БНБ продаде всички юбилейни монети за Европредседателството

Тиражът от 3000 сребърни възпоменателни монети за българското евроредседателство вече е изкупен, съобщиха от БНБ.

Обратно в новината

Коментари - БНБ продаде всички юбилейни монети за Европредседателството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

като има идиоти, бнб ще си трупа парички *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да стоиш на опашка пред банката да си купиш монета. Много сме изостанали ама сме фактор както си мисли Бойко. Хората на Запад вършат тези покупки по интернет и безплатна доставка. Кога ли ще ги стигнем.

нумизмати -прекупвачи в продавалник този бизнес замира

ЗА СВЕДЕНИЕ НА МАТ"РИАЛА : ЩЕ СЕ ПУСНЕ МОНЕТА ОТ 5(ПЕТ) ЛЕВА КАТО НАЙ-МАЛКА СТОЙНОСТ ! ВСИЧКИ ДРГТИ СЕ ИЗВАЖДАТ ОТ ОБРЪЩЕНИЕ ДО КРАЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ! ИНФЛАЦИЯ ! ТУЙ ТО !

ОФИЦИАЛНО ПО СВЕТА САМО 1 ТРОЙУНЦИЯ ЗЛАТНИ И СРЕБЪРНИ МОНЕТИ И КЮЛЧЕТАТА СЕ БРОЯТ ЗА НВЕСТИЦИОННО ЗЛАТО И СРЕБРО , ... А ЮБИЛЕЙНИТЕ МОНЕТИ ЗА ЖИВА ДАЛАВЕРА - СЛАГАШ МЕТАЛ ЗА 5 ЛЕВА , ПРОДАВАШ ЗА 50 :)) ... И ЕДИН ИНТЕРЕСЕН ФАКТ ОЩЕ ОТПРЕД ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ И БРИТАНСКИТЕ СУВЕРЕНИ И РУСКИТЕ ЗЛАТНИ РУБЛИ СА ЕДНО И СЪЩО ТЕГЛО :))

По принцип всички златни монети са по една унция или част от унцията, половинки, четвъртинки, и т.н. Само Наполеон е бил хитрушко и монетата от 20 франка е с намален грамаж спрямо соверена и рублата. Ама това са технически подробности и не са вързани с темата.

moket1

Как се купувал номинал 10 лв. за 66 лв. А как се купува левчето за 800-900 лв., а сега е 2-3 хиляди лева? Другари, материала й струва само над 20 лв., отделно производството, вие тук небивалици пишете. БНБ в опит да ограничи спекулата направи чиста спекула с тази монета. Не се продаваше никъде освен БНБ, опашки, уж по 1 бр. на човек, изсипаха се цели фамилии. В резултат първия ден обява на 1000 лв., на втория почнаха от 250 до към 400 да ги продават. Вече не ми се мисли. Да е честита на притежателите!

АЗ ПРИЗНАВАМ САМО ЗЛАТНИЯ CANADIAN MAPLE LEAF .. ЩОТО НАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЗЛАТНИ ОРЛИ И ИНДИАНСКИ ГЛАВИ ОФИЦИАЛНО НЕ ГИ ПЕЧАТАТ ВЕЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ОТ ГОДИНИ :)) .. А БЪЛГАРСКИТЕ СРЕБЪРНИ МОНЕТИ ОТПРЕДИ 10-ТИ НОЕМВРИ ВЪРВЯТ .. 20-30 ДОЛАРА С ГОЛЯМ ЗОР :))

Значи монета, която струва 10 лева, официално се продава за 66? И после нямало инфлация? Никога няма да дам повече пари, за да си купя по-малко!

Значи, виж сега. Като пример ще ти дам сребърните монети от една унция чисто сребро. Всички са по една унция, освен китайските с пандите които са с един грам и нещо по/леки. Но ако примерно австрииските наречениф илхармония са по 17 евро, то пандите са примерно по 24. Среброто и в двата случая е чисто, но пандите се секат всяка година с нов образ и след 5 години, тазгодишната се е удвоика цената и защото не с е продава нукъде а има хора които им харесва и искат да я имат, докато масовите филхармонията или канадските с кленовите листа или американските с орела, се секат всяка година еднакви и в много милионен тираж. Тези последните се изкопуват като инвстиция в сребро, зарад материала. Всички те имат някаква номинална стойност обикновено 1 долар за американските и австралииските но струват цената на среброто. надявам се да съм бил горе долу ясен

Монетата от 2 лева изобщо липсва - нещо да ни кажете по въпроса ?

СКОРО НЯМА ДА ИМ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ :-))

Има някакво вярване, че ако е рядка или стара задължително е ценна. Виждал съм на пазари, стари монети по едно/ две евра се продават и така на купчинки. А стари любилейни банкноти и монети от цял свят, обаче нови, нови на същата цена. Даже имам една банкнота мисля беше 500 лева с Г Димитров, примерно от 56та година, чисто нова, пак за евро. Изобщо истинскит нумизмати и хитреци ще набутат тези монеи на пишман нумизмати и хитреци а те ще ги оставят на внуците си с мизълта, че им оставят съкровища. Ама то балъците са за туй

Да изсече нови , щом е продала наличните , явно се харчат.

любилейното го махнахте, добре! а сега ни обяснете като как министерството за европредседателството са иззели част от монетите!! национализирали ли са ги, експропреирали или реквизирали!

може би имат на впредвид че са ги одкупили

дебора, ще ги откупят ако сега им ги отвлекат, и им поискат откуп за да ги върнат!

Ще бъдат подарени на част от делегатите от ЕС.

Чаках на опашката три часа и половина да купя на брат ми десет монети (после ще ги продава по-скъпо). Имаше и много млади хора, което е добре!

а бе имаше, ама огромната част бяхте окаяни пенсионери! явно вече ще хвърляте през терасите номизматика, а не пачки с двадесетолевки! аа, и брат ти няма да ги продаде на печалба, щото ще му ги откраднат!

Хората измират от глад по улиците, а тия трупат златни алтъни.

Любилейни !!! Грамотността ви е на 0

и аз искам една Любилейна монета