Заключиха Богородица за миряни

Хората, които обсадиха Бачковския манастир навръх Успение Богородично в неделя, бяха допускани само срещу заплащане.

Обратно в новината

Коментари - Заключиха Богородица за миряни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе кой и кога ги назначи тия тлъсти лакоми шкембета и мазни задници за посредници между Бога и хората? Нещо гнило има тук-всичко на наш гръб, грабят ни отвсякъде, а ние на владиката ли да се оплачем? Де гиди дърво сураво!

на вниманието на дядо владика-николаи ваше високопреосвещенство, то бива бива,ама пак чак толкова-бива ли??? то не бяха мерцедеси,то не бяха водниелцентрали,то не бяха яхти по морето... големи дертови ще берете с този игумен дядо владика-големи... а сега да видим каква е ваща позиция владико,защото ти владико си божият наместник за нас вярващите тук на земята... кажи само за да чуем словото ти владико,кому е манастира -на миряните или на игумена.... и като бижи наместник,ще имаш ли куража господен да изгониш този тарговец от храма с тварда десница или владико ти е мека китката???

Твърда десница и гонение от храма не помагат. Може би друго?

Крайно време Бачковският манастир да се прочисти от тия лумпени монаси.Обърнали са манастира на ООД.Скубят пари за всичко- снимките са забранени, най-малките свещи са по 50 ст,отделно разни ритуали са на безбожни цени.Да не говорим какви слухове се носят за оргии в манастира.За нишо не се издава нито касова бележка нито фактура.Егати и светия синод.Монасите са едни подпухнали и като ги видиш постоянно говорят по GSM-и- сигурно с началника си.Пълен отврат е този манастир.Ако се вдигнат Бакуриани ще си вземат иконота и ще я отнесат на друго място.Срам за българската църква.

На 07.08.2010г. с моето семейство посетихме манастира и останах неприятно изненадана и възмутена от стоките, които се продаваха от сергииге. Знаех, че пътя към манастира е задръстен от сергии, но не предполагах, че на тях ще се продават МЕТАЛНИ БОКСОВЕ и ЗВЕЗДИ от ония, с които се бият уличните банди по телевизора и в действителност.

Когато аз вляза в църква или манастир, първата ми работа е да попитам свещенника, Бог ли определи тарифите за погребение, бракуване, кръщане и други подобни. Както болшевишките книги , така и библията са писани от един и същи народ и с една и съща цел - подчинението на тълпата, лесен контрол и манипулиране и всичко с едната цел - световно икономичсеко, духовно, морално и физическо подчинение на масите. Между другото, знаете ли от къде идва дори думата " Амин", която всички толкова често употребявате в този форум? А панахидите за умрелите? Всичко е копирано от древноегипетските ритуали, а Амин /" Амен" на английски идва от Амон името на Амон Ра тачен като висше божество от египтяните. И възкресението .... всичко са преписали от тях - едни номадски племена наречени евреи

Лично мене ме бутаха полицайте от манастирската врата това което дори при коунизма не се е случвало храма беше упора на народа часът беше 19 и 15 нещо такова прав е Божидар не народ а шибан народ

Възмутително е! За съжаление истински "божи човеци" в църквите почти не останаха. Всичко ламти за пари, имоти и власт. И ако може - само да получават дарения, без да си мърдат пръста. Това няма нищо общо с Бог и вяра. А за истински вярващите - Бог е навсякъде и няма нужда от фалшиви посредници, за да се обърнем към него.

Това за плащането за вход в манастира няма да го коментирам - по тоя повод мога само да кажа, че ако ония истински българи дето са се били по въстанията за освобождение станат от гробовете ще ни изтрепят до крак, защото ние не сме народ, даже и стадо не сме вече - повече на безгръбначни, на безмозъчни и на безчувствени заприличваме. Не ми го побира главата как не те мързи да си занесеш 5 торби с месо, сирене и бира на поляната, а те мързи да си събереш миризливите боклуци в една торба и да си я хвърлиш в един казан в града. Наистина сме некачествен материал и наистина имаме нужда от смяна на чипа. Пък иначе, Той Господ, гледа!

