БНР върна съдебния ресор и сутрешния блок на Силвия Великова

Възстановяването на длъжността се случва само няколко часа след новината, че правомощията й са отнети

Обратно в новината

Коментари - БНР върна съдебния ресор и сутрешния блок на Силвия Великова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно", с тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система. Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: "И аз не мога да схвана кой". Великова беше отстранена като водеща на предаването "Преди всички" и от ресора си, но късно вечерта снощи възстановена. Тя обясни чрез фейсбук, че натискът за свалянето й от ефир е бил толкова силен, че заплашвал едва ли не радиото. В момента пред БНР тече протест на журналисти срещу ограничаването на свободата на словото. Борисов каза, че се е обадил още вчера на Великова като научил за отстраняването й, за да провери дали е вярна тази информация. Двамата се познавали лично още от времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР, а Великова отразявала работата на ведомството. От тогава двамата се поздравявали по телефона за празници и поддържали нормални човешки отношения. Борисов каза, че не познава директора на БНР, но помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ да ще му поиска оставката, ако не "оправи това безобразие" и не върне журналистката на работа. "Като чух за тази глупост, й се обадих да потвърди. Не го познавам директора на БНР, не съм го и виждал. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт дава парите, но не се меси, но съм и председател на партия, чиято парламентарна група е гласувала за неговия избор, и ако не оправи това безобразие, ще отида в парламента и ще накарам парламентарната група да му иска оставката.", каза Борисов. Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или прокуратурата отговори: Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали".

се намеси краля- слънце, главанаците хукнаха да оправят бакиите от страх! А дано така да се намеси и по случая с прокуратурата, ама Надали! Защо ли!

"Великите" -Силвия Великова и Таня Величкова от "Хоризонт"-а са...непоклатими :))) Има други за махане...водещи предаванията след сутрешния блок.....

Например, мазната гана от нещо повече. Като им се лъсне щатното разписание... мила мале, майнольо...

бързо реагираха в този случай, хайде сега така да се вслушат в гласа народен по случая с избор на главен прокурор! Само преди време няколкото часа, в които Шиши беше шеф ма ДАНС взривиха таков недоволство!

БНР е като БАН - окопали са се определен кръг от хора от времето на Социализма и с топ не може да ги мръднеш!

Като волгин ли? Или като Кошлука във БНТ?

Нека е критична госпожата, слушал съм я няколко пъти, но ми е правило лошо впечатление как критикува държавните органи и служителите в тях за това как хората им плащат заплатите пък те не си вършат работата, при положение че самата тя също е на държавната хранилка с парите на данъкоплатците.

Но тя си върши прекрасно работата, не е калинка а професионалист с име.А не герберски льольо !

ТОВА ѝ е работата на истинската журналистика! Те са там не да блеят възторжено пред управляващите, а да питат, питат и пак питат! Да, и да задават И неудобни въпроси! И не бъркай критика и критично мислене!

Истинската журналистика не е пристрастна, за разлика от госпожата, която е отявлено пристрастна, дори до втръсване.

Малко я гони логореята на стари години! В стремеж да покаже колко е навътре в нещата, започва изречението с една мисъл, а на края я завършва с друга!

Е не може всички да са като Недялко и Калоян Стоев (Петьо блъЗков) и да са на амбразурата да защитават властта и да лижат....паницата.

св.Троица-едно Плямпало п.вол.,едно Мрънкало д.янк.и една кудкудякаща многознайка са на държавната ясла и чакат пенсията си!В частна медия ще ги уволнят немедлено!

"Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми, че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!!. От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок", написа журналистът. Утре сутрин от 6 до 11 часа обаче "Хоризонт" няма да излъчва, като официалната причина, съобщена на сайта на БНР, е профилактика на предавателите. Всъщност никой не е поискал да поеме предаването, което Великова е трябвало да води, казват работещи в радиото. По-рано днес редакторът на предаването Спас Крайнин обяви, че няма да работи с други, при положение, че е трябвало да е в екип с отстранения журналист. Работещи в БНР коментират, че до сега при профилактика не се е случвало да няма излъчване на програмата на "Хоризонт". По-рано днес Великова беше свалена от ефир като водещ и отразяваш съдебния ресор, час и половина преди да отиде на планирано за отразяване събитие - Казва се също, че тя е свалена от ефир час и половина преди да отиде на планирано събитие - протестът срещу бъдещето назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Пред "Свободна Европа Великова каза, че като аргумент за решението е посочена нейната критичност към прокуратурата и единствения кандидат за следващ главен прокурор Иван Гешев. Било й е предложено да бъде командирована в Стара Загора, което тя отказала.

