Близки на жертви на войната на пътя излязоха на национален протест с плакати "Скоростта убива"

Хората в цялата страна блокираха кръстовища с искания за строги наказания на извършителите

Обратно в новината

Коментари - Близки на жертви на войната на пътя излязоха на национален протест с плакати "Скоростта убива" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не убива скоростта, овце прости, а скудоумието и липсата на мозък! Отделно липсата на правосъдие не въздава това, което би трябвало!

Не скоростта, а лошите шофьорски умения, упойващите вещества, надценяването на възможностите най-вече при младите, лошата преценка. Забележете колко неадекватни шофьори има по пътищата, например т. нар. "внимателни шофьори". Влезе в къстовище и спре посредата и се чуди какво да прави или кара на магистрала с 90 км./ч. Някой ако си мисли, че това е безопасно, много се заблуждава - принуждава всички да го изпреварват и така увеличава броя на най-опасните маневри на магистрала - изпреварването. Много са причините!

Христоматиен пример как личната трагедия на едни хора се използва от тъмната страна, за да прецаква живота на останалите. Не трябва да се приемат по-строги закони в тази област, не и без референдум и участие на широки обществени кръгове. Не може няколко изтрещели лелки и още толкова купени калъфи да ни казват как да живеем. Във всяка област на живота са необходими референдуми, които да ограничат действията на изтрещели активисти от всякакъв вид. По тошово време законите бяха в пъти по-меки, какво следва ? Придвижването е основна човешка необходимост и право, какво искат тия ? И да, пиенето на 1 бира не прави човек престъпник.

Точната диагноза е Простотията убива!

Не е виновна само скоростта за катастрофите и убийствата по улици.Трябва да има реални присъди за пияните и надрусаните,а не да бъдат освобождавани или с лека присъда.Виновни са от прокуратурата и от съда.Ако започнат да им дават минимум по 10 години и нещата ще се оправят,а не да прибират подкупи и да издават оправдателни присъди.Кой е освободил турския гражданин с убийство на пътя и защо.Ако някой българин беше убил някой турчин в Турция дали щяха да го пуснат.Нека Гешев се размърда и да свърши нещо като провери кой е съдията .

Те могат да дават само такива присъди, каквито са определени от закона!

Има няколко десетки елементарни и не много скъпи начина да се предотврати т.н. война на пътя. Например - превишаване на скоростта с повече от 30 км/ч, засечено от камера, следва санкция на водача и максимум в едномесечен срок принудително монтиране на ограничител на скоростта на автомобила от 80 км/ч за срок от 2 години. Кой карал, кой собственик, няма значение. Като го е давал на ненормалник да е мислил. Обаче има един проблем, който озадачава. И камерите да не са само катаджийските ами и на разни апита, общини и т.н. харчещи пари от бюджета. Пъпешите от народното събрание и партиите, стоящи зад тях обаче НЕ ИСКАТ! Защо, това е друг въпрос.

Даа, с технически средства може да се отчита скоростта и да се налагат глоби и санкции! Пък и камерите не взимат рушвети! Няма нужда от назначаване на още 400 полицаи, А само от камерите!

Ама полицаите ще взимат рушвети

Слагат му ограничител и онзи веднага намира балък и я продава и с купува друга ! Тогава какво правим ?!

Акция на МВР за заглушаване на похода за мир, който събра многократно пъти по-голяма тълпа от протестиращи и същевременно получи един кратък абзац медийно отражение и една снимка.

Кого го интересува? Разхождайте се, щом искате

Още не съм виждял някой с плакат: Искаме война! Тогава значи няма нужда от този протест за Мир! Някой си правят евтин PR!

А не сте ли се замисляли, че статуссът е такъв, че се поддържа огромна мулти мил. хранилка за съдебната и правова система, Иначе не е нужен много акъл да се въведе ред на пътя като в съседни или европейски държави...

За жалост с протести няма да стане! Основната причина за катастрофите са опростачването на народеца! С т.н. демокрация изчезна реда, дисциплината и уважението. Никой не уважава по-възрастния, по-учения. Всеки се репчи, гледа да изпревари другия, да открадне нещо. Чалгите завладяха младежите ни! Опродтаването и оскотяването са взели връх! Тона за това поведения дават политиците с държанито си в НС и в обществото, с мародерството и наглостта си! По върховете се настаниха с наша помощ нагли, безпардонни и крадливи нищожества! Гробарите безчинстваха 12 години. Всичко това доведе до просешка тояга хората и го удариха през просото! За жалост безумието по пътищата ще продължат защото манталитета на българина е сериозно увреден! Спасение просто няма докато не се промени манталитета ни!

Шматките убиват!

Аман от катаджийски мантри. Скоростта сама по себе си не убива. Това, което убива, е неадекватното поведение.

убити при птп на територията на България: 1962г - 506 души 1972г.- 1024 1982г . - 1229 1992г . - 1299 2002г . - 959 2012г . - 601 2022г . - 525 души! това е статистиката от тези повече от половината са се пребили сам самички, или са убити от приятелите си, с които са се качили да се "повозят" след пиячка! пропуснах, рекорда е през 1990 година - 1527 души!

Аз това го пиша на плебеите непрекъснато. Лош материал, който се самозатрива от десетилетия. Но винаги ще се появи някой плебей да напише как през "комунизмо" било друго. Мдаа, друго си беше. Загиналите бяха два пъти повече.

Убива ни хаоса и бардака на промяната,при подредената държава при Бойко закононарушителите влизаха в затвора,а не ги измъкваха навън адвокатската мафия на ППП и ДБ правозащитници като Екимджиев Дерменджиев и Рашков!

Скоростта на убива ! Убиват тези които нарушават Закона за Движение по пътищата ! Като гледам снимките там няма и един който да не е системен нарушител ! Не може да искаш от другите това което ти не правиш ! Трябва да се наказва дори преминаване на жълт светофар ! Когато се научим да спазваме закона и когато тези които го спазваме сме над 90% тогава може да имаме претенции ! В момента над 90% от участниците в трафика са нарушители !

е държавата се бори да станат 100% , знаеш ли колко пари минават без отчисление към мафията

Не държавата създава нарушители ! Ние ги създаваме ! Всеки родител който върви с дете и нарушава закона за движение по пътищата създава нарушители !

Казваш да забраним минаването на жълто? Интересно как ли не са се сетили за подобно гениално решение в целия останал свят?

Сельо то е забранено ! В цял свят ако влезеш в кръстовище когато вече е светнало жълто ще останеш без СУМПС !

То масово, като дам стриктно предимство на дясно стоящ, седят и ме гледат странно разни девойки, а отзад пък, мъжаги се гневят и крещят през прозорче, ама без да слизат по мъжки. Пълна трагедия. А едно, време най-голямата гъзария беше да си показваш телефона, а сега ламарината!

Не е скоростта, а самонадеяността на двукраките тъпанари! И липсата на правосъдие!

промяната ще дойде като се самовъзпиотате и възпитате децата си със социалистическите идеали миуен цветков и ицо хазарта пееше за леки наркотици и накрая го смачка наркоман с грешна паста за зъби като се научите да уважавате останалите човеци и станете човек и се преборите с комплексите си за малоценност може и да има напредък но няма да го направите защото сте умни, красиви, успели, широко скроени и все такива работи

Правилно, с тези еврогейски ценности, нещата не отиват на добре

Един корумпиран полицай - мл. инсп. Георги Колев Петков, КАТ Варна.. Мургав, мазен, прилича на циганин.

Това са хубавите ни дни и по-лошо ще става за съжаление!

Аз знам какво правят корумпираните полицаи вместо да си вършат работата за, която им се плаща.

Skorosta ne UBIVA ubiva upravnitite ni ubiva kradat parite za stroeza na patistata mantineli markirovki i dr davat se pari za samoleti za korabi brakuvani i za drugo nima daze i patni znati slozeni kade triabva

Абе кви пътищи бе олигофрен , с 100 км в града се е движил тоя малоумник

Защо не Протестирахте миналия месец? Миналата година? За 5 минути слава да Ви видят по телевизията

Сборища на идиоти, които няма какво да правят друго и се събират на сладки приказки и кафе. Викали му "протест" и "гражданска инициатива".

Губите си времето, няма превенция и контрол по пътищата, а съда видяхме каскета, сарафа и оня техния слуга колко могат... Отидете и блокирайте КАТ, блокирайте съда, блокирайте министерски съвет за к'во висите по тия кръстовища да си губите времето на вас и на всички...

Блокират кръстовища и създават предпоставки за инциденти, объркват плановете на техните съграждани. Няма как такъв протест да бъде легален. Разбирам мъката им, но не съм съгласен една група закононарушители да имат думата как да се променят законите. Има други начини да бъдат чути. Тероризмът и изнудването не са решение. Има си други начини. Сега от ДАНС да привикат един по един всички тези протестиращи за да им обяснят, че действията им са незаконни. Не разбирам как ще им мине мъката, ако заради незаконните им действия, създаващи задръствания, пациент почине, защото не е стигнал на време до болница. Мъката им е изпила мозъка

Ако от твоето семейство имаше един убит и ти щеше, да си там, нали .

Щях да съм пред някоя институция. Един ден пред кат, един ден пред съда и един ден пред парламента. С предварително издадени разрешителни за протест. Така няма да наказвам моите съграждани, а ще изразя недоволството си директно пред отговорните институции. Аз също загубих близки и в последствие се оказа, че законите не са съвсем справедливи. Подобни ситуации. Това не ми дава право да налагам анархия. Един проблем не може да се реши с правене на пук и изнудване.

"Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на Закона за движение по пътищата, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления", Вие искате, обаче няма как да стане това. Няма как да се докаже умисъл, а такава не може да се сложи по презумпция.

Разсъждаваш ли? Щом те хванат пиян, значи умишлено си се качил да убиваш! Кое не разбра? Даже пияните трябва да ги съдят за опит за убийство, дори да няма произшествие. Аман от дринк анд драйв!

Не е нужно да се считат за умишени престъпления , достатъчно е накзанията да са като за такива

Плебеи, сър! Опитах се да им обясня, че ако ще да си на кило ракия няма как да го водят умишлено престъпление само защото Ганьо така е казал, но плебеят рупа ли рупа. Е, пак го повтарят тия скотове. Купища съдебна практика има по въпроса, но плебеят знае най-добре.

Тази толерантност и безнаказаност за нарушителите са причина да умират невинни хора и да живеем всички в кофти среда! Могат да се наслагат камери за средна скорост и за минаване на червено и дасе направи прогресивно нарастване на глобите за рецидивисти и спиране на автомобила от движение при неплащане на глобите до няколко месеца, така 90% от проблемите ще изчезнат за няколко месеца!

Протестиращите нарушават закона в случая. Прав сте за толерантността. В нормална държава щеше да има арести и обвинения!

ти да не си от екипа на професионалистката ? бандити по рождение с държавнически функции

Среднощните гонки с мотори коли всички ги виждаме и чуваме само МВР и КАТ се правят на глухи! Много правила и много знаци ... гора от знаци ,които никой не спазва и още по лошото е, че и никой не следи за спазването им а то е измислено и се прилага в много държави, само трябва да се взаимства . КАТ не правят превенция а събират глоби, докато това не се промени нещата ще стават още по зловещи!

Тъпотията убива! Превишената скорост е в резултат на тъпотията на водача!

Забрави дупките, асвалта с варовик и безумната маркировка и други. Като включим и наглите шофьори и картинката става чудна.

Не съм ги забравил! Не вярвам да си толкова тъп, че да не намалиш когато има дупки, няма маркировка или липсват знаци, когато метеорологичните условия са лоши.

Тъпотията обаче се възпира със сурови санкции...

Сигурен ли си? Мислиш, че някой му пука, че ще го глобят 1000 лева, като кара кола за милион? Та само едната му гума струва 5-6К.

Корупцията убива, а не младеж на 20 години.

Ако имаше достатъчно камери за скорост, Тях не може да ги подкупиш! Така е по добре!

Пишеш да съдят корупцията и да пуснат младежа на свобода, защото според теб не е виновен?

От 7 години нямам автомобил, карам с гр.транспорт, мотриса, такси... А, Вие?

В нашето село не влиза ни автобус ни влак. Най-близката спирка е на 2 или 4 километра. Зависи от деня и транспорта.

Какво да ви кажа, като гледам снимката. С клечане като на сране, проблемът трудно ще се реши. Май само тъпият българин като му кажат да отдаде почест с "падане на колне", кляка като че ли ще сере. Такъв народ - такова управление - такава държава.

Ти си българин, нали? Значи се вписваш в определението!

Кляка се така, за да не си цапат коленете. Ама щом първо за сране ти хрумна...

В град на ГЕРБ е нормално София и Варна са си братчета Корупцията убива

Ето и моите идеи - БМВ, Ауди, Мерцедес и марковите мотори спънати в мощността - до 60 конски сили, а моторите до 10, доказано ги поръчват идиоти за да ги режат - джиповете от всякакво естество, особено всъдеходките да бъдат спирани на всеки полицейски пост, шоферите събличани голи и принуждавани на всяко спиране да вървят патешката по 10 минути, да се види какво от коя дупка ще излезе. Може и да е говно. От зор. За да си купиш подобен автомобил имаш проблем с егото, пи проблем с егото нито останалите участници в движението те интересуват нито правила - на влекачите стриктно да им се проверяват тахографите - при превишена скорост, край с професионалната категория - За трето нарушение гражданската по две и после пак

Kreten! Da te spanat manafite teb!

Без камери, нормална инфраструктура, и работещи институции няма как да се получи! Като за начало мислещи и непродажни депутати/политици. Това е резултат на 33 години управление от бкп/дс!

ГЕРБ забрави Фандъкова е кмет на София от 10 години

Не съм забравил ГЕРБ, Вие да не мислите, че не са част от бкп/дс или неучаствали в управлението през последните 33 години.

Горките хора, никой няма да ги чуе, никой, боклуците почиват днес, дори няма да разберат че е имало протест, жалко.....

Годишно загиват 1500 по пътищата. В република Украйна загиват етнически българи Къде бяха тези миналия месец? Защо не Протестират пред Столична община, пред ГЕРБ? Пред МВР?

Почваме ви с акциите! Скъпо ще ви излезе целият шум, който вдигате

Поредното американско НПО, което цели да разбалансира държава, да дестабилизира България

Американците са ви виновни че не може да карате

За съжаление и аз имам подобно усещане...

Какво НПО бе да ти еба майката проста, мръшляк долен. Какво НПО?? Има загинали хора, които са нечии деца, ама нали тебе пряко не те засяга и като абсолютния мишок се криеш и коментираш зад клавиатурата. Утре като те отнесе тебе или твой близък някой мангал или наркоман ще разправя, че държавата не се грижи за нищо.

Ti si oligofren. Vse darzavata vi vinovna, bokluci!!! Profesionalni protesteri. Namerihte si drugo zanimanie vmesto da visite pred bloka i da se nalivate s bira i rakia.

пак ли бе , що не протестирате срещу ;служебните пропуски ; , за още места за паркиране , за безопасни третоари , за светофари за всяка посока ? а искате наказания в интерес на мафиотския модел

Въпросът не е да се намали скоростта, въпросът е да има кой да следи дали се спазва и да има кой да наказва и да налага глоби

И все пак скоростта трябва да се поддържа в законовите рамки.

Викаш, нека си карат със 130 ама да има кой да следи за това

Купени книжки, подарени книжки, злобни долни индивиди зад волана. Не знаят правилника за движение. Ако пък знаят, те са над закона и няма да претърпят наказания. Ония с моторите пък - бръмчат и изкачат от всички посоки като оси.

Безумната скорост от 100 - 200 км убива в градско -център! Но трябва ли всички, сега да започнем, да се движим с 15 км в час??? Това също е безумие!

Само на първа скорост, без газ. Е тогава ще видим как се чувстват индийците в Делхи

Ползвай градския, кво се ръгаш у тарпаната

Това не е начина. Да блокирате и да разваляте неделята на хората. Отидете в понеделник пред КАТ и протестирайте там, не пречете на нормалните хора, който караме нормално.

Не съм „фен“ на такъв тип протести, но под „нормални хора“ обикновено се разбира хора с морал, хора съпричастни... Толкова може да спрете за минута на булеварда без да скачате на клаксоните. Пък може и да помълчите за минута.

Това на кого и с какво ще помогне? Нарушителите с превишена скорост, трябва да се ловят с технически средства! Ежеминутно! А не с патрулките на всеки ъгъл!

Днес беше страшно на този булевард,тролеи,автобуси,коли ме можаха да разминат,щеше да има много катастрофи,замислят ли тези протестиращи че там не е място за протест ,да протестират пред кметството,пред парламен а не булевардите.

поредната шепа организирани и платени протестъри тормозещи 10 града!

Проблема не е в скоростта. Проблема не е дори в магистралите боклук на боклука Борисов. Проблема е в липсата на естествен интелект на избирателите. Българина е зомбиран, манипулиран и псичически болен. Гласува за престъпници и мошеници.

Всичко си заслужаваме. Докато търпим ще е така. Без справедливост, без здравеопазване, без образование...

В момента някакъв келеш тормози цял един квартал с мотора си. Не кара извън града, защото никой няма да го види. Държи да кара из улиците и да вдига силно шум. Някъде около двайсетте годишен е. Със сигурност има баща, който знае с какво се занимава синът му. Минава покрай хората, а те извъртат глава встрани. Полицаите също се правят че не забелязват арогантното му поведение. Не чуват и шумът от ауспуха. Неделя е. Никой не го интересува нищо. Чудя се, дали на някой няма да му писне и да го халоса тоя келеш през суратя. Хубаво да се накара

Варианти много. Съседите явно още не са пропищяли от него. Иначе като му люснеш една кофа лайна върху мотора може и да се усети. Може и кофа с боя, но тя струва пари. Може и гумите да му срежеш, и маркучите на хидравликата. Както казах варианти много.

Хората протестират а като гледа човек управляващите в НС и служебното правителство грам не се трогват за тези проблеми. За тях има по-важни проблеми, като Гешев, съдебна реформа, правителство с първи или втори мандат, пари от ПВУ и т.н. Тези проблеми по пътищата са за обикновенните хора и въобще не им дреме на управляващите за това. Жалка работа и жалка държава.

Колко полицай и държавни служители живеят край булеварда? Заглеждам се по фамилии на полицай... Ами, добре живеят, с климатици, Мерцедеси, телефони, пазаруват, сканирани жилища... марково куче Само на заплата, а дали