Молете се Богу в себе си. Не ви трябват църкви, попове и прочие човешки посредници. Търесте Бога сами, като живеете за другите, не за себе си. Тогава спасението ви ще дойде като естествено развитие. Иконите са светини, но да се осланяте само на това не е достатъчно.

относно боклуците вчера минах от и беше пално с цигани затова че за боклуците не учудвам изобщо наистина беше ужасна гледка

Ако изобщо съществува Бог,то не е необходимо да се ходи в никава църква или джамия ,за да се търси откровение с Него!Бог е в сърцето на търсещите го и всеки може да получи милостта му само като отправи смирена молитва към Него!Истинският вярващ не се нуждае от посредник, в лицето на свещеник , за да почувствува любовта на Бог!Нашата душа е нашата църква!

амиииин

Обърнете внимание на покривите /куполите/ на църквите. Те приличат на обърнати сателитни чинии, но това не води до по-добра връзка с Бога, ако го има, за невярващите. Знаете ли най-често за какво се молят хората на Бога? Ако знаехте, нямаше да искате да чуете. Аз дори не се моля на Бога, защото ако знам, че мислите са ми чисти и ръката ми е права - няма как да сгреша, а това всеки го знае. Не може да вярваш в Бог и да рушиш създаденото от Него, като се кълнеш, че е в Негово Име. Може да не вярваш в Бог, но това не ти дава допълнителни права за унищожение.

и изгони бог тарговците от храма...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За едни - вяра, за други начин да имат огромна власт и облаги. И двете страни са лицемери - едните "откупват" греховете си на цената на восъчни свещички, а другите им продават восъка на цената на греховете им. Църквата отдавна не е религията и вярата на хората. Тя е просто сергия.

В момента в който ми поискат пари за да видя икона или за да вляза в църква просто ще се откажа да го направя.

Да бе, да, скъсахте се да плюете всички. Я си представете как точно ще преспят в църквата всички желаещи? Пък протестантите само поводи си търсят да ръсят тъпоумията си.. Чудотворната икона е станала такава, когато чрез нея е извършено голямо чудо. За което е трябвало голяма вяра. Всяка икона може да стане чудотворна, но не всички вярващи имат такава вяра, че да привлекат Божията благодат.

Е, и кое е голямото чудо на това изображение? Не плюем, нито сме протестанти, говорим с факти.

Няма друга църква, която толкова систематично да отблъсква вярващите !

Има - католическата.

интересно ми е как има още членове или както там се наричат вярвящите , в тая църква - уж се оповава на традиционната вяра у хората, а когато става въпроси за традиции които не ги кефят май си ги преиначават ....

Какъв инструмент бил иконата бе,смотльо,иконата си е една дъска изрисувана с разни изпити физиономии и само малоумниците си мислят за разни чудеса, а пък тарикатите попове-гейове брибират и последните левчета на задръстения народ.

Мнения на атиисти антихристи не щем,четети си там болшивишките книжки и не пречете на нормалните хора!

Талибаните, вие за нормални ли се смятате?

Храмовете вече не са свято място дори за поклонниците. Отишли да "намажат" от Божата благодат, а си оставали боклуците около манастирите. Какво се чудят пишещите на сергите за бельо и бира-скара?! Някъде прочетох, че един собствен на сергия пред Троянския манастир се беше похвалил, че вчера е продал 500 кг. кебапчета и кюфтета. Значи хората нямат нищо против да има чалга, кебапчета и гащи пред храмовете.

Каква е тази мания да се молиш на специални икони, които се намират незнам си къде, не разбирам! Бог е един-и е навсякъде и не е нужно да ходиш никъде, за да му се молиш, Дева Мария също, и всички светци, освен ако на мястото има техни мощи-тогава разбирам, но да се молиш на някакви икони, при това с по 3 ръце за мен е идолопоклонничество и знаем какво казва Бог за това. Бог да благослови всички, да дари със здраве и радости всички! Амин!