Бойко ще го почерпя една голяма боза, ако закрие държавните медии. Знае ли някой колко милиона годишно им плащаме?Аз не знам,но със сигурност са много....А те изобщо не са ни нужни,те са остатък от динозавърската епоха на тоталитаризма, когато всички очакваха "какво ще ни каже тИлИвизоро". Прави се нова агенция, а не овехтялата БТА, "изтичат"новините от държавата и всяка частна медия си взема,каквото счита за такова,което отговаря на политиката й.Точка! Отделен въпрос е,че аз нито гледам телевизия, нито слушам радиа.Нямам време.В колата слушам музика, у дома - гледам филми.Прочитам новините криво ляво и пак съм си жива и здрава!

никаква баба не си ти, а свинска манипулаторка.

ти па си много убав, тролю!

Тъй тъй, бабе -да не забравяш и картончета като ти дадат пенЦията да си купуваш - и колкото повече, толкова повече;)

нито четеш, нито слушаш медиите. Навярно си супер телепат, щом даваш тъпо мнение.

Уплашиха се подлогите на Пееф и Тиквунции. Чак обявиха профилактика на радиото, за да не лъсне как всички журналисти в БНР са бойкотирали свинското ръководство.

според "революционерите" всеки ден ви е "паника в кочината". и така, от 2009 година, все паника...направо умират от страх 10 години и повече...

Що на теб спокойно ли ти е в кочината? Грухтите ли си? Лочите ли си невъзмутимо помията?

Хааааааааах! Свобода на словото ??? Та тези кощрамби йурналисти не са учили, че поставянето на втори човек като съдебен репортер действително създава възможност за две гледни точки. Но те не са съгласни с това. Бахти гюдериите

Гешеф е пътник. Бита карта. Заедно с шайката на ГЕРБСПДПСПФ.

не думай! и като се събуди...краката ти отвити...

в 12 часа пред сградата на радиото и нито дума за това? Всички журналисти от други медии са поканени! Дайте интервюто на ген. Атанас Атанасов от тази сутрин , защо си мълчите?

Защото са в отбора на близ, пиг, недялковците и прочие измет. Да прочете нещо за протестите против Гешефт тук? Все едно не са се случвали никога. За пернишките цигански бригади изпратени да провокират и компрометират протестите срещу Гешефт. Гнусна, блюдолизка история!

БНР - поредното безсмислено хачене на на пари на данъкоплатеца, ЗАКРИВАЙ! Това радио още се намира в миналия век...

Не бе просто ще го овладеем и ще сложим Недялко и Мастъргакова за шефове. Нали така направихме с БНТ и Кошлука.

По един полит-комисар от Партията във всяко студио за "плурализъм".

че то и сега политкомисарите тип "боец-да бг-и прочее насковци" са във всяко студио. сами...

Изглежда, или е сигурно, че призива от преди е бил пуснат в действие: -Пипнат ли ми парите, правя революция... С.В.

Гешев е строг, но справедлив!

Ние пернишките цигани и мутри сме твърдо зад Гешев!

гешев е радос...

30 Години след 1989г. се вижда че демокрацията е наприказки и по смешното е че капитализма се оказа също недемократичен строй! Отчитайки че в нашата история и изобщо нахората има повтаряемотст-цикличност то скоро време има няма до 10 години ще ни удари нещо още по жестоко от Перестройката която започна през 1989г.

Не бъркай демокрацията с клептокрацията, която ни представят за демокрация.

Интересно кой ще е този втори човек, дето контра ще приказва. То май има само един - самият Гешев. Еднокнижков трябва да се напъне да роди нова интрижка заради некадърника кандидат.

бре, бре, голЕмо триене на коментари е паднало под тази статия, заради тази пропагандистката радиоточка от средата на 20 век-бнр и "журналистите" там от типа на великова, волгин и прочее, нямам намерение да им помня имената... 10 коментарчета след триенето и множество радостни тролски плюсчета за страдалката великова...смееех...

