Дете се бори за живот след сблъсък на ”Тракия”

2-годишно дете е в болница и лекарите се борят за живота му след поредната тежка катастрофа, станала на магистрала "Тракия" вчера.

Обратно в новината

Коментари - Дете се бори за живот след сблъсък на ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ниска квалификация, малък опит, но пък голямо самочувствие. Най-вероятно заради марката. И малко мозък в главата, защото с дете на 2 години в колата, трябва да си супер внимателен! "Тракия" се очертава като магистрала на смъртта, но май проблемът не е в нея, а в човекът зад волана. Не искам да обиждам никого, но честно да ви кажа много идиоти има в България. Наблюдавахте ли внимателно? Когато стана катастрофата с автобуса и се образува огромна опашка от автомобили, ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ КОЛКО АВТОМОБИЛА МИНАХА ПРЕЗ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА? БЕЗБРОЙ! ЗАТОВА АЗ КАЗВАМ ТАКА: В ДЪРЖАВА КЪДЕТО СЪЗНАНИЕТО ЛИПСВА, ПРОБЛЕМЪТ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ САМО С ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ! В ГЕРМАНИЯ НЯМАТ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ КАТО ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА. САНКЦИИТЕ ОБАЧЕ СА ТАКИВА, ЧЕ СВЯТ ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ. А ЗА КАРАНЕ В АВАРИЙНАТА ЛЕНТА, НАПРАВО ЩЕ ТИ ОТРЕЖАТ ГЛАВАТА! АМА ОТ КРЪСТА!

не си губете времето да тествате жените шофьорки за алкохол, те и трезви толкова си могат

Така става като Бойко Борисов рекламира новите магистрали като вдигна скоростта на 140. Но истината е, че те са калпави и за 120 са много. А слаби шофьори и бързи скорости не трябва да се смесват.

d4

вместо паметник на загиналите във войните на изхода и входа на "магистрала" Тракия трябва да бъдат построени паметници в памет на жертвите, които тя е взела. а те са повече от загиналите във войните. и за останалите "магистрали" се отнася горното.

жалко за пострадалото дете.от стари времена мъжете се отчитат материално пред женския пол.замъци,къщи,автомобили,силиконови красоти и т,н.смешници.един господин наскоро се похвали ,че купил на неговата баварец и с панделка и го поднесъл.

Явно си продавач на коли 18-та употреба в Горубляне или по-вероятно в хоремага на село. Те панделките ти ги слагат от дилъра на BMW, като си взимаш чисто новата кола от шоурума. Това си им е стандартна процедура по продажбата, за да направят финален жест към клиента. Ама ти откъде да знаеш как е с новите коли. Злобей си на воля.

И как така тира не се е обърнал...?

Колите са бързи, хората безразсъдни, младите сега /аз съм от старото поколение/ си мислят, че могат да карат като луди, дори не се замислят, че могат да затрият своя или чужд живот, а понякога и живота на детето ти! Затова все говоря на дъщеря ми да кара умно, да спазва правилата по пътищата, да не изпреварва без причина! Важното е да стигнеш до мястото за което си тръгнал, а не кога ще стигнеш! И най вече да се съобразяваш и с другите водачи и с пешеходците!

Ако на пътя видиш нова хубава кола, която да спазва ограниченията, то е доста вероятно шофьора да е жена, а ако е мъж, то задължително си джурка телефона ... Не е ясно какво се е случило. При наличието на 2 годишно дете в кола и жена шофьор, някак си ми се струва абсурдно жената да е шофирала безразсъдно.

Явно скоро не си минавал по българските пътища.

на тези празноглави патки нали вие силния пол им купувате бмв и мерцедеси.рядко има жена сама да си е купила бмв.по лошото е че децата страдат от вашите подаръци .в повечето случаи май долната ви глава мисли.

ЗАЩО мъжете да ни купуват колите?Аз сама си ги купувам. Е вярно карам Хюндай IX35/2015.

Аха. И к'воооо....

Ами защото над 90% сте продавачки с по 400 чисто..... Как ще си я купите сами?

Ей какво става на тази АМ Тракия? То Бермутският триъгълник, българският му събрат (Звездец,Малко Търново,Бургас) и Петолъчката при Сливен.

