Шефът на БНБ: Искаме ли еврото, трябва фискална стабилност

По пътя към Еврозоната България трябва да продължи с изпреварващия ръст на икономиката и да запази стабилността на публичните финанси.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на БНБ: Искаме ли еврото, трябва фискална стабилност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да повторя пак за "Гръцката схема" на източване. Дават се големи евро-заеми на продажни политици които после народа ще трябва да плаща. Заемите не са за построяване на индустрия а са за местна корупция и купуване на Германски стоки. Това убива родното производство, доколкото го има. Като дойде време за връщане на заемите, няма откъде! Ако сме с лев може да се обяви дефолт и да продължим спокойно. Ако няма - няма мърдане защото ще останем без парична единица и банки. Тоест, остава само да сме роби на Германия и да плащаме през носа с бедност, земя и ресурси за нашето собствено корумпиране и поробване.

Еврото е средство за източване, важен елемент във финансовата система на ЕС която има същата цел. Гърция е пример за метода. Гърция бе страна с висок стандарт и индустрия преди да влезе в евро-зоната, една от първите. Сега е роб на Германия, без индустрия или икономика. Искат но не могат да върнат драхмата защото са в евро-капана. Без лева цените ще хвръкнат, заплатите паднат и България ще се опразни.

За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух....

ние я имаме, де, от 3 години не е фалирала банка

Хайде стига сме се заблуждавали с това евро! Банките няма да позволят в България да се въведе евро. Ще загубят огромни пари от лихви и такси за валутни преводи. Забравете за еврото.

Ама не го искаме бе, БОКЛУК! Поредният гнусен еничар ни тика в пропастта. Англия, Швейцария и други защо не го искат еврото като е толкова прекрасно бе, банкстерска подлого?

Англия и Швейцария ясно! А Вие защо не го искате, все пак не сте нито англичанин, нито швейцарец?

Защото знаем какво стана с Гърция. Франкфурт ще ни източи като заклано прасе.

НЕ ИСКАМЕ ЕВРОТО!!!!!!!!!

А знаете ли защо?

Знаем - Гръцкия метод. Големи евро-заеми на продажни политици които после народа ще трябва да плаща. Ако има лев може да се обяви дефолт и да продължим спокойно. Ако няма - няма мърдане - при дефолт ще останем без парична единица... Тоест, остава само да сме роби на Германия и да плащаме през носа за нашето собствено корумпиране и поробване.

Никаква фискална стабилност няма да подобри живота ни.Върнете откраднатите 4,5млд.от КТБ не се правете на улави. Наредени боклук до боклука с европейски заплати и само плашат.Престъпници сте до един.Искаме затвори за вас.

Никакъв затвор!Такива боклуци трябва да бъдат линчувани за назидание на другите крадливи геЙбери!!!

Всъщност - ние НЕ искаме еврото!

а само рубли

Икономиката не света сменя тежестта си, а ние сме се хванали за потъващ камък, който някои смятат за спасителен пояс. ЕС е в нокаут, а след разпадането на НАТО и то ще го последва. За сега Тръмп е решил да се спасяват сами. Корабът отплува. Лодки има само за големите и богатите.

Т.е. да се хванем за рублата, нали?

"Шефът на БНБ: Искаме ли еврото, трябва фискална стабилност" Гаче ще има ново затягане на коланите...

Ами не го искаме еврото. Искат го група мафиоти. Другите не го искаме. В европа вече доста държави виждат как са се прецакали, като са приели еврото. Ако беше изгодно, нямаше да ни натискат да го приемем. Това ще означава сериозна загуба на суверинитета. А Европейският съюз става организация, твърде нестабилна. Засилват се движения за излизане от тази организация. Върви към разпад. И тогава ще бъде твърде неприятна ситуация, ако сме се набутали да приемем еврото.

най малката полза от еврото че като пътуваш из европа не трябва да обменяш пари-но явно не си показваш носът от село и за това драскаш небивалици:)