такива дето дрънкат за гадния социализъм ли, като онзи очиларко дето пише и говири все за ДС или като Антончо Тодоров ли? Пускам един ден БНР и програма Христо Ботев и по нея се леят лъжи за ужасния социализъм, ама ред лъжи, ред сълзи и как хората умирали от и как били тормозени и т.н. Нямам желание да слушам американска пропаганда. И по-лошото е че това става с нашите пари. Нямам желание да слушам и гледам журналисти работеши в държавните медии да се мазнят на разни гнусни политици и тем подобни и да им задават услужливи въпроси!! ТИ ТОЧНО ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ ЛИ ИСКАШ ДРАГИ???

хааахаа, волгин, успокой се, товарищ! теб никой не е в състояние да те махне от ефир...кАжи ся, колко струваше една боза с баничка по времето на социализЪма?!

Значи, вчера, проблема не беше критичността й към Гешев, а трудовата й характеристика. След 5 часа, вече трудовата характеристика е ОК, но пък слагаме втори човек за плурализъм..... демек точно заради Гешев си беше.

Я , пуснете музика, ...поГРЕБална!?

направо да не повярвя човек че Хоризонт била най добрата медия страх го е директора да не започнат пак протести ,защото БНР е щаба на БСП от там със силна пропаганда се опитват да ни промиват мозъците и какво като се е заела Свободна европа тя няма нищо общо с оная станция по времето наЖивков там пак платени журналисти против властта вижте само как излизат репоратажите им целенасочено

Абе вие герберите вече сте със яко шизофрения... от една страна уж плюете по комунистите, от другата строите Белене, кичите се с георгиевски лентички, всичките сте с партийни книжки и досиета в ДС, министър ви е Дани Кирилов от БСП, Путин и Бойко са ви бащиците... абе тежка диагноза.

а на Волгин може ли аз да му осигурявам плурализма в предаването като ко-водещ? Деева тия свински подлоги "генерални директори", деева тия плазмодии и блюдолизци!

Аз осигурявам само ралник.

не можеш, ти си анонимник

Разбира се, щом "Свободна Европа" се зае със случая.

Когато в борбата за налагане на личност като главен прукорор участват батки, пандизчии, медии разбираш че нещо не е като хората. И по-страшното е че Гешев не е проблем само като личност, а когото и да излъчи това правителство и тази проядена структура ще защитава интересите на #КОЙ и ще се ползва за репресия.

поредният незаменим екземпляр в родината ни! дано живее още двеста, триста години, че без нея бнр ще загине!

Една от малкото оцелели компетентни и обективни.От Лили Маринкова насам вече са прокудени десетки журналисти.Олигофпенията сред мутросганта се развива с геометрична прогресия.

Какво му обясняваш на тази дърта герберуга, той си подкрепя пенсията с писане.

Ха,ха, сън не ги лови и са на амбразурата да праскат минуси.Знаете ли защо е така? Журналист не е професия , а услуга! Всеки може да е журналист,но не всеки може да е лекар ,примерно.Но забелязвате ли как "компетентно" критикуват лекарри, съдии, прокурори ...и тн? Нима разбират от всичко? Мошеници са журналистите.

Само Недялко и отбора пиклювци, близаджии, петьоблъсковци, петна, йорданбоневци и прочие не са мошенници! Те бранят законността и демокрацията от мафията!

Уважавай себе си, не вярвай на ДЖУрналисти...Погледни през прозореча и виж живота такъв, какъвто е в действителност. Ние сме озверяли заради пропаганда. Хванал съм сам себе си,че съм идиот обработен пропагандно от такива като тази.Внушил съм си,че трябва да мразя комунисти, но като изляза на улицата или работя с хората, знам ли кой е комунист? Не,не знам. Пропагандата и подкупната журналистика ни озвериха.

Мили хора,данъкоплатци в майка България, разберете,че всички ние ставаме жертви на внушенията от медиите. Когато това става от държавните медии,от тези на които плащаме заплатите, а те ни лъжат, това означава,че сме идиоти! Някаква класация определи българските медии на 111 място по свобода на словото.Така е, когато не почтенноста, а интригантската природа вземе връх. Позор за лъжливи журналисти! Да не допускаме те да определят нашия живот!

Прокопиевите креатури са навсякъде в обществените медии

тът, по-тъп, най-тъп, трол

За профилактиката на БНР от 06 до 11 часа нищо не пишете?

А ми внимават да неги порфилактират и тях :)