Лекарите с орязани заплати, готвят протест

Лекари и синдикати все пак обявиха готовност за национален протест наесен и обвиниха за недостига на пари в сектора Министерство на финансите.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите с орязани заплати, готвят протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЗОК е паразитна структура която незабавно трябва да бъде обявена в несъстоятелност поради невъзможността си да изпълнява задълженията си, които по Конституцията на България са в преругативите на правителството . В ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ПРИЕТ БЮДЖЕТ НА КАСАТА ЗА 2010ГОДИНА СА ПРЕДВИДЕНИ ПРИХОДИ 2,519 МЛРД. ЛВ И РАЗХОДИ 1,689 МЛРД. ЛВ. !!!!! ЗАЩО Е БИЛО НЕОБХОДИМО ДА СЕ ФОРМИРА ТАКЪВ ОГРОМЕН РЕЗЕРВ ОТ 830 МИЛ ЛВ. ??? Отговора на въпроса се крие в онези над 450 мил. лв. резерви на НЗОК формирани за 2009 година. ТЕЗИ ПАРИ ЛИПСВАТ ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ НЕ Е ПРЕВЕЛО ДЪЛЖИМАТА ПО ЗАКОНА ЗА БЮДЖЕТ 2009 ВНОСКА НА НЗОК ??? С думи прости - с планираните резерви се прикриват сумите които неизрядния длъжник в лицето на Министерстото на финансите не превежда на НЗОК!!!! За 2010 година тариката Дянков е решил да повтори номера от 2009 година като удвои неразплатените към НЗОК средства. Нещо повече - ако може с икономии и орязване на средствата и да ги утрои. Управляващите наглеци нямаше да могат да извършват тази престъпна дейност , ако Управителния съвет на касата и Надзорния и съвет си бяха свършили добре работата . Кои са 9 - те представители участващи в УС на НЗОК ??? АМИ ТАМ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДВАТА ПРОФСЪЮЗА - КНСБ И ПОДКРЕПА !!! Излиза , че и Тренчев и Желязко Христов са наясно с механизма по който държавата в лицето на правителството отказва да плати дължимите на НЗОК вноски !!!! НАЛИ ТОЧНО ТЕ КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА КАСАТА СА ПРЕДЛОЖИЛИ ТОЗИ БЮДЖЕТ С ТАКЪВ ОГРОМЕН РЕЗЕРВ ОТ 830 МИЛ. ЛВ. Те са тези които знаят каква е съдбата и на резервите на касата ЗА 2009 година . ЗНАЯТ НО МЪЛЧАТ !!! Сега същите тези профсъюзи щели да оглавяват протестните действия на лекарите. Какъв гьонсуратлък каква наглост !!! Призовавам лекарите : НЕ ВЯРВАЙТЕ НИТО НА ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ НИТО НА ТРЕНЧЕВ !!! ТЕ ПРИКРИВАТ ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Те са тези които мълчат и не желаят да решат проблема с вноските на държавните служители които се плащат от взетите от нас налози , а не от здравноосигурените държавни служители. НЕ Е ЛИ СРАМНО ДА СЕ ВМЕНЯВА КАТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА МИЗЕРСТВАЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Мигар заплатата на Борисов е малка, че не може да плати здравната си вноска?? Защо аз и вие трябва да я плащате!!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ !!! ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА. НЕКА ВСЕКИ ПЛАЩА ТОВА КОЕТО ПОЛЗВА !!

Не, че се заяждам, ама ако сметнеш Вашите около 1000 операции на година, и ги умножиш по броя на малките частни клиники и прибавиш операциите на големите болници ще получиш, че сте оперирали България барабар с Румъния по три пъти.

Но явно си доста слаб по смятане. Сметни ги първо ти, ако искаш и калкулатор ползвай, за да не се излагаш. Друг е въпроса, че трябва да си наясно с болести, заболеваемост, демографски фактори, раждаемост и смъртност и още и още..

Представете си, че фонд работна заплата се попълва по някакъв начин и лекарските заплати станат мин. 1500 лв.! Но фондът за лекарства, храна и консумативи е оскъден. Дали ще чуем за протести на лекарите, че нямат условия да упражняват професията в болниците? Значи, вярно е, че храната прави борбата!

