Коментари - Близо 90 млн.лв. са инвестирани през тази година в училищата и детските градини в столицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да очакваме ли Йорданка през ноември, когато ще е безработна, да се завърне в клас?

Браво Данче!

ТОЧНО 60 милиона са откраднати по герб формулата

4 млн за ремонт на сграда? на част от училище за 600 деца ... бравос

Браво на софиянци, дълбоко са се бръкнали за тези ремонти! Дали са похарчени рационално е съвсем отделен въпрос. Обикновено трябва да се ремонтира след ремонта.

Несериозно. Всички площадки са за малки деца - пластмасова пързалка, нещо от леки плоскости и готово. Ученици - в начално училище, в прогимназия, в гимназия - не са ли деца? Ама за тях площадки, настилки, съоръжения - трябва да са солидни, така че подминаваме - да дивеят където щат. Училищните салони и дворове - са пълна скръб.

Наистина жалко че възможностите са две...гласуване за селянката от самоков със звучното име фундук и мая галева ..селянка от кюстендил. Мисля, че малко по малкото зло е фунфука, но откакто научих, че участва и тя в основававането на русофилското движение...просто май няма да гласувам или ще пусна за фундука сьс запушен нос и противогаз!

На фона на 50 милиона платени за "лятно почистване" на София, сумата не изглежда много голяма. А за лятното почистване, живея в кв. Изток и съм свидетел как десетки цистерни поливат (задължително след дъжд) улица Тинтява цяла нощ, защото им е най-лесно (няма паркирани автомобили) вместо да измият всички улици в квартала. На документи всичко е ОК, изразходвани N на брой цистерни вода за почистване на квартал Изток, а резултата е мръсни и прашни улици в целия квартал. Изпълвителя си е взел парите, отговорните лица в общината също, а за данъкоплатците остава да дишат прахоляка и газят в калта. #ДанчеСлез

ГЕРБ си отива Спете спокойно деца

Значи близо 80млх. лв. са потънали в нечий джоб, защото резултата е почти нулев.

Нови 100 детски градини построени за десет години, 90 милки инвестирани само за тази години. Браво на крадците. Всъщност в кои квартали са новите общински детските градини ? За кинтите няма да питам в чий джоб са.

Позтитанските тролове могат да си квичат колкото искат. Аз знам само, че детето ми е в нова детска градина, с плувен басейн, прекрасна светла сграда, голям двор и чудесно условия! И пак за троловете да кажа - не, не е прието "с връзки", по каналния ред съм кандидатствала и го приеха. Проблемът е, че всеки ден стотици хора от провинцията идват да живеят в София с децата си.

Всъщност проблемът е съвсем друг. Поради политически решения всико е централизирано в София и хората нямат друг избор освен да дойдат от провинцията...

Супер и в кой квартал е тази супер детска градинка, кой я е построил и колко плащаш за детенцито си ?

Абе четете си опорните точки бе хора или си сменете троловете. Най-много точки за постъпване се дава за работещи родители и бинго, за адресна регистрация до градината. Тези от провинцията като правило я нямат и затова няма как да са причина за опашките. Те и не гласуват, затова и г-жа Ф. не им се старае за детски градини.

Хората от провинцията не плащат ли и те данъци, съко като теб?!! Защо на теб да ти се полага, а на тях не?!!

Не плащат в София !

Проблемът е в шопското мислене и манталитет. Защо няма стратегия за развитие на регионите? Или ако я има е само на думи. Дори в най-най университетите голяма част от служителите не говорят правилен български и са шуреи, баджанаци, балдъзки и братовчеди - като свински черва навързани.

селската учителка от гърбавата партия! Ще загуби изборите катастрофално! Скоро ще почнат да излизат компрометиращи материали и документи!

МисУиш ли?

ДОЛЕ ГЕРП и ФАНДЪКА

Защо не каже колко училища в София са все още на двусменен режим?

