Младеж с БМВ помете мъж на пешеходна пътека в Кърджали

37-годишен мъж загина снощи в Кърджали, след като бе пометен на пешеходна пътека от млад шофьор с лек автомобил "БМВ", съобщиха от полицията в града.

Обратно в новината

Коментари - Младеж с БМВ помете мъж на пешеходна пътека в Кърджали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в ук гражданската отговорност е скупа само пурвата година. пример- пурвата платих 1500, втората 500.няма отношение по темата, просто споделям опит. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ми е работа да оправдавам или обвинявам никого. Но ситуацията е много показателна. И на мен ми се случи преди няколко месеца. Тъмно като в гъз. Вали. Отсреща фарове. Капките по стъклата отразяват светлини отвсякъде. Пешеходната пътека е десетина метра преди кръстовището. Добре че не бях с предимство и спирах... Видях човека чак когато ми изрита колата отстрани. А той - облечен в черно от глава до пети. И ми влиза откъм сляпата зона на предната лява колонка. Направо НЕВИДИМ. Та, пешеходци, имайте си едно наум и се оглеждайте. Това, че виждате колата, не значи че и шофьорът ви вижда. А, и вечерно време, носете нещо светло със себе си.

Ами нали си спрял в тази ситуация? Толкова ли е сложно, като нямаш видимост и тъмно като в гъз.. просто спираш и преминаваш внимателно! Ама за наш джигит да спре е под достойнството му! Сега колегата трябва да му дадат избор, или 5 годинки пандела.. или доброволец на НАТО и хайде в Ирак или Сирия да се бие с ИД, 2 годинки само!

...Трабантите не! Да ви имам заглавията!

Загиналият пешеходец на пешеходна пътека е виновен, ЧЕ НЕ СЕ Е ОГЛЕДАЛ!!!!!!Тези които не виждат или виждат лошо НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСИЧАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В БЪЛГАРИЯ!!!!

Българският пешеходец е или бърз или мъртъв....

Брей станна работа,почвам да си мисля,че има шофьори с купени книжки...

Познавам хора, които карат БМВ-та, аз лично също карам. Мога да кажа, че са доста по-културни от тия, които псуват по форумите. Има и нещо друго, ако това момче беше със Жигулка или VW или някоя друга марка, сигурно нямаше да я пише в заглавието. В заглавието слагат марката, когато е БМВ, Мерцедес или някой джип, за да може такива селяндурчета като тебе от "Варма" да се правят на много умни.

Но има и прекалено много "шофьорчета", които решават, че именно БМВ-то им дава магически сили да карат със същото умение като Шумахер, и изобщо не се замислят, че не колата прави шофьора.

че тя книжката не кара колата беее,нъл тъй а тия с булгарише мотор верке са задължени да дрифтят ,че иначе как ще ги забележиш :)))

Вярно е, много БМВ спират на пътеките и са много любезни дори. Също и трошки карат през просото. По-скоро БМВ-тата са опасни по магистралите и извън столицата. Не знам статистиката, но наблюдениятао ми от новините са такива.

...БМВ спират на пътеките и дори са любезни...трошки карат през просото...Абе тези коли не ги ли карат хора? И не са ли те любезните или пък безотговорните?

Колега ако искаш да те заведа при няколко приятелчета с бмв-та в гаража им хахах да видиш как се слага и интеркулер и турбинка и блоу-офче и какво ли още не :) и как 20 годишната 3-ка става 150 коня в най лошия случай... евтини са, лесно се правят да вървят, лесно дрифтят, издържат на тормоз.... та тия пичуви да видиш как карат само хахахах културно... като електрички са нищо се не чува а за рев дума да не става :) та тая кола си плачи да я одереш А на 21години с книжка и такава трошка ела гледай как ще подлудя квартала хахахах

Пешеходецът е виновен. Българският съд създаде вече такъв казус. Момичето не се е огледало и е пресекла на пешеходна пътека. Тук същата работа.

Бъчварова да си Ходи. БорисоФФ да се извини на всички за некадърността, която привнесе в управлението на страната и за жертвите и страданията предизвикани от това. СИК форевър

Пишете, не младеж с БМВ, а убиец с Бмв.

