Майка и дъщеря открити мъртви в дома им

Майка и дъщеря бяха открити мъртви в дома им в Благоевград. Сигналът е подаден към 16.00 ч. от кв. „Старо Струмско”.

Обратно в новината

Коментари - Майка и дъщеря открити мъртви в дома им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички псих. болни са елиминирани от държавата.Тези хора имат ли близки,които по закон трябва да се грижат за тях.Ако няма,вече тогава социалните служби се намесват.Ако има държава и съдебна справедливост,сега ако има близки,които са били задължени по закон,да ги вкарат в затвора. Аз лично гледам човек с много тежко псих. заболяване,което е придобито след инсулт.Подадох жалба в районната прокуратура,че сестра ми не полага никакви грижи нито лично,нито чрез подставено лице.Отговориха ми,че не е налице престъпление,защото аз съм й оказала грижите,а пък и нямало такава съдебна практика.А аз по 12 часа на ден ме няма,в друго населено място работя.А сестра ми си стои в София и не я е грижа.Ами така ще умират инвалидите и псих. болните.

vasil

Тъжно,но...Майката и дъщерята все пак са имали покрив,дърва,някакъв доход.Майката умира внезапно,вероятно от сърце,дъщерята се опитала,но не могла да извика помощ.Жестоката истина е,че в нейното състояние не би живяла дълго в институция след смъртта на майка си от чисто психолог.причини,дори да я бяха открили жива.

И ето босоногите. Три, четири, шест. Впрегнати в мънички колички, натоварени с дърва и съчки, те опъваха мускулите на своите млади тела. Фуражка с отпрани козирка, черни кръпки на сивите панталони, а жилите им изпънати като корабни въжета. Пот струят челата. А градът е тъй далече. Малки роби, впрегнати в ярема на своята беднота, деца, в чиито очи гори тихата скръб на старци. Далече е градът! Далече. Край вас ще отминат още много доволници, край вас ще профучат автомобилите на тези, които нивга в живота си не са пили горчивата чаша на мизерията те, зарад които е вашата мъка. Какво знаят те? В ресторантите на Чамкория свирят оркестрите, във вилите е тъй уютно и безгрижно. Черната сянка на глада не протяга там ръце. Не сплита лепкавите мрежи Грижата. Какво знаят те? Мамо, защо са се впрегнали тези деца? пита невръстният доволник от автомобила. Носят дърва за зимата. А не им ли тежи? Не, маминото, те са свикнали.

От известно време в мизерна бълхария вече не се казва крайно бедни, а психично болни, умрели от психична болест, не умрели от глад, мизерия и студ

За да не им присяда на дебелаците като гълтат мазните безплатни кюфтаци, гарнирани с 6000-8000лв дупетатски заплати, милиони от държавни субсидии и всички екстри - лимузини, телефони, курви, кредити от 16милиарда на гърба на народа

Пътува Бойко Борисов с правителствения самолет към Варна. Гледа през илюминатора, и пита секретарката си: - На кой е тоя завод там долу? - Ами, той е ваш г-н премиер! - отговорила секретарката. Продължава полета, и премиера пак пита: - А, е ония лозови масиви чий са? - Ами, те са на г-жа Бориславова, г-н премиер! - пак му отговорила секретарката. След малко: - Добре де, а еййй ония фотоволтаици чий са? - пита Борисов. - И те са на г-жа Бориславова. След още малко пак: - А, ония завод там? - Е, той е ваш г- премиер! - пак казала секретарката. - Ееехх, нищо не става с тоя народ! - рекъл Борисов. - Щом само двама човека работим в тая държава!

Според теб тези, които натрупаха милиарди чрез кражби и далавери са "кадърни" ?! А Велика Германия знаем как свърши на 9 май 1945 година. . .

Който не е гледал инвалид в къщи не може да си представи какви усилия се необходими - време, труд, мъка и лишения, тормоз и една огромна гавра от страна на държавата ни с болния и полагащите грижи за него...