Написал сам защо - защото ще стачкуват за глупости нахалост. Няма откъде да дойдат заплатите които ЗАСЛУЖАВАТ честно при сегашната система.Да стачкуват за смяна на системата.

Системата, все пак, дава възможност по някакъв начин да се компенсират ниските заплати. Тя не им пречи. Пречат им малкото пари, които се вземат от "говедата" за осигуровки.

А, Ти как наричаш лекарите, които вместо апандесит пишат перитонит, същото е и с херниите. В малките частни лечебни заведения се приемат хора само на тефтер. Лекуват се от някъкви страшни болести по които се изписват безумно скъпи лекарства пак на тефтер. Да Ти припомня само, че Силистренската болница беше отчела, че цялото население е оперирано от перитонити ???????? Как се наричат такива лекари ???????

Наречи ги бедни и хитри! Все пак, доста учене са хвърлили, за да се сетят, как да компенсират ниските доходи. А дебил е тъжна диагноза, такъв не може да играе на тези игрички.

Сега си представи, че такива хитреци са бензинджиите, енергото, В и К-то, месарите, и да не изброявам. Та всеки по своемо проявявайки хитрост и умност и затова държавицата е на това дередже. Най-бедната и най-корумпирана в Европа.

Безплатен обяд бяма - да бе да. По Татово време как всичко беше безплатно, нямаше ни НЗОК, ни НОИ, ни гявол и всичко си беше О'К.Всички бяха на заплата и нямаше как да дерът по 9 кожи, смееха ли.Сега е анархия и грабеж.

Проблемите в старната идват от ОГРОМНАТА администрация на държавно и общинско ниво. Просто парите не стигат и за пенсионери, и за цигани, и за тази администрация. Реалноизкарващите пари са в пъти по-малко от тези, които ги ползват... Необходимо е кардинално орязване на излишните (дублиращи и триплиращи) служби в държавата и общините. Тогава парите ще стигат и за лекарите (но и след тяхното намаление до необходимите бройки).

"намалени", "недостатъчно големи" и т.н., а не "орязани". Дори и от репортерска гледна точка не е интересно да се използва сленг в една медия! Със същия успех можехте да напишете и чуждицата "редуцирани", нали?!! Но каквото и да е, това няма да стопли сърцата и да напълни джобовете на горките лекари, както, впрочем, и на сестрите, и на учителките, и на други подобни недолюбвани, но необходими длъжности /особено когато лично го закъсаме/. Старите хора са имали една мъдрост: "Когато те удари горният, чак тогава виждаш и се сещаш за долния!"

Много е жестоко да се краде от здравето на хората.Никой пациент не е виновен за умишлено създадения безпорядък в здравеопазването , за бездънната яма на Здравната каса,където потъват всичките ни здравни осигуровки.Б.Борисов ,защо не поразпита навремето Тато , докато го охраняваше "безплатно" ,как беше уредено тогава всичко това. Безплатно здравеопазване, безплатни лекарства за децата до 6 г. възраст.Или Тато беше факир и намираше пари за всичко. Не ! Просто тогава не се крадеше така безочливо , нямаше я " черната дупка - здравна каса" нямаше яхти,частни клиники и т.н. Да не се правят на ударени сега управляващите и ББ , да кажат истината на хората , да прилагат не сегашните , а "татовите" закони и да спрат да крадат. Иначе - "Бог да прости народа ни"

Защо ли се обиждаме като ни наричат тъп народ,е не сме ли си такива само си пишем коментари по форумите и друго нищо не правим премиряваме се с всички поскъпвания догато си мълчи народа така ще е

Кажи, остър! Какво предлагаш?

Тренчев и бай Желязко ще дочакат пенсия докато плашат гаргите с протести всяка есен и след туй все някак си се споразумяват с правителството-правели били диалог.Дрън-дрън

предлагам всички да плащат здравната си услуга,но да отпаднат здравните застраховки,как плащаме зе всички глезотийки-фризьор,фитнес,автосервизи.......Тогава болниците и поликлиниките ще имат пари и няма да се хрантутят дебеланковците от министерства и управления.Всеки ще има избор-пари за здраве ли да дава или за глупости

А, бе бълха лази си там и не си мисли, че си много отворен. Има нещо което се нарича - ГОТОВНОСТ. Ти не си даваш сметка, но да те светна, в лечебното заведение трябва да има от всичко в определени количества, а тези неоходими количества се осигуряват от здравните вноски. Така, че не сравнявай фризьорски салот с две ножици и машинка с лечебно заведение.