Взимайки предвид всички обстоятелства по даденото дело ние БЪЛГАРСКИЯТ СПРАВЕДЛИВ СЪД отсъждаме : 1. Вината е на пешеходеца - (който нарочно и злобно е тръгнал да пресича по пеш.пътека с цел да злепостави обвиняемият и неговото божественно БМВ), а не на шофьора. 2. пешеходеца се осъжда на три години подсмъртно - ефективен затвор за причиняване на психически стрес и мат. щети на 21г. келеш. Пешеходеца и неговите роднини са длъжни да заплатят всички разноски по делото плюс щетите по БМВ-то и разходи за психолог на младият келеш с БМВ-то ! 3. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване

На изпита за шофьорска книжка да се прави и тест за адекватност. Който няма акъл да оценява обстановката да му дават книжка за тротинетка.

БМВ+млад копелдак...

Внимателно с обидите към тези с марката автомобил - все пак и министрите ни ги возят в най-луксозната 7ма серия на тази марка. А те за наше добро го правели - да стигат по-бързо до избирателите си, да вършели повече работа, защото компромиси с безопасността си не можело да се прави ... защо обаче изначално мандата стартира със закупени над 70 нови луксозни коли на друга марка ... ех, а в чужбина ходят с градски транспорт и колело министри и депутати. Така се милее за народа и родината. А аз си мислех, че Москов и в това ще е реформатор ...

Пичове само да ви светна, че в Англия за шофери под 26 г. - май толкова беше - задължителната застраховка е толкова голяма, че много голяма част от младежите не могат да си я позволят. Например ако за мен е 1500 паунда годишно за един 21 г. ще е поне три бона ...

Много съжалявам за човека. Дано почива в мир

ИСТИНАТА Е, ЧЕ "МАТЕРИАЛА" НЕ СТАВА ЗА НИЩО

Така е, прав си! Но когато му го казаха (на "мат'ряла"), той се разпозна и се обиди от истината.

Крайно време е за Младоците да се вземат мерки да карат с бабите си отдясно!Защото те още нищо в живота си не са вършили сами и отговорно.Ограничаването на скороста трябва да е за шофьори до 5 г.,а не за всички да бъдат санкционирани това е тъпата лапаческа визия на власта,не да предпазва а да краде пари....

Не е вариант, представи си да чакат голямо наследство от бабата - още повече ще се изостри обстановката по пътищата!

На фона на "новината" от преди дни, че делото на сина на висш софийски прокурор убил двойка пешеходци върви към прекратяване, то това и другите ежеседмични убийства на пешеходци не са новина, а следствия от абсолютната безнаказаност по пътищата, съчетана с ''недоказаната" брутална корупция на най-висше полицейско и прокурорско ниво. Явно малко се мре по родните пътища, след като я има тази търпимост.

Да си беше стоял в тях, тръгнал да ми пресича наглеца!

и ти ще излезнеш, плъх, от дупката си. да те сгазиме ли тогава?

МИшките се размърдаха, като ги няма котките май.. Внимавай да не те сгазят само

к'во постоянно ни информирате за тия абсурди, бе говеда! ИЛИ НАЙ-НАКРАЯ ГО ОБЯВЕТЕ ЗА ТЕЖКО УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ УБИЙСТВОТО С КОЛА ЗАРАДИ АЛКОХОЛ, ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ, НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И Т.Н. И ГО ОСЪДЕТЕТЕ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ТОЯ 21-ГОДИШЕН КРЕТЕНОИДЕН ИДИОТ НА СМЪРТ ЧРЕЗ ПРЕГАЗВАНЕ С ВЛАК ИЛИ ПОВЕЧЕ НЕ НИ ИНФОРМИРАЙТЕ ЗА ТИЯ БЕ-ЗО-БРА-ЗИЯ....

"Смърт чрез прегазване с влак"!! Уау!! А може би смърт чрез замерване със снежни топки, за да е по-бавно и мъчително, а?!

нека да е с влак!Влакът , я ще закъснее, я ще се счупи малко преди това... И осъденият има да чааааака...какво по-мъчително от това...?

да убият убиеца и толкова! И Не замърсявай с излишни приказки пространството!

