Коментари - Близо 40% от българите не могат да поддържат домовете си топли през зимата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде бе, няма такива работи - Боко Слънцето каза, че се развиваме с космическа скорост и нищо не е способно да ни спре. Тива са лъжи, З Пунта Мата, някой клати правителството.

Дали това невзрачно материалче е целогодишната "дейност" на този "център за енергийна ефективност" - "ЕнЕфект"??? Колко ли чиновници с памуклийки пълнят неговите добре отоплени зали? И с подобни дълбокомислени устни "изследвания", като тия от институтчето за "пътна безопастност", от кумува срама, ни внушават, че нещо вършат? Ай, гиди нищо не правещи чиновници, за къде сте вие???...

Ай сифон, бе! 60% от българите живеят в малките градове и селата и традиционно ползват само една стая от едноетажната, двуетажната, че и триетажната си къща. Една стая се отоплява, с излишък (като стане много топло се отварят вратите) за общо 400 лв. от ноември до март. И кво? Тези 40% не могат да съберат 400 лв за отопление в годината? Майка ми живя сама 12 години с 240 лв. пенсия и всичките пари, които й пращах ми ги събираше и от време на време ми ги давше на куп. С какви доходи са въпросните 40%?

Да измеря и аз - не, малко повечко са, точно 63, 7 % ! И не питайте откъде го знам и са толкова, че ще контрирам - а тия откъде спретнаха 40 % ? Така е, винаги се послъгва, да не се уплашат съвсем хората, че Терминалът не може да ги поеме всичките наведнъж. Аз лично вече от две-три зими се увивам в одеяло, с дебели чорапи и не пускам нищо, не паля дори старата камина, да не ви тровя въздуха. Щом една от сметките ми беше 27 лв., можете да си представите.......

веднага казвам, ето тва не е верно, защото.... не сте чули мнението и изказването на министър-председателя на България, другаря Борисов. Той кротко и с усмивка ще отсече, че по данни на статистическия център на Европейския съюз, става дума само за 4 (четри) % от населението на България и най-вече за тези дето ползват газови печки в районите, които все още не са газефицирани от българсо-турски или -азърбейджански или некакъв си там от европейско значение международен ХЪБ....с българско участие. Поздрави от непознат остров.

Да, и аз бях така докато ползвах услугите на столична топлофекация, все пестях, а плащах като за парник!

й, ако някой тук е от тия 200 000, дето получават заплата над 9000 лв., да ми се обади. Просто да видя как изглеждат 9000 лв. накуп. Иначе, да го светнем г-на Горанова - от 2 158 000 пенсионери 672 174 са взимали минималната пенсия от 207,60 лв. Още 390 хил. души са били с доход до 250 лв. Пенсиите растат шест пъти по-бавно от заплатите. Как могат да си позволят нормално отопление при такива доходи, Особено като се има предвид как всяка пролет и есен се вдигат цените на енергоносителите. Заради неплатени сметки за ток, вода и парно са запорирани пенсиите на 4794 пенсионери за 2018 г. Общата сума надхвърля 620 хил. лв. (данните са от официална статистика на НОИ за 2018 г.). Тук някакъв "умник" седнал да пише нещо за "алкохол, цигари, всякакви хранителни помии, които по принцип са ефтини ама се купуват в огромни количества, скъпа техника неотговаряща на социалния статус, купища вещи от които нямат особена нужда, лекарства за хронични заболявания, които са си докарали заради безрасъдния си начин на живот". Е, за негово сведение, за някои от тези хора лукс са даже хлябът и млякото. Но нали е по-лесно да се разсъждава на чужд гръб.

не мога повече от един плюс. Точен, прецизен и обективен коментар. Вуте.

Спряхте Южен поток, спряхте Белене, затворихте половината Козлудуй. Останахме на въглища от Американските ТЕЦ ове на Костов на безумни цени! Те до това доведохте татковината!

между 1933-1944 един от лозунгите на идеологията управляваща страната е изписван на плакати на територията на страната,и това е една от основните идей ! На тези плакати пишело:Нито един германец не може да бъде оставен на глад и студ!Нарушителите на тази заповед били преследвани и наказвани жестоко от Тайна Държавна Полиция!

За това пък над 200000 българи вземали 9000 лв заплата.

АЗ СЪСТО НЕМОЖА ДА СИ КУПЯ ДЪРВА ЗА ЗИМАТА ПРИ ПЕНСИЯ 186 ЛЕМА ТРЯБВАМИ 5 КУБИКА ДЪРВА ПО 80 ИЛИ 100 ЛЕВА НА КУБИК ДЪРВА

дядо ти георги също неможеше да си купи , хем нямаше и пенсия! береше си ги сам лятно време!