Напротив - човекът е много прав! Когато отидеш на фризьор и дадеш 50 лв и нагоре, за да те боядисат и да ти изправят косата, нищо лошо няма. Но като отидеш на преглед и ти вземат 20лв настъпва краят на света! Ама ти си бил плащал осигуровки. Да, 8% от 240лв(19.20лв), защото в тази държава никой не иска да плаща осигуровки. Всеки знае, че по морето никой не взима повече от "240лв". Знаеш ли, че е един телевизионен техник взима 30 лв само да ти каже дали ще може да ти ремонтира телевизора. Колкото е прегледът при професор. Обаче техникът колко е учил? И никой няма да му търси отговорност като ти вземе парите и не ти оправи телевизорът. Няма да говоря за автомонтьорите...

Лекарите с орязани заплати-ХА-ХА-ХА. 500ЛВ. МИ Е ТАРИФАТА ЗА ОПЕРАЦИЯ ,КАЗА ДОКТОРА.

450 лева е тарифата за изчукване и боядисване на калник във фирмен сервиз. Не съм чул някой да се оплаква, даже хората чакат за ред!

Лекарите са дебили . Да не се правят на ударени - много добре знаят ,че пари няма и няма и да има. Откъде да дойдат? Да стачкуват за смяна на системата - не може да плащаш по една маса пари на месец и нищо да не позлваш с години. И като ти се наложи да ползваш това дето прескъпо си платил предварително - да няма пари. Еми няма да плащат хората. Няма да има пари. И все по - малко ще има.Щото тея дето не плащат нищо а ползват много се увеличават , а тея дето плащат , а не ползват намаляват.В геометрична прогресия. И все повече ще се увеличават линчове на лекари и сестри. Щото няма пари , а има тумби маймунаци дето си мислят ,че всичко е безплатно.БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.Ако можех да избирам не бих платил и 1 лев за здравни осигуровки.

Кога ли ще се махнеш и ти Тренчевввв ? Омързна ми да гледам кофти комунистически муцуни по 20 години на една и съща длъжност и нищоправене цял живот. Тази лула може да си я сложиш от зад, да видиш и ти че не е приятно. Нас ни бъркат там от 20 години, но ние сме или малоумни или педали щом си мълчиме.

Нямаш ли пари умираш,така стоят нещата,затова не ги жалете докторите че заплатите им са много ниски,те си знаят работата

"Имало завишаване броя на преминалите пациенти през Спешните отделения, като 83% идват сами или насочени от личния лекар и само 17% са транспортирани по спешност. Вместо да бъдат обслужени извънболнично, пациентите търсят спешните кабинети за ухапвания, вирусни инфекции и подобни. Значителна част от хората, преминали през спешните отделения на болниците са здравно-неосигурени лица, които могат да получат медицинска помощ само по спешност, обясняват от ведомството на проф. Борисова". Да г-жа Борисова, така е. Но забележете всеки труд се заплаща. Какво са виновни лекарите в болниците, че такива пациенти има. Нали по вашите (на министерството) правила лекарите са длъжни да обслужват спешни случаи?! А после ще им платим ако искаме... А как ще реагирате Вие ако премиера Ви каже "абе месец август ти си работила, ама ще видим дали ще ти платим заплата...

Ето, кой точи касата! Неосигурените нарочно отиват направо във спешните кабинети, защото там не могат да им откажат услуги. И понеже не са болни, искат спа-процедури. А вие нападате невинната очна лекарка! Предлагам всички, които отиват в спешния кабинет, първо да минат през пункта с въоръжена охрана. Там, на едно компютърче да проверяват, дали човекът е с прекъснати здравноосигурителни права. Ако е извън системата, охраната да го изведе извън района на спешния център. И те ще дойдат при мен да им гледам на боб. Само така ще си разпределим правилно паричните потоци.