Когато празноглави патки карат автомобил с цигара в уста и телефон в другата,така ще бъде! Само дето невинни хора около тях страдат и умират. В града няма да видиш автомобил с шофьор-жена ,която да не с телефон в едната ръка и цигара в другата.

Вярно! Вчера изпреварвам една фуста на магистралата - коконата пере със 140 и си оправя грима в огледалото за задно виждане. Така се втрещих, че за малко да си изпусна телефона в бирата!

А русата мацка до тебе беше ли ти разкопчала панталона?

Добре, че не си разлял водката. Щеше да е голяма загуба :)

Трябва да се вземат крути мерки, може да се връщаме на зад но друго решение няма. Автомобилите да се произвеждат така, че да не могат да вдигат над 80 км/ч. Не че това е някаква гаранция, но статиката ще намалее в пъти. Не може да се налее акъл в картуните на повечето хора, каквито и мерки да се вземат.

По нанадолнище или по нанагорнище? А задната колко може да развива?

Поредния състезател. 80 km/ч малко ли ти се струва?

Като произвеждат коли с 500 кубиков двигател, да карат с 200 ако искат.

Ако забраним пътуването изобщо, жертви няма да има.

В някои градове по-света, вече го правят и са много добре. Там се разрешават само велосипеди и градски транспорт.

Просто при нас имаме 90% селски дебили - комплексари. Те нямат работа нито да карат коли, нито да стъпват в университети. Мястото им е в някое специализирано заведение за дебили.

Кога милиционерите ще стоплят че камерите за средна скорост на всеки вход/изход на магистралата са единственото решение. Ама така ще секнат подкупите и ще трябва само на заплата да живеят...

Милиционерите имат статистика, която казва, че не високата скорост е проблема, а наглите безнаказани идиоти. Така че камерите за средна скорост нищо няма да решат. Дори цената си няма да избият, защото нормалните водачи бързо ще се ориентират да спазват, а диванетата така или иначе глоба не ги лови.

Трябва да се забрани на жените да шофират!

И #кой ще ме кара, като съм на градус? :) Пък и ако се гледа процентното отношение, мъжете правят повече нарушения от жените.

Всъщност по статистика от преди около десетина години едно към осем са жените към мъжете причинили тежки катастрофи (с ранени и жертви). :) Ако гледаш фактите, е редно да се забрани на мъжете да шофират!

И да се забрани на трезвите да карат също, защото фактите са, че употребилите алкохол направили катастрофи са 15-20% спрямо 80% трезви. Факти, да го ева, не можеш да кажеш нищо.

Понеже всеки ден ми се налага да карам колата си и наблюденията ми са,че вече около 2/3 от шофьорите са жени,болшинството млади и 90% от тях с телефон в ръката до като карат а като гледам тенденцията е да карат все по-големи коли и освен отпред нищо друго не забелязват....сигурно защото повечето от тях гледат през волана

Да добавя само, че това вече дори в Саудитска Арабия го няма. :))))

Женицата е имала прекакено много проблеми и изведнъж и е причарняло и е загубила контрол над германския расов жребец баварецо

Женицата, та женицата. Достатъчно е ТИР-ът да е кривнал леко вляво, за да я подплаши към рязка маневра. От там нататък, инстинктивно се натиска спирачка, следва удар в мантинелата и колата става неуправляема, ако ще 10 системи за електронна стабилизация и 5 изкуствени интелекта да има, като помощници. Другият вариант е да е натиснала малко повече газта и да е поднесла на някой по-остър завой. Което обаче не би трябвало да се случи, при изпреварване на камион (с максимално-разрешена скорост от 100км/ч).

Баварците започнаха да стават атрактивни след като се появиха много клипчета с дрифтове на разни майстори и се започна с налагането на марката като атрактивна без да имат пред вид,че се кара доста характерно(пъргав двигател,лека задница и задно предаване) та завъртането при тях е толкова лесно на всеки завой с по-рязко подаване на газ,че дори и майстори се въртят(състезателя от шуменското рали и той беше с баварец) та ако не се обесняват тия неща на купувачите ще има още такива катастрофи

Не знам кой е виновен, ама коланите в колите и детските столчета не са изобретение на ЦРУ и илюминатите. Наистина са там, за да увеличат шанса за оцеляване и намаляване на нараняванията. А да, и на КАТ не са измислица. И настина е жалко ( и неразбираемо за мен ) защо трябва някой да те следи и налага глоби, за да ти вмени респект към собствения ти живот! И към този на най-близките ти!

