12-годишни скачат върху съученик с викове ”Умри”!

12-годишният петокласник Димитър Терзийски от Благоевград е бил пребит жестоко от свои съученици. След като го съборили на земята, едното момче скачало със сила върху корема на Димитър, а другото викало „умри”, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - 12-годишни скачат върху съученик с викове ”Умри”! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Димитър Терзийски му завиждам. Моят братовчед, с когото имаме разлика 13 години, когато беше между 1 и 6 годишна възраст, много е скачал върху корема ми. Братовчед ми като се тръшне върху корема ми и аз му правя смешки. Много ама много се смееше. Много му доставяше удоволствие, както и на мен. Нещо подобно е като на видеоклипа с тази разлика, че фланелката ми винаги беше вдигната за да вижда корема ми и винаги скачаше, като продължителност не по-малко от 6, 7 минути .Ето го и примерния клип: youtube point com /watch?v=gYGC3r0rSR8. А може би му е скачал върху корема така: bellypain point com /video_previews/JL-040.wmv

На Димитър Терзийски му завиждам. Моят братовчед, с когото имаме разлика 13 години, когато беше между 1 и 6 годишна възраст, много е скачал върху корема ми. Братовчед ми като се тръшне върху корема ми и аз му правя смешки. Много ама много се смееше. Много му доставяше удоволствие, както и на мен. Нещо подобно е като на видеоклипа с тази разлика, че фланелката ми винаги беше вдигната за да вижда корема ми и винаги скачаше, като продължителност не по-малко от 6, 7 минути .Ето го и примерния клип: link/watch?v=gYGC3r0rSR8. А може би му е скачал върху корема така: link/video_previews/JL-040.wmv

На Димитър Терзийски му завиждам. Моят братовчед, с когото имаме разлика 13 години, когато беше между 1 и 6 годишна възраст, много е скачал върху корема ми. Братовчед ми като се тръшне върху корема ми и аз му правя смешки. Много ама много се смееше. Много му доставяше удоволствие, както и на мен. Нещо подобно е като на видеоклипа с тази разлика, че фланелката ми винаги беше вдигната за да вижда корема ми и винаги скачаше, като продължителност не по-малко от 6 7 минути .Ето го и примерния клип: link А може би му е скачал върху корема така: link и link

Ако ще гледаме Щатите, там е разрешено по желание на родителите детето да учи в къщи индивидуално, под родителски контрол, разбира се. Даден е избор - дневна форма или индивидуално. Тук избор няма.

В САЩ има закони и действащи спрямо тях полиция и съдилища, а също и други институции. Има и гражданско съзнание и контрол дали законите се спазват. А тук има калпави закони, които масово не се спазват. А полицията и съдебната система демонстрират антиработа. Що се отнася до гражданското съзнание и контрола за спазването на законите - има ли ги изобщо у нас? В България няма никога да се пренесе положителния опит и достижения на други държави. Такъв ни е манталитета - примери от историята ни има много.

В САЩ при подобни проблеми съдят родителите. Така децата не са агресивни толкова, защото знаят какво ще им се случи вкъщи. Хванат ли ти детето да пие до 21, да пуши трева и т.н., отнасяш ти глоба, затвор, пишат го в твоето досие. Този страх някак си държи положението, защото при публично досие на всеки работодателите ти отказват работа, затруднява се достъпа ти до кредити и т.н. Та... За този побой при липса на усложнения нека има примерно 5000лв глоба+затвор няколко месеца за родител, при дете над 14г да има и ТВУ... Ако има операция на бития, да станат всички разходи за лечението + 10-15000лв + ефективна присъда за родителя спрямо НК... Това ще спре определено насилието, ще има страх от качване на клипчета с подвизите и т.н.

