Иван Искров подаде оставка

Управителят на БНБ Иван Искров подаде оставка пред 41 Народно събрание.

Обратно в новината

Коментари - Иван Искров подаде оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с отстаняването на Неновски е поредната политическа помия която заля народа.Не го мисля него защото той е изключителен човек и професионалист,жал ми е,че България губи.

И к'во? Детето негово ли е след толкова миткосване и обучение или и нега на табла сме му го подарили???

има много 28 годишни, спокоооо!

Излезе му времето на внука на ген.Владимир Заимов.

Много важно! Какво пък толкова... Бойко ще намери кого да сложи. МОже да не разбира толкова от финанси и банки, ама нали то ще има кой да му казва какво да прави. Пък когато се забатачат нещата... МВФ чака.

А някоя друга биография БНБ няма ли да изтъпанчи на форума...

Абе защо като му е изтекъл мандата да не си ходи.То мандатът не е измислен току-така...Трябва да има сменяемост-това да на е република Корея..Стогат му 6 години по 15 бона заплата и още отгере...

идиотщините им нямат край

До: СпециалистЪт Г-н Специалист, ще Ви кажа нещо за този, от когото се чувствате респектиран. Когато имаше миникриза със слуховете, че ПИБ ще фалира(между другото доста основателни, като се има предвид какъв собственик на недвижими имоти в Банско е тази банка-но това е друга тема), това момченце, Искров, се изтъпани и рече, че нямало да позволи банка да фалира, защото било опасно за банковата система. Демек с нашите пари ще спасява коя да е банка, независимо какви ги е надробила, вместо да спасява вложителите. Тоя сигнал към банките какво означава няма да го коментирам - преценете си сами. Това го казва Управителят на БНБ с довода, че било по-евтино да спаси една банка, отколкото да плаща гарантираните депозити на вложителите в нея. Абе, аланкоолу, ако всички закъсат, как ще спасиш всички. Тук въпросът не е в кариерата и биографията, това е въпрос на философия и доколко изобщо имаш фундаментални познания за пазарната икономика. С това си изказване преди година ми стана ясен що за банкер е и да споделя, той няма шанс да получи каквато и да е работа при мен! И т.н...

Някой води ли статистика на уволнените и подалите оставка. Ще тряба на следващите след Борисов.

Браво,сега наред е Сотир Ушев,този некомпетентен бивш военен трябва колкото се може по скоро да баде изхвьрлен от НОИ и да му баде забранено да стьпва там,пьлен некадьрник

Браво ! Този човек е с досдтойнство и не се оставя да го разиграват като маймуна. А това, че достойни хора си подаватт оставките не говори много добре за управляващата партия, която няма кадри, а хора хванати от улицата. Независимо от амбициите те няма да я докарат доникъде, защото им липсва опит. Ето един от резултатите, които ще се отразят зле на имиджа на ГЕР, именно, че обяви вече намерението си да стопира минималната заплата и най-важното пенсиите! Това е разочаловащо, къде останаха обещанията за подобряване положението на пенсионерите! А най-важно, че много пенсионери и сега изнемогват и не могат да сикупят лекарствата дори. Моята пенсия за парно, ток, вода и всичко друго ще бъде несменяема в продължение на 4 години. А това значи, че ще живея с 154 лева на месец?!!! Ще ме хване вече за изборите Бойко на свети мук.

ДО: До Распутин (20.08.2009 г. 10:27ч.) Прочетох и хич не ме изкефи! Ще ти кажа защо! 1. Това Пете(Цеков) се плъзга като сърфист по повърхността. Никога не съм прочел нещо задълбочено от него; 2. Когато във фирмите, които управлявам има липси, първо правя анализ и установявам приоритети. Когато липсите от кражби са 60%, а липсите(пропуснати ползи) от организация, ефективност и т.н. и т.н. са да кажем 5-10%, първо погвам крадците. И когато крадците са навсякъде, и когато основната им работа е да крадат, първото на което подлежат е уволнение! Прокурори, съдии и др. са след това и не моя работа. След като прибера 60-те %, се замислям за ония 5-10%, описани по-горе. Тогава започвам да се съветвам. Но не с всеки и не на всяка цена. Защото професори и специалисти тука с лопата да ги ринеш(кати си знаем университетите...-но това е друга тема). Но всичко това след като спра от източване ония 60%. Хайде сега екстраполирай горното и търси аналогии!

