17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който иска жестоки глоби за други, сам ке бъде жестоко глобяван!

Нищо лично, някой държал ли е кашкавал в хладилника и ако в началото на годината е бил 1 килограм -какво е теглото му днес. Малко преди Никулден купих два турука. разболях се и не правих курбана за годишнината от убийствата на "ЕЛЕНА" и позабрави Вчера правих актърма на фризера, в едни черни торби нещо дето ни ми е баш ясно какво е -ТУРУЦИТЕ СТАНАЛИ ПО 350 -420 ГРАМА. добре че не ми се водят на съхранение

TЪП СИ КАТО ГАЛОШ

Е сега за някакви си 500000 лв ли сте .Та Мирчо циганина окраде стока за пад 22 000 000 лв и нищо не му направиха Зла участ докато ги съдят всички 9 подсъдими умряха за Бързия съд 20лв години време.

Сигурно има някакъв договор за този кашкавал, който някой не изпълнил и затова глобата е много ниска.

Не е сам партизанин, цял отряд е минал от там....

Гербераски на 100% че нали са свикнали да ''инспектират'' като ментора си няма я с празни ръе да си тъгвт че бая на опашката след тях чакат да се облажат.. Толкова суджуци изядоха че са решили и на млечни продукти да минат.

Това ли е мандрата - https://yox.bg/би-си-си-хандел

7000лв глоба? Кило кашкавал на едро е 10лв - лиспват 38000 кг - това не трябва ли да са към половин милион лева?

А само глоби ли ще има? Ами ако бяхме във война това не се ли казва престъпление, за което се ходи на съд и в последствие затвор.

Кой краде кашкавал от мандри?

че от нявгашните шумкари и помен не останоло, а наследниците им винаги са във властта и вместо с пушкала с писала правят обирите на мандрите, пък и не само на тях!

пичове, това не е склад, това е мандра. плаща се да се поддържа оборотен кашкавал в определено количество. От него може постоянно да се взема и слага. общо взето това е мястото където кашкавала да узрее. Като узрее, могат да продават от него, като попълват с пресен, така, че винаги да има баланс... за какво разваляне става дума ? Ако се е стигнало до разваляне - значи някой не си е свършил работата. Иначе това щеше да е на съхранение някъде другаде, не в мандрата.... а цената на кашкавала - платена е 1 път и след това се плаща като наем % от стойността. примерно - цена на годишна база равна на цената на кашкавала. иначе сметките на повечето е вярна. тия 7000лв не са нищо. вероятно ток и други режийни за 30т продукция е в пъти повече, дари не говорим за производство на продукцията. Друга причина - кравите дават по-малко мляко зимата и цената на млякото е по-висока. Намален е вноса на сухи млека заради короната..... и т.н.

Аркадаш, ако не те мързи, виж какво казва законовата база на повечкото нормални държави за лице, което пипа из ВОЕННОВРЕМЕНИЯ резерв, тоест саботира въоръжените сили. Виж Швеицария, виж Франция, щатите ако щеш. Там не минават с глобички. Че ако това потрябва утре, да видя как и от къде ще изкарат НА МОМЕНТА липсващото количество.

Ми то не може само суджук да се мези, трябва и кашкавал, после ще чуем, че някъде липсват тонове ракия например и така, ще се заформи държавната софра ;)

Като знам колко е НЕистинска яхната продукция, по-добре без държавен резерв.... Иначе, бълха ги ухапала.

В такъ случй глобата трябва да е близо 1 000 000 лв. Защото печлбата е била поме 500 000 лв. Каква е тая глоба от 7000 лв. Май и микистри са били намесени.

Това е глоба за незапълнен обем на помещението за което ние бая пара плащме да държат там някакви ''държавни запаси''.......дето от време на време ги пускат преди мухал да ги платим ние....

38 тона надали струват 7000 лева... Муха ги ухапала в такъв случай.

Някой краде яко. Да не би да е шайката, за последно?

.....кашкавала отишъл при луканката.....нали си спомняте......

Гледах филмче за разрязване на пита пармезан. Цяло изкуство е. А да, щях да забравя....питата пармезан струва $1300.00 само. А в България за ебаване с държавния военен резерв с цели 37 тона кашкавал, при това в РЕЦИДИВ, глобяват 7000 левчета.

Държавният резерв си е като безлихвен кредит. Дори и да хванат липси - възстановяваш ги и после отначало :)

А ка,метата от държавата текат ли, текат. Колко суджук и кашкавал са раздадени за статуса: военен резерв на рИпубликЪтЪ?

