенсии ???? Дрън,дрън...

Хубаво е, че ще се изчисляват пенсиите по този начин, но няма ли да направят и списък с разходите на един пенсионер???? Баща ми цял живот е учител. Чудна пенсия ще вземе. Вчера му излезе решението - 263лв!!!! Чудя се детето ли да гледам, родителите ли, себе си ли?? Важното е, че ми удържат 25%, та да има и за другите социално слаби и ненаяли се!!!!!

НАЛИ ЩЯХА ДА НАКАРАТ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ АВТОМАТИЧНО ДА ИЗДАВАТ БОЛНИЧНИТЕ И ТЕ ДА ОТИВАТ ДИРЕКТНО В НОИ А НА РАБОТОДАТЕЛЯ ДА СЕ ДАВА САМО НЯКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЧЕ Е В БОЛНИЧНИ СЕГА ЕДИН СЧЕТОВОДИТЕЛ МОЖЕ ДА УЗНАЕ ОТ КАКВО Е БОЛИН ЕДИН РАБОТНИК А ТОВА МИСЛЯ ЧЕ Е ТАЙНА И СА ЛИЧНИ ДАННИ НАЛИ ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И КАК ТАКА ЩЕ ТИ ЗНАЯТ ОТ КАКВО БОЛЕДУВАШ А АКО БЕШЕ КАКТО ГО ГОВОРЕХА ЧЕ БОЛНИЧНИЯ ДЕРЕКТНО ОТ БОЛНИЦАТА ИЛИ ИЛИЧНИЯ ЛЕКАР ОТИВА КЪМ НОИ И НОИ ВЕДНАГА ЩЕ ИЗПЛАЩА

Вместо да ни баламосвате с тази "придобивка" отговорете на пенсионерите защо вече 4 години не давате коледни добавки за всички пенсионери.С умиление си спомням,че по време на правителството на злодея Иван Костов това беше традиция ...

Защо си мислите, че някой е длъжен да ви дава добавки? Те са по възможност, не задължителни.

А когато някой ни взема горници ( било с увеличение на данъци и осигуровки о най- различни схеми) било просто с държавни такси, защо си мисли че ние има безкрайно много накъде да отстъпваме и все да даваме?

размерът на пенсията на набор 1954,54,57,58г е еквивалентен на социалната помощ, която получават циганите с тази разлика, че ние имаме по 40 г. труов стаж, а те - нищо, аз не мога а претендирам за по-голям размер, защото и ножа и хляба не са у мен, защо оаче на мен ми се иска трудов стаж от 1996г насам за определяне на мизерния размер пенсия и в същото време, за да получа тези трохи трябва да имам 34 г.трудов стаж, сами седосещате, че от 1996 до 2013г. не се получава 40г.трудов стаж, къде сублимират останалите изисквани год.трудов стаж и защо моят стаж не е персонален и докога ще издържам и такива, които не са си мръднали гъза да отидат на работа, да отгледат 2-3 деца и тогава да се наредят заедно с мен....

А сумата как да я смятаме ? С тавана или без тавана на пенсиите?

Oх тези в НОИ да си оправят системата за вноски за здравно осигуряване за чуждестранни студенти. Носиш им легализирано (преведено) уверение за студент, обаче те не ти го признават за настоящия момент, а чакат да се натрупат поне 3 месеца неплатени вноски и тогава ги чистят. А уверението и документите са при тях. Като отида при личния лекар през ваканциите лекаря вижда, че вноските не са платени което в същност не е така, същия проблем стои и при издаване на Европейска здравна карта. Не дай си боже да влезеш в някоя болница на легло иди им обяснявай, че си изряден във вноските обаче тия от НОИ не ги актуализират.

Още по страшно е ако си с двойно гражданство и си усигурен в страна на ЕС. Не ти признават Европейската здравна карта и казват че не си осигурен и трябва да платиш! БГ е царството на проблемите и тарикатите от всякакъв вид, които задължително искат да ти измъкнат пари. Затова се създават непрекъснато проблеми и се попълват нови декларации и заявления на всеки 3 месеца и дори те заплашват по телефона от НАП за неплатени здравни!

Още дълго ще ходиш по мъките, поне докато научиш разликата между здравно и социално осигуряване. В Аптеката витамините се продават на хапчета, а не като плодове и зеленчуци.

Аз като имам 14г. и половина стаж, 12 от които на максимален осигурителен доход, а съм само на 36, имам ли право на някаква мизерна пенсийка???

Ще имаш и то няма никак да е мизерна, а ще е максимална! Реват само тези, дето не са плащали нищо или са неквалифицирани и им е била ниска заплатата. Всеки с висока категория взима добра пенсия. Пенсията на дядо ми е 700 лева, почти толкова е и на другите ми възрастни роднини. Само баба ми, която е била продавачка е с пенсия 260 лева. Тъй че реват хората, които винаги са били ревльовци.

P.S. благодаря ви за всички минуси! Боравя само с неоспорими факти, тъй че да не харесвате истината е типично качество на ревльовците.

само фатмаци и ДС ченгета доносници взимат 700 пенсия

Още едно от неспазените обещамия на Дянков,Бойко и сие (за болничните,че ще връщат старата схема с изплащане само на първия ден от работодателя).

и кво като я изчисля,ако доживея до пенсия,няма да взимам това което изчисля сега,

Изчислих я, вече. Не стига за нищо.

Край, отиде у ряката бизнеса на другаря Иван Лилов - бивш началник на РУСО-Варна - 10 лв. от кандидат-пенсионер за такова изчисляване :-))

В Бургас взимат отдавна по 15лв. Също бивши служителки.

В София - 30 лв.

Давате ли си сметка,ако съкратим вси4ки и затворим фирмите които и сега едва издържаме,кой ще осигуряваме!

0 лева които не роботи като мине *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ще отпадне ли все още да има пенсионери не здравно осигурени... и то с 40 годишен стаж? Давате ли си сметка, че така освен несправедливо, е и сериозна предпоставка хората да не си плащат осигуровките? Докога ще я караме така?