"Бедността е най-справедливото наказание за некадърността."

ЖИВОТА ВЪВ ВРЕМЕТО ПРЕЧУПВА ВСЕКИ ЧОВЕК!И СПРАВЕДЛИВ И КАДЪРЕН И БЕДЕН И БОГАТ И Т.Н. АКО НЕ ГО ПРЕЧУПИ -ПРОСТО ГО УБИВА!!! НЯМА СПАСЕНИЕ!НЯКОЙ ДЕН ЩЕ РАЗБЕРЕШ!

Това са новите ценности,народа ти да мре със скорост 10 човека в час. Ето това ни дава Европа. Колко прекрасно. Хайде да се хванем за ръце и като напълно идиотизирани говеда да измучим одата на радостта.

Му-му-мууу-му-му-мууу...

Това е държавата на Бойко! Ходи си селяндурино! Никой не ти иска крадливото управление! Нищо не нправи за тия години освен, че открадна МИЛИАРДИ и до срина държавата! Свинище, бунище- махай се!

Гледам тука разни хора обвиняват съседите, магазинерката, отделния българин. Но едни същи хора действат различно в различни външни условия. Днес хората се затварят и оцеляват ден за ден. Чуждите мъки са непосилно бреме, което те не могат да поемат, защото си имат предостатъчно свои. Нормално. В такава система хората действат така. Е, време е да си дадем сметка че ако загърбим престъпно-олигархичния режим, той няма да ни загърби нас. Вие сте ресурс, хранителна среда, която се усвоява безогледно. Той вече успешно се разправи с една четвърт от народа, ще се разправи и с останалите. Въпрос на време е. А простата истина е тази - докато има материално неравенство, ще има хора с достатъчно ресурси за да оказват влияние върху управлението и да си купуват политици. В някои страни по-бавно, в някои по-бързо, но те винаги ще се прераждат отново и винаги накрая ще се оформя тънък слой от олигарси. Какво е решението? Да им се отнеме инструмента за влияние - едрата частна собственост. Нужен е таван на богатството, на ресурсите които може максимално да потребява един човек. Нужен е нов вид социализъм. Разбира се, благоденстващите в ТАЗИ система, няма да си отидат току-така. Ще се борят за своето благополучие в ущърб на вашето. А докато ние българите се наканим, влака на историята може да ни отмине.

Този влак вече ни отминава. Не забравяйте и нещо друго - не е само непосилното бреме причина за нашето нещастие. Днешният българин, защото ние пак се наричаме българи, но не сме онези българи, е бездушен човек. А този въпрос е решен на 9 септември 1944 г. - работническо-селска власт.

Не говоря за стария тип чисто държавен социализъм. Той е отговарял на нуждите на човека от началото на ХХ век - най-вече материални. И доведе до застой и капсулиране на новоизлюпена върхушка- номенклатурата. Днес обществото има и други нужди, не само материални на които държавния тип силно централизиран социализъм не може да отговори. Трябва нов, по-разчупен и по-гъвкав.

Бабите сме единодушни - сърпът и чукът - без мозък и сърце - утрепаха душата ни. Разделиха ни на работници и селяни - това го няма другаде, всички са ГРАЖДАНИ...

Уви, решен е на 10.11 - олигахрично-мафиотска плутокрация.

Според мен грешиш. Точно съседите и магазинерката носят най-голяма вина за нелепата смърт поне на младата жена-инвалид. Майката може да е починала от инфаркт или нещо друго, но дъщерята е могло да бъде спасена. Става въпрос за човещина. Чист егоизъм е да не се поинтересуваш от хората, които живеят в къща до твоята. Или от жената, която всеки ден в продължение на години е пазарувала в твоя магазин. Не е отишла ден-два, добре, може да се случи. Но седмица? Това не е проблем само в България. За съжаление е тенденция в световен мащаб и както се вижда, не е добра.