преди 4 г. щях да се блъсна в една кола защото онемях гледайки как една жена карайки в скута и имаше бебе и тя го кърмеше......направо блокирах от изненада и добре,че карах бавно та ми се размина.....при жената не трябва да се търси никога логика за действията и а само емоцията и я води

А тира обърнал ли се е? А? За една приятелка питам и за едни гламави, които я държат в ареста.

Кажи на приятелката си, че не се е обърнал.

тая марка трябва да я забранят, заедно с ауди

И какво и е на марката? Безобидна работа.Даже един тир не може да преобърне!

Чудно как "тия марки" правят три пъти по-малко пътни нарушения в Германия и почти 4 пъти във Великобритания, в сравнение с България. Май нещо друго трябва да се забранява...

Никой не иска да ги забранява по белия свят. Само на българите пречат. Незнам защо така.

нека се избиват с лади и москвичи!

Неможе да караш, да говориш по телефона и да си оправяш грима едновременно.

Аз съм минал 500 000 км без да гледам пътя.

Навярно си карал по "бялата" линия.

Това не е магистрала, а Път към смъртта... Вече май стана най-смъртоносния път в България, определено задмина пътя "Русе-Бала"... Черен рекорд...

не мога да повярвам че за тракия няма пари а за хемус има. ама в ловеч живее гриша ганчев, а в разград живее домусчиев. те са хора. за двама души правят магистрала

Абсолютно не си в час? Пътищата в северна България, включително и около Ловеч и Разград (не знам защо свързваш Домусчиев с тоя град), са в пъти ПО-лоши, от тия в южна Бг. А "Тракия" е златната яма (гробище) на мутрите. Перманентно (постоянно) нещо се прави по нея.

В Ютуб има доста клипове заснети от видеорегистратори за поднасяне на коли на прав път, най вероятно от рязко завъртане на волана, а при опита да се оправят нещата твърде много се завърта в обратна посока и започва луд танц на пътя. Това което ме шокира е, че при такъв "танц", лек автомобил спокойно вкарва големи камиони в канавката след като ги удари странично. Така е станало и с автобуса със жертвите. Този тир просто е имал късмет. А от Ст. Загора до малко преди София никой не кара в дясната лента на магистралата. Негодна е, нагъната е, на вълни и на коловози. Всички карат в лявата лента. А да се движиш десетки или стотици километри с висока скорост толкова близо до мантинелата е опасно. Вниманието трябва да бъде изключително, а воланът да не трепва и на милиметър встрани. Може би това е една от причините за честите катастрфи на АМ Тракия. И другото - забелязах, че денонощно по пътищата ни, особено на АМ Тракия пътуват огромни количества тирове. Те са тези, които съсипват пътищата ни и са докарали до това състояние магистралата. Или парите от техните винетки са малко за да се оправя положението, или потъват някъде.

Много добре, че най-после има просветление за ютюб и клиповете там как кола обръща автобуси и тирове тежащи еди си колко тона. До вчера според пишещите тук това беше невъзможно?! Сега остава да дойде просветление и за това, че тирове пътуват не само в България, но по някаква причина пречат само на нас....

Чудя се какви са тези мъже, които дават такива коли на някакви кифли, че и дечицата им да возят. Дано се оправи миличкото!

Защо веднага реши, че точно кифлата е виновна?

Трябва ли непременно някой мъж да й е дал кола или каквото и да било? Или понеже на теб ти дават ... реши автоматично, че и тя е кифла? Бързо възстановяване на детето.

бмв, НО 90 коня. и една магарица

"Тракия", гордостта на мутрите, и най вече на баш мутрата, вече се е превърнала в синоним на гробище. Дали това не е някакво предизвестие за съдбата на мутрите (ГЕРБ)!