В болниците при постъпване с направление извън таксата на ден определена от закона се събират масово по около 200 лева допълнително (не става въпрос за рушвета който е ясен, а за "законно " събрани с фактура пари. Във фактурата парите са обсновани като "избор на екип" или друго подобно. Естественно, никой нищо не е избирал ( в повечето случаи хората и не познават персонала там), но така всичко е законно!С една дума те "ебават по устав" както се казва в казармата.

Така е като ходите в Токуда, Александровско и др. Ако идете в някоя Софийска градска болница това не се изисква.

Оядоха се джи пи-тата, ей!

Парите Боко знае къде са, да го не жали Тренчев, че го лъжат от МФ, ами крайно време е да не се плюеме един други, ами да им биеме шута на мутрите дето сами си натресохме!

На г-н Райчинов бих предложил да се обърне към докторите със петцифрени заплати да отделят някой лев за консумативи. Също и към тези управители на медецински заведения, които правят ремонти за 2 000 -3 000 лв. на м3.

Я, какъв майтап. Досега ни плюеха, че сме били "милионери" и в тема за някаква докторска "грешка" имаше по сто "мнения", че и заплахи. Сега като лъсна истината, че няма кой да лекува на аванта в държавните болници , я гледай колко малко коментари има и то почти на колеги. Странна работа хахахахахаха. Ще се научат да ни уважават , няма къде да бягат.

За да ви уважава някой трябва и вие да уважавате, а за съжаление мнозинството сте боклуци, които не мърдат от държавната болница, щото не ги вземат в частната. Конмпютърно неграмотни, без език, за да научите нещо ново... Иначе във Варна мангалите ви хванаха цаката как да уважавате - като се събра катуна да ошамари двама-трима и вече мангалите с предимство ги лекувата. Докато показно не счупим на няколко ръцете, но да им се каже, че е заради бездействието им няма да почнат да вършат нормално работа.

"Сега като лъсна истината" - да бяхте я казали веднага! Защо я крихте и заблуждавахте хората?

Така е българинът за без парички иска поне професор да го лекува. За без парички говоря, ното той да плаща, нито на лекаря да плащат. Онзи ден чета за някакъв 19 годишен дето му направили транспантация на черен дроб. Ама че нямал осигуровки, ама че не си платил, никой нищо не казва и така са още 1 700 000 като него. Искат най-доброто, а не палащат. Успоредно с това стана ясно, че лекарите правещи транспалнтациите работят без пари - т.е. работят за такива пари дето бензинът на колата и обяда им струва повече от заплатата.

"Ще се научат да ни уважават "? В смисъл? В лева или в евро?

абе на вас булгарете не ви требе здравеопазване , кво само плачете. ходете на знахари и врачки - те наи добре лекуват .

Удържат ми редовно за клинични "пътеки", "алеи" и странични "сокаци", но не смея да ида дори един зъб да си направя. Докато Господ ме закриля, няма да стъпя там, защото трябва първо да се яде, второ - да се гледа семейството и децата, и трето - от време на време да си купи човек поне ново бельо, а не да му обират всичко до шушка. Да не говорим за ограничените до минимум сметки за ток, вода и т.н. Както виждате - пълна трагедия. Как беше, "...последният милиционер възторжено ридае и препрочита Тютчев". Добре, че поне книги имам достатъчно и навремето купувах не напразно. Пълна скръб и срам, но това е и повече не дават и не пускат! Ние бяхме какво? Наричат ни електорат, ЕГН-та, популация и какво ли не, само не и народ.За нация пък въобще дума не се отваря.Просто трябва всеки да се заплесва кой с телбевизия, кой със спорт и ремонти, кой с евтини заведения, за да не мислим за дереджето си.

До вчера имах някакво уважение към т.нар. лекари. От днес за мен лекар в България значи цървул. 3 Спешни кабинета посетих с умиращия си баща, за да ми кажат че понеже е безнадежден случай няма значение дали ще умре от кръвозагуба или от тумора си. За тях нямаше смисъл дори да го прегледат... А там където го оперираха не пожелаха дори да сменят превръзката на инфектиралата се от тяхната операция рана. В България (с малки изключения) лекарите са по-голяма пасмина от бакшишите.

Това е ежедневна практика! Мнението на дежурния лекар го знам. Искам мнението на комисийте по здравеопазване в парламента, на Борисова и на Борисов за подобни случаи!

