БНБ: Бедните обедняват, богатите богатеят

Данните за депозитите на българските домакинства в края на 2017 година, изнесени от БНБ, показват ясна тенденция.

Обратно в новината

Коментари - БНБ: Бедните обедняват, богатите богатеят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бедняците в БГ намаляват и се трансформират във богаташи.... това е фантастичната истина за БГ...

Библейска истина. Пари при пари отиват.

Беднотия, беднотия, 300 000 милионери! От работещите 2.5 милиона души 12% и нарастват! Мухахахахахахаха!

Депозитите в банките намаляват, щото намаляват баламите! Влагаш пари в банка, тя ги върти, печели, дава заеми, ипотеки, а на тебе ти показва среден пръст, нулева, че и отрицателна лихва, нулева печалба, щото я спонсорираш! Народа започна да поумнява!

"Депозитите до 1000 лева в банки са намалели", ми естествено, при нулеви лихви за депозити, много по-изгодно и по-удобно е да си държиш депозит в "БУРКАН Банк"!

БНБ откриха Америка! Естествено е, умниците ще богатеят, а тъпаците ще обедняват! Това си е природен закон от памтивека! "Като си толкова умен, що си толкова беден?" - американска поговорка!

дали знаят, че държава се крепи на средната класа. В описания сюжет на бананова република се остава без държава, която така безогледно да яздят!

Нап проверява ли хората със свръх високи доходи!

Прочетете заглавието на статията и си направете извода коя е причината за насилието в БГ. Това е бедността! Ако иска Европа да ни помогне да ни помогне да преодолеем бедността а не да ни налага разни въздухарски конвенции

А беднотията е следствие на тъпащината! Тъпащината, уви, не се лекува!

какво да коментирам - 3% са много богати, 30% едва свързват двата края, а останалите - съвсем на края!

Така е при комбрадорско - олигархичния модел. И по-зле ще става.

Така ще е ,докато не махнат плоския данък бедния все ще си е беден , а богатия -богат/защото закона е направен за тях ,да не им бъркат ако може въобще в джоба/.Но както се вижда и богатите си отиват , а ковчезите нямат джобове.

АЛО, ДИРА, ОПРАВЕТЕ СИ НАЙ-ПОСЛЕ БЛОКИРАЩИЯ САЙТ. ЕДНА НОВИНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ НОРМАЛНО.

Нормално е, все пак живеем в ерата на капитализма.

Днес е неделята на Страшния Съд

Нали затова сме във финансова криза. Банките си печатат пари и пей сърце. Раздават си безлихвени кредити на свой хора другите плащат масрафа. Така е тук в Германия, добре че лумпените са повече от нормалните иначе и тук ще има бунтове. Хубавото на финансовата криза е че милионерите станаха милиардери.

В БГ потребителите плащат 22 % ДДС за всеки продукт ,а фирмите 10% данък.Има и много други измами върху бедняците ,който са превърнати в Биороботи бачкащи от дата до дата за мизерната си заплатка и за да крепят с трудът си на управляващите дедовеца.

Това единични депозити ли са или сумарно на човек? Повечето сме ги разпръснали по различните банки за да не надвишат 100к Евро в една банка.

Ако обикновенните граждани си изтеглят влоговете/до 10 000 лв/ банките в България ще фалират!!!!!

Автора да вземе да се гръмне! Откъде извади тия хиляди милионери? Човече, вземи се в ръце! Ти таблица виждал ли си някога? В начално училище ходимл ли си? 71 човека в повече били 9.3% увеличение, а 100% са 170 165? Я пак вземи си изтегли таблицата от link и я прегледай и спри да пишеш глупости! 170 165 (в хиляди лева) в тази графа означава че в рамките на 1 година със 170 милиона и 165 хиляди лева са се увеличили сумите в депозитите от над 1 милион лева. И те са на точно 833 човека, опс - "домакинства и НТООД". И вземете все пак и втора страница огледайте - там където горе пише КРЕДИТИ, малко да се проясни всъшност картинката.

Хранят ни с боклуци , мамят ни с боклуци , грабят ни с ток , вода , обществени поръчки и всякакви други номера и стават богати , а ние бедни.

Те са "умните" и "кадърните". Научи се как да мамиш и се освободи от всякакви морални задръжки.

Точно така за българина..като е глупав и си трае да се защити малко му е.

