БНБ разкри ”порочните практики” в КТБ

БНБ обвини ръководството на КТБ, че не се е придържало към разумни практики. Обезпеченията по кредитите били средно 13%. Обезценката на активите е 4.2 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - БНБ разкри ”порочните практики” в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Порочните практики са в БНБ и лично на Искров със заниженят контрол.В БНБ са на принципа: Гърми вали, голямите ни заплати си вървят.Бюджет.Всеки на бюджет не заработва и не добавя принадена стойност, а само консумира благинки.

А къде са спали всичките от БНБ? Най- накрая се сетиха, че и те имат вина за случилото се.

е,ако и прокурата и съда имаха журналистическо образование .. ама нейсе....те са учили само за оздравяване на банки ...а не да ловят бандити

При 87% обезценка няма случайности. Ако се дължеше на икономическа ситуация в страната, тогава щеше да засегне и 87% от кредитите на другите банки, и страната обявява фалит. Тук говорим за планувано и целенасочено източване.

Работата на БНБ не беше ли да ПРЕДОТРАТЯВА, а не ПОСТФАКТУМ да разкрива порочни практики. Разкритията са в ресора на следствие и прокуратура, май! Т.е. БНБ си е за прокуратурата сега.

Не да се отнеме лиценза на КТБ, а Прокуратурата да накаже виновниците с конфискация на заграбеното и да ги натика в затвора, затова че стресираха вложителите и не гарантират обезпечението им. Отново ли доган ще приватизира КТЦ за жълти стотинки? докога дпс ще заграбва България и работните места с европарите? МАФИОТСКА ДЪРЖАВА - ЗАТОВА КАЧЕСТВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ НАПУСКАТ РОДИНАТА СИ, ПРОГОНЕНИ ОТ МАФИОТИТЕ, КОИТО НЕ УПРАВЛЯВАТ. ОБОРЕТЕ МЕ В ПРОТИВНОТО! ДОКАТО ПРОКУРАТУРАТА Е ЗАВИСИМА ОТ МАФИЯТА - БЪЛГАРИЯ НАЙ-БРУТАЛНО ЩЕ СЕ ЗАГРАБВА И УНИЩОЖАВА!

боцето назначи искров, и после му плати да обезкости КТБ !! Добре че беше Орешарски да дръпне държавните пари от КТБ, след като боцето наля всичко там ! Целувайте ръка на Орешарски !

до сега БНБ прикриваше КТБ и всячески правеха действия с които да я разпродадът.

Сега си давам сметка защо в България никой не подава оставка - защото ако го направи, троловете и хейтърите веднага ще ревнат, че това му е малко и трябва да отиде в затвора. Ако отиде в затвора, ще кажат, че е отишъл много бавно и много за малко. Всъщност мястото му е в Сибир например. И в Сибир да отиде, пак ще има недоволни, които ще бълват змии и гущери.Въобще докато има злоба и омраза, все ще чакаме някой да ни "оправи" и ще се ядосваме, че няма кой.

А как е минал одита на БНБ преди 6 месеца? Що никой не е видял това? Там наказания ще има ли?

И кога да очакваме ръководството на банката в затвора, че да се подготвим за посрещането?

бнб откри топлата вода и вече всички балгари могат да се вазползват от нея,след лединия душ които получиха вложителите в ктб.

"Порочна практика" - порочна, порочна, колко де е порочна. Кажи си окрадена от всички тези, които сега по медии я защитават - финансисти.Те говорят без срам, а БНБ мълчи. А да, каза,че кражбата е порочна практика.Бравос.Значи всичко ще се замете. Виновни няма - да влезе убития.

Първо трябва независим международен и европейски одит на оценките на квесторите, защото най-вероятно са "менте". Благодарение на "одиторите" България бе разпродадена за жълти стотинки на олигарсите, повечето от тях "милиардери БГ според РЖ Г. Лилов)", като "воденския", който сега чака като лешояд фалита на КТБ!

КЪДЕ Е БИЛ КОНТРОЛНИЯТ ОРГАН Б Н Б ТОЛКОВА ГОДИНИ , ЧЕ РАЗКРИ ТЕЗИ ПРАКТИКИ ЧАК СЕГА. КОЙ Е ЗА ПРОКУРОР?

незабавно да задържи Искров и още поне десетина души, които трябва да лежат поне по 20 години в затвора. На всички е ясно, че поръчителите са на по-високо ниво, но това не означава, че пряко отговорните не трябва да понесат своята отговорност. България е единствената държава в света, където бушоните не гърмят. Дори в Русия, когато се открият такива неща, на някои хора им се приисква да скочат от висок етаж, например.

КТБ и БНБ са напълно закони държавни пирамиди работещи под закрилата на закона в местността BG.аз не съм изненадан от тези събития,мишките грабят и напускат кораба.областта България е новата Aтлантида която е обречена на потъване без значение какво се прави,в случая задачата на народните избраници е да допринесат за по бързото потъване на държавата.

Какъв е този оксиморон - БНБ разкри порочни практики в КТБ. Само не знам сега кой ще разкрие порочните практики в БНБ, за да се стигне именно до порочните практики в КТБ. А, и да не забравя - изборите са важни, ще се промени всичко, нещата няма да са по старому. Ами тия практики са се 'въртяли' при 3 правителства - нещо някой да е направил?!