Разбирате ли сега защо училището не трябва да е задължително? Защо трябват и други форми на обучение - не всяко дете може да издържа на такъв агресивен натиск всеки ден в задължителното училище... Нещата са излезли от контрол. Мнозина родители могат да се оплачат, че децата им са бити и малтретирани от съученици при пълното безгрижие на учителите. От образователното министрество не схващат или не искат да знаят, че точно училището е невралгичната точка. По-лесно е да се свали вината върху проста, тъпа и агресивна патка, като майката, оправдаваща сина си - побойник. И удобно се отвлича вниманието от задължението на учителите да владеят класа си, да моделират отношенията между децата... В училище могат да учат и псуващи и биещи се деца на каруцари-цигани. Е? Родителите са виновни и толкоз. Някой да направи нещо в клас, та да научи тези деца на училищно поведение? Да им разясни, че ако навън са свикнали да се държат като каруцари, в училище номерът не минава?... И докато училището е като казарма - задължително, и на даскали и на ръководство не им пука каво става вътре, такива изцепки ще има. Ако се предложи избор на децата в каква форма да учат, нещата ще се променят. Какъв е проблемът, ако аз, като родител, запиша детето си да учи индивидуално или дистанционно в къщи пред компютъра, след като осигурявам контрол и не допускам детето да се шляе по улиците? Ама училището възпитавало! Да, бе! Учи децата на уличен бой.

Аз лично учех в това училище до миналата година (сега съм 8 клас) и добре че се махнах. Нашия клас правехме наводнения и какво ли не и само един скандал изяждахме и това се забравяше. А да не казавм директорката която идваше в 2 часа и си тръгваше в 4. Това училище е една огромна анархия и си правиш каквото искаш. А побоищата, кървища и какво ли не са ежедневие, а това че този случай се прочу е факта, че родителите на детето са се разпенили, а не са замълчали. На мой приятел му бяха причинили мозъчно сътресение и какво? Даже не наказаха с първо наказание виновника... Това ли е училището в България? Сега съм в Езиковата Гимназия и тук нещата са напълно различни. СОУИЧЕ е тоалетната на училищата. Тормозят децата да учат постоянно и всички имат слаби оценки и децата се бият постоянно просто не знам какво да кажа за това училище.... просто слава богу че се махнах от там!

Дъщеря ми и двамата ми племенници учат във въпросното училище. Подобни прояви там не са рядкост, както, предполагам, във всички български училища. Неотдавна първокласници бяха навирали главата на съученик в тоалетната чиния.Този път обаче побойниците са прекалили и за случая се разшумя. Не са малко родителите, които преместват децата си в друго училище, защото в един момент разбират, че ръководството е колкото безхаберно, толкова безпомощно. В това училище за агресивни прояви не наказват, прикриват ги. Може би за тях агресия е само побоят, и то як побой. Ако родителите на пострадалото дете не са много настоятелни и последователни в искането си виновите да бъдат наказани, последствия няма да има.

Някой по долу е написал, че трябва родителите да бъдат съдени. Подкрепям предложението с две ръце. Ако заради сина си бащата престои примерно месец в затвора с принудителен труд на магистралата, като се върне след месец ще се замисли как да си възпитава синчето. Същото важи и за майките, а ако няма прикого да остане малкия побойник да го пратят в ТВУ.

дали тази майка щеше да каже,4е слу4илото се е нещо нормално ако това беше нейното дете

мн хубава приказка казваш, но наистина - как да се постигне...как да ги/се спасим? От семейството трябва да дойде, но как? Как да се промени манталитета и ценностите в българското семейство?

В случай, че историята е достоверна (макар в този си вид и с някои липсващи детайли) вероятно просто няма алтернатива за въвеждане на сериозен контрол по училищата . И все пак имайки предвид българските традиции в педагогически-възпит процес - вероятно би било само от полза да се въведе модификация, например в дисциплината (така скудоумно-копирана !) Вероучение чрез сесии/семинари/часов по конкретни поучителни случки/притчи ; материалите на ГНЕВЕН (27.11.2009 г. 13:11ч.) /Поздравления ! / са един прекрасен пример за съобразен с днешния ден на България подход .

Да бе било нещо нормално !!!! Защо тази майка не дойде при мен да започна аз да и скачам по корема, да видим колко е нормално това.

