Гърция затъва в категорията ”боклук” с новия рейтинг от S&P

"Стандард енд Пуърс" (Standard and Poor's) понижи кредитния рейтинг на Гърция с още една степен - от CCC (с латински букви) до CCC-.

Обратно в новината

Коментари - Гърция затъва в категорията ”боклук” с новия рейтинг от S&P | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей нещастни народе, ако бях на власт, щях да взимам заеми и да ви вдигам заплатите на всички. Щях да ви дам повече пари и да си наемате румънски прислужнички. След 20 години като съм още на власт, защото всички ще живеете като западняци, ама по-имотни, тия същите кредитори ще ме попитат "Ще връщаш ли парите или ти спираме кредита", тогава аз ще ви попитам народе мой "Искате ли икономии или да кажем ОХИ" и да ги клатим тези мародери още 20 години да живеят и децата ви добре и с прислужници? Какво ще ми отговорите българофили? ДА живее народа и да пребъде България Во веки, всеки който е против благоденствието дори на кредит е българофоб! ЗА децата и майките да има, да има и за мъжети да се чувстват пълноценни...ако ще да работят, ще бъдат назначени! Да си поемете и вие дъх, стига с тия колани, които ги превърнаха в бесилки и за децата ни! Да си оправим демографията, корупцията сама ще се изпари при едни голими заплати. Самочувствие ще добием на кредит, но за какво са парите ако не да съхраним нацията и да просперираме? Безработица 0% като има и престъпността ще ни е чужда. Който е против, значи носи робска душа, който е против да отиде в сиропиталищата или да види пенсията на бабите и дядовците си! Стига вече сме си гледали в празните паници, стига всеки индивидуално да затъва в кредити бързи и бавни, които никога сам няма да върне! Държавата е народа, ние сме не по-малко достоен народ от гърците. Сега е момента, да тръгваме!!!

А бе почти така, ама не съвсем, освен ако не искаш да кажеш, че Ципрас е управлявал последните 20 г. Не, че пропагандата не го изкарва така де. А и тези пари, повечето са потънали в западните олигарси. И къде беше EU досега?

Говоря за България как трябва да бъде, Ципрас си знае неговата работа! От 17 милиарда нищо не видяхме, а ги взехме оня ден. Мръсници, убиха ни всичките - това е геноцид, не затова е дал живота си Левски и хиляди други! Срам, позор...по-добре в концлагери да ни вкарат, та всичко в един момент да свърши, а не да се самозапалваме един по един със собствен бензин.

След като забърка кашите, Ципрас се опитва да се скрие зад решението на народа. Хитро, но подло, защото слага на първо място политическото си оцеляване, а не интересите на Гърция.

За всички, които сравянват Гърция с България: По-трудно е от богат да обеднееш изведнъж, отколкото от беден да забогатяваш бавно. Докато забогатяваш, си добре и си пълен идот, ако не се чувстваш добре при това или не го осъзнаваш. Всички българи едва връзваха двата края в последния периодна социализма. Социализмът сам обедня, сам се провали. Последствията са влидни днес в Бългаиря. Но помня, че да си купиш телевизор бе лукс, хладилниците бяха малки, кола нямаха хората току така. Днес всеки е с 2-3 телевизора, с по хладилник и фризер, изобилието е голямо, просто трбява да се поработи по-умно, за да можем и да си го позволим. Никой не ни е крив, че са ни лъгали, че сме учени, а ние сме им вярвали. Някои продължават да вярват, че са много учени и умни, докато тънат в бедност, естествено следствие от глупостта им.