При цена 10 лв. / кг - загубите са 370 000 ... далаверка е глобата от 2000 .

Голем работа 7000 лв нали от продажбата има 700000лв.

Кило кашкавал - 20 лева. 38 тона = 38000 килограма. 38000*20 = 760000 лева. Глоба = 7000 лева. Печалба за шефа на държавния резерв = 760000 - 7000 = 753000 лева! Та въпросът ми е: Къде мога да кандидатствам за началник на държавен резерв?

Нямам представа каква е схемата с държавния резерв - чия собственост е складираната продукция, дали е на държавата, или пък държавата плаща само за складирането ѝ. Сещам се, че преди 25-30 години някъде, майка ми работеше в млекопреработвателно предприятие и поддържаха такива резерви от сирене и кашкавал. Това са продукти с трайност и на някакви периоди трябваше да се подменят - съответно складът се опразва от стока с изтичащ/изтекъл срок на годност и се допълва с нова такава ... та за новата стока си трябва някакво време за производство и ако фирмата не разполага с достатъчно стока на склад, може резервът да остане полупразен ... може такъв да е случаят, но не съм компетентен, нито съм запознат със случая и няма как да знам. Помня, че сиренето и кашкавалът, които се освобождаваха от складовете на фирмата (където беше майка ми), бяха в големи количества от по няколко тона и не бяха във вид, подходящ за търговската мрежа (направо си бяха развалени) ... ставаха само за преработка. От тогава знам, че топени/пушени сирена, се правят само от боклук и макар и да са вкусни, е добре да се избягват.

Дадох ти плюс за последното изречение. Но едно от задълженията на служителите в държавния резерв от портиера до директора би трябвало да бъде съхраняването на годността на съхраняваната стока. Ако такова задължение не им е вменено, то онзи министър, в чието разпореждане е държавният резерв трябва да бъде заклан с ъглошлайф! Ами ако стоката вече се е развалила и ни беше ударило едно разрушително земетресение, какво щяхме да правим - по-силните щяха да започнат да изяждат по-слабите ли?

Прав си, държавният резерв се опреснява, като продуктите с изтичаща годност се подменят с нови. Има си процедура, обаче, и ако мандрата са я спазили са ок. Според мен са продали кашкавала и са разчитали, че няма да има проверка и ще успеят да направят нов докато дойде такава. Ако са тарикати ще имат подготвени документи без дата за брак на определено количество. Като дойде внезапна проверка само попълват вчерашна дата и дават обяснение, че при рутинна проверка на качеството се е установила негодност, бракували са го и аха да пишат до резерва и проверката дошла :) Има доста селски тарикатски номера и повечето резерваджии са ги изучили обстойно.

38 000 кг х 15 лв/кг = 570 000 лв. , приблизително 600 хил.лева, джобни пари са за батко И суджуци няколко тона...

ами НОЩ обичат ПЛАТО ! платото сирена скоро ще лъсне липсата на 20т доматен сок и 50т водка

Срещу тази глоба, откраднаттото количество каква печалба носи? Това напишете! Да разбере простия избирател, с колко са го барнали, за пореден път! Онези, за които той гласува с мерка и вяра, че този път няма да го излъжат!

Липсва кашкавал за полвин милион лева, глоба 7000 лева. Крадлив народ, ей, после искали реформа в правосъдната система. То от 6 милиона Българи, 5.9 милиона крадат ама все справедливост търсят. А де, що за парадокс.

Само парична глоба ли? Оня непрятник с каскета няма ли да вземе отношение, нещо да разследва, проверки и др. Ама той само кокошки, прасета и баби с китки магданоз може да гони. И да служи като чадър на крадливото ни правителство, пардон бившо такова.

ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - ХА - !!!!!!!!!!!!!!!!!

tonk11

Явно шумкарите пак са фанали гората.

Изгониха ги от парламента, сега бутат в землянките.

НАПИСАХ КОМЕНТАР РЕПЛИКА ,КОЙТО СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО БЕШЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО И ИЗТРИТ.МАЙ,ЧЕ И В ТОЯ ПАРЦАЛ РАБОТЯТ ГОЛЕМИ дЖурналя ,които лижат задните части на ГЕРБ /ПАРТИЯТА НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БКП ,ДС И АБПФК/ . Затова тая кочина никога няма да се оправи.

"Журналистика - е това да публикуваш онова, което властта не иска да види публикувано, другото е пропаганда." Неправилно е бир'а да се нарича медия, а по-скоро рупор на Гьобелс.