Purvo tezi deca triabva da se izkluchat disciplinarno vremenno do vodene na razsledvane ot uchilishte.Ne moje da hodiat na uchilishte tam veche.Sled razsledvane mogat da se vurnat no ne v tova uchilishte.Tova po cial sviat taka stava.Ne moje deca koito proiaviavat agresia da uchat tam kudeto niakoi e stanal tiahna jertva.Triabva da se zashtitava postradalia v sluchaia.Taka beshe i po moe vreme (sega sum na 35).Imah suuchenici izklucheni za po-malka proiava na agresia.

Не съм любител на турските сериали, но По добре да пущат тях, отколкото американските екшъни с насилие. В турските сериали поне дават как все още има уважение в едно семейство. Аз не видях в тях насилие или непочтително отношение към родители и баби и дядовци. Не видях децата да се бият, а живеят заедно. Излиза , че в Турция по-добре си възпитават децата и все още са запазили семейните си ценности.Как така тази майка, чието дете е скачало на корема на друго с викове умри, ще каже , че това е нормално. Явно това дете вижда тези неща в семейството си. Нямам думи за положението в българските училища. Най-голяма вина имат родителите и семейството. Каква е тази злоба, какво е това насилие при тези малки деца.

Моят син и негов приятел / 6 клас / играха в неделя мач на съседна площадка. Дошли 2 бабаити 8 кл. и започнали да ги бият. Събрали се сеирджии да ги гледат. Приятелят на сина ми е със спукана кост на ръката и е в гипс. Много се чудех дали тези дни да не обиколя квартала и да ги намеря бабаитите - побойници. Е и какво ще постигна. И те са деца и деца на някого. Не трябва да се случват нещата с отмъщение . Но как да спасим не само нашите деца , а и тия побойниците. Трябва да се вкарат в пътя. Само семейството може да изпълни тая роля. Но на много места ТО / семейството / е в разруха и тези деца са плодовете от това. С лошо нищо не може да се постигне.....

на побойника в затвора!

кученцето прай тва дет го учи кучката.

Време е да върнем ТВУ-тата, а оттам - в затвора. Родителите - направо в затвора.

MAIKATA NA POBOINIKA, SINYT TI E POTENCIALEN UBIEC!!!!! ni6to chudno kato stane pylnoleten da se vijdate v zatvora

Нищо не разбират от психология тези, които мислят, че в семейството на детето редовно има побои, и затова майката счита, че това е нормално. Някои от най-агресивните и непоправими деца са деца, които с пръст не са пипани, а не такива, които са били дисциплинирани физически. В повечето случаи родителите защитават децата си принципно, без да се замислят реално дали детето им е извършило нещо лошо или не. И в повечето случаи са доста пристрастни в оценката си. Ако тяхното дете удари или обиди друго дете, и им се оплачат, ще вдигнат рамене и ще кажат Ами детска работа. или Ами те са деца, да се оправят помежду си. Съвсем друга им е реакцията, ако тяхното дете е бито или системно тормозено. При липса на споделени морални ценности, насилието винаги се увеличава, защото в една спорна ситуация и при липса на адекватно възмездие жертвата е винаги този, който остава бит. А инстинкта за самосъхранение кара всички хора, включително и децата, да избягват ситуации, в които са жертви. Което означава, че поради настоящата йерархия, насилието единствено ще се увеличава, защото всяка жертва ще търси реванш, и ако юмруците и ритниците не са достатъчни, на помощ идват камъни, ножове и оръжия. Най-доброто за момчето е да бъде откъснато от тази агресивна среда, за да му се възвърне увереността и себеуважението, и за да види, че има и друг свят, освен връстниците в училище и техните вражди и клики. Но първо трябва да се оправи, за което горещо се моля.

Afferim,dubre si pisal,Turashkooo...A ta pupitam,tva imi TORASHKO,Ni beshi li ot Yordan Yofkuf -Turashku Kaminarja-ve4nu pijan,ili grisha..?????!!!!!