ПРОСТО СИ ПРАВЯТ ПОРЕДНАТА ЧИСТКА И НА НИКОЙ НЕ МУ СА НУЖНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ.

разбра че ще го гонят и реши да се направи на достоен а като го избираха противозаконно забрави за достойнството.Що не си направи отвод бе Достойния

Докато не се подмени всичко, Бойко няма да миряса.

АВТОБИОГРАФИЯ НА ИВАН ИСКРОВ: Иван Искров е управител на Българската народна банка от октомври 2003 г. Преди да заеме тази длъжност, той е бил народен представител от 2001 г. до 2003 г., председател на Комисията по бюджет и финанси, член на Комисията по европейска интеграция и член на Съвместен парламентарен комитет (СПК) България - Европейски съюз. От 1999 г. до 2001 г. е бил изпълнителен директор и член на УС на Росексимбанк АД. През периода 1997 г. - 1999 г. Иван Искров е бил изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК АД. Преди това от 1993 г. до 1997 г. е заемал длъжностите експерт, инспектор и старши инспектор в БНБ, управление Банков надзор. От 1992 г. до 1993 г. е бил хоноруван лектор в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - гр. София, по специалността Банков мениджмънт. Пре 1999 г. Иван Искров е специализирал Ипотечни книжа и пазари в САЩ - Вашингтон, Минеаполис, Питсбърг. Преди това през 1995 г. е участвал в специализация на агенция Тройханд, София, Оценка на банки и финансови институции, Банков надзор към Федерална корпорация за гарантиране на депозитите, Вашингтон. Една година преди това през 1994 г. е специализирал Бизнес комуникации, организирано от Министерството на финансите на САЩ и Чикагската резервна банка в София. Същата година е специализирал Банков надзор организирано от Централната банка на Великобритания в София. И ван Искров е икономист, завършил Финанси и кредит в УНСС, гр. София, през 1992 г. Има издаден учебник в съавторство - Пари, банки и парична политика, СУ Св.Климент Охридски. Иван Искров е роден на 26 март 1967 г. в гр. Пирдоп. Женен, с едно дете. Владее английски език. РЕСПЕКТ!

и каква е тая достойна постъпка бре хора? Ако имаше и капка достойнство щеше да си подаде оставката още, когато стана ясно как е назначен, на края на мандата на комунягите, преди да изберат ГЕРБ. Ама нейсе от комуняги никакво достойнство не може да се очаква.

ТИ СИ ТЪПО КОПЕЛЕ СПРИ ДА ПИШЕШ САМО ПРОСТОТИИ.

Ето още едно доказателстно, че хората от НДСВ са почтени. Бе, още ли има платени хвалци на негово нищожество??!! Между другото, нищо не се чува за царските имоти! И к'во ще правим с Миленчо - телето и др. НДСВ крадци!?

Ако трябва да се избира между тези двамата, по-добре да е Ст. Александров, защото Хърсев е безотговорен - просто общоинформиран алабалист.

Ей абв -Боже, дай ни сили да оцелем във вихрушката! Ще, ще! Ние как оцелявахме 20 години??? Пък сега сте ни подготвили оцеляването за още 20 ...

Спокойно, сега няма да му приемат оставката защото е ценен.

Назначен ли е от комунисти и турци - за далавера е назначен, дори и да е цвете за мирисане.

Искров имаше една единствена важна задача. Да не допуска задлъжнялостта да надхвърли 70% от БВП, което е сигурен знак за идваща криза. Вместо това остави хората да се набълбукат с уж изгодни заеми. Хората са глупави и елементарни. колко му е да се вържат и да купят на петорни цени. Финансовите експерти обаче нямат оправдание. Те знаеха, че имотите се строят за по 250 евро и се продават на петорни цени, а разликата ще се окаже непосилна за простолюдието, когато ръстежът базиран на нарастването на брутния външен дълг спре.

Ето още едно доказателстно, че хората от НДСВ са почтени. С тази тактична и достойна постъпка Искров показа още една Бойкова лъжа. Способните хора винаги ще се оправят в живота, а ние да му мислим. Пътя на Цветелинка е отворен.

Боже, дай ни сили да оцелем във вихрушката!

Искров беше наложен на този пост, за да може правителството на Кобургготски да дъни държавата с колкото се може по-стабилен гръб. Задачата на задачите - Кобургготски да получи като собственост половин България бе осъществено по бляскав начин. Ползотворно беше присъствието на Искров на този пост и по времето на управлението на тройката без разсъмване. Какъв е проблемът, че един човек изпълнил ...достойно своя дълг си подава оставката!? Лично аз никак няма да се учудя, ако при проверката на новия управител на БНБ и там се открият злоупотреби с милиони милиони...