глупости

Ами карай си по селските пътища бе селяк но точно такива като теб като излязат на магистралата и си показват селския манталитет......а като карахте каруците колко по-спокойно е било

Поредната ЖЕНА

Не мога да разбера тази идиотия. Качват си децата в кола и летят като на състезание. Това че ограничението на магистралата е 140 не означава че задължително трябва да караш със 140 а още по-малко типичното българско 150 щото за 10 км не глобяват

В белите страни при обучаването на млади водачи им се набива постоянно в главите, че препоръчителната скорост за движение е максимално разрешената скорост. Така всички се движат с нея и не се налага около теб да правят акробатики, и да те задминават със 140, когато ти си решил, че повече от 80 на магистралата не може да вдигнеш. Безопасното каране не е бавното каране.

Пълна тъпотия и ЛЪЖА си написал!!!

Колега, от 2 години максимално разрешената скорост не е 140, а 130 км/ч. Друг е въпросът кой ги спазва тези ограничения! Трябва като в Холандия - виновен за катастрофа, книжката на трупчета за цял живот, а колата, ако ще е да е Порше - на търг!

От къде го измисли това? В редакцията на ЗДП, от 23.02.2018 си пише 140.

Шофирането по магистралата с повече от 120 км. е опасно с изключение на няколко участъка.Те го направиха 140 което за малоумниците значи,карай колкото можеш.

Много зависи какво караш. Ако е Жигула или Нива и 120 може да е в повече. Същото важи и за някой издухан таралясник, с каруцарско окачване и 10 годишни протрити гуми. Ако обаче добре обслужена съвременна кола, при сух път и добра видимост, тази скорост не е никакво предизвикателство.

Не коментирам колата а този зад волана.

Опасна възраст! Една 29-годишна обърна автобус, а тази преби детето си. Думи нямам, безмозъчен народ...

Да не забравим и онази пияната и друсана, дето помете цяла улица с коли.

Дигнете максималната разрешена скорост на 250 км/ч бе! Кво е тва - едно дете на ден? Излагаме се!

Магистрала Тракия е магистрала на СМЪРТТА ! Всеки ден взема жертви.

значи се използва По статистически данни от сайта на МВР броя загиналите при катастрофи в България е намалял на половина, откакто Бойко дострои магистралите. От около 1100 1990 до към 600 2016.

Намалял е броя на смъртните случаи, а на ранените е увеличен!!

За намаляването е вярно. Минималният брой на смъртните случаи се пада точно на годините след завършването на Тракия и вдигането на скоростта. Обаче не са магистрали, а магистралА. Защото Хемус хич я няма, Люлин я направи Станишев, Струма още я няма, а Черно море е във вида, в който я остави Партията.

Напълно съгласна, аз имам Волво и със 140 км там ни изпреварват всички все едно сме спряли, мога само да предполагам с каква скорост карат те.

Естествения подбор в действие.

Дрегур за отчитане на простотия и малоумие има ли?

Има! Ама чупи скалата, щом го включат.

И сега трябва да вдигне вашето слънце боцко разрешената скорост от 140 на 160 км.

Направо ще махне лимита

Поредният цървул, на който скоростта му е виновна! Вземи да прочетеш малко, за причините за катастрофата!

Обмисля се аварийната лента да бъде направена за конна езда,че крушовската селянка не можела да обикаля избирателите си с кобилата

Тия а БМВета, Мерцедеси и Аудита трябва да ги тестват и за акъл....

А дали е виновно БМВ-то? Така, както описват ситуацията, повече ми прилича на засичане от камиона, при което водачката не е успяла да овладее колата. В последните 15г все повече професионални шофьори (C и D) карат, есе едно са сами на пътя. В другия край на ЕС, за подобно поведение, направо биха се простили с книжката.

В България има особена група непукисти, обикновено с BMW или Mercedes, за които единствената лента за движение ПОСТОЯННО е лявата. Никой друг ням аправо да я използва дори за изпреварване, защото ТЕ са ТАМ. Ненадминати боклуци.

деер

Какъв оглед? От 2-3 години коментирам за ниските мантинели и за липса им на места , както и бурдюрите до лявата лента. На никой не му пука за постоянно смачканите мантинели, да разследва причините , както и закъснялото отремонтирване. Хората са постоянно изнервени и припряни - резултат от нормалността в България.

Избиха се дебилите!