Жестокият побой станал в Средно училище за изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”.
Пострадалото дете е настанено в болницата в Благоевград и ще му бъде направено изследване със скенер, тъй като има силни болки в корема и е вдигнало и температура. Лекарите трябва да установят дали има нужда от операция.
Снощи в училището се е провела родителска среща. Не е ясно дали повод за нея е бил инцидентът. На този етап не са предприети никакви действия от страна на директора на училището или на класната на трите момчета.
Децата са от пети клас и учат в една паралелка. Все още не е ясна и причината за жестокия побой. Очаква се учениците да разкажат по-късно днес дали нападението над Димитър е вследствие на стара вражда или е предизвикано от скорошен спор.
„Тази агресия не може да бъде скрита, случаят трябва да бъде разплетен докрай и виновните да си получат наказанието”, каза майката на битото дете Любима Стоицова.
Тя и съпругът й са очаквали някаква реакция от ръководството на училището, но нищо не е последвало. Майката обясни, че инцидентът е станал преди часа по руски език. Едното дете блъска и събаря Димитър на земята, а другото започва да му скача върху корема. Думите „умри, умри”, са били повтаряни многократно. И преди време е имало конфликт между децата, като се е стигало до размяна на обидни думи, шамари и ритници, заяви тя.
Любима Стоицова разказа, че на родителската среща се е видяла с майката на побойника, но тя е защитила сина си и е заявила, че случилото се е нещо нормално.