Близо две трети от децата в нужда са в приемни семейства

Приемна грижа се предприема единствено в случаите, при които е установена необходимост за настаняване на детето извън семейството, обясни Бисер Петков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един човек събираше скромна сума за животоспасяваща протеза на крака защото е застрашен и другия крак а всеки ден виждам бавноразвиващи се хора "потънали в разкош " СЛЕД КАТО ПОЛУЧИХА НЕОБОСНАВАНО висока за българския стандарт грижа и подкрепа и други хора пък кярат на техния гръп и това е ужасното лице на либералното управление.

Това е чудесна новина, но кога в тая изостанала територия щесе даде право и на гей двойките да осиновяват деца? Във всички напреднали държави отдавна са приети нужните законови промени, само България седи във средновековието!

Напротив такива права няма и не може да има и това е вълна която тръгва към Западна Европа от ИЗТОЧНИТЕ СТРАНИ КОИТО СА МОДЕРНИ И СЪЗНАТЕЛНИ

само дето подозирам че днешните деца няма да имат късмета на Verdingkinder да минат само с яко робско бачкане, а ще носят п-различни облаги на осиновителите си.

потеърсете в гугъл Verdingkinder и вижте "светлото" бъдеще което чака децата в приемни семейства, и защо в швейцария са забранени

Изумително е,че държавата дава пари на чужди хора "приемни семейства" , а не ги дава тези пари на биологичните родители. Приемните семейства получават заплащане-това си е бизнес. По-лесно е да гледаш дете, отоклокото да работиш в вината, или в шивашкия цех. Преди няколко години имаше случай, показан по медиите, как се плаща , за да им бъдат дадени деца за гледане на "приемни" семейства. Отнемат се деца и без повод-например случая-дете беше отнето, защото майката нямала кола. Всяко отнето дете от родителите значи средства за бизнеса с "приемните " семейства. Значи над 1000 лв държавата може да даде на чужди хора, но не и семейството в нужда. зашо тези пари не се дават на биологичните родители?

Скъпи идиоти, тия деца преди бяха по детски домове от филми на ужасите. И никой не кара родителите им да ги изоставят.

Немалък брой деца изобщо не са от домовете, а са принудително отнети от родителите им. Случая ,в който дете беше отнето от майката ,защото нямала кола? Истината е ,че се върви към норвежкия модел-където децата с или без повод се отнемат от родителите. Приемните не гледат децата от добро сърце, на тях държавата им плаща. И изразът "приемна майка " е безумие. никаква майка не е . Правилния изразд е държавно назначена детегледачка.

Предател е този...

В какво се опитват да ни убедят? Колко добре се грижат чужди хора за отнетите деца ли? Съмнявам се... Институциите не си вършат работата. Всички цигането са при семействата. А живеят в катуни, с неграмотни родители, пиянски вечери, мърсотия и глад. А българчетата са настанени при чичо Гошо или ще бъдат пратени зад граница в гейски семейства. Каква немероятна демокрация имаме и грижа за бъдещото бг население...няма що!

Ала бала портокала..... .... на колко мангала е дадено да гледат деца. Това си е нещо като бизнес за послушните изборатели. Най-лошото е, че те не гледат децата, оставят ги без надзор, дрехи, бъдеще и тн.... И за гнусните "родители" това се води трудов стаж и ще вземат пенсия..... Ако тези пари се даваха на майките изпаднави в трудност най-вероятно щяха да си гледат децата.... изродска система....

"... за първи път в Закона за социалните услуги, който ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. дейностите по набиране, оценяване и обучение на кандидатите за приемни семейства ще се финансират от държавния бюджет по общ стандарт." Мда, и във ВСЯКО четвърто приемно семейство нямало настанени деца. "Според изпълнителния директор на Националната асоциация за приемна грижа Александър Миланов е притеснително, че в толкова много приемни семейства няма настанени деца: "В приемните семейства са инвестирани немалко средства за обучение, развитие и подкрепа. За нас е притеснително, че това за някои семейства е за много дълъг период от време. Приемните родители са на граждански договори. Ако те имат настанено дете, получават и заплата, и някаква друга подкрепа. Следователно почти 500 приемни семейства са обречени на това да не получават доходи, въпреки че те качествено досега са полагали грижа за деца в риск." ЗА КОГО се грижи държавата - за децата ли?!

Всяко отнето дете е захранване на бизнеса с "применото" гледане. Има цели села, в които са решили ,че е по-лесен този бизнес, отколкото да се заниманат със земеделие. Огромни средства за чмужди хора вместо да се дадат на родителите, и дори се реве, ако не се даде дете на приемните-било лошо това. Не , това е чудесна новина, значи няма отнети деца! Да кажамв не на норвежкия модел-масово отнемане на деца от родителите им!