В БНБ гласуваха 15 368 лв. заплата за Димитър Радев

15 368 лева е месечната заплата на управителя на БНБ, подуправителите получават 13 173 лева, а членове на Управителния съвет на банката - по 4 391 лв.

Обратно в новината

Коментари - В БНБ гласуваха 15 368 лв. заплата за Димитър Радев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато държавни чиновници и бюрократи си само-определят заплати по 15 000-20 000 лева от джоба на редовия данъкоплатец, хората ще тънат в мизерия. пълно безумие е в най-бедната страна в ЕС, един държавен чиновник или бюрократ да получава 100 пъти повече от един мизерстващ пенсионер със 150-200 лева пенсия, който цял живот е работил за държавата! срам и позор!

на 40 души от производствената сфера които са на минимална работна заплата от 380 лева!!! Парадокс или безумие?! По-скоро нито едното нито другото а пълно презрително и пренебрежително отношение към тези, които са осномно чост от населението на страната и са в това си положение не поради некадърност или други причини от лично тяхно естество, а са в това си положение единствено поради икономическата конюктура и състоянието на пазара на труда в страната!

то пак съшото както беше при искров .....определили си сами заплати и след това съобразно на бонусите в частните банки ....така като гледам ще си раздадат за следващия великден по между 500 хил и 1 млн. на калпак, ако не и повече .....бравос .........айде по-бързо закон в парламента за техните заплати, за да се усетят къде се намират.....наглеци нещастни

"Възнагражденията на УС на БНБ ще се определят на база на средните заплати на ръководителите на банките в България, както следва: 70% за управителя на БНБ; 60% за подуправителите и 20% за другите членове на управителния съвет." Другите банки са частни!!!!!! и се управляват от УС, който определя правилата на играта в банката, както разпределя дивиденти и възнаграждения! БНБ е държавна, а не частна и над УС е Народното събрание, което определя правилата на играта /закони/ в нашата държава. Ако искат големи заплати - да отиват в частните банки, ако ги приемат! Това безобразие трябва да има все някога край! Ако иска НС да им определи и по 100 хил. лв., но нека да е законно! Събрали се 5-ма човека, късат и лапат от държавната баница, сякаш те са я правили!!!!! На какво основание, по кой закон /НС/ и коя Наредба/МС/ си определят те сами заплатите????????? Наглост и дебелоочие, другите квалификации са още по-тежки !

а в началото Бати Бойко Борисов казваше че е шефа и никой не бива да взима по-голяма заплата от неговата

така ли + и -,а пирдопският мангасър защо е взимал по 45000 дадени му и "узаконени"от мадридския али баба с многото разбойници,но ти не се сещаш за него защото не ти изнася нали?

Заплатите на държавните служители и на БНБ също, трябва да се обвържат с минималната работна заплата в съотношение 5 към 1, което прави 1500 лв максимум за държавен служител.

На всички тези оядени лешояди собствеността трябва да бъде конфискувана, а те в затвора.

...кво..искров взимал 40 000 на месеца.....аз да не съм балък да работя за без пари

Безобразията нямат край в нашата мила държава. Като включим участията в няколко фирми, комисии и пладнешките "законни обири", заплатата на този мил човечец ще хвръкне до 50 - 100 хиляди. Иди и го обясни на простия пенсионер, та бил и той интелигент или учен. Докато не се изземат всички крадени пари, имоти и не се вкарат политици в затвора, няма да има оправия.Толкова е просто, но тогава няма да ни стигнат затворите, защото всичките са маскари. Как ми се иска да се роди един почтен български политик, но май няма да дочакам.

Банкер да взима повече от държавен глава, шеф на парламенти и премиер министър взети заедно?! Ние сме и си оставаме сиромаси, но и тези що се репчат че са власта в тая държава и я управлавят в наше име са си чисти сиромаси спрямо този банкер!!!! А ние, будалите чакаме някой да оправи тая смотана държава и да тури ред у нея! Е това нема никога да стане, защото банкерите дръпат конците на в сички в управата на държавата, а народът отдавна е казал, че в когото е парата в него е и властта!!!

Това са месечните допълнителни заплати , а НЕ ОСНОВНИ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ нали ....те си остават същите като на предишния управител и съответно подуправител и т н.!!!!!!

Не се заблуждавайте- с разтегливото понятие, че ще получават възнаграждение, не- по малко от средното за ръководителите на останалите банки в страната, тези мошеници пак ще получават същите възнаграждения, че дори и по-големи от това на Искров. Само ще бъде под формата на бонуси и ДМС. Това решение го публикуват за да потушат напрежението, иначе въобще не мислят никакви заплати да си намаляват, даже ще си ги увеличат. Трагичното е, че нищо не вършат в замяна, ние ги търпим и им плащаме богато и пребогато за бездействието и безхаберието. Боклуци!