Как бе, нали им сложиха изолации и дограма за 200 лв. кв.м. по програма Енергийна Ефективност!!!!

Не могат да ги поддържат, защото си харчат парите за доста 'по-важни' неща - алкохол, цигари, всякакви хранителни помии, които по принцип са ефтини ама се купуват в огромни количества, скъпа техника неотговаряща на социалния статус, купища вещи от които нямат особена нужда, лекарства за хронични заболявания, които са си докарали заради безрасъдния си начин на живот и т.н.

Да ти се върне ...

И аз съм енергийно беден. Необходими са ми едни постоянни 45 до 50 градуса домашна ракийка.

иди после, че страдай за глобалното затопляне

А останалите КРАДАТ парно, но в Родината това е разрешено!!!!!!!!

Как бе? Нали над 200 000 българи вземали 9000 лева заплата?

Като, не могат да ги поддържат топли, да прекарват зимата на Малдивите.

подкрепям

Сигурно знаете как свършва австрийката. Ха ха ха ха ха! Ха ха ха ха ха! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха!

Не е вярно, поне 60℅ са, но българина го е срам да си каже, за да не би да го мислят за изпаднал!

Дано министър Горанов прочете тази статия и после да разкаже за съдържаниети й на Б. Б.

А защо мислиш, че и той може да чете????????????

Е как бе??? Горанов обяви, че 200 000 българи вземат над 9000 лв. заплата !!!!! Тъпкани сме с пари!!!

Така става като береш гъби, вместо да гласуваш.

Скъп ток,малки доходи и пенсий и без отопление на ток ни е скъпо.Дървата същи много скъпи,гъзта скъпа инвестиция,въглища скъпи и ставаш огняр,обречени сме

Кво отопление, вълнен пуловер вълнена жилетка и едно одеало върху краката, това е! И пак 200 лв ток за сама жена

Нали взимат над 9000 лв. заплата?!

Сме по всички показатели,доходи, пенсий,а отопляваме по една ,две стай.А тия изроди политиците вече 30години,освен да ограбват държавата ,проклети да са.

"Около 11 процента от населението на ЕС...са засегнати от енергийната бедност." ДИР, коригирайте си процентите - 8% от европейците са енергийно бедни! 8% / ЕС / срещу 40% / РБ /. 5 ПЪТИ!!! :((( Де е Ленторезача да се похвали?!

Вероятно тази цифра е занижена. И предполагам, че нещата тепърва ще се влошават. На практика нещата се влошават почти във всички сфери на живот. И няма по-верен показател за това от небивалата демографска криза, чиито горчиви плодове ще ядат и идните или младите сега поколения, до колкото ги има изобщо. И още много други кризи като нравствена, духовна, естетическа, образователна. Като цялата общо-национална криза със самосъзнанието и народноста, в която все повече ценят грубо материалното много -повече от род и родина. Като тази, при която все-повече няма да се поколебаят пред всякакви измами, стига това да им носи печалба. Като тази, при която все-повече изричат от медиите и при всеки разговор лъжи, без дори да се сепнат за миг и да се замислят или засрамят. Като тази, при която водещ бизнес във всички сфери и на икономика и още повече на управление е измамата. Като тази, при която все-повече са готови да унижат, злепоставят, смажат и заплюят всеки, който стои на пътя им към по-голяма изгода. И много други съвременни кризи. Това са кризи, всяка от които е по-страшна от студа и по-разрушителна и опасна. И още по-страшно е, че за тях никой не говори, а резултата ще е все по-голям студ навсякъде и между всички.

За комунистите- чемодан, самолет Куба. там е топло.

теб фукльо, ако те набарам някъде, ще ти навра чемодан в задния вокзал

И венецуела е добре но президента не ги призовава да ги води

при комунизма - два часа има ток, два няма. Студ, глад и мизерия. Единственото отопление бе дебел юрган. И то при люти зими каквито вече няма.

Бехме 9 000 000 и имахме производство и износ...

бяха толкова защото имаше силно охранявана граница и дс

Голям лъжец, голям кретен! Като лъжеш, кой ли ти се връзва? Все още има живи свидетели. И режим на тока е по- добре от липсата на такъв, жалки манипулаторе!

елате само да видите цените в Норвегия- косите ще ви щръкнат. А тока както казват хората не е достатъчно силен- топлиш, топлиш, но не се сгрява. Това правителство ще го изхвърлим след около 2 години на бунището- съсипаха хората от сметки и простотии.

Вместо да идваме до Норвегия, не е ли по-добре да го напишеш?

Като ви е студено зиме,одете у Барцелона или си купете гръцки остров или прекарвайте на Вирджинските острови зиме!