ДА !!!! :)

ГЕРБ се готви за партизански действия...

Колко плаща държавата, за да се поддържа резерв от Елена? Колко е съотнесено спрямо глобата? Същото като с ТЕЦ Варна, но в по-малки размери на кражбите.

drkskwlkr

"Колко плаща държавата, за да се поддържа резерв от Елена?" Ами 38 тона по 20 лева килото... 760 хиляди лева. На фона на това, глоба от 7 хил. лв. (1%) от липсващото количество буди смях, явно Каскета мисли, че това е достатъчно. P.S. Съвсем друг въпрос е що за храна е лигавият български кашкавал, че някой да се запасява с него...

И какво му е лигавото на бългаския кашкавал? Яж пармиджано на филия, да те видим.

Ако има война или гладна сушава година ,във военния резерв липсва всичко. Окраден яко . Даже и лекарствата са продадени.

Значи липсващите 38 тона кашкавал се равнява на 7 хиляди лева?! Това е като плясване през ръцете или просто символична глоба. При това положение ако бяха началника на кашкавала щях да взема и останалият. Какво са едни 64 тона за 14 хиляди лева?

И аз искам да открадна 38 000 кг кашкавал и да ми го таксуват на 18,5 СТОТИНКИ НА КГ. Какви са тези смешни глоби?! Да им наложат глоба на двойна пазарна цена, за да имат стимул да го пазят следващия път!

Стани държава и направи закон че частника трябва да ти дава 38 тона кашкавал на цена по-ниска от пазарната и ако не го прави го глобявай.

Частникът като е външен съхранител и оставения на съхранение продукт /срещу заплащане разбира се/ липсва, това означава че трябва да ги възстанови.

Аз се чудя от къде Тулупа направи такъв корем. Е сега видях отговора - той набивал кашкавал.

А бе да ти кажа, има една друга партия, която има отколешни традиции, да обира мандри...

Ами той нали е от тая партия-майка. Пази си книжката от БКПто. Така, че всичко се връзва.

Е па нема такава държава

печалба за апапите на Курнела 715 000 левчета :)

Проверяват държавния резерв точно в този момент?

"На дружеството е наложена глоба от 7000 лева" - но 18 стотинки на килограм "изчезнал" кашкавал!

Държавата сигурно и 18 стотинки на килограм не е платила за кашкавала, ама после си го търси с глоби.

Не си прав! 18,5 стотинки на килограм са. Допускаш фатална грешка в полза на бюджета с цели 189лв и 17 стотинки!

Бравоооо, липси за милиони, глоба 7 хилки... Евалата гешев, бравос баш прокуроре, както знаем, за милиони нЕма закони...

Този кашкавал го отмъкнаха новите партизани.

По този върпос към партизаните от БСП, моля.

НЕ СА ПАРТИЗАНИТЕ ОТ БСП. БЪДИ СИГУРЕН. ТОВА СА ПАРТИЗАНИТЕ ОТ ГЕРБ. ТЕ СА ПО СТРАШНИ ОТ БСП. КОГАТО ГО РАЗБЕРЕТЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО. ПАРТИЯ ГЕРБ Е СЪЗДАДЕНА ОТ БИВШИ НЕУДАЧНИЦИ И НЕРЕАЛИЗИРАНИ КОМУНИСТИ,ЧЛЕНОВЕ НА БКП ,ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ФАТМАЦИТЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. И ,НЯКОЛКО ПРИМЕРА - ЦЕЦО ТЪПОТО/БАЩА ФАТМАК ОТ ДС,ЛИЛЯНА ДЕБЕЛАТА СВИНКЯ - ВНУЧКА НА ЧОВЕК ОТ АБПФК, ОНОВА ЧУЧЕЛО ПЛЮВНЮТО -СИН НА СЕКРЕТАР НА ОК НА БКП В БЛАГОЕВГРАД И БОКО ТИКВАТА -член на БКП.

Дайте ми 38 тона кашкавал, аз ще ви платя 7000 лв. глоба..

Да се накажат с мъмрене пред строя.

Давам иляда лева за половината. Кога ще е наддаването?

обрали поредната мандра :)

И при бягането си ''скъсали'' минискусите:))))))

ти ли си :)

Давам 7004лв

А Бойко платил ли си е вноските за закупуването на кашкавала и за съхранението му?

Сладка работа за наши хора също като с Доган и теца - те му изплатили 50млн, за да поддържа резерва, но понеже резервът не бил подържан, го глобяват 2 млн.

пеевски го изяде дееба прасето..