Дали е достойна постъпка или пореден ход на шахматната дъска, ще стане ясно след няколко седмици!

Прочети Распутнико, от Новини Дир БГ днес и Актуално: Дела, думи, Фън шуй и барбекю в ерата на Бойко! Ще ти хареса, отче!

каква оставка като НС отменя взетото в нарушение на правилата решение? ТОВА СИ Е ЖИВО УВОЛНЕНИЕ И ТАКА И ГО ОФОРМЕТЕ. УПОЛНЕН ЗА НЕ-СПАЗВАНЕ ПРАВИЛНИКА ЗА ............. все един и същи филм ли ще гледаме, този да погладим че го секнахме, онзи че малко открадна, третия че не може да лъже повече, четвъртия човек на нашия човек ........ край няма.

Постъпка на достоен човек и най-вече уважаващ себе си специалист.

Да се праждосва веднага! Нещо полезно да е свършил за БГ?

И КАКВО КАТО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ИВАНЧО ТИ ПО ПРИНЦИП НИКОГА НЕ СИ БИЛ ЗА ТАМ С НАТЕГАЧЕСТВО СЕ ДОБРА ДО ИЗВЕСТНОСТ И ВЛАСТ АМА ТРЯБВА И ДА ТЕ РАЗСЛЕДВАТ АКО НЕ ГИ МЪРЗИ ТИЯ НОВИ УПРАВНИЦИ НА КОИТО ИМ СТИГА НЯКОЙ ОТ БИВШИТЕ ДА СИ ОТИДЕ И ВЕЧЕ СА СВЪРШИЛИ МНОГО РАБОТА

Gorkiq Boiko...6te se napuva o6te 4 godini i posle 6te go svalqme i nego ot upravlenieto na toaletnata, kato se e uakal otvsqkude..

Е сега дойде времето на Секирата Стоян Александров или Хърсев...

От 4 г. насам за първи път виждам нормална, европейска постъпка на член на бившата управляваща клика. Мислех, че са безнадеждни и вкопчени в кокъла докрай! Дълбоко да се замислят Станишев и управляващите в БСП - постъпете като Искров. Иначе вървите към под 4% след 4 год.

каква стана тя сега...

До Бройко Паричков: Искров бе избран извън законния за това срок. Прави му чест , че е решил да се оттегли сам.

Жалко за Неновски! невероятнет човек и професионалист! к до Калин Христов- помня го още от времето, когато беше асистент в УНСС и се заяждеше на дребно със студентите. Между двамата Неновски е класи отгоре!

Боже,наивници,това беше единственият начин комсомолеца Искров да спечелио симпатии и играе отново в тегленето на картите.

Ами да подаде, той как помогна на бедните българи със заеми да плащат все повече увеличаващи се лихви. Какво направи той с лихвата. Всичко било пазар, ами кризата? Хората се самоубиват вече...

За Искров наистина ще съжаляват един ден...много добър професионалист и уравновесен ръководител.

Браво на Борисов. Каза и го направи. И не кого да е а шефа на народната банка - най-силната институция в БГ. И после разни ревлювци по форумите да не кажат, че Борисов не си изпълнява обещанията. Това е само началото. На комунягите им препоръчвам сами да си стягат куфарите и да си заминават за да не им ги стегнем ние....

Пълна ревизия да видите какви луди пари БНБ плаща за проекти и как се източва банката. Как смучат определени хора от нашите пари

IZTOCHI BNB I SEGA OSTAVKA! NAPRAVO V ZATVORA! PREDI DAVASHE PARI BNB NA BANKITE I TE NAPRAVIHA HIPERINFLACIA! SEGA ISKROV PRODAVASHE EVRO OT VALUTNIA REZERV NA VSICHKI KRALI OT FAR - SAPARD! ZA 2 MESECA GI NIAMA 1 000 000 000 EVRO!

Браво на Искров. Така правят достойните хора уверени в способностите и професинализма си. Сега ако е добър специалист, спокойно могат да го изберат отново, но този път според закона, а не по комунистически.

Ochte edin Chervenuchko - vwn ot golemite igri. Da se mahat vdwn zemia!

Не си струва да се съжалява за искров....