Колко "бежанци" в Боко центъра измръзнаха?

Щом и в смъртта на тези две клетници се търси ГЕРБ_овска причина,значи ние сме лудите!Винаги настоящата власт е виновна.

Ами настоящата власт се грижи само за пришълците. Колко центрове за бездомни и гладни Български граждани има и колко за пришълците? Нямам в предвид определена партия.

Еми виновна е, като нито една не става за нищо! Кой да е виновен кокошките ли?????

Но мръзна, защото си ги пазя за втората вълна, че няма как да си купя още. Какво чудно, хората вече рискуват и пестят до дъно, за да оцелеят. Е, тези нещастни душици не успяха.

Те бяха убити от държавата. Тя ще ни избие всичките, ако не я сринем и съградим наново. Ако ли не - други народи ще ни унищожат и ще си построят свои по-справедливи държави, но справедливостта така или иначе ще възтържествува.

Българи - юнаци! Толкова ли оскотяхте вече, че от липса на елементарно влияние ви умират хората?

Държавата ли да упрекваме за всичко? А съседите? А магазинерката, от която майката е пазарувала всеки Божи ден (гледах репортажа по Нова)? Как може в тези студове никой да не се поинтересува, като знаят, че жената е на 67 години и дъщеря й е инвалид? Прости хора, егоисти. Явно са се гнусели от дъщерята. Дир.бг, имайте сърце и съвест. От интервюто с магазинерката си личи, че майката не е имала психично заболяване, а дъщерята е била инвалид вероятно от прекарано тежко заболяване или ваксина в ранна детска възраст. Пишете гадости. Не ви прави чест, да лепите етикети на покойници и да използвате човешка трагедия по този гнусен начин, за да си вдигате рейтинга.

Държавата - това са всички хора.

държaвата това са комунистите...

Ами какво да правят....и те са на копанка и им се плаща да плюят. То дир е съкратено от дирник.

Питат един човек: -От какво починаха баба ти и дядо ти? А той отвръща: -От "ГЕРБ",СТРАШНА БОЛЕСТ,НЕЛЕЧИМА :)

Пълна лудница

има едно нещо у ромите напълно достойно за уважение ,това е ,че имат човещина между техните си ,помагат си с каквото могат и държат просто да се запазят .защо при нас е обратното ,за мен е необяснимо ?!

В студовете тези дни в братска Русия са умрели от замръзване 2700 души. Кога ще стигнем братушките

очите ви са все към русия,толкова много ли я обичате ?!

Не не я обичат...просто не могат да преглътнат че са мижитурки и на никой не му дреме за тях....очите им върху Русия, плюнките им върху Русия а американския к..р е в гъза им.

руснак и студ...и както винаги много тъпо

България от години е на второ място по смърност в света след Лесото. Отдавна сме ги минали братушките...

А социалните служби какво правят?

а къде сме ние хората,добрите християни?

У европата е така... хората мрат от студ... ама сме реформирани, това е важното !

Дали, другарче? Или имаш предвид Европейска Русия? Понеже и тя се води в "европата". Поне географски.

Не т..унгер в Европа.....дори и в Германия....тъй като в Европа си има доста бездомници.....не само в Русия....а и в Великата ти Америка са поне 3 милиона по тяхна статистика.

А може би са им липсвали еврогейските безценности?!

Бог да ги прости.Умрели от студ и нае Ярно от глад. Но нали 240 хрантутници в НС са на топло и нахранени до насита.Дано да пукнат в Ада.

Щом са умрели, значи са били негодни за живот. Обществото се е освободило от бремето на увредените и недъгавите. Природен закон - всичко излишно умира за да направи място за младите, силните и целеустремените.

Винаги има някой, който е по-целеустремен, по-млад и по-силен от теб. Хайде, време ти е да освободиш мястото.