Важното е "ромите", да могат. Да ги поддържат. Топли. Прези зимата.

Това е част от успешното ГЕРБЕРАСКО управление! Колко Българи гладуват, нямат пари за облекло, обувки, живеят пренаселено и т. н. но имаме икономически възход по думите на ВИНЕТУ!

Гладуваш ли и студуваш ли?

На него като трол се предполага топла стая и сандвичи, че иначе отива на студено навън.

И двете и гладуват и студуват голям процент от клетите българи,а накрая и първи по смърност .

Българинът за пиячка пари намира винаги. За топло и електрика никога няма. Така билое, така е и винаги така ще бъде. Народопсихология.

Говори само за себе си, тъп съветски идиот!

че то кога не е било така? слава на Девети.

преди Девети не е било така.

браво,браво,браво. догодина 100%!

не могат да поддържат топли домовете си през зимата? Ей така. Да проверим дали е вЕрно.

Затова аз предлагам, ГРАБЕЖИТЕ НА СТОЛИЧНАТА ТОПЛОФЪКАЦИЯ, ОТ КОИТО СЕ ПЪЛНЯТ ЧЕРНИТЕ ПАРТИЙНИ КАСИ С 350 МИЛИОНА ЛЕВА ГОДИШНО, ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДРАСТИЧНО И ДА ДОСТИГНАТ 2200 МИЛИОНА ЛЕВА ГОДИШНО!

Миналата зима плащах по 350лв сметки за ток и буквално спях с якето и надената качулка.

вЕрвам ти. Кой ти е крив, че картона в който спиш няма изолация. В Германия цената на тока е 2х по-голяма и за по-малко се отоплявам.

С 25-ци Поротерм и каменна вата, 7 камерна дограма. Ела, де, ела.

е как тогава студуваш при положение че тока в Германия е 22 ЦЕНТА на киловат и са ми достатъчни 210 евро за отопление.

за 90 квадрата апартамент

Задаваш, на който и аз не мога да си отговоря. Освен ако не ми надписват драстично сметките, което не е като да не е известно, че се случва на всички в България. Затова и бяха протестите 2013 мисля, че беше, когато палиха коли на EVN в Пловдив. Тогава пък платих там 280лв за 35кв гарсониерка само за една 2kW духалка. Та така става в нашата мила родина.

къде са тези 22 ЦЕНТА в Германия, като в Берлин са между 33 и 35 ЦЕНТА (крайна цена)?

Ясно е, че на българите не можем да разчитаме, те изчезват от игралната маса. Една част се разпиляват, други измират (Йоханес Хан).

кат доди ледената епоха ний ша измрем последни първи ша са западняците! Българина е кален такова е семето и чипа!

При заплата 650лв. Зимата плащам ток 300лв а квартирата ми е 200лв. Демек 150лв ПИТАМ БОЙКО БОРИСОВ КАК СЕ ЖИВЕЕ ЗИМАТА..... ДА.... СЪС ЗАЕМИ..ДА МОЖЕМ ДА ИЗКАРАМЕ ЗИМАТА

Един безплатен съвет другарю, вземи и завърши средно образование, защото с основното, дето сте повечето социалисти, няма начин да вземаш по голяма заплата.

център за ефективност и на вас да ви......

Това е защото Боко тиквоко вдигна доходите на българина, подобри му начина на живот, мисли за неговия здравословен начин на живот и благоденствие. Така българина забогатява, стана по-голям цънцар, скрънджа и вече не му се пръскат пари за глупости. А то щото българина е една бедна мишка цялата работа.

Горенето на черчевета и стари дрехи замърсява ли атмосферата?

Ма то биогориво, ма !

от тука тролещите - половината от вас стоят на студено, така ли?

Аз лично да .От седем стаи на къщата отоплявам две и даже това ми излиза през носа.

и аз така. ОТ 3 апартамента отоплявам един и умирам от студ.

А не така моля ви се е боко ще вдигне кръвно:)))))))) Докато имаме стари дрешки да навличаме все ще тормозим боко да му хабим парите да ''ни плаща'' пенсии

Да ходят до слънчака могат..

Ето това е решението за евтино отопление!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=363632767899286&id=358642445064985

Докато не се приеме закон при който всеки може да се откаже от топлофикациите без да плаща сградна инсталация нещата няма да се решат. Топлофикациите само тогава ще се сетят, че трябва да инвестират и свалят сметките, а не да лежат и да живеят на гърба на платците. С безкрайните кражби на топлоенергия редовните платци са в положението на осъдени без да са влизали в съда.

Но Боко няма да си тръгне....

Ако всички с неотоплените къщи гласувате, ще си тръгне.