Правилно подреденият в интелектуално и духовно отношение човек поставя отговора "ДА" на първа позиция. Това е принцип, който издава и култура на мисленето, и общата култура на личността. След чудесатаот глупост, които Ципрас показа на международната сцена следват ред действия, които говорят за недоразвит в интелектуално и културно отношение човек. Това, което прави, не е протест или иновация. Това, което прави е доказан вече столетия, а особено последнотото столетие, план за провал от глупост и уродливост заедно. Ако искаш да провалиш една нация, най-сигурният начин е този, който Ципрас прилага. Преди едно столетие точно немските специални служби заедно с финансиране от немски индустриалци прилагат този план върху Русия. В нашите учебници е го пише, знаем защо. Но в интернет документацията е в изобилие, а тогава даже и Чърчил го е казал на обществеността по радиото и в статии: "Германия вкара Ленин в Русия така, както буркан със зараза се изсипва в кладенца на града, за да отрови хората в него." Ципрас прави това с Гърция днес. В момент, в койт оподемът на нацията може да свърши чудеса, прилагайки добрите примери по света, той вкара зараза в главите им, че може и по почина на лошия пример. И издивелите от глад лумпени само това чакат. Ципрас не е лидер, той е чучело от стари времена. В ежедневния живот на хората аналогът на Ципрас е мошеникът, който вместо да си гледа домакинството и бизнеса/работата, замисля как да преметне метне поредния глупак и да му вземе парите.

не се ли отнася и за техния премиер?!

Ципраас е просто момче. Като личност.Съжалявам, но всички знаем, че има прости хора на чело н аизвестни нации. Масата трудно рзличава голяма част от простотиите, това имя ли някой съмнение? Даже и глупаците се досещат, че не виждат някои от простотиите на такива управници. Хубаво е и простият чвек да знае това и да се съмнява. Това поколение е изтървано от грешно разбиране на демокрация. Добре е да научим слдващите поколения да изпитват съмнение понякога в смисъл да подлагат на ревизия компетентността си и тази на лидерите, които са им се харесали по една или друга причина. Това умение, превърнато в качество, е доброто и продуктивно качество на демокрацията. Обратнто е унищожително.

Гърците имат всичко, което ние нямаме. Или ако сме го имали в някакъв ембрионален стадий, малоумно сме го абортирали. На сеирджиите ще кажа още: Спрете да грухтите и се огледайте в каква гадна и воняща кочина живеете, нещастници! Гърците ще се оправят и отново ще живеят в пъти по-добре от нас и вас, злобариСрамота!.

Лъжеш, защото ти плащат от Русия. Ние сме в пъти по-добре от Гърците, но се премълчава, защото Путин така иска.

Я колко плюса съм събрал... После, защо сме толкова зле...

Поне си имаме кочинка. Така си ни харесва.

Тоива, което имаме, го дължим на нас самите! Това е справедливо. Това, което имат гърците, го дължат на труда на другите. Това не есправедливо, особено ако искат да продължава така. Що се отнася до нас, само ще ти кажа: на кривата ракета коспосът й пречи. Можех да го кажа и в по-грозния вариант, но предполагам разбираш. Нацията ни е прогнила от комунизъм и балканщина като армиран бетон. Ние си избираме всекидневието! Няма западнал българин, на който след 5 минутен разговор да не мога да му кажа поне 20 причини защо е западнал. Но пред гражданин на западна държава току така не мога да кажа същото - те правят нещата по-добре, знаят, могат повече, най-важното нямат сбърканията да мислят, че са прави винаги, което им позолява да прогресират. Българинът смята умния за прост, а се чуди защо самият той е зле и беден. Дори не му идва на ум, че е глупак, понеже 45 години го убеждаваха, че е цевтът на човешкия ген, докато потъваше бързо и сигурно в собствените си лайна. Друг не ти е виновен за нищо! Илюзия е, че някой бил виновен! Причината е в нацията и във всеки един поотделно. Това е оконателна присъда на реалността, а не мое лично мнение.

Гърция затъва в категорията боклук с новия рейтинг от S&P Ние не сме в категорията боклук, но от 25 г. в "кофата" за боклук.

Ципрас е виновен за всичките дългове на Гърците. Изяде им парите, и сега иска народа да гладува.

....БЕЗ ПРОВОКАТИВНИ СТАТИИ, МОЛЯ. АКО ГЪРЦИЯ ЗАТЪВА, ТО БГ ОТДАВНА Я НЯМА, НА ИЗЧЕЗВАНЕ СМЕ И СМЕ ПОД ДЪНОТО.

Абе това може ли да е въпрос: "Да се приеме ли предложението . . ." . Ама какво е предложението не се казва!!!