Въведете лични зравни осигуровки и след това ще си говорим! Тогава няма как тъпата НЗОК да точи пари, лекари да пишат фалшиви пътеки и диагнози да точат касата....

Всъщност това е решението..някой простак от когото зависи това да се позамисли,ако има с какво.

Точно така! Ама нали се сещаш кога ще стане тая работа...

Що ми тъй познато?! Едно време тъй заблуждаваха предишния човек от народа.Шибания народ и кофти матириал.

Слушах вчера по тв-то как от МЗ си признаха, наистина давали по-малко пари, заради смешното оправдание, че после част от тези хора (нали са спешни, какво чудно има?!) се приемали в болниците и пращала касата, защо да плащаме два пъти, казват от МЗ. На първо място поради недофинансирането болницата пак е на загуба и, второ, какво правим с тези пациенти върху който е извършена някаква манипулация и са вложени консумативи. Трето и много важно. Кой плаща положения труд на персонала именно на тези, който не са приети в болница? И преди форумци да критикуват нека помислят. Лекарите са, забележете, длъжни да обслужват спешните случаи, ако не го направят лошо, а после МЗ НЕ ПЛАША. Запитайте се колко от нас биха работили, ако им кажат "абе ти си длъжен да работиш, а аз мога да платя, а мога и да не платя".

Интересно защо ли се правят "Икономии" от финсиране на 3-ри от 4-те основни "стълба" на държавността......Наука/БАН,Университети/ , здравеопазване и армия.....

Синдикатите не са полезни на хората-те играят един отбор с управляващите вече 8 години. Измислени неща, правят се че работят, напред назад, разговори водят, ние сме не добре, в медицината всичко е толкова объркано, че само стачка ни трябва-от кого и срещу кого стачка???? Източват здравната каса с мними пътеки, правят нови пътеки, къде са парите никой не казва. Ако имахме синдикати на място отдавна да сме поне малко напреднали-не, продават интересите ни, договарят се, търгуват в буквалния смисъл. Престанете да казвате че ще има стачка-няма да има-не може да има- няма как да стане, защото сте в едно котило с властимащите. САМО СПРЕТЕ ЛЪЖИТЕ И НАПРЕЖЕНИЕТО-време е да спрете това което правите у нас-всеки ден нови и нови ужасии. Хората станаха много недоверчиви и са подложени на ежедневни изненади-престанете да ги плашите със стачки в здравеопазването.. У НАС НЯМА ОПОЗИЦИЯ- НЯМА грижа от синдикати-само игри разигравате вече месеци. Управляващите си правят което те решат-това е. Така ще си изкараме период от време с управление без опозиция-така бяхме при тройните, така и сега. Поне да не се лъжем. Само беля и напрежение всявате синдикатите сред хората-това не води на добро вече 20 години. Огледайте се до къде я докарахме-нали бяхме заедно през 1989 г. на площадите, нали заедно с някой от Вас се изправяхме като кордон пред децата и студентите, когато казаха че танковете на комунистите наближават и чувахме танковете. И синдикатите и ние знаем че комунистите станаха капиталисти и клечат в парламентите и управляват 21 додини. Вижте какво общество станахме- една има частни клиники, яхти, богатства (от къде и как за кратко време) и нагло след нарушения седи като депутат на ГЕРБ, била с Бойко съгласувала да седи, -други сттици хиляди изнемогват, в момента много броят стотинки за хляб но милите гласуваха с надежда за Бойко-до тук я докарахме драги синдикалисти. Знаете ли че 50-60% от народа не е почивал нито на море нито на планина от 20 години-няма пари-до тук я докарахме. И защо подстрекавате-за какво, за още повече бъркотии, за да се развива дивия капитализъм в здравеопазването, да се отклонява вниманието.Оставете да се решат спокойно задачите и без стрес за хората. Представител на гражданско общество го написа.

"Главният секретар на БЛС д-р Димитър Ленков разказа, че има неонатологични отделения, в които лекарите са принудени да избират кое дете да сложат на апарат - кое да оживее и кое не, защото няма пари за консумативи, сонди, а кувьозите недостигат." не искам да повярвам, че е възможно !!!

През 96-97-98 г. пак беше така - сестрите събираха пари за сонди, абокати, левкопласт. Защото в 3ч. посред нощ, пациентът като бере душа и да казваш, че "това го няма в болницата" е все едно да говориш на китайски. Тогава този форум още го нямаше.