Afferim,dubre si pisal,Turashkooo...A ta pupitam,tva imi TORASHKO,Ni beshi li ot Yordan Yofkuf -Turashku Kaminarja-ve4nu pijan,ili grisha..?????!!!!!

Не забелязвате ли, че съдебната система е нещо недействащо в България. Симулира се някаква дейност, но не е с цел да се осъдят престъпниците. А за медиите, че са съществен фактор за възпитанието на децата в днешно време - напълно съм съгласна. Ще добавя, че не само се дават филми, пълни с насилие, но за нашенските бандити и по - дребни престъпници има разчувстващи и пространни репортажи в новините по телевизионните програми, във вестниците, че даже и специални предавания се правят за такива субекти. А за положителните герои на нашето общество - няколко реда или съобщение в две изречения... Не се надявам скоро нещо да се оправи в това отношение в обърканата ни държава с наличните политици!

коментари тук са написани от родители и бъдещи такива. Е какви да са децата тогава, като родителите им проповядват зъб за зъб, око за око?

Никакви програми за родителите на побойниците с парите на данъкоплатците, а ефективни присъди за същите, когато децата са малолетни!!!

след като майкат е казала че е нещо нормално пресрешнете сина и го прибиите и кажето и че това също е нормално

Мили Боже, какви работи взеха да стават из българските училища... Надявам се, че има обучени специалисти и те ще започнат веднага да изследват причините и ще се набележат спешни мерки. Щастлива съм, че моят син не правил такива неща. Ако бях на мястото на майката на извършителя сигурно щях да съм умряла от срам заради отрочето си, но после щеше да има караници, наказания, четене на книги, спорт с цел справяне с агресията, установяване контакти с психиатри и т.н. Във всеки случай нито поведението на майката, нито поведението на детето е нормално, и ако има повече такива родители и деца - то в скоро време ще започнем да се избиваме масово кой където свари, ей така за кеф и без особена причина. Според мен детето трябва веднага да бъде изключено от училището и да бъде пратено при обучен психолог, които е запознат с агресиите при децата и докато трае терапията - никакво училище, защото такива деца са опасни за другите ученици!!! Ще повтаря годината след като свърши терапията или ще си учи сам в къщи и ще е явява на изпити сам в края на годината. В развитите страни се организират специални лагери за подобни деца, терапията там трае по няколко месеца, а целта е превъзпитание. Много важно е, извършителят да се извини на жервтата си в рамките на терапията и да може да се постави на нейно място, за да разбере, че от извършител може много бързо да стане жертва.

До стената и калашника да пее... От тия боклуци хора не стават, само тор - при това добра.

да уточня аз съм безпартиина даже още по-лошо БЕЗАЛТЕРНАТИВНА което е по-лошо и от бесепер той поне има в какво да вярва.става вупрос за политика инак вярвам в себе си .каквото съм си обещала съм го изпълнила.така 4е относно критиката към премиера не ме причислявайте към разлаяли се инакомислещи от герберите хахаха -мислене хахахах че чак пък и по-различно хахахаа

Жалко , че за майката това е нормално -навярно в тяхното семейство побоят е ежедневие .... До Гневен - БРАВО

хахаха, че самият премиер издигна побойщата в култ-култово място -до трафопоста.я ми казете какво става с кротите деца с отлични бележки-загубеняци работещи в БАН(според един министър).а най-смешното в коментарите е 4е всеки ден има реплики от рода КРАЙНО ВРЕМЕ Е и ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА хахах че ние сме държавата бре а времето .....облачно с кратки превалявания т.е. слюнчени припръски .половината от коментарите са за решаване на проблема с междуродителски бой ХАХАХАХАААА.е див народ сме си и тва аре със здраве и леко с тупаниците та да има и друг път.