По Конституция Гърция няма право да прави референдуми по финансови въпроси. Няма как да напише официално във въпроса за какво става дума, защото ще увисне на некой стълб. Не че скоро няма де..

Ами боклук си е, заради глупави и некоректни хора като ципрас.

Ципрас прас прас с усмивка води Гърция кам пропастта. Когато в ресторанта не искаш да си платиш вечерята, изхвърлят те с ритник.

е и какво по добре ритник отколкото 200 лева сметка.

така си е мамка му!

Ама след некой час пак си гладен. Ама вече не те пускат на софрата в този ресторант. Чакаш на задния изход да извърлят остатъците от ханата, че ако имаш късмет да хапнеш нещо.

Според Калфин 50% от безработните имат средно и по ниско от средно образование. Другите 50% имат средно и но високо от средно образование . ха сега де!!

Виновна е шибаната държава. Не им е направила фабрики и не ги е поканила на работа в тях! Гадове мръсни!

стом всеки ги плаши с апокалипсис значи е лошо за тези които са дали кредит не за които е изиял баницата.

Досега сме внесли 5 милиарда и 144 милиона, а сме получили 4 милиарда и 790милиона!? За 2014 г. се предвижда вноската за ЕС да е в размер на 904.7 милиона лева, информира Зинаида Златанова!

Ципрас им е.. м....а на гърците за 5 месеца , а какво още им предстои не знам , колапса от тук нататък им е в кърпа възан! И не знам кой ще е този луд да им изкупи дълга като е астрономически! С години няма да могат да се оправят и ще става все по зле положението там!

Изкупуване на дълга означава безропотно разпродаване на държавата.

Нищо не разбираш, нищо не ти е ясно!

Някой може ли да отговори ? : Ако фалират след това ще трябва ли да си плащат вноските и дълга или след като са фалирали той им се опрощава ??? Моля сериозно

Е като има фалит кой да плаща искаш! На свободно падане ще са , ако ли пък вземат да се оправят по някакъв начин , то ще им припомнят за този дълг и пак в ямата!

Не фалит, а дефолт - невъзможносто за обслужване на заем! Ако дефолт е обявила държава, то дълговете подлежат на регулиране на международно равнище.

България като фалира при Виденов, защо дълга и стои?

Дълговете си остават. Кредиторите може да поискат всички активи да бъдат продадени, за да се покрият задълженията. Т.е всички държавни активи - заводи, кораби, сгради . . . подлежат на продан. И след като всичко се продаде, тогава остатъка се опрощава! Това е обаче само на теория :-) На практика - не се знае какво ще се получи.

Лош пример сме за света. Не всеки е съгласен като нас българите- 100евро за пенсионери и 200евро за работещи.

Мръсниците мръсни, не е само това, ами и за тези пари работа няма...маймунките мръсни и се не вдигат, тук само на гей паради се събират - мършав народ!!!

С четвърти клас - толкова.

САЩ в коя категория са? Имат невиждан за човешката история дълг, харчат повече отколкото изкарват?! Те трябва да са в категория боклука на боклуците, но цялата финансова система е измама.

Гърция затъва в категория боклук?! Явно се очертава персапективата да се срещнем ;)

Не, ние отдавна не сме и боклук...той поне може да се рециклира, ние сме нищо.

Абе злобейте си те са няколко пъти по добре от нас-молете се да се роди някоя ципура и тук белким следващите30г ги настигнем иначе мизерията ще 90%.

Как пък точно ципура ще ни оправи, той затрива Гърция за 5 месеца бе човек. Не следиш ли статистиката - Гърция, въпреки че са по-добре от нас в последните години стандарта се е понижил, а в последните месеци рязко надолу. Как точно ги е оправил Ципрас, освен отзад?

Те и США са за ССС ама печатницата е при тях и това ги спасява.

Как погода в Санкт Петербурге?

Противная как всегда.

N. S.

засобачилась

junk е боклук! И няма как да не е така след като теглиш кредити и НЕ ВРЪЩАШ! Всеки трябва добре да знае своите възможности , много добре да ги преценява и да знае до къде ще му стигнат силите!