Не си наясно май,младите сега не пият толкова много защото не могат да носят но използват едни други препарати за наслада и ги праща на небето от кеф та за тях трябват по-специални уреди а те са скъпи и ги има само по големите градове

Високата скорост не е причина за тези нещастия! Причина е късното спиране!

А може би пък, виновен е прогресът, преди 200 години не са ставали катастрофи с автомобили! Не на прогреса! Да на регреса!

Именно!Преди са ставали катастрофи с каруци. И пак причина не е било препускането на конете, а късното (или невъзможното)им спиране!

ми да беше те прегазил тебе

а теста за вродена олигофрения на шофьора какво е показал?

Комплексар с БМВ(селска чест 90г. с ремус) смята че е голям мъж като кара бързо и гледа лошо с качулка на главата!

Качулката е по-важна от телефона и БМВ-то вече! Без качулка си никой!

в тъпата държава не разбраха , че всички сме хора , а не само крадците и докато е така ще мрем днес той утре аз, ама човек повече човек по-малко за комунистите няма значение

21-годишното дупе комунист ли е било?

Убеден комунист! Партийната му книжка е изхвърчала на паважа от удара, а един плакат с лозунг "Сталин, Берия, Гулаг!" е бил намерен на задната седалка. Пристигналите намясто полицаи заварили младежът да рецитира стихотворения на Вапцаров. Има некои хора с чугунени глави по моето скромно мнение!

Дупето не е, но баща му - законодателя, направил толкова скръндзави законите за да са събираеми глобите е за бой. Идеята на едно репресивно наказани е в превенцията, а не в това да може да бъде събрана глобата/ излежано наказанието. Ама кой ти гледа в тази държава...

делото на варненският съд!Той справедливо ще постанови, че пешеходецът не е преценил правилно скоростта на връхлитащият върху него автомобил! И по тази причина е "съпричастен"(разбирай го виновен) за произшествието! И съвсем справедливо е умрял...

Много лошо! Помня и аз като млад шофьор какви глупости съм правил. Веднъж минах през ноща със 110км в час по Тодор Александров в София. Там на платното където се пресича с бул. Христо Ботев имаше нещо като лека бабуна и колата за миг отлепи от земята. Добре, че не съм утрепал някой или себе си. Млад шофьор, много тестостерон и адреналин и стават такива работи. А не е и до моща кола, защото аз по онова време бях с едно малко опелче. То като те бълсне със 100 км няма пракическо значение, дали е форче или бмв, освен ако блъснатия не е много суетен, нали, друго си е да разправяш в рая "Мене бе утрепа едно бентли", друго е "Умрях в съня си".

има починал човек....

Ми, за умрелия или добро или нищо. Ти как я виждаш ситуацията?

и тогава, и сега, не си съвсем наред...

Що, бе, брале, чувствам си се екстра:-) А и отдавна вече не карам по този начин.

"Ша знайш" от тогава не си пораснал много но се случва,то глупостта и лошотията само по хората ходи,не по животните....дано имаш дни да пораснеш още

изисква на първо място да се установи кой, чий син е, и тогава законът да бъде приложен със цялата му строгост...

Защо тия келеши с bmv-тата са най- наглите учасници в движението. Всеки ден виждам във Варма беемвета да карат като джигити. Невероято е , че 98% от тях са НАГЛИ ПЕДЕРАСИ, И НАЙ- ПРОСТИТЕ ШОФЬОРИ.

Тъпо селянче в БМВ. Язък за човека.

Време е от КАТ да извадят статистика какви марки автомобили убиват пешеходци и да ги съпоставят с процентното присъствие на съответните в автопарка.

И тука като с циганите, подминават ли се и най-дребните нарушения и не се ли наказват драстично големите заради мързел и алчност на шкембетата с фуражки, такива новини стават ежедневие, но ще се случват и по-често. Тъпанарката калинка, вместо да брои, да наслага камери вместо тюфлеците, или като са й толкова мили, да ги наслага на всяко кръстовище във всеки град и село - хиляди са, ще стигнат за навсякъде.

Следващият път като ошамаря някоя малко тъпанарче с 20-годишна талига БМВ, дали да му обяснявам защо, или просто да му забия тиквата в предния капак на дръгела му, м?

Шамариш,без да обясняваш-достатъчно е!! Такива са с акъл на диви жинвотни - подлежат само на дресировка от типа "така не трЕб`а да правя,`щото много боли после"...........