Какво здравеопазване,бе хора.От 1 година кашлям,зачервено гърло и пр.и джипито не ме праща на рентген и се мъчи да ме излекува с треволяци,понеже нямам температура.Това ли е грижата за човека?Санитарка в болница в Пловдив взема 20-тарка,за да ти смени чаршафа и възглавницата,а в стаята са 3 човека или =на 60. Е ,как я мислите вие.Кой да протестира вече не зная.

Господине, Вие сте ИКОНА, истинска икона на българския пациент. След като от една година имате зачервено гърло, най-вероятно имате хроничен ларингит. Най-вероятно пушите и лекарят ви е казал, че ако продължавате, няма да се оправите скоро. Въпреки това си живеете с надеждата, че е възможно да бъдете изпратен на вълшебното изследване ренген, където ясно и точно ще видят проблемът ви, за който в аптеката чака специално хапче, което ще закупите и вече ще сте здрав. Вски лекар който не предпише въпросното хапче е накадърен и корумпиран, неговата ...

ми бръкни се 30-40 лева за специалист в някоя частна клиника, ама щом предпочиташ да търпиш...а може и да е по-сериозно от хроничен ларингит...

Драги ми Смехурко, доколкото разбрах от твоето писание "лекарите са за затвора, защото плачат за пари". Явно не си разбрал, че става въпрос за това, че държавата не плаща достатъчно на болниците и поликлиниките за лекарства, операции и т.н., за да лекуват болните. Чак на второ място става въпрос за това, че на всичко отгоре не плаща и заплатите на медицинския персонал. Схвана ли ? Но ти можеш да бъдеш спокоен, защото тази вечер Министерството на здравеопазването съобщи, че средствата за психиатричната помощ са гарантирани.

ПРОТЕСТИРАЙТЕ В ПАРЛАМЕНТА ВИДЯХТЕ ПОРЕДНАТА НАГЛА ОСТАВКА НА МНОГОСТАРДАЛНАТА ГЕНОВЕВА, ВИДЯХТЕ КЪДЕ ИЗТОЧВАТ ПАРИТЕ КОИТО НЕ ДОСТИГАТ НЕ ДО ЛЕКАРИТЕ А ДО САМИТЕ ПАЦИЕТИ КОИТО ГИ ПЛАЩАТА ТИЯ ПАРИ, А БОЙКО ИСКА КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ПЛАЩАНЕ НА ОСИФУРОВКИ ОТ БЕЗРАБОТНИ, КОИТО ДА ПРЕВЪРНЕ В КРАДЦИ ЗАДА ИТОЧВАТ ДЕПУТАТИТЕ ЦЯЛАТА ЗДРАВНА КАС(Ц)А

Стига сте плюли по лекарите! Не трябва да чакаме синдикати да отстояват нарушените граждански права! Не виждате ли, че нямаме достъп до медицински услуги, за които плащаме; дори безработния карат да плаща, а насреща - нищо! Хора, събудете се и вижте, че от цялото това безконтролно и безхаберно харчене на пари, страдаме ние!

захтитавам деиствята на лекарите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В здравната система трябва да се налеят МНОГО пари, а който може - НЕКА ЗАПУШИ И ПРОБОЙНИТЕ. Това, което се прави в момента - драстично орязване на финансите за здравеопазване, е равносилно на геноцид за народа ни и скоро ще видим и първите жертви - молете се да не са близките ви, обслужвани от Бързата помощ с орязания бюджет!... Очевидно е, че на дъното на всичко това е финансовото министерство и лично министъра му! Последният получи едно предупреждение свише преди няколко месеца, но като атеист не можа да го разчете!... Бог да пази България! Съпричастен съм с исканията на лекарите - много търпяха тия хора и твърде много ги залъгваха! Като не знаят как - да си ходят днешните рейтингови управляващи! Писна ни вече от техните показни акции и замираща икономика! Долу ръцете от медицината! Ще има пари за здравеопазване, но когато лекарите спрат да източват Здравна каса за свои облаги! Здравеопазването трябва да е безплатно и което правителство не може да го подържа такова, ДА СИ ХОДИ! И тези протести ще са ялови, щом синдикалисти ще ги организират. Няма начин петата колона" отново да не влезе в действие!... Да ни завиди човек на анализите на синдикатите! Здравната ни система не работи - защо трябва да се сипват пари в каца без дъно?! Колкото и да сложиш - ще потънат! Нито медиците, нито пациентите доволни! Когато здравните осигуровки станат лични - тогава ще се изяснят нещата!...

