Близки на младежи, загинали в катастрофи, блокират София и още 19 населени места

Искаме тези престъпления да се класифицират като умишлени, а не убийците да седят три месеца в ареста, или изобщо да не бъдат арестувани, казват протестиращите

Обратно в новината

Коментари - Близки на младежи, загинали в катастрофи, блокират София и още 19 населени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще има поредната акция "скорост ", както преди две седмици и толкоз. Събраха пари( чудно колко ориентировъчно) и какво правят с тях, това е въпроса. Глобите се плащат към фонд за безопасност на движението. Там трябва да погледнат от организацията на пострадалите. Да искат публично до се каже къде и как са харчени парите от глоби. Дали има поне един подлез направен с тях? Едно разширение с трета лента за изпреварване? Включване към главен път ама с дължина достатъчна да не се забие някой в теб, Маркировка, И какво прави въобще агенцията за безопасност на движението, колко хора са там, какви заплати вземат и какво правят по цял ден? Ето по смислени задачи от камери и увеличаване на глоби

домашното възпитание е много важно! ако му се кефите "как кара!" вероятността да ривети е голяма

Въпросът е до паралелната държава в сянка където са центровете на управление, т.н. посолства, сараи, ресторанти, яхти, дворци и мн.др. Вече мутрите се възпризведоха с още едно по качествено поколение , и от голфчета 1 и В4 се качиха на Qта.

нека оцеляват най силните

И като има по-строги наказания това какво ще промени ! Нищо ! Защото мама и тати от най-ранна възраст ги учат да са нарушители ! Огледайте се ! Вижте колко пешеходци спазват правилата ! Вижте колко от тях с деца и ги учат да нарушават закона ! Същото важи и за велосипедистите ! Спрете някой млад човек и го питайте дали смята , че колата го пази ! 99% ще ви кажат да ! Тогава какво очаквате !

Когато вземеш сопа и пребиеш някого до смърт, ще лежиш по НК доста време. Когато обаче вземеш колата на тати и прегазиш някого (със същите последствия) се счита за непредпазливост, с куп смегчаващи деянието обстоятелства. Най-възмутително е като почнат разсъждения за липса на опит, липса на криминално минало и млада възрас (дай да не съсипваме бъдещето му само за това, че убил някой пенсионет на 70+ години и почернил живота на децата му, внуците и правнуците). Обаче това трябваше да искате от кандидатите за НС ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, а не сега да правите акции с неясен адресат. По-точно адресатът е ясен, но вече не му дреме.

Хайде всички да се включим в тези протести (за по-тежки и неизбежни наказания за джигитите по пътищата), а след това и в национални протести за качествени пътища в Б-я! И двете каузи са значими за родната действителност.

Хайде! Обаче се опасявам, чр всичко ще свърши с нови камери за скорост, които няма да решат нищо.

Няма как да се издаде подобен закон, който да подведе всички катастрофи като "умишлени"!!! Няма подобно малоумие никъде, естествено е-че ако има умисъл, тя трябва да се докаже!! Но няма как всяко ПТП да е умишлено, стига плямпахте тъпотии!!!

Така погледнато - няма. Обаче как във Великобритания има начин да пратят пиян шофьор (без ПТП) в затвора за година и половина? Как в Белгия има начин да приберат свидетелството на водач, който системно не спазва знак "забранено влизането"? Как в Германия могат да одрусат с €4К за псувня през отворения прозорец (при това не на немски)? А в България дават условна или една-две години за прегазено дете в пешеходна зона, където ИЗОБЩО не трябва да има НИКАКВИ коли?

Щото не е на немски, затова 4К. Гледам клип един шваба прави забележка на една, че спряла в бус лентата и оная го обиди. Оня извика полицията, те му се изсмяха, а на нея даже за неправилното паркиране не й направиха проблем и я пуснаха да си ходи.

В България Няма Справедливост. Законите са много слаби, наказанията ниски, когато ги има. Това е направено умишлено от всички партии без изключение и никой не иска да го променя. Приятен ден.

Няма ли държава??? Тези боклуци си правят каквото си искат безнаказано. Ще ми блокират пътища! Що нямам една фадрома да ги изрина директно в гробищата, боклуци мръсни!!!

Ти си глупаво и безчувствено лайно!!!

аз имам фадрома да те закопая в някой селски кенеф мършичке

Първо купили беенвета на келеметата, посше ревът че се изтрепали с тях и повлекли и деуги хора ...

Време е всички да излезем и да пометем цялата измет в парламента която трови страната !

Многото измет е извън НС другарю!! Тези в НС са такива, защото такива като теб са ги създали и продължават да ги създават!!! Про3т е народа, затова и политиците са такива!! Про3т народ, на който ти си горд представител-щото само откровен тъпоъгълник може да пише подобни на твоите лозунги!!!

кой е прав, Господ или Дарвин

На майка ти путката

НО никой не виновен освен ориенталския панелистански манталитет. Според статистиката на КАТ само 0.8% от катастрофите са причинени от алкохол/дрога. Така, че променете се вие!

На калпав народ , държавата му крива. Не може всякакви откачалки и психари да кръстосват пътищата и да искате да е нормално. Няма начин. Просто нарушенията на правилниците трябва да бъдат санкционирани неизбежно и ефективно. Възпитанието в семейството и училището са много важни също.

Само глупости.според тези измислени експерти всеки който има книжка трябва веднага да бъде разстрелян на място, ако оставят на тях да решават.Разбирам мъката им, но.... никой не можеш да спасиш от съдбата му каквото и да правиш.Каквито и да са законите нещастни случаи ше има винаги.

Дреме ми за загиналите! Моите лични приоритети са съвсем други. По ми е важно, еврозоната.

лошо стана с тия ПТП . Причините са : много и мощни коли; неподготвени шофьори„ лоши пътища„ липса на контрол и липса на наказалтелно преследване на убийците по пътищата . Например - защо още не е в затвора убиеца на Милен Цветков ? Както и на много друго хора които обаче не са така известни ?

Забравяш нещо важно - старите кошници, които са неподдържани и за боклука. И не, бедността не е оправдание. Няма как да даваш 300 лв на месец за цигари, кафета и алкохол и да нямаш 300 за вноска за 2-3-годишна кола.

Е ся се обзалагам, че с това его си хулиган на пътя - отннемаш предимства на старите кошници, не ги търпиш изобщо пред себе си, не си толерантен изобщо към тях - ги пускаш, не им осигуряваш място - примерно при престрояване или изпреварване и гледаш да ги прецакаш. Ти си за отнемане на книжката - това не са разсъждения на нормален човек

Кой ще ти даде кредит за нова кола ако имаш само една минимална заплата от която отделяш за кафе и цигари 300? Трябва са покажеш доход над 2000 или да имаш в брой за да си позволиш да купиш нова кола. Не съдете хората със старите коли които спазват правилата за движение. Нарушителите на правилата са проблем и цената е човешки живот.

Закон има, но не се спазва и го увъртат, сучат....още от кънкьорчето Максим!

1994 загиналите са били 1400, 2021 - 560. Законът за движение по пътищата не се отличава по същество от подобните на другите европейски държави. Гледах репортажа днес от Сливница. Продължава да се кара с превишена скорост и то не са единични случаи. Общината в София имала над 600 камери. Да почнат да глобяват и събират глобите те, а не КАТ. Същите тези, които протестират, нарушават правилата за движение и сега искат промени. На какво?

се дължи основно ма самите автомобили. Матряла не се е подобрил особено просто колите са по безопасни.

Защо не са пред къщата на крадливият от Банкя? Той е главният виновник за смъртта по пътищата!

В Германия въведоха криминално наказание за "нелегално атомобилно състезание" за което доживотен затвор се дава при жертви. Съответно ако някои превиши си над 30-40 км особено в населено място го съдят по този параграф за нелегално автомобилно състезание. По този начин няма нужда да се смята за умишлено убийство, защото то реално не е умишлено, но пак има много големи наказания.

Обучение -фалш технически прегледи фалш пътища фалш -какво друго остава освен смърт по пътищата.

Бог да прости загиналите, но защо ще наказвате с блокади все още живите ? Идете там, където е причината и ако трябва я запалете /причината/.

Не са виносни тези които правят катастрофите, а тези които им го позволяват, а именно полицията, кметовете, правителството и депутатите. Някой да е виздал на улицата катаджия? Нали ги увеличиха катаджиите 10 пъти а ниакви ги няма А заради глупави искания като това катастрофата да е умишлено престъпление ни третират като дбитък.

"Ние искаме тези престъпления да се класифицират като умишлени" Няма как да стане.........

Ма, разбира се, в държавата на простаците никога нищо не става или няма как да стане ... а и не бива. Нищо, че по правило малкото свестни го отнасят.

Не им трябва престъпленията да се "квалифицират като умишлени", а просто законът да е един за всички. Точно онези, които карат най-олигофренски, го правят защото имат гръб.

Пострадалите на пътя и роднините им май са най-голямата естествена партия в страната. Отдавна трябваше да се обединят и да поставят джигитите и корумпираните шапкари на местата им!