Айде бе!;о) БНБ ПРОСПА порочните практики епо-точното заглавие. Иначе за чий ни е "Банков надзор" например?! И ако и БНБ , подобно на МВР и Прокуратурата, ще се изживява като констативен орган, то защо са ни толкова много добре платени констативни органи?! Ами закривайте - поне от заплати и др. разходи на безполезни чиновници да спестим!

както изглежда партизаните и техните внуци от 9 септември 1944 година не са научили нищо ново,преди крадоха мандри ,сега крадат банки и все в името на народа.това е само началото и ако не ги изправим до стената ще продължат до края на света.

компенсираме всичко чрез увеличение на данъци, осигуровки, такси ,ток, парно,вода, заеми , ниски заплати, безработица , ако не можем, ще фалираме и други банки. Не вярвам в каква смрад живеем. Който оцелее ще нещастно - щастлив

БНБ организирано е крало в КТБ - Ао вярно са 4 милиарда откраднати в 80 фирми - то си е ясно, че и в БНБ са били наясно!

огато някой присвои 400 лева, това е кражба. Когато обаче гепи 4 000 000 000, това са порочни практики!?!?

Аха. Интересно нали. Сталин има подобра сентенция. 1 мъртъв - убииство, 1000 - битка, 1000000 мъртви - статистика.

Ръководството на БНБ е за затвор.

А Цветан Василев - отново банкер на годината!

sps_hrsf@abv.bg

той поне, може да стане и почетен инвеститор на люксембург. има пари.

Одита на БНБ с е прави от лица , назначени от политическите партии БСП и ДПС и парите са откраднати от обръчите от фирми около тях.Не е за пръв път и няма да е за последен.Само народа не го проумя след злополучната 1996-7г.

А списъкът на "кредитираните" и "кредиторите" (с нашите пари...) ??? Кой ще го публикува? Кой????

БСП и ДПС Изключително добри сте. Същия номер за втори път. Поклон.

забравяш че сега в групата по бързо крадене се е включила и гроб

Ал

АКО този доклад е дори и частично верен, то цялото ръководство на БНБ е не за затвора, ами за умъртвяване по особено болезнен и садистичен начин, защото са допуснали тази огромна кражба! Е разбира се и те са в играта. Та каква част от тези необезпечени 4 милиарда са дадени на Пеевски и каква част са дадени на свързани лица?

Напълно споделям мнението ти, но се съмнявам дълбоко в размера дупката. Дали БНБ и прокуратурата с действията си в началото на Сагата КТБ не са целяли именно изземане на документи за кредити на "свои" фирми и така тези кредити да се окажат "лоши" (или по скоро влошени от действията на БНБ и прокуратурата). Още нещо: Дали с тези тлъсти комисиони платени към външни одитори не се цели допълнително източване на банката? Дали в разсипването на банката нямат пръст и енергийни ВЕИ олигарси, който да сложат ръка върху енергийните проекти които финансирани от банката? ... а дали не целят да се избавят от банката финансирала собствените им проверки? Цялото това протакане и шикаклкавенеи показва че корупциета в отговорните институции е огромна , а въпросите които съм задал по-горе съвсем не са без основание ,а въпроси има ще много и БНБ вместо да дава отговори предизвиква още въпроси ??? КОЙ - ПОРЪЧА ДАННИТЕ в ДОКЛАДА НА БНБ ???

Абе Брандийски, кой се ти, та не ми пусна тая вечер нито един коментар по темата. Аз мисля нестандартните коментари, като украшение, а не като вредни. Имате късмет, че в България нямате истински конкурент.

Ало Дира,след като не ми пускате толкова откровени коментари, мога ли поне да преведа на разбираем език, какво значи порочни практики. Това значи пладнешки грабеж. Новото време създава нови термини.

Дира много добре знае, че високото му ниво се дължи на високото ниво участниците в коментарите. Иначе новините, които печати, обикновено вече сме ги прочели в световните медии. Значи могат да се открадна 4 милиарда лева и на това да му се казва "порочна практика". А когато аз кажа, че отговора на подобна "порочна практика" е коктеил Молотов, това е лошо и не се публикува. А какъв да е тогава отговора на хората, които ще загинат финансово от това? Нещо като берекят версин.

Адм на ДИР-а, защо не се публикуват коментарите? има ли вече цензура ....

Е, браво! Чак сега ли БНБ разкри това??? Нали тя е е контролния орган и трябва да следи да няма такива порочни практики!! Явно всичко е под тяхно знание----дали аз, мога да ида искам 1,2 3 мил заем да ми се одобри от тази банка и от БНБ да си траят? БГ хора, очевадно е !!!! Всичко е режисирано...мислете, ние ще се мъчиме с пенсии по 200-300лв, а те пак ще гушнат 200-300 млн (милиона)

Ама много умело си прехвърлят топката от единия на другия отбор, къси пасчета ... цака рака а ? Оправете нещата овреме, за да не го ядете това не е закана, а съвет !

Ако на Банков Надзор в БНБ им трябва да "потънат" над 4000000000 лева, за да разберат, че има нередности и престъпление, то те не заслужават и стотинка от заплатите им. Ако сега институциите се разровят в дейностите на останалите българи притежатели на частни самолети, няма да са по-различни констатациите, защото огромните разхищения никой, които се бори по честен начин за парите си не пилее във фрапираща показност

За какви умни практики говорят тия хора. Това си е направо пладнешки грабеж. Пропорционалният отговор на народа на тая наглост не е в писането на коментари, а в коктейл Молотов.

На Запад може би няма да сте милионери, но повярвайте ми ще живеете СПОКОЙНО . 15 годошен опит имам със семейството ми.