Близо 170 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите за по-малко от месец

Регистърът не е публичен и до него имат достъп ограничен брой служители на Националната агенция по приходите

Обратно в новината

Коментари - Близо 170 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите за по-малко от месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хазарта е за големи хора ,не е за деца .Който не може да губи да не играе. Аз не играя защото не обичам да губя пари. Някой да е опрял пистолет в главата ви и ви заповядва да играете хазартни игри ?

ДА ограничат всеки играещ по сайтове да може макс 5% от заплатата да залага. Ще се регистрират с фишовете за заплата ахахах

В България гледат да си напълнят бюджета, никой не мисли за провалените съдби вследствие на лошо здраве или профукани пари... Акцизът от цигари пълни 7% от бюджета (2-3 в западните държави) - кой ще тръгне да се бори с тютюнопушенето. Акцизът върху горивата - поощрявай ползването на повече коли - кой ще тръгне да се бори със замърсяването и с травматизма от катастрофи... С хазарта същата работа...че те израелците идват тука да играят хазарт - пълнят хазна и хотели...кой ще ти отреже клончето...

А защо просто Държавата не забрани рекламите за хазарт? Така както забраниха рекламите за Алкохол и цигари, защо не забрани и рекламите за хазарт? Тези "тарикати", които държат хазарта, да не държат и държавата, че ги толерират толкова много? Решението е лесно - забрана на рекламата, ограничаване на броя на игрални зали на кв. км. примерно на 25 кв. киломерта 1 зала, още по-високи данъци за хазартните игри и т.н.

Няма и 1% от реално зависимите които не си признават , че са такива !

Е, как 170, като гласувалите са уж над два милиона?! От гласувалите махаме тези с обвързаностите и, назначените по партийна линия, които пазят статуквото и всичко останало е хазартно зависими, които залагат и накрая губят.

А кво праим с тръпката?

Защо си дават личните данни на сульо пульо ,а просто не скъсат с хазарта ?

Така е с пиенето, така е с пушенето и няма успех в борбата, защото силите са равни. Трябва да се пребориш със себе си и повечето не успяват. Нямат подходящата мотивация. Например алкохолно зависимите в една привлекателна азиатска страна с много туристи ги лекуват в специални клиники - отдалечени села, в които има всичко необходимо. Който иска работи, който не иска не работи. Покрити са елементарните физиологични нужди от храна и подслон за преживяване. Има и магазини има и алкохол. Когото хванат пиян на улицата или в кръчмата го връзват и го пребиват от бой. 72часа само вода+мед+оцет. Няма човек с 5 рецидива. Има 3-ма с 4 рецидива. и те не са пили от 2 години. Могат да напуснат мястото след 3 години без издънки... Смятам, че хазартната зависимост може да бъде "лекувана" по същия начин.