Аз пък предлагам да си гласуваме скорошна смяна и на този Управител на БНБ и под управители...да не си мислят че като са избрани ще си продължават далаверите...

Значи онова улично куче Искров вярно е вземал към 100 хиляди на месец.

Някой знае ли за какво ги взема тези пари? Нека му дават и 30 хиляди но всеки месец да отчита какво лично е вършил. Не да пеят и танцуват.

Как така БНБ го гласува това ? Те са национална банка,която се издържа от държавата.Ние,които плащаме данъци плащаме тази заплата.В частните банки да си гласуват те,но тук държавата определя това.Така че, да не ни баламосмат,че това е решение на БНБ.

Народа лапа мухи, олигарсите пачки... Кой е виновен? Тоя дето яде баницата или тоя дето му я дава?

Не е логично - шефът на БНБ да взима колкото средно ниво ИТ специалист в България и да отговаря за много повече от него ...

Прав си. Къде по-логично е да взема 90 бона.

За големи заплати има пари банката,а за лихви ,че ти ползват парите няма ,огоре на всичко са сложили и данък на мизерните лихви. Безобразие! Няма такава държава!

Така е, би трябвало да взема повече. Ако не го устройва да се преквалифицира.

Какъв е този средно ниво ИТ специалист с 15к+ месечна заплата?! И то в България! Да беше казал 4-5 да ти повярвам...

Уловката е че ИТ специалистът изкарва пари, а този взема пари. При това от моя джоб.

А мойте 1 500 000 лв от КТБ кой ще ми върне?

НЕ МОГА ПОВЕЧЕ, ИЗДУХ СЕ

ами аз и всички в държавата вече ги върнахме

Просто ми е мъчно как ще оцеляват с тези "мизерни" заплати и възнаграждения, но пък за отговорността им пред обществото съм сигурна-ще е равна на нула ,защото при предишните заплата и възнаграждения Искров до последно не изпусна кокъла,а пък отговорност за нищо не носи.Та си представям как с намалените си заплати сега новите "отговарящи" ще запретнат ръкави.

Веднага да се открие дарителска сметка и всички с минимални пенсии и заплати да внасят процент ,,,,

Идеята е чудесна!Веднага се запътвам да внеса първия лев!Трябва да се подкрепяме,нали?В такива трудни моменти!

Незабавно минималната заплата да стане 1000 лв тогава! Баси наглостта. Тези пари кой ги плаща? Пак ние!

а банков надзор в българия РЕАЛНО НЯМА има обратен надзор някой да не наруши тормоза на банките над хората орбан напрви най добре - регулира пазара като националната банка задава нивата на ипотечните лихви като тя самата отпуска кредити----много бързо алчните пропищяха-----а орбан каза който не му отърва вратата и повече да не стъпва в унгария

Много компетентни крадци!

отговаря за това чуждите банки необезпокоявани да тормозят бг гражданите като вдигат лихвите когато си поискат без причина, налагат таксички как им дойде в зависимост от коефициента им на алчност къв днешна дата------а ако някой се обърне към банковия надзор за БАНКОВИЯ ПРОИЗВОЛ В БЪЛГАРИЯ-----те му казват търсете си правата по съдебен ред---а от среща мастити банкови юристи викат ела ела мишленце

А бонусите? КОЛКО ЩЕ СА? ДА НЕ СА 40-50 000, А?

Искров и др. като взимаха такива големи заплати, какви експерти са та една от най-големите банки фалира, нещастници, сега да върнат заплатите си, че изобщо не са ги заслужили, то и това пак ние средностатистическите балъци платихме - егати държавата, егати народа, егати всичко!!!!!

Как не ви е срам бе мизерници долни, свещи да супите с тия окрадени от народа пари

Отказал двигателят на кораб в открито море. Тук там, не могли да го оправят. Звънят на сушата и оттам пращат стар инженер-механик. Идва той, чука с чукчето на едно място и за 5 минути двигателят заработва. Иска хонорар 2000 $. Ама как, възразяват собствениците - за 5 минути 2К $. Отговорът бил 10$ чукването и 1990 $ за това, че знам къде да чукна.

деер

ОТГВОРНОСТ = 0 ЛВ = 0лв заплата Каква отговорност има уж работната пчеличка с 4 000 лв заплата? Пак НУЛА. Някой спомня ли си заместника на Искров? - Не... тогава защо разликата е само 2 000лв. , а отговорността е отново 0. Т.е. заплата трябва да е или вариант 4 000лв или вариант 15 000лв......

Как ще вържат двата кря с тези заплати?

Участници във фалита на банки в миналото,сега ги избират за управители и подуправители на БНБ.В началото на т.н.преход,хората масово са си изгубили спестяванията,защото банките фалират по сценарий.

