Само в Дир: 2 г. лекарка живее в ада на ”Не без дъщеря ми”

От две години варненската лекарка д-р Недка Кънева-Абделбаки живее в ада, след като съпругът й - също лекар, буквално отвлича 3-годишните им дъщери в Йордания.

Обратно в новината

Коментари - Само в Дир: 2 г. лекарка живее в ада на ”Не без дъщеря ми” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам д-р Недка Кънева лично!Аз и цялото ми семейство се лекуваме при нея.Мога да кажа,че тя е много добър специалист и изключителен човек.Виждала съм я с двете близначки и те наистина бяха винаги щастливи,защото бяха потопени в нейната грижа и любов.Повечето грозни коментари за нея са от хора с ниска култура, които не я познават и нямат право да се произнасят по този начин.Има много коментари с изявен расизъм и нацизъм,което смятам,че е недопустимо в този случай.Да всички нормални хора следва да я подкрепят в тази битка за връщането на двете и деца тук в България.Родителските отвличания са прояви на насилие и не зависят от раса,нация и религия.Те са грешно явление в обществото,което трябва да се изкорени.

Аз пък не разбрах, защо е тръгнала за Йордания ли беше, след като междувременно, отношенията със съпруга и вече били обтегнати. Ами и децата помъкнала. Сега най - добрият вариант е да се направи на смирена, разкаяна, да избегне развода. Да отиде пак там и да намери начин да се добере с децата до нашето посолство. Пък дано те от там нататък и помогнат.. Друг начин не виждам. И преди да тръгне, да им извади нови паспорти. Успех !!

Жалко за децата. Момичета са, нищо хубаво не ги чака в онази страна. Съчувствам на докторката, но не я разбирам. Пари да ми дават не стъпвам в държави, където на жените се гледа като на второ качество човек. А тя взела, че се омъжила, родила деца и се навила да ги заведе в Йордания. Не може да е толкова наивна. Дано се пребори, но това ще е някакво чудо.

За съжаление 90 процента от коментарите показват ниското духовно състояние и падналата човешка природа на голяма част от коментиращите, която няма нищо общо с християнската ценностна система и е твърде далече от всякакъв морал и етика.Спрете да коментирате и да омърсявате доброто име на България.Вие нямате нищо общо със Христос.Всички нации са равни пред Бога и той не е расист.Важно е сърцето на човека и неговата ценностна система.А всички които търсят истината ще я намерят.Оправете арогантния си грозен език!!!Никоя жена не заслужава да има такива мъже като вас....които сте далече от всякаква култура и ценностна система....пълни с невежество....осмеляващи се да коментират неща за които нямат нито знания нито компетентност....

Не ни занимавайте с еврабийци.

един въпрос: тези деца българи или араби? ако са араби значи мястото е в йордания?

Текстът е доста подвеждащ и пристрастно представен. Оказва се, че бащата не е отвлякъл децата, а майката сама ги е завела в Йордания, напълно доброволно. Като се е оженила за мюсюлманин, родила му деца, кръстила ги с чисто мюсюлмански имена и ги завела сама в Арабистан, на лъва устата дето се казва, сега да си тегли хомота. Борба с институциите пишете! Каква борба с институции, какви пет лева? С кои институции иска да се бори? С йорданските ли? Ами че по техните закони бащата си е в правото си да задържи децата. Има информация по въпроса, книги писани, филми, лични истории колкото искаш на всякакви езици, включително преди години си спомням една българка бяха интервюирали, младо момиче, красавица невероятна, не като тази черна селянка, плачеше по телевизиите и тя и разказваше как мъжа й арабин й отнел детето и не се и надяваше повече да го види. Смисъл да реве и да дава сълзливи интервюта не мисля, че има. Да си носи там кръста като е бляла и това е.

туй което сам съм си го направил и сам сам не мога да си го направя

Каквото искате ми говорете, но добър арабин е мъртъв арабин, а за семейство да не говорим.. ама акъл се иска, не само пари....

По време на 500-те години турско робство, българите са имали високи дувари/зидове около къщите си, точно за да не се вижда, че българите имат деца. Ако някой турчин си е харешел, българско момче или момиче, са идвали и са го взимали на сила от семейството. На тези християни възпитавани от мюсюлмани по ислямските норми, са им казвали еничари. От тогава корана не се е реформирал никак, не случайно хората казват, че исляма изостава с 600 години. Как може да не очакваш такова нещо след като в исляма всичко се случва в хармония с корана ?! Как може български жени сами да отиват при араби, да им раждат еничари и да си водят доброволно децата в арабския свят ?!?! Българки, учете историята си, иначе рискувате цял живот да страдате и да нямате покой от грешките които правите. Толкова много се изписа и се изговори по медиите и пак има по някоя която е недочула. Чувайте, четете и мислете сега медиите помагат но за мисленето кой да помогне ?!

Брачните партньори са наши учители. Това е карма. Обаче в разказа виждам ужасТно много несъответствия и инат от старана на майката. Познавам доста български семейства ,в който основно жената прави компромиси заради децата. Но има и мъже които отстъпват от разум и за да запазят това което имат. Значи ето ви пример изтъркан и известен на всички. Черната Златка роди от женен мъж. Който не остави първата си жена,но живее и със Златка. Тук Коран,ислям ,араби няма. Но как се чувства първата жена,която също има дете от този мъж? Та както казах майката вместо да се репчи и страда по медиите,по добре да обмисли как да възстанови контакта с мъжа и дъщерите си и какви са пътищата да ги вижда и тн да е с тях. По медиите ще поплюят исляма и арабите,министерството нищо няма да направи,защото не се развалят дипломатически отношения,заради лични истории,още повече точната истина е някъде там. Та майка вместо да се репчи да помисли,кое е по-важно да си върне децата или да се оплаква. Като работата тръгне на война винаги има жертви. За това разума и разумния компромис винаги са за предпочитане.Особено когато е намесено бъдещето на децата ти.

"...Та майка вместо да се репчи да помисли,кое е по-важно да си върне децата или да се оплаква..." Много добре казано! Да има и кой да го прочете и разбере, пък току виж се решил проблема.

Ислам не предвижда майката да си върне дъщерите. Като схванете, че в ислама само мъжа решава, тогава пък дано ви светне, че триенето нема да реформира ислама, нито ще пре-напише Кур'ана. Саму си показвате безсилието и раздутото его на балканци с разгашени потури.

така е, а тези момиченца може вече и да са омъжени и тогава право има съпруга, така че майката трябва да се организира много добре, без да губи време за оплакване тук и там

да, не ви харесва, но там встъпват в брак от малки, а съжителството е когато станат пълнолетни!

"харешел" на какъв език е?

На шопски.

вие прдставяте ли си изведнъж партниорът ви да ви съобщи, че е агент на интерпол и ходи по мисии. това е толкова странно.

Това означава, че скоро ще се ходи на сватба в Йордания. Три годишните деца обожават сватбите в Йордания.

Камал стопроцентово е бил български гражданин. Имал е български паспорт. Недка, Амира и Аля също. Как тогава две български гражданки - Амира и Аля биват задържани в Йордания против волята на майка им ?? Камал по времето на задържането на децата чий гражданин е бил - на България или на Йордания ??? И как без съгласието на майката изважда други документи за самоличност на двете деца ??? Я обвинение в отвличане на деца и за Камал и за родителите му, плюс обвинение в незаконно задържане на Недка в Йордания, плюс дела срещу тримата и искане от Интерпол да бъдат доведени в България на съдебен процес. На бас, че до 3-4 месеца ще свършат парите, а ако междувременно решат да пътуват на някъде - Интерпол ще ги хване. Варненските съдии със сигурност са наточили дебели ножове за тях...

Безсмислено е да се трие, триенето нема да поправи живота на патицата. Шариа не предвижда права на жената и майката. Извън исламски брак, варненската патица е сметана за робиня. деца от робиня са изклучително сoбственоЗ на бащата. Мусулманите плуат на светските ви закони. Досега Камалчо е фърлил сигурно още 10 други пашапорти, но шариа нема да фърли. В шариа, бащата казва какво да бъде. Завел ги е в джамия, конвертирал ги е в мусулманки, и веднага джамията като представител на шариа е издала пашапорти на децата като родени в Йордания. Но щом ви сърби да се мислите за по=-умни, трийте си - но това нема да промени реалността и патицата нема да си върне децата. Нито ше накара ислама да се съобразева с ваште смешни балХар закончета.

Изобщо не мога да ги мисля тези дето се омъжват за арабески. Какво, не са чували за техните порядки ли? Или "моят не е такъв". Да пукат! Тъпотията трябва да се унищожава!

темата е за домашното насилие

всяка жaба да си знае гьола

Ще си получи децата обратно , ако семейството на съпругът и реши да ги върне. Но да запретва ръкави, да работи за да им осигури дом, храна, сигунрост и спокойствие.

Даже и на снимка няма да ги види. И не заслужава. Таково тъпо животна не заслужава да се размножава.

Лекарката вече се е размножила. Децата са 2 и са много красиви. Обикновено хибридите са красиви и умни. Първи плюс от брака и. А да ги върне ще успее само тя. Истината е между двамата ,с мъдрост ще успее. Вие деца имате ли,как изглеждат и каква е ползата на обществото ,че ви има освен злобата

Кой е тъп?Кое е животното?И кой се размножава?какъв дядо си ти?Легитимирай се,че ние си мислим,че ти си тъпото животно

Дир, ако това е статия, която завоалирано пропагандира за истамбулската конвенция - маината ви.

К

Дреме му на арабина за конвенцията. Дори и да беше приета, номера пак щеше да го извъртят по същия начин. А веднъж взел децата в Йордания ходи да им обясняваш и да ги плашиш.

Ne e statiya na link... a e istinska istoriya Az se kazvam Iva Kaneva i sam lelya na Amira i Alia i ne sme vijdali decata veche dve godini :-(

Дядото

Айде скрий се ма мършо! Или се обади в международната полицА да ме арестува за коментара.

Къде видя завоалирано? Те са опънали плаката като на първомайска манифестация.

категорично против мусулманите това са роботи за насилия и гнет върху други хора животни дори и летателни апарати които несъществуват а само в тяхната безмозъчна и празна глава ....със азятеца 1000000 пъти по добре отколкото тези безбожни твари . ....ще бъде трудно защото този извънземен играе по правилата дори я закарал в посолството на бг , невероятен инизъм и бездушие от страна на този с двете ръце охци пикало и амръдлив задник ........

не разбирам защо плюете по жената, тя е излъгана, че отива на сватба, вие като сте много хитри не всички са така, има наивни, мъжа е излъгал долно и подло, не може тои еднолично да решава семеиство къде ще живее без неино съгласие, каква е тази сватба с детска градина, вие на сватба записвате ли гостуващи деца в детска градина? не.

Taka e. :-)

- свьршиха ли се бьлгарските мьже - сьс шерията шега не бива, никога!

https://link Направих справка - Йордания е страна по Хагската конвенция за международно отвличане на деца. Свържете се с адвокати и действайте.

Ха-ха-ха-ха. И ти нямаш зеде мозък.

Винаги, когато чета за брак между българка и мюсюлманин, без значение от какъв етнос е мюсюлманина, се чудя как може да има същества между нас, които да са без всякаква родова памет. На какво се е надявала тази жена? Очевидно е била атеистка и е подценявала религията като фактор. Ако пък се счита за християнка още по-зле, защото Библията изрично казва, че християнин не трябва да се жени за мюсюлманин. Сгрешила си, че си се омъжила за мюсюлманин. Сгрешила си, че си дала на децата си мюсюлмански имена. Сгрешила си още повече, че си завела децата си в мюсюлманска страна. Сега искаш помощ. Тотално си подценила религията, а не е трябвало. Впрочем, подай жалба по Хагската конвенция за международно отвличане на деца. По тази конвенция преди време българската държава предаде децата на един българин на полската им майка заради това, че той не ги върна в Полша. Ако имаш късмет и външно ти съдейства, може и да си върнеш децата. Провери дали Йордания е ратифицирала Хагската конвенция.

лесно се казва защо си го направила.... а относно хагската конвенция сестра ми др. недка канева отдавна е запозната :-)

Дано са прочели статията всички онези жени-българки Християнки дето са женени за араби и имат деца от тях! Това ще е и тяхната съдба!

.... рано или късно!

Оня келеш,зам.министъра на външно,калинката Геог Георгиев ще оправи работата!!! ХО ХО ХО

В ислама и в Кур'ана има концепция, че неверниците требе да бъдат претопени и че жените от неверна семка са робини на истинския мусулманин. Нито е първата, нито е послдната. На това отгоре, мусулманите се фалът, когато имат бела семка, и казвът, че са бели, и ви се смеат в очите. Това е гражба на гени, и вие сте правени на будали. Това е оправдано в ислама. Одобрева се от кур'ана и Мохамед. Самия Мохамед е имал робини за секс от Европа, но се е женил саму за араПки. Третирът ви кату роби, и мъжете и жените, а вие още не схващъте какво ви се случвъ. Кур'ана казвъ, че невернците са роби на мусулманите, на правата вера. Те го схващът буквално. В самия смисъл на думата, буквално.

То на тая историята малко като на бабите, дето фъргат пари и злато през прозореца ... Омъжила се за мюсюлманин, отношенията им се обтегнали, лично завела децата в Йордания - то цяла България знае какво ще последва, само тя не знае.

форума май не сте схванали поантата на темата и посланието

Не ни помагаш много, пък и 600 човека да се объркат...не знам...

ами помисли малко

И този е лекар, уж интегриран към нашия сват...УЖ.А какво да кажем за прииждащите на тълпи тарамбуки - прости, жадни за лъскаво, но неуки и ...абе онзи с мустачките май не е бил съвсем глупав, ако и не уцелил начина и момента.

С арабите винаги трябва да се внимава - не е единствен слу4ай... Ако журналята се разровят, мнооо МВ ще се изхабят... Едно време нашенки се женеха за араби, предимно сирийци за международна кариера....

не мисля, че за пари се оженила, все пак тя е доктор с голяма заплата, тои я е излъгал, че отиват на сватба в йордания, а имал таен план да останат всички там, излъгал, тя затова тръгнала, мислела сватба само.

3-годишни деца какво са разбрали от сватба

Аз пък съм на страната, на бащата! Къде е казано, че майката е по-добрият родител? Веч са много случаите, в които майката се влюбва и хуква с новия си любовник! Има много такива познати! А, любимката ми Мария Игнатова! Синът и се отглежда от Яна, новата на Петко!

Изключително красива жена, направо приказно. Жалко, че не си пада по българи.

палестинец

Ами така ще е, като българите масово са забравили и изоставили светата православна вяра на предците и без замисляне се свързват с разни друговерци. С кой акъл тази жена се е омъжила за мюсюлманин? какво си е мислила - че като у нас почти всички са безбожници и материалисти и не им пука ни за Бог, ни за вяра в Него, то и навсякъде по света е така? Ако е имала поне малка представа колко държат на вярата си мюсюлманите и доколко религиозните им убеждения и правила ръководят живота им, а другото е второстепенно, нямаше да направи грешката да се свърже с този палестинец и после той да й съсипе живота и да я лиши от децата й.

Ако е българин, но няма достатъчно парички и е свит , за да е хайдук мама наставлява често: "Бъди разумна дъще, как ще го издържаш този смотания?" Като е гледала арабчето, мама казала ли е на дъщеря си:"Дъще като ти вземе децата и започне да ти се изрежда родата какво ще правиш бягай и не се лъжи?" Не е казала, а дъщерята била ли е разумна като го е видяла, че има парички повече от българчето? Сега е ред на мама да ходи да си иска внучетата от амуджите, защото вече не става за разум, а за кютек. Но там няма кой да иде да раздаде кютек и да го остави властта намира, че и в пустинята да му мине номера. Краят е бил известен , но българската алчност е сляпа и просташка.

Явно нямало достатъчно българи, тя се захванала с арабин. Тъжна история, но глупавите решения си имат последици.

но трябва да проявим разбиране нали, всеки може да сгреши

Какво разбиране? Тя е предпочела чужденец (даже мюсулманин) и сега се оплаква на българи защото тревата от другия бряг не се оказала толкова зелена.

не тъгувай един ден децата ти ще се върнат

Общото мнение на целокупният български форум изглежда е следното: Хак да и е! Хем е докторка - демек най-мразеното същество в България, хем спала с арабин, като има такива хубавци - българи наоколо! Еех българи, ли сте цигани ли сте вече не знам. Ако бяхте цигани врява до небето щяхте да дигнете за тази нещастна женичка! Не, не сте цигани, но и българи вече не сте. Прав е ББ и още по прав е професора. Дебилен материал сте - това сте. Жена е, майка е, докторка е в края на краищата! Какво си става бе хора! Къде са ви сърцата! Ето така са клали на времето турците - един по един. Докато единият го колят другите гледат като говеда и си казват: "Дано да се измори палача та да не стигне то мен." Един османлия цяло село може да изколи така.

Извинете, просто за да съм сигурен че съм Ви разбрал правилно искам да попитам нещо. Да разбирам ли, че се прокрадва идята как тия деца са направени без съгласието на майката и брака е сключен отново без съгласието на майката, че децата са кръстени отново без съгласието на майката, защото е Ясно, че са заминали със съгласието и на двамат родители. И как точно да регулира държавата любовните взаимоотношения между младите ?! Ще кажете после, че това е диктатура.

Може ли аз да ви попитам нещо. Вие никога ли в живота си не сте правили грешки? Като нямате сърце да съжелите една нещастна жена, запазете си мнението за нейните грешки за себе си.

Споделям Вашето мнение! Иначе сме християни, искаме прошки във Фейсбук, по Коледа да бъдем по-добри и т.н. Лицемерие! Това е една огромна трагедия за една майка! И още повече ме боли за тази жена, защото е българка!

И мен ме боли. Боли ме, че едвам е успяла да се измъкне от онези фанатизирани муслита, а сега в собствената и страна и отправят упреци. Онези са ясни - корана, шариата и Алах Акбар. Арабска му работа, макар че в Палестина има много христяни също, и са по-добри христяни от нас. Тук ни пълнят главите с толеранстност. Не било демократично, не било цивиолизовано. В същото време ни отнемат всякаква идентичност. Христянството само ни остана изглежда. Само то може да ни бъде ориентир за нормални човешки взаимоотношения според разбиранията на нашата култура. Израстнал съм атеист. Не вярвах, че някога ще кажа това.

за народ, който е бил подложен векове наред с тн кръвен данък, сам да обречеш децата си на еничарство, е повече от предателство. Тук грешка няма и не се прощава.

Аха. А да обречеш децата си на ратайство в страната на мафията ви се струва по добрият избор ли? Знаете ли какво точно не можете да и простите на тази женичка? Опита и да се измъкне от там от където на вас не ви стига смелост да се измъкнете.

Прочетох мнението Ви и направо ми се сви сърцето! Нямам деца, но имам близки, които много обичам и бих била дълбоко нещастна, ако някой ме раздели принудително от тях. Липсва ни милост, наистина, емпатия, съчувствие към ближния, да не злорадстваме, че е допуснал грешки, които ние по Божията воля или с малко късмет сме успели да избегнем.

Липсва ни милост към ближния! Точно!