жалко само че глупаци като теб оцеляват

Личи си че 2 млн. нормални българи се разкараха от тази територия... гледам има останали свестни хора във форума,ама идиотите също на са малко,а са много активни... Не е на добро.

Дано да умреш в адски мъки,така както са починали тези нещастнички.

щом разксъждаваш така, значи си пълен идиот - бог да прости жените - ти не си този, койto определя кой да живее и кой да умре - дано да няма много умопомрачени като теб в нашето болно общесзво

Тъпите са много повече.....но не мрат лесно и живеят дълго...ти са за пример.

ПСИХОПАТ!

Те тия - младите, силните и целеустременита вече идват през българо-турската граница. И те мислят като теб, че Европа е стара и негодна и си е изживяла дните.

Ото, спри се, ти нещо за карма чел ли си? С такива гнусни приказки по адрес на болни, нещастни, починали хора, отблъскваш всички! Нищо лично, желая ти никога да не изпиташ безизходица, безсилие и безнадеждност! Тези жени са били в такова положение и никой не им е обърнал внимание, а това е страшно. Имам риторичен въпрос към теб. Би ли помогнал на болен, безпомощен човек? Ако решиш да отговориш, моля за нормален коментар, без квалификации! Съмнявам се, че ще се вслушаш, но все пак пробвам.....

Ако имаше Мажоритарна изборна система, тези жени можеше да имат хора от техния район, които да са депутати. А сега депутатите дълго време не търпят много промени и хората за тях са едно имагинерно понятие.

тъп провокаторски трол

Единствената мисъл днес на депутатите е как да направят живота на хората по-добър. Как хората да имат по-добра работа. Как икономиката да се развива с бързи темпове, да изнася, и да има пазари. Как да намалят бюрокрацията, корупцията, смъртността и други черни статистики, сред които страната има челни позиции.

Но този парламент е изчерпан и затова народните представители решиха да оставят тези важни въпроси за следващият, в които отново ще участват не малка част от днешните. Всичко това обаче не попречи да си гласуват субсидиите и други придобивки, без да се съобразяват с желанията на политически активната част от населението.

Какво се случва с психично болните в България? Имат ли попечители, настойници?

На нормалните им викат психично болни и после ги споменават в статии като тази. А с психично болните можеш сам да се сетиш...

Психичното заболяване е бедност, мизерия, безработица, липса на перспектива, но за по-лесно всичко това е модерно да се нарича "психично заболяване". Реално обаче става въпрос за обществено заболяване, което се наблюдава във всички малки населени места.

Да, на фронтовата територия цари безумие и хаос. Нашият народ мре ужасяващо. В сила е един единствен код Код "Идиот". Това е. Всичко останало са празни приказки за ценности за правова държава и други глупости. Лъжа и измама. Който повярва на това, е обречен.

И какъв в бил по-точно психичния проблем? Да не излезе че всички сме психясали.

там обяснението е логично. Майката била покосена от инфаркт, дъщерата била с увреждания от дете и била на количка. Опитала се да вика за помощ но не успяла...паднала и след часове била покосена от бялата смърт. Трагедия.

да се търси отговорност от кмета и да се даде на съд а така също и от лекарите които са знаели че двете жени са били с психични отклонения.....много тъжно...............представете си че са ваши близки..............които донякъде също имат вина...............

да бе, точно лекарите и социалните работници, а не онези в бляскавите замъци!

Два безсмислени харча на държавата по малко. Като цяло това е добра новина.

Дано тези успехи сполетят семейството ти.

Нещо не се връзва тази новина. Имали дърва,но понеже били с психични проблеми не си запалили печката. Но в същото време психичните проблеми не са им попречили да се заредят с дърва,и да си палят печката до сега,и предишни зими.