По същия начин Еквадор спря изплащането към кредиторите си преди време и беше оценен като "junk" и правителството на Рафаел Кореа тайно изкупи обезценения външен дълг срещу 20% от стойността му. Тоест ако и гърците се готвят вместо 330 млрд. евро, да ги изкупят обратно само срещу 20% от стойността му, то може в най-скоро време да станат държавата с 0% дълг. Кой може да излезе умен накрая, тези с дисциплината или хитрите?

Иван Петров

умните се смеят накрая, българите първи

Доколкото съм чел, САЩ са заплашили Еквадор с изваждане от СТО (след като еквадорците са обявили дългът си за "омразен"). Еквадор наема една частно адвокатско дружество, което успява да завърти нещата така, че ако САЩ принудят Еквадор да си връща дълга (въпреки, че е обявен за омразен), трябва и Ирак да си връща дълговете! А както знаем дори и България опрости на Ирак около 2 млрд, долара дълг (защото бил омразен), по заръка на американците. И САЩ се отказват от дълга на Еквадор ...

След Украйна, Западът със своята политика ще фалира и Гърция. А уж трябваше да фалират Русия. Дерзайте, еврогейци!

Защо пък Западът да фалира Гърция? Гърция сама със своите действия е виновна за състоянието си - няма как само да получаваш пари, то да не е бездънна яма - гърците да не са богопомазани.

Иван Петров

тия пари, да не ги е получавал гръцкия народ. или нашите 16 милиарда да не са при теб или мен?

При строг мониторинг но строни членки ЕС , как еврочиновници не са видяли прогресиращо нарастване на гръцкия дълг ? Или глухи слепи и малоумни? То тенденция се виждаше ощ преди 2006 година

КАТО НЕ СА ВРЪЩАЛИ ЗАЕМА ЗАЩО СА ИМ ДАВАЛИ НЕПРЕКЪСНАТО И СА СЕ НАТРУПАЛИ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ????

Гърция живя добре дълги години само благодарение на Запада. Такъв стандарт е невъзможен до сега за страна като Гърция извън ЕС. Категорично. И сега заслужено ще загубят всичко това. Това е изборът на нацията, очакваме го. Ккавото сам си направиш, цяла Европа не може да ти го направи!! В Гърция е пипал само грък, никой не им се е месил. Гърция е един рядъл пример за ненамеса във вътрешните работи на една малка държава. От Втората световна до сега са си свободни да си правят, каквото си искат. Може би именно за това са на такова дередже, което хич не е леко! По-леко е да си беден и да забогатяваш по малко, отколкото да си богат и да обедняваш много! Запомнете това.

Следващата степен е СССР - купонна система и списъци за пералня и телевизор.

и за ЗАЗ

Да им имаме затъването.

"Стандард енд Пуърс" са една от причините за кризата от 2008, така че да се заврат на кучето в мишата дупка.

Проблема е, че от тъпия им шибан рейтинг зависи колко процента ще е лихвата на новия кредит от 7,2 милиарда евракис. Престъпници!

Много минуси от тролчетата от щатите... Истината вече се знае от повечето хора.

Още деветдесетте години Бжежински обяви новият (след разпада на СССР) враг номер 1 на САЩ - православието. България, Гърция, Сърбия, Грузия Македония, Украйна, ... наред е Молдова... Да не пропуснем Русия...

Това ще да е главната причина!

Точно така. И ти гордо се наричаш православен, защото САЩ ги е страх от тебе. п.п. Само да питам, освен на Великден стъпваш ли в църква?

И какво значение има дали се ходи на църква. Там както се разбра има доста попове - обратни, крадливи, бизнесмени-търговци в храма. Вярата е нещо друго, но това един соросоид не може да разбере, той е слуга на антихриста.

Бог е във всеки от нас. А Църквата е търговско ЕООД, в което поповете, използвайки името на Бог, търгуват с вярата на хората за пари. хе-хе

Тези обаче не искат да развиваме своята икономика. Не случйно са я унищожили. За тях е по-добре да затъваме в кредити.

Световния господар, не иска силни икономики а слаби. Така заемите и зависимостта към Кукловодите и техните печалби само ще нарастват.