в София има 22 министерства с по 3000 души вътре които вземат грешни пари, има 132 агенции с по 1000 души вътре все софиянци , в БАН "работят" 30000 души, ...лелеее...ужас що народ в софия лапа пари без нищо, стоят си по топлите места по чехлички пият кафета и се щипят по задниците....няма управия

Тези не са милионери. Това са наемниците на милионерите.

Какви 30000 учени в БАН?!?! В момента учените в БАН са под 3500, при което средната основна заплата е малко над минималната работна заплата за България. За министерствата също си преувеличила, но си права, че държавната администрация, за разлика от учените, взима много високи и, най-важното, абсолютно неоправдани на фона на останалите сектори заплати.

И се вясват само веднъж седмично за един следобед да си подпийнат и похвалят, кого са омаяли за проектче на частно срещу хонорар от няколко хилядарки. Ако бачкаш на "маса" 4 пъти месечно или общо има няма 15-16 часа, и да ти плащат тая заплата от 500-600 лв. май не е чак толкова зле...

Няма и няма да има, докато има неграмотни, управа и оправия са две различни неща, мила.

И с по един злокачествен тумор да забогатеят.

170 хиляди милионери, това значи, че всеки 10ти софиянец е милионер.

Защо да са само в София в Пловдив, Варна, Бургас и тн. няма ли местни мутри милионери?!

нали за това скачахме по митингите ! ( Не че нямаше причини да протестираме и негодуваме). Чичковците от запада ни обещаха че всички ще сме богати и държавата няма да ни граби. Ще настъпи "демокрация" ( в превод нещо като народовластие? ), пазарна икономика ( т.е. всичко се купува и всичко се продава - власт, приятелство, любов, морал, вяра, родина ( остаряло понятие), държава) . А истинското име е капитализъм преименуван на "демокрация" за благозвучност и заблуда на наивниците.

Продавам съвест, убеждения, на промоция партийна принадлежност, прекроявам история , псевдодоказателства, право и справедливост, джендърски услуги.

Колега - просто пиши че си ПиАр :)))

Значи 2.5% от българите са крадци, мутробизнесмени, останалите 97.5% са нещастници бедняци.

С една дума,едни 500-700 хил.живеят добре.Точно 10%.Има и доста неизвестни за БНБ милионери,чийто пари отдавна са изпрани и пръснати в офшорни сметки. %-тът на богатите не е фрапиращ.Но,ако трябваше да бъдем нормална страна,би трябвало до има 80%средна класа,с неголеми разлики в доходите и стандарта на живот.И едни не поивече от 10% бедни.Сигурен съм,че това съотношение не е такова. Ако,през последните 10г.,не бяха окрадени колосални средства,ако имаше прозрачни ОП,търгове,достъп до евро парите за най-малките предприемачи,ако имаше работеща и некорумпирана Съдебна Власт,нещата щяха да са други.

Дали си мислиш, че "двигателите на проггреса" са имали точно това, за идея? Аз лично не се съмнявам, че поборниците на социализЪма потриват доволно ръце от постигнатото. А лумпенизираното общество, вече не знае какво иска и гордо заявява, че всеки, който иска, може с малко труд, да стане много богат...

как ли на всичките тези милионери и кандидат такива им звучи една кратка ретроспекция към 1994г. А светът не е толкова мирен , вчера Ню Йорк , днес Токио , а утре не се знае къде !

Че как иначе?Вие какво очаквахте от капитализма?

Парите са ,,едни,,при определини условия от едните преминават във малцина

Уродлив неолиберализъм - неофеодализъм. По разделенено, по несправедливо във всяко отношение общество не сме имали.

Има начин за още едно КТБ. Преходът работи и изсмуква всичко в интерес на олигархията.

Лихвите по депозити в банките вече са почти 0.0 %, и към него безплатна дебитна карта с такси за обслужване на сметка, теглене и не знам си какви такси и излиза, че банкстерите ти стопяват сметката и паричките изтичат ...по-дбре ги затворете в буркани и ги дръжте вкъщи....за какво да държиш 1000 лева в банка при годишна лихва 0,0 % и да ти вземат няколко такси и след годиуна са станали 950 лева, тегли и закривай....

Уважаеми ДИР собствениците на депозити над 1 млн. лв. в БГ банки от години севъртят около 750 човека.Дори ако внимателно си прочетете информацията отБНБ9.3%-71бр следователно100%-правилно-7шзбр!!!