Време е министерството на образованието и МВР да подготвят образователни програми за родители. Още с раждане на детето да ги задължават да посещават тези курсове, защото по-голямата част от родителите са неграмотни на тема Отглеждане и възпитание на детето. Сигнали за неграмотни родители могат да подават съседи, учители от детски градини и училища, дори и родител, който смята че половинката му има проблеми. Щом това се прави в цивилизовани страни, трябва да стане и у нас. Наложително е и дори е доста закъсняло.

Само загледайте детскитефилми и сериали по телевизията.ПЪЛНО Е С НАСИЛИЕ!!!!

Време е да върнем ТВУ-тата, а оттам - в затвора. Родителите - направо в затвора.

Знаете ли в нашето училище има занималня. В нея никое нормално дете не иска да ходи, защото има 3 деца от V-ти клас побойници. Попитах учителите ей така от интерес дали се взимат някакви санкции срещу тези деца, а те ми отговориха: Знаете ли родителите им какви са? Ще ни набият те! Е аз останах безмълвна. Докато го има това безхаберие и от двете страни неможе обществото да иска едно по- добро училище за нашите деца. Не съм съгласна заради 2-3 изгверчета да страдат останалите. А вие как мислите?

Какви ценности ? - тавсяко дете на 2 зне ,че ако нещо не става с пари става с много пари - на 2 научваш колко струваш от директорката на квартланта детска градина ..... и оттам нантък ......

Пак ли ще се питаме какво става с децата ни и защо? Ами защото ние сме виновни. Нямаме ценности. Нямаме принципи. Нямаме време за децата си. Ние-големите-сме агресивни и на това се учат и децата ни. Погледнете какво става и във форума- бащата на битото дете да биел майката на другото. Защо? Не е ли по-добре да възпитаме децата си? Не е ли по-добре и ние да се възпитаме и да им служим за пример?

За какви наказания говорите, та 80 процента от населението,/ защото това не е народ/, е просто, диво и агресивно.

майката на побойника, дето е казала, че това с побоя било нармална работа, да вземат нея, мъжа й, детето й и да ги смачкат така, че следващите 15 г. да не могат да станат от гипсовото корито ! като чета какво става, явно проблема е тотален, как може да поущряваш агресията в детето си ? едно време си спомням, само гък да кажа на някой друг и веднага ма скастряха, прости родители раждат лайняни деца това е

някой да поскача върху тумбаците на родителите на изродчето. А самото изродче да бъде незабавно изключено от училище и навряно в кучи г..з. Някои са престъпници по душа още от малки.

По изказването на майката може да се съди за вузпитанието на детето, пък и на цялото семейство! Тъпа овца я бих нарекла!!

Ето накъде се отива ... И искаме в България да се оправи всичко ...Е няама да стане ! И забележете ... - пак Благоевград ...

Тази майка да не защитава сина си защото така ще продължи и напред.Ще ви разкажа за подобен случай.Имам племенница на 20 години и след добра почерпка се нахвърли на бой срещу мен и с виковете умри а пък аз съм жена на 50 години.При тях е същото щом някоя момче е било с нея като я опознае и разбере какъв е боклук и я изодстави малката госпожица веднага изпада в ярост и момчето отнася по някой пердах, крясъци викове и много пъти бива подкрепяна от мама и тати.Така тия родители си възпитаха децата от малки и така продължава и сега когато са зрели хора.Идо ден днешен на тези техни деца все някой им пречи,че не успявят в училище, в работа в живота.

Щом за майката на побойника случващото се е нещо нормално, сега първо да и се наложи една солена глоба, а нейното идеотче да бъде изхвърлено от училището. Или същата разсъждава така, защото може и нея да я бият системно и вече да си мисли че това си е в реда на нещата. За мен всичко тръгва от семейството и децата винаги копират поведението в семейството и навън.

За съжаление нито учител, нито директор могат да направят нещо. Ако посегнат да ударят шамар например могат да ги съдят. Вече няма механизъм за контрол. Всичко е анархия. Според мен полицията все още може да помогне, защото в случая си е чисто криминално деание. Но определено трябва да се помисли как да се оправят нещата и учители или директори да имат правомощия да наказват и да се намесват при такива случаи.