Българската икономика я онищожи разпада на СИВ. Останалото са бълнувания на промити мозъци.

Световното господство сега не е окупация или робство, а финансова зависимост. На държави като нашата, обикновено дават нов заем да връщат стария и се потъва все повече и повече. Това трябва да спре, спираш да връщаш и влагаш в реалната си икономика. Много важно, в кой в каква категория те слага.

Заем се дава, ако някой го поиска. Дори и Гърция сега ДОСТОЙНО ИСКА НОВ ЗАЕМ от 7,2 милиарда евраки от омразната тройка кредитори.

Иван Петров

искат го тези, които взимат % от заема и заплата от тези дето го дават.

От средата на 2000 година гръцките правителства съкратиха разходите, повишиха данъците, увеличиха економическата ефективност, с 25% съкратиха администрацията. Не става! Защо ? Защото усмирителната ризница на Еврозоната пречи. Еврото е причината. Нито Италия, Нито Испания могат да излязат от тази дупка.Причината е ЕС и еврото..

А България изплува в категорията "майска роза".

А ние какви сме в рейтинга на тези боклуци, които са завзели всички блага в свята.

Когато са въвели еврото в Гърция, на самите гърци им е станал много по-скъп живота. Това е мнение на грък, не мое. Може и да е за добро, тяхното излизане от еврозоната. В крайна сметка няма нищо вечно, но ако една страна излезе, може да се получи вълна. Така както можеше да се получи вълна с референдумите за отделяне на Шотландия от Англия - ако резултата беше за оттегляне, то такъв резултат можеше да има и в Испания и оттам ето ви вълна.

Същото е мнението и на германците. Викаха му Тойро, а не Ойро. ;) п.п. Тоер - скъп.

Защо тези от Стандард енд Пуърс са още на свобода?! ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА?! НАЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХНИТЕ ОЦЕНКИ БЕШЕ НАДУТ СТРОИТЕЛНИЯ БАЛОН В САЩ !!! Възоснова на техните оценки, кото според тях било само МНЕНИЯ се изготвяха пакети стоксични облигации които се продаваха на инвестиционните пазари!! Колко народ изгоря благодарение на техните ОЦЕНКИ?? КРИЗАТА ОТ 2008 ГОДИНА ДОЙДЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ РАЗДУДИ И НЕРЕАЛНИ ОЦЕНКИ НА РИСКА!! КОЙ ПОЕ ТОГАВА ОТГОВОРНОСТ !! НИКОЙ!!! И СЕГА ПАК ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ОТ Стандард енд Пуърс ИЗПЪЛЗЯХА ОТ ДУПКАТА СЯКАШ ПРЕЗ 2008 НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО И ВСИЧКО Е ЗАБРАВЕНО!! ЕГАТИ И БОКЛУЦИТЕ !!

От средата на 2000 година гръцките правителства съкратиха разходите, повишиха данъците, увеличиха економическата ефективност, с 25% съкратиха администрацията. Не става! Защо ? Защото усмирителната ризница на Еврозоната пречи. Еврото е причината. Нито Италия, Нито Испания могат да излязат от тази дупка.Причината е ЕС и еврото..

Прав си, трябва да излязат от еврото и да си решат въпроса с кредитите.

По делото се води че техните рейтинги са само техни лични мнения, а не официално становище което да се използва с цел инвестиции. Олигархията там е в пъти по голяма от нашата.

Гърците като поживеят 6 месеца на хуманитарни помощи, друга песен ще запеят. Сега още не могат да се осъзнаят какво точно става, но като им стоплят реотаните - на Ципрас да му е яка гърбината - в кучи гъз ще го заврат самите негови избиратели.

Гърците ще излязат от висшата категория боклук и/или ЕС,НАТО, Еврозоната. Ни можаха ли да измислят по-мръснишко назцвание на статията. Позор за журналистиката...

Мдаммм, ще излязат от Езоната и ЕС и ще нагазят здраво в блатото на вечната смрад - финансова изолация, ниски доходи и пълна мизерия.