Ако бяхме попаднали на някой разумен управник, ако парите отиваха по предназначение и с крадяха разумно, примерно 10-15%, а не над 70,.... ЕХххх, можеше да живеем в нормален град, не европейски, но поне нормален. За съжаление на управниците ни, ние имаме възможността да пътуваме, да гледаме и да сравняваме. За съжаление сравненията не са в наша полза, ЛОШО, МНОГО ЛОШО ДАНЧЕ!!!!!

Парите се крадат на 90%!

За 90 млн. Данче,знаеш ли колко нови училища е могло да се построят,а не само ремонти

Колко?

Напразни напъни , даже и на кучетата е известно как работите . Много самохвалство, яко присвояване , селски кич , но за сметка на това глупави инжинерни и архитектурни изпълнения , качество за което не съществува скала на некадърност .

ОТК от Позитано 20 ли работиш ?

Ако наистина имаше държава, а не хайка крадци нямаше всяка година да ходим да боядисваме, чистим, поправяме, да събираме пари преди всяка учебна година. Може би е търсен ефект, да се чустваме все едно сме в частно училище. В училището на моето дете постоянно ремонтират всяка година и въпреки това изглежда, като "Бейрут". Няма ремонт да е "устискъл" една ичебна година. За това мисля остава надеждата магистралите да стигнат до нашите училища за да може "потекат големите инвестиции", защото "само там където няма магистрали няма живот". Все пак трябва знаят управляващите че в тази държава има и хора с образование и те знаят колко е истинската реалната цена както на едно копче така и на едно училище.

Инвестирани са в боя и замазка и заплати на калпак. Това не вдига качеството.

Десятъка е дал добър урожай за фандък и сие само дето бая училища май няма да са в ред за втория учебен ден...

Пак тази и пак София. Хубаво ще бъде, ако се похвали, колко плащат за ремонти на ремонти, което вече стана смешка, колко са унищожени зелени площи и с други нередности да се похвали, които за толкова години кметуване не можа да оправи. Иначе, като я слушаш, цветя и рози.

Споделяш какво ти приказват по партийната телевизия в прованса ? Хубаво е обаче да не се осланяш единствено на нейните бъртвежи !

Това, зад нея ,на Pуски ли е написано?? Нали е учителка по руски ?? Гешеф да "повдига обвинения",.. ако е на Pуски!!!;))

Срам. Като виждам колко скандални са ремонтите, които цяла България гледаше под лупа, си представям другите. От тези 90 милиона поне 85 са отишли в джобовете на наши хора. Аз не съм чул за нови детски градини, а само хвалби. Губите София, за съжаление от БСП, което е дъно.

Леж си на ушето баш бсп някога да победи в София!

И всичко това са лични нейни пари, дарени за българските деца. Браво! Само така! Дано и други политици започнат да даряват така!

лъжливата селянка да каже как са инвестирани! като в оная детска градина, дето правили тавана за 1 милион лева, а той падна след 3 месеца и добре, че не утрепа някое дете! гробарските ви фирмички усвояват, така кажи, а не правят!

Тези хора (гербаджиите) не разбраха, че е важно не количеството (непрекъснато се хвалят с милиони), а качеството. Да покажат качествени ремонти, нещо смислено, ама не - хиляди, милиони, милиарди и все от моя джоб. Само като се сетя за онези апарати за идентифициране по болниците колко пари струваха, лошо ми става. И кой ги плати? И кой си призна ДЕФЕКТНОТО мислене? Хайде стига, видяхме ги. Да си отиват, че да просветне бъдещето пред народеца.

При тях е важно количеството че далаверата е по сигурна...

Браво

А колко са откраднати при неграмотни ремонти, безумни творения /бронзова къща и надгробен паметник/ и други такива дали ще разберем някога?

Санирането е ясно. А с учениците / с липсата им / какво ще правят?! А с функционалната им неграмотност?!

Ще внасяме от Виетнам.

И от Пакистан и Щри Ланка. Така каза бизнесът.