Иконата е просто инстромент за концентрация на енергия в определена точка,нещо като лупа която концентрира светлината в точка,това е тайната на тази икона....и зато трябва да си до неця за да ти въздейства,навярно има определен радиус на въздействие и колкото си по-близко толкова по голямо е въздействието

Разяснителю, спомни си за Мойсей и златния телец.

Концентрация на простотия е това. Иконите по принцип са срещу една от Божиите напътствия /погрешно смятани за заповеди/: "Левит 26:1 Да не си правите идоли или кумири, нито да си издигате стълбове, нито да поставяте в земята си камък с изображения, за да му се кланяте: защото Аз съм Господ вашият Бог." Бог не може да има човешко изображение, но простотията, суетата и глупостта - може. Още:"Битие 6:7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох." !

Вярата е врата, към друго измерение. Вярата е сила за живот и победа над отчаянието и апатията. Всеки сам намира свещенното за себе си. Жалкото е, че отново търговците са разпънали сергиите си в храма, забравили че АЛЧНОСТ е един от смъртните грехове. Както и да се облечеш, каквито и лъжи да изричаш и песни да пееш, носиш ли алчност в сърцето си, не можеш да бъдеш духовник! Всъщност всички ние се омърсихме в този материален свят и постепенно загубихме отговора на въпроса: "защо живея?" Има надежда, но всеки сам трябва да стигне до своята врата към нея.

Интересно защо забравяш за търговците, които са разпънали сергиите си около храма. Аз си мисля, че игумена просто е оставил вън от храма потерията дошла да се радва на тия сергии.

Както съм чувал от миряните, той игумена на Бачковския манастир, архимандрит Борис, отдавна е превърнал светата обител в ЕТ

Това го е решил сигурно същия владика дето си паркира мергела (мерцедеса) в манастирския двор :)

Изгонете търговците от храма.

Не съм безгрешна,но тези печелбари нямат страхи от господ. Аз съм от Мъглиж. Не живея там от повече от 20 години. Имаме чуден манастир с история. Вчера точно това казах на майка ми и дъщеря ми,че в този манастир е както преди,, модата'' да ходиш на църква. Няма магазини,кафета,кюфтета.В града-село има две църкви и то в този комунистически ,,град'',но няма свещеник. В колко села и градове събират пари за църкви ,а тук нещо друго липсва. Та да се върнем на Бачково ,кой от учениците или Исус е взел и стотинка за това ,че са вдигали болни на крака. Втози манастир и около него всичко е само пари. Това е свято място. Но парите са на първо място за ,,избраните " да служат там. Резил и Срамота.

Каква стана тя работата а дядо владика????

Анатема за игумена спрял хората да са близо до чудотворната икона,нека божията спараведливост да падне върху главата му и нека си спомни какво направи Господ с фарисеите от храма,кощунството достигна до своята върхова точка!Клетвите на стотиците бездетни семейства ще стигнат този фарисей,който е забравил,че Бог забавя ,но не забравя особено сквернотата и бездушието не тези ,които са се обракли да му служат!Трижди анатема за игумена!!!!

"Мъж почина в района... Най-вероятно мъжът е бил сред хората, които нощуват на поляните около манастира" Още едни претендендент за наградите "Дарвин" в категорията "суеверни идолопоклоници".

ти защо не си отидеш, в някой дом на ТНТМ?

Жалко, ще отритнат хората "наместниците" на господа :-) . Обърнаха религията на фирма .. жалко жалко :-((

Който не знае, трябва да вярва! И да си плати!

Не бъркайте църквата с вярата.

вече всичко е бизнес .

Поповете от Българската православна църква ще врат някой ден в казана!!!И с право!!!

Там им е мястото. Като изключим няколко като отец Иван от Нови хан, всички други са или пропаднали пияници, педераси и търгаши, или всичко смесено.