НЕКА ДА СПРАТ ДА ИЗТОЧВАТ С ИЗМИСЛЕНИ ПЪТЕКИ НЗОК И ТОГАВА ДА ГОВОРЯТ СИНДИКАТИТЕ-НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ И ТРЕНЧЕВ. КЪДЕ ОТИВАТ МОЙТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ, КОЙ ГИ ПОЛЗУВА И КОГАТО СЕ НАЛОЖИ АЗ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ. ВСЕКИДНЕВНО ВЪРВИ РЕКЛАМА НА БОЛНИЦА СВЕТА ЕКАТЕРИНА , ЧЕ РАБОТИ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА. ЕТО КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ

Искам поне 75 процента от вноските ми да се калкулират във моя карта и когато отида на лекар да си платя от нея.Писна ми да ни правят на глупаци. Затова и доста хора не си правят здравно осигуряване - така и така ще плащат поне да не ги крадат ежемесечно.

Пантера,здравеопазването не може да е безплатно, защото "безплатен обяд няма". Терминът "безплатно" не съществува. НЯКОЙ плаща.

Мими стига клишета.Разбира се че има безплатни неща и нещо повече те са най -ценните.Бог осигурява всичко необходимо за всички вклщчително и средствата някой да плаща.Така че някой неща трябва да са безплатни.Ти ако видиш умиращ от глад няма ли да му купиш сандвич. Ето ти няколко често използвани и напълно неверни клишета. Което не ме убива ме прави по силен.Нишце Не можеш да направиш омлет без да счупиш яцата Безплатно е само сиренцето в капана за мишки и т.м Мисле бе Мими животът с промит мозък е кошмар Желая ти щастие и дано има повече безплатни неща в живота ти.Любов деца здраве добро настроение и т.н В заключение човек може да живее без пари цял живот.Но без безплатните неща до 3мин

Съпричастен съм с исканията на лекарите - много търпяха тия хора и твърде много ги залъгваха! като не знаят как - да си ходят днешните рейтингови управляващи! Писна ни вече от техните показни акциии и замираща икономика!

Без думи :)))))))))))))))))))))))) погледнете статистиката им ,Не професионалисти само за паро плачат а колко от тях са за затвора директно.Без съвест и срам

В затвора и ще ги вкарат господата Борисов и Цветанов - всеки надигнал глава и търсеш правата си е враг! Истина е само това, което те кажат! Лоялни са само послушните подлизурковци, всички останали са престъпници!

ще има пари за здравеопазване ,когато лекарите спрат да я източват за свои облаги.

Долу ръцете от медицината! Махнете тъпата Здравна каса и "/От/- личните лекари"! Здравеопазването трябва да е безплатно и което Правителство не може да го подържа такова, ДА СИ ХОДИ!

И тези протести ще са ялови, щом синдикалисти ще ги организират. Няма начин "петата колона" отново да не влезе в действие. (Мадрид - София /мъдрост/).

Да ни завиди човек на анализите на синдикатите. Здравната ни система не работи - защо трябва да се сипват пари в каца без дъно? Колкото и да сложиш - ще потънат. Нито медиците, нито пациенти доволни. Когато здравните осигуровки станат лични - тогава ще кристализират нещата. -------------------------------- Другият вариант - Министерството да напечата пари - и ще цъфнем и вържем.

Нищо не казваш, драги. В здравната система трябва да се налеят МНОГО пари, а който може - НЕКА ЗАПУШИ И ПРОБОЙНИТЕ. Това, което се прави в момента - драстично орязване на финансите за здраве, е равносилно на геноцид за народа ни и скоро ще видим и първите жертви - моли се да не са близките ти, обслужвани от Бързата помощ с орязания бюджет. Очевидно е, че на дъното на всичко това е финансовото министерство и лично министъра му. Последният получи едно предупреждение свише преди няколко месеца, но като атеист не можа да го разчете ... Бог да пази България!