В първите дни на безкрайния ,неолиберален ,но в замяна на това демократичен преход ,битуваше една мантра,че при социализма всички сме били еднакво бедни , а сега вече ще бъдем различно богати.Речено сторено,вече сме различно богати.Едни от богатите се изхранват от контейнерите за буклук, в свирепа конкурунция с бездомните кучета , а други пак богати си купуват Ролсове ,майбаси и т.н.Направо достигнахме мечтата ,бананова държава ,но без банани

Така е по герберастко време..

Напълно вярна статия :) Прекрасни журналисти имаме, трябва да се гордеем с тях :) Така е, както навсякъде по света, умните хора забогатяват още, палячовците бачкат за ниски заплатки хаха :)

УМНИТЕ не е точната дума

Планетата е пренаселена. Все един дял ще трябва да мине на подземно тлеене. Защо да не е беднотията -и без това е по голямата част. Но, като много умни, не ви ли минава през ум, че клонът, който режете, отива на трошене и вече трещи? Май не сте си направили труда да направите нужния анализ, относно собственото си оцеляване!

не бери грижа. Умните са се подсигурили.

Вашият избор е патриотизма на глада или глобализмът на дълга .Ха-Ха демокрация ура.

Истината и то ГОЛА! За съжаление когато се стигне до такива крайности всичко излиза от контрол - следват преврати, войни, катаклизми /природни/, за да се освести тоя окаян свят.

Нашия премиер последно декларира 29,000 лева.предлагам да го разследва лошите богаташи.

не че ние сме нещо повече, но много глупости изписани от някои си. какво общо има бг със съюза. всеки да си гледа в неговото канче, а това, че умните са заможни пълни глупости, по точно простите калинки станаха богати, с кражби от народа и у техните банки. знае ли се, ако това е вярно, което се пише за Китай и Путин, за и против мнения и там има, но с тази ваша алчност може да си отидете завинаги от този свят или след време пак ще ви вземат всичко, както се случи след 1944, живеем в несигурни времена, а и гладът е по страшен от тока и виждаме как заможните се изнасят, имат по няколко жилища, а как стана така, роден през 1970/71 с няколко жилища, нова кола, до нас са, срещу нас са, отдолу нас са, но до тук сме, здраве да е, то друго няма за какво пари-не сме мързеливи, но има много причини, а няма смисъл да ви обясняваме, защото не следва обяснение от народа, грабете, стройте замъци, зидайте огради, само гледайте някой ден барабар с реката да не ви завлече всички ви, тогава и дпс и герб няма да ви помогнат, макар и да ревете за помощ хи-хи-хи, НЕНАСИТНИ МАЛЦИНСТВА, НАЙ-ВЕЧЕ ГО ИМА В КАРТОФЕНАТА МАФИЯ, НЕ всички де, но шевчетата в общините, всичко що мине грабят, прост народ, слаба държава, няма умрячката при тях хи-хи-хи

Като гледам има си условия за ново КТБ.

И така още не сме си получили увеличението на заплатите, а финансовият министър обяви, че дава специално пари за възнагражденията на държавните служители! Експерт на отговорна работа е почти до минималната заплата,ало! Или са очакв државните служители да стачкуват? Идва по-лошо - няма кой да работи в държавната администрация - ниско заплащане, невежи началници с политическо назначение, унижения, експлоатация, свръхнапрежение и заболявания! Блокажът на ведомствата е следващата стъпка към провала и разпадането на държавата поради партийни назначения, протежиране на доносници и некадърни фаворити и отсъствието на управленски умения !

И така още не сме си получили увеличението на заплатите, а финансовият министър обяви, че дава специално пари за възнагражденията на държавните служители! Експерт на отговорна работа е почти до минималната заплата,ало! Или са очакв државните служители да стачкуват? Идва по-лошо - няма кой да работи в държавната администрация - ниско заплащане, невежи началници с политическо назначение, унижения, експлоатация, свръхнапрежение и заболявания! Блокажът на ведомствата е следващата стъпка към провала и разпадането на държавата поради партийни назначения, протежиране на доносници и некадърни фаворити и отсъствието на управленски умения !

Ако имаше статистика и за милионите в банките навън-Швейцария и Лихтенщайн, може би и Дубай, картината ще бъде бая атрактивна.Бедна била България.....

дреме ми за русия.

Демокрация и еврогейски ценности в действие - това е временният резултат. Крайният е...край.

А в Русия как е?

Герб ос е родом от врачанските села,не е от Пловдив и му личи

БНБ: Бедните българи стават по-бедни, богатите по-богати Що ли аджеба не познавам богат българин, а само циганЯги!?