Започва регистрацията за електронни болнични

В НОИ започва регистрацията за подаване на документи за изплащане на болнични по електронен път.

Обратно в новината

Коментари - Започва регистрацията за електронни болнични | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз имам винаги по-малко от 10 болнични,това значи ли ,че не мога да ги подавам по електронен път?

Регистрацията не отнема секунди а просто е невъзможна, защото приложението не е направено както трябва. След 40 мин. опити за регистрация резултата е нулев, т. е. регистрация няма, но защо ли не се учудвам ...........

А защо са тези 28 Териториални поделения. За обработка на болничните са необходими лица с образование в сферата на медицината и здравни дейности, а не лелки със селскостопански колеж. Някой най-накрая трябва да пипне и там, за да не се допускат грешки.

Само дето страницата не работи :)

Работи, но е само за регистрация на потребители. Подаване на данни - от 01.01.2016.

Поредната идиотщина е това разкарване на самоосигуряващите се до нои защото след като с електронния подпис е дадена възможност да се подават данни в данъчните НЯМА никаква пречка да е разрешено и за болничните АВТОМАТИЧНО защото бая милионио дадоха за да има обмен на данни,,

Четете по внимателно: "Самоосигуряващите се лица обаче ще трябва да отидат до Националния осигурителен институт и да посочат лицето, което упълномощават да подава данни, ако те самите няма да го правят лично. "

Ама вие на арабски ли четете??Какво е написано в коментара по различно от написаното от вас??Та нали до сега самоосигуряващите си носеха пълномощното за подаване с електронен подпис от някой друг в данъчните което е логично че те сами няма да ги подават декларациите си ,,

Как ще стане до 10 работни дни ,след като НОИ плаща за месеца болнични само ако има преведени осигуровки а нашия работодател за ноември ги превежда на 22 декември. И ако си излязъл в болнични от 1.11 ще си ги получиш след 50 дена .

Някога НОИ наистина плащаше само след като осигуровките са внесени. Но отдавна не е така. А декларирането на болничните е отделно от изплащането и декларирането на заплатите и осигуровките.

Дали вече ще изписват ясно на латински диагнозата или този път ще измислят нещо друго? Освен това ми е интересно дали ще им отнема по- малко време да попълнят формата в нет'а или на ръка ще им е по- бързо? А като им спрат нета ко праим?

А като ти спре нета как правиш електронно банкиране? Вдигаш си г-з и отиваш при лелката на гишето.