... и планирам да стана политик - с основна платформа "НЕ на връщането на всякакви кредити" - даже обещавам да организирам най-демократичен референдум по тази тема... Дали ще ме изберат, а? Със сигурност мнозинството от великият, високоморален и екстремно-интелигентен Български Народ ще каже ДА! Да живеят РЕФЕРЕНДУМИТЕ!!!

и защо мислиш, че е правилно да се връща наложен от вън заем? на държави като нашата, обикновено дават нов заем да връщат стария и се потъва все повече и повече. това трябва да спре, спираш да връщаш и влагаш в реалната си икономика.

Чета статиите и коментарите за Гърция и за пореден път се убеждавам в правотата на пословицата на българина - "Аз не сакам на мен да ми е добра, а сакам на Вуте да му е зле". На гърците не им е чак толкова зле, ама ние сме коне с капаци - не виждаме колко ние сме зле. Гърците ще се оправят ама ние ... едва ли!

Тук масово пишат небългари. Прави са хората, че това са боклуци.

Гърците трябва да затегнат колана. Не знам как си мислят да се измъкнат от кризата без лишения. Дано се оправят нещата там, ние нямаме интерес нашите съседи да фалират и се чудя защо някои българи тук се радват на кризата там. Гърците ще се измъкнат криво ляво, ами ние какво ще правим, уж официално не сме пред фалит, а всичко при нас е пълен крах. При това сме стегнали коланите докрай повече от това няма накъде.

Скоро ще обесят управляващите си по стълбовете и новите ще идат да реват пред вратите на Европа - "Ние вече сме други!". Никой не бяга от хубавото.

По-добре да обесят нашите, че то не се търпи вече.

Не знам за тяхните управляващи. Те поне като са крали и са ги набалбуквали с кредити са им осигурявали доста социални придобивки. Ако се лишат от някои може и да стъпят на крака. Нашите са за бесилката, не стига че кредит след кредит ами икономиката ни е в застой, пенсионната система е пред срив, здравната система си е направо в срив, демографски срив ами и доходите ни и пенсиите ни и лечението всичко ни е живи да ни оплачеш.

Гърция трябва да си върне парите от крадците били на власт толкова години. Така ще се съвземе. С МВФ и ЕС само общи приказки може да си приказва. Там ако се пребори за по-добри квоти за износ, може да сполучи.

Гърците всички, в купом ,изядоха и изпиха парите! Дълга е следствие на колосално високите им пенсии и заплати , които дълги години си раздаваха . Гърция беше една социалистическо-комунистическа държава, където държавата управлява почти всичко и държавата вземаше заеми за раздава на народа ! ТОВА Е МОДЕЛА КОЙТО ГЪРЦИТЕ СИ ИЗБРАХА ОТДАВНА , А СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ТОВА . Всички да си платят, защото всички ядоха пиха и се веселиха!!

Гърция е много далече от категорията боклук, за разлика от България, която отдавна и безвъзвратно е в тази категория.

То отдавна няма държава Гърция. Това е труп поддържан до сега на системи.

Твоята злоба с нищо няма да навреди на гърците.

Нов спасителен пакет за велика Гърция ще има! Ще се казва "Ориз срещу реформи". Пари вече няма.

Разбирам гърците, че искат да продължават да живеят охолно с кредити, но не ги разбирам защо са вземали заеми без да ги влагат в икономиката и с принадената стойност да охолстват, а те яли пили и се веселили и сега, Какво стана? Защо не ни давате още пари? Защо ни смъквате стандарта на живот? Кредиторите им виновни. Е няма такъв филм. Пито, платено. Щом нямаш да платиш, става от лошо по-лошо. Жалко за народа, сигурно и там, както у нас богатите са олапали заемите и не им пука, народа ще го отнесе от сега нататък, независимо дали са в ЕС или не.

Чудесен довод. Питай утре в магазина защо не искат да ти дадат мякото без пари, след като за САЩ може!

Смешно. Я сега да видим тъпите византийци които избраха ципрасчо дали няма да го обесят накрая?

и защо да го обесят? Той ли ги набълбука с много милиардния дълг? Просто той иска да е по леко н обикновените гърци, като ги мачка кредитора.