First Year Analyst $100K - 150K $110K Bachelor's Third Year Analyst $120K - 350K $145K Bachelor's First Year Associate $150K - 250K $170K MBA Third Year Associate $260 - 500K $310K MBA Vice President $250K - 1MM $450K 3-6 years Director / Principal $400K - 1.5MM $700K 5-10 years Managing Director / Partner $500K - 20 MM $1.2 MM 7-10 years Department head $800K - 70MM $2.5MM 10+ years

и накрая... 18 трлн дълг, нали?

А вие какво очаквате, че финансов експерт ше работи за 1000 лв. ли бе? За такива пари можете да си позволите само псевдо експерт с купена диплома, който ще съсипе цялата система за 2 месеца. Такива кадри биха получавали много повече във всяка компания.

Бих се съгласил с теб само ако този не беше част от правителството на Жан Виденов когато фалираха 13 банки!!!

И аз бих се съгласил, ако след кабинета "Виденов" нямаше още 2 червени кабинета. Явно си ги харесваме такива.

Е с какво е повече продуктивен от мен? Работи по 25 часа/ден, или е завършил образование на Луната или Юпитер? И в същото време - стой та гледай, как толкова много началници в БНБ ще проспят поредният фалит на някоя банка. Пълна лудница е тази държава.

Един ядрен физик може да взима по 10 000 евро на час. Ти можеш ли да го замениш без да причиниш екокатастрофа?

Я, съвпадение: мога да го заместя, защото съм завършил ядрена физика, но никой никога не ми предложи нито 10 000 евро на час, нито 15 000 на месец дори 2500 и сега съм барман :)

сит или гладен ще сложите до кацата с меда да я варди? те сега ще почнат увъртанията, остроумията и хипотетичните ситуации.... въпреки, че вътрешно всеки знае отговора.

Па тоа много сит бе чичо, а азе много гладен?!

Пак с трици маймуни ще ловят.Сякаш определят заплатата на чиновник средна ръка.То бива популизъм, ама чак толкова.А гледам, доста народ се навързза на популистките действия на депутатчетата.

Парите ми стоят на лихва 0,1% ,заемите са с лихва 8 -9%...банкерите с по 50 хил. месечна заплата...КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА,ЛИ? ТО НЯМА ДЪРЖАВА-ДЪРЖАВА СА БАНДИТИТЕ И КРАДЦИТЕ

кой по света някъде е станал богат като си е вложил парите в която и да е банка? Там пари се съхраняват с малка лихва да не се обезценяват много. Па държавата му крива на калпавия.... да не казвам какво. Все някой друг му е виновен бе... па той много кадърен. Златни ръце. Блестящ ум. Иновативен у всичко... тази пуста държава...

Потрес и гнус.

Защо хора висшисти с големи отговорности вземат заплати 600лв?а хора крадци без отгорности с хиляди.Ей мафия опичай си акъла.Дано се задавите !

Защото, ние си ги избираме и ние ги търпим. И защото ние се оставяме да ни манипулират, крият информация и ни лъжат. 1,5 млн. пенсионерите едвам оцеляват с до 200 лв. месечно, други 1 млн. пенсионери с 300лв. месечно. И не знаят, че имат близо 200 000 "колеги" с пенсии от почти 900 лв. и то необлагаеми. А младите хора, не знаят, че те със средната си заплата от 800 лв. трябва да плащат данъци и осигуровки. За да може въпросните привилегировани пенсионери да получават необлагаеми 900 лв. Младите хората не знаят, че привилегированата каста от чиновници и политици и др. взима заплати+бонуси над 2000 лв. месечно и че плащат процентно над 3 пъти по-малък данък отколкото тях(тези със заплати до 2000 лв.) Това ли ви е социалната държава, това ли са ви плоските данъци? Хорат са в омагьосан кръг те са бедни защото са прости и са прости зашото са бедни. Лъжат ги защото са прости. Това е истината. А образувателната ни система произвежда прости, и покорни хора с дипломи и самочувствие без покритие.

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Много му е, моме Калино...

поредната калинка намерена някъде ще ни се радва... и белким напише статия та да разберем що за възгледи има- видя се , че не може да говори...

И все пак няма ли кажат колко е взимал Искров? И дали е взел 20 заплати накуп при напускането?

Всички близки до хунтата от 1990та са щедро възнаградени като този плъх от правителството на Жан Виденов!!!!

За заплатите - нямам думи. Всеки икономист знае - още в университета се учи, че при заплатите има един максимум, след който колкото и да увеличаваш заплатата - служителя не може да работи повече, съответно да носи по-голяма отговорност, просто е достигнат лимита. Съответно аз съм сигурен че и за 3 пъти по-ниска заплата ще се свърши същата работа. А и както е написал колегата по-долу - какво значение има заплатата, кагто така или иначе не носиш никаква отговорност - за справка Искров

браво бе-нахалници...на фона на новината че всеки трети българин живее на на прага на бедността-на какво основание се гласуват такива заплати..айде 5-6 хил.иди дойди-ама 15...както се вижда и отговорност след това не носят никаква и за нищо..

Че той по малко от мен взема?