В града няма полиция или поне няма действаща полиция.Всичко е оставено на самотек.Там правила за движение не важат.Много пъти ми се е случвало,карайки,минавам на зелено и някой шофьор на такси или друг 'майстор водач' да ми свири с клаксон и да ми се кара,че не му давам път....Такова нещо другаде в БГ няма.Там шофьорите са уникални. Много често вижда,че идва кола,но това не му пречи да излезе пред теб и да те накара да набиеш спирачки. Там и районът,и живущите,и полицията са уникални,но не от етническа гледна точка.....Полиция има,но само формално....

Тези коли в ръцете на диви примитиви си е чиста бомба със закъснител.

Туктунчо, ти си един простак, тук говорим за човешки живот, независимо какъв и откъде е, и никой не заслужава един келеш да му отнеме живота на 37 г.

Не схванахте ли иронията? Защото точно такива щяха да са коментарите ако в статията беше споменато, че пешеходецът е наистина турчин или циганин.

Тези коли в ръцете на диви примитиви си е чиста бомба със закъснител.

ВСЯКА кола в ръцете на диви примитиви е смъртоносно оръжие. Това, че е БМВ не значи, че е бърза или мощна. Поведението на 1.6 или 1.8 не е по-различно от която и да е друга марка с тези кубици.

Тежка е съдбата човешка ... днес турчин, утре циг..нин а вдругиден твоето дете. За третото бронзов медал и да му дадем?

Знаейки съдебната практика - улицата не е била осветена, пешеходецът е бил с тъмни дрехи, не се е огледал а нищо неподозиращото мамино синче е станало неволна жертва на кръвожадния пешеходец. Отделно, имайки впредвид чистото съдебно минало на младежа ще му дадем шест месеца условно и шест месеца без книжка. Оттам нататък, роднините на загиналия да си направят повече деца и проблемът, според българското правосъдие е решен.

Тъжното е,че няма да се оправят нещата,защото много малко хора си правят труда да "хабят" накладките на спирачките,когато се приближат до пешеходна пътека.... Няма да се оправят и защото едни келеши недоклатени,паркират на забранени места,точно до пешеходните пътеки и пречат на видимостта на водачите към тротоарите за да следят дали някой пешеходец,чака да мине.... Няма да се оправят и защото често пешеходците се държат като "Царе" и не се интересуват от положението на МПС-то...Скачат с бърза крачка от типа-"аз имам предимство и намери начин да спреш за да мина"........ Но,най тъжното е,че няма да се оправят заради безсилието на катаджиите и на тяхното ръководство,да наизустят законите!!И стигат,до едни смешки от типа "несъобразена скорост"......"Несъобразена скорост" е едно " изобретение " на самите катаджии,за да прикрият факта,че не могат да съставят обвинение като хората,пък често и за да прикрият факта,че не водачът е виновенн за катастрофата,а халът на пътищата!! Този термин не фигурира на закона и нищо не значи,защото по закон,не може да съставиш обвинение за нещо което не е ренгламентирано!!Когато кажеш,че някой се движи с "несъобразена скорост",трябва изрично да посочиш,коя скорост се смята за "съобразена"...И веднага се повздига въпросът,защо няма там знак обозначаващ тази скорост....Още повече,че ще вкарат таралеж в гащите си,защото ако посочат скорост и има катастрофа от МПС което спазва ограничението,излиза,че са сгрешили..."Несъобразена скорост" Е ВСЕ ЕДНО ДА ОБВИНИШ НЯКОЙ,че не се държи като "НЕизнасилвач"... Ако това е обвинението срещу водача в съда,ще отпадне веднага ако обвиняемият има добър адвокат и ще излезне сух-дори да е виновен.....

а,ето и първият минус.... Да направим анкета!! Минусът е сложен от: а)дебил-водач на МПС б)гагауз-пешеходец,милсещ,че е направен от стомана в)неограмотен катаджия

Каквото си избереш все ще е вярно

ЯВНО Е ЧЕ ТОЗИ НЕ СИ Е НАУЧИЛ УРОКА КАКТО ТРЯБВА. ИНСТРУКТОРИТЕ И ТЕ ИМАТ ВИНА. АКО НЕ ГЛЕДАХА КАК ДА СИ ВЗЕМАТ САМО ПАРИТЕ И ДА ПУСКАТ НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ ШОФИОРИ ПО ПЪТИЩАТА, РАБОТАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ. А МОЖЕ БИ ТРЯБВА И ДА СЕ ПОТЪРСИ КОЙ МУ Е БИЛ ИНСТРУКТОР , ЗА ДА ИМА И ПО ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ. А КАЗВАТ ЧЕ КАЗАРМАТА Е ИЗЛИШНА..... АКО ТОВА МОМЧЕ НА 21 ГОД. БЕШЕ МИНАЛ ПРЕЗ ВОЕННА СЛУЖБА ЩЕШЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА БЪДЕ ПО ОТГОВОРЕН И ПО СДЪРЖАН, ДА ЦЕНИ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ. А СЕГА НОВАТА МЛАДЕЖ Е САМО ОТ КЕЛЕШИ ,ЕФЕТА ,ПЕДЕРАСЧЕТА И МАМИНИ СИНЧЕТА !!! ТОВА Е ПЛОД НА ДЕМОКРАЦИЯТА/

ChatGPT

Не ме интересува марката на колата... кажете кога е взел книжка, кой му я е дал и колко "магарета" е колата му Крайно време е да ограничат от към мощност и първите 5 години да шофират по-маломощни автомобили

Ако има надеждна съдебна система, няма да има убийства по пътищата. Но нали целта е да ни държат в робство и подчинение, да обезценят стойността на човешкия живот, да ни принизят до животинското начало.

На всички собственици на БМВ трябва да се направи психотест, неиздържалите го да се разстрелват!

А на Голфовете? Щото аз съм виждал и такива със Шкоди, които са за психодиспансер.

Е и какво като е с БМВ, ако беше със Сеат, щяхте ли да пишете "малдеж със Сеат...." Аман от комплексари!

Ми за младеж със Сеат не съм чел случки, ама за младеж с БМВ - случки бол!

Комплексара си ти всъщност. Като видя такъв като тебе, натопорчен в "премиум" автомобил н-та ръка, на 10+ години, ми става ясно за какво става дума. Ми то един комплект от гумите ми струва колкото твоя бандурник.

:)) Не вярвам гумите ти да струват повече от моите, освен ако не караш ТИР, но това няма никакво значение. Искам да кажа, че е все едно какво караш, важното е КАК го правиш. Ако погледенеш случаите на блъснати пешеходци на пътека ще видиш, че марките на колите са най-различни, а комплексари, които тайно искат да карат читави марки пускат статии с такива малоумни заглавия.

Селски,сеата със задно предаване ли е?Че ако не издрифти то кола ли е:)))))

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕНАПИШЕ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА 1. ДА СЕ СПИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - А НЕ ДА СЕ НАМАЛЯВА СКОРОСТА. 2. ДА НЕ СЕ РАЗРЕШАВА НА МЛАДИ ВОДАЧИ ДА КАРАТ МОЩНИ КОЛИ НАД 1,1 КУБ. ДОКАТО НЕ ИЗМИНАТ ПОНЕ 30 000 КМ. ПО ПЪТИЩАТА. И НЕ НАВЪРШАТ 3О ГОДИНИ ( ЧЕ ДА УЗРЕЯТ И ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА) 3. към по горния абзац- АКО СИ МЛАД И ЖЕЛАЕШ ДА КАРАШ МОЩЕН АВТОМОБИЛ , ТО ДА СЕ КАРА ДОПЪЛНИТЕЛЕН КУРС ЗА ГОЛЕМИ БУСОВЕ И КАМИОНИ СЪС СЪОТВ ЗАПЛАЩАНЕ. НЕ СЛУЧАЙНО В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ПЪРВО ТИ ИЗДАВАТ ШОФ. КНИЖКА ,, ПРОВИЖИНЪЛ,,- КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ МОЖЕШ ДА ШОФИРАШ САМО С ПРИДРУЖИТЕЛ . КОГАТО РЕШИШ ВЕЧЕ ЧЕ СИ ГОТОВ СЕ ЯВЯВАШ НА ДРУГ ИЗПИТ ЗА ,,full driving licen,,

10% от хората карат без книжка, а още толкова са си я купили. Единственото, което би се случило с промяна на закона е да се купуват още повече книжки, което значи, че дори и санитарния минимум, който би ти дал един инструктор няма да го има. В контрола и прилагането на глобите (а не подкупите) е разковничето. Като видиш полицай на пътя да те спира за нарушение, да знаеш, че ти е спукана работата, а не да се чувстваш като на първа среща с мисълта как да се черпите!

В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВИНОВНИ, ВИНОВЕН Е ПОЧИНАЛИЯ ЩОТО Е ПОПАДНАЛ НА ЛОШОТО МЯСТО В ЛОШОТО ВРЕМЕ ПЪК ДРУГИЯ ЩЕ СИ ЖИВЕЕ.

Инстинкта за самосъхранение на някои пешеходци е равен на нула! Трябва едно да разберете един път завинаги - пресичайте единствено когато сте осъществили визуален контакт с водача на автомобила и сте сигурни че той е предприел намаляване на скоростта и спиране за да преминете! Предимството на пешеходна пътека не спира автомобила...спира го някой пиян или заблеян "шофьор".

Можеш ли в 23 ч през нощта да прецениш само на фарове каква е скоростта на състезател? Мястото има лек завой, а майсторът на БМВ е карал с 120 км/ч. Човекът не е имал никакъв шанс. Дано експертите, които ще разследват ПТП са ХОРА, а не корумпирани боклуци и ИДИОТЪТ получи максимално наказание за УБИЙСТВО! Мир на душата на преждевременно отишлия си млад мъж.

Добре бе мама му стара, защо си мислите че като карат коли, водачите след 15 мин не са пешеходци?? Повярвай ми приближаващи със 120 км/ч фарове се забелязват не ами направо могат да ти избодат очите... И да можеш да прецениш по фаровете, а ако не можеш, чакаш ги да минат... Отделно това "летящо" със 120 БМВ е издавало такъв "приятен" звук, че дори и да не му виждам фаровете, лично аз не бих тръгнал да пресичам.... Виж не оправдавам и не обвинявам никой... Случката е станала и е свършила, най-важното нещо е да си вземем поука от нея както водачите, така и пешеходците. Водачите да са внимателни и съобразителни и да имат винаги едно на ум, че някоя баба може дори и да не е разбрала че пресича улицата (случвало ми се такова нещо и обикновенно си казвам "бабо, бабо... къде си тръгна ще те отнесе някой", а пешеходците да започнат да се грижат сами за живота си, защото не винаги другите могат да го правят. А между другото, в ЗДП е записано цитирам: "Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила: 1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;" Така че... Моля Ви бъдете внимателни не разчитайте някой друг да се грижи за живота Ви ако Вие самите не го правите!

Автомобила спира, тръгваш да пресичаш и се появява джигита който изпреварва с ВИСОКА скорост спрялото МПС - в случая ако пресича дете Бог да му е на помощ.

За да убие човек на пешеходна пътека не е карал с 50.. това е ясно... Скоростта не е била "несъобразена" а силно превишена. От друга страна пешеходеца също има своята вина.. 11 часа посред нощ, в цялата страна силни валежи, понижена видимост, хлъзгав асфалт вижда фаровете на "засвяткало се" БМВ но въпреки това тръгва да пресича... Предимството си е предимство, ама живота си е твой и е един. Винаги съм се изумявал на коментари от рода на "Той е длъжен да спре!" ами ако не може? Ако има повреда, или не те вижда? Всяка кола има една зона с ограничена видимост точно на предните колони и особенно с ниска скорост, промъквайки се бавно напред, може да не видиш пешеходец, който точно се опитва да тръгне и на мен ми се е случвало.. да скоростта е ниска 4-5 км/ч и дори и да го бутна няма да стане кой знае какво (вярно и навехнат крак си е гадно, но...) Извинявам се на хората и ... това е , идеята ми, е че вина за подобни инциденти имат не само водачите но и пешеходците, в края на краищата самосъхраненето би трябвало да бъде основно чувство на всеки. Единият карал самоуверено, друг пресичал така... единият платил с живота си, другия... не знам божа работа ли е или съдебна, ама във всички случаи, ако е разумен човек и си вземи поука, ще е било по трудния начин...

Причината е купена книжка.