Не държава, а общество за пример! Държавата няма нищо общо с обществото, обществото създава държавата. Видно е, че обществото не му се живее в държава. Видели, разбираш ли, че лампата светела (много е важно в България, кой какво прави), а да бяха се замислили, кой как е (имайки предвид, че се е знаело, че са хора в риск) ?! 2 жени (представете си как цепят дърва), имали дърва за печката - те дървата да не би сами да се цепят и нарязват !? Аз дето съм мъж не знам как се цепят дърва за печка... Срам ме е и ми се повдига от безочливите извинения на обществото в такива случаи! Мърша сме си и смърдим от километри. Бог да ги прости жените !

Ти откъде знаеш че дървата не са били нацепени и нарязани? И дали са искали помощ и им е било отказано?

Извинения, извинения и оправдания...

Ръцете ти за заваряни в г....за. Затова за нищо не ставаш.

Като си толкова загрижен да беше отишъл да им нацепиш дърва. Ама си комунистическа мърша и смърдиш от километри. Комунистите по правило никога нищо не вършат и винаги смятат, че някой им е длъжен и не е направил нещо за тях. Хитлер се е опитал да превъзпита комунистическия отпадък в концлагери но и той не е успял.

Скоррцени ли си Мусолини ли не знам, ама май си фажизопсихясал ТИ. Не съм комунист ама мн. добре си спомням че преди 89 г те се грижеха и то доста добре за хората. Имаха съвест, а не като твоята която е прегоряла!

Бойковата зима ще се помни дълго - студ, лед,сняг,грип, някъде режим на тока,липса на сол за улиците, липса на въглища, на места блокирани хора по села без лекар,храна и лекарства,трупове....

Има ли са дърва. Ама са били с психични проблеми.

имали са психични проблеми, но това е било обществена тайна и никой не се е сетил да ги посети. а сега ми обяснете, че от такива хора няма полза за политиката на кристалинка юнкерова, която ще доведе до стабилизиране на генотипа... Хахахахаа...

Когато управляваха комунистите през зимата нямаше лед и студ, по улиците имаше мед и масло а от чешмите течеше уиски и ракия. Измет проста. Разстрел за вас.

Ами помня,че нямаше бездомни и никой не е умрял от студ ,за разлика от прехвалената им демокрация.Още тогава в така наречения демократичен запад имаше бездомни.

такива новини са били нещо нормално по време на всв. подозирам, че някой се бъзика с времената, като ги връща назад. Бог да се погрижи за душите на загиналите от алчните раби на мамона.

Проверете си информацията преди да я публикувате. Не вярни години и нямат ппсихични проблеми... дъщерята е била оскатена от лекарите на тази прекрасна държавичка... така, че приверете преди да качите може да засегнете хората.

Ако нямаха психични проблеми просто щяха да си запалят печката а не да пукнат като кучета от студ.

Моля те спри. Просто спри.

Друг в момента във форума няма.

ПП ГЕРБ винаги се оттеглят от властта с много трупове.

Де да беше вярно, ама не е. Комунистите не мрат. Тях никой, ама никой не ги ще. Нито Бог, нито дявола, нито Путин, нито Ким Чен Ир. За това тази безполезна и проста измет виси като тежък воденичен камък върху тъничката иузпосталяла шия на държавата и живее вечно.

Лека им пръст , не са се мъчили , Просто са заспали !

Моля се на Бога, в името на всички които не са могли да се борят сами за себе си, един ден да ви се потърси сметка, скъпи управници. Само това се моля.

А дано . Милите , бог да ги прости

Щом има минус значи и някой от упраниците чете! Да им е баничката сладка

Световна тайна е, че България е на второ място по смъртност в света.

Не зная какви са световните тайни но е факт, че в булгаристан пенсионерите-комунисти не мрат. Живеят вечно, винаги са недоволни, лапат милиарди от бюджета за пенсии, гласуват за БСП и унищожават България. Пенсионерите са проклятието на майка България.

на стари години никой няма да иска да те гледа... тежко ти..

И ти ще си пенсионер (някога), ако не си... И ще усетиш "х..........."

Лайно тъпо, радвай се , че няма да доживееш да станеш пенсионер. Дълго няма да тровиш въздуха в дуржавата, така че гледай да си поподредиш работите , преди да ни отървеш от себе си.

Понеже си голям дебил и нарочно умишлено наелектриззираш обстановката ти пожелавам среща с " Бялата смърт"

Колко типично за България - съседите една седмица гледали, че лампата свети, и дори не си направили труда да проверят какво става с болните жени. Затова сме на тоя хал.

Да, много тъжно... Как пък някой не е надникнал да ги види, как някой не е сложил супа, друга топла храна да им занесе, да отдели и минути да ги попита имат ли нужда от нещо, имат ли лекарства... Как никой не се обади на "социалните служби" Бог да ги прости...

Ти имала ли си си вземане-даване с психично болни люде? Знаеш ли какво чудо е? Тъкмо и за това съседите не са влезли сами в къщата а са се обадили в полицията и мъртвите са ги открили полицаите.

В едно атомизирано общество е така.

Подобни случаи са символ на времето и системата в които живеем. Държава -мащеха, корупция и шуро-баджанащина на всички нива. Егоизъм, безчувственост, липса на идеали. Единствен идеал са парите и външен, фалшив блясък. Оцеляване поединично. Простотия и жестокост. Управляващите и огромната администрация се грижат единствено за собственото си богатеене, оцеляване във власта на всяка цена и се кланят само на външните господари. Символ са на всичко най-низко и долно в човека. Още по-вредни са масовите медии, които насаждат всичко това. Време е да се оглеждаме по-често в огледалото и да се питаме кои сме, къде сме и за какво сме.

Държавата трябва да отделя пари за младите и здрави българи ако иска да съществува. Те са бъдещето на всяка една нация. Сега държавата прави точно обратното. Младежите вълци ги яли, дайте да пълним търбусите на психясали мърши, на мързеливи цигани и на безполезни, прости и никому ненужни пенсионери-комунисти.

Е тука вече разбрах, че баща ти те е правил колко да отбие номер и да не казват , че е ялов това същото поколение, което така яростно плюеш!!!

Нека да видим сега къде са всички държавни хратутници които трябва да поемат отговорност за безхаберието към жертвите?

Срамота е в 21-ви век да има заглавия като това! И без уточнението, че двете са имали психически проблеми това са две жени, които дървата ли да си нацепят, да ги пренесат ли, да си изчистят печката ли - кое по напред?

Съд за социалните и здравното министерство.

Хитлер е ликвидирал шашавите и недъгавите за да не се мъчат. Каква е ползата от живота на тези две несретнички? Живеят като скотове и са пукнали от студ защото са пропуснали да си запалят печката. То и от простите комунисти ползата е никаква, само тежат като воденичен камък върху шията на държавата. Но тези дървени души нито Господ, нито лукавия ги искат и ще живеят вечно.

такива новини само ни припомнят как беше при простите комунисти. Това твоето си е ей тъй на, да не пропусна плюнката. Пази, боже, сляпо да прогледа.

При простите комунисти земеделската пенсия бе 24лв. месечно. Ако бабата и дядото гледат градинка и кокошки ша ручат. Ако не гледат духат супата.

Некои олигарх сега доволно потрива ръчички че апартамента му е освободен и ще може да го приватизира.

Олигарх за един апартамент няма да се трогне. По-скоро некой социален министър потрива доволно ръчички "двама паразита по-малко".

Не си прочел статията. Тези две мърши са живели в коптор. Олигарси от коптори не се интересуват.

Крачката да фалираш и да изгубиш живота си до момента е много мъничка! Утре може да си като тях! Подкрепям мнението, че социални трябва да бъдат съдени и уволнение за тези, които са го допуснали! Хора сме! Ако не си помагаме с